Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-04-09 Felsőszentiván-Sükösd 2-2

FELNŐTT: Felsőszentiváni SK – Sükösd SC 2:2 (0:1)

2016. április 9. (Felsőszentiván, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Felsőszentiváni SK – Sükösd SC 0:1 (0:1)

Vezette: Fődi Flórián (Komáromi Henrietta, Hágen András)

 

Felsőszentiván az előző bajnoki évben még a kiesés ellen küzdött, a 15. helyen végzett. Ősszel komoly fordulat állott be náluk, furcsa eredményekkel. Feltűnt, hogy megverték Nemesnádudvart, és ki tudtak kapni Bajaszentistvántól 7:1-re. A 10. helyen fordultak 16 ponttal.

A mérlegünk velük szemben egyedülálló, 2007 óta tizenhatszor találkoztunk, ebből tízszer győztünk, öt végződött döntetlennel, mindössze egyszer, 2013 áprilisában tudtak győzni ellenünk, Sükösdön. 2014-ben még 7:2-re vertük őket otthonukban, azóta kétszer is csak 1:0-ra tellett. A tavaszi szezonban három győzelmet és három vereséget könyvelhettek el, a 10. helyen fogadtak bennünket.

Nálunk a múlt heti győztes csapatból Bohner és Molnár hiányzott, az utóbbi sérülése nem jött rendbe. A célunk most sem lehetett más, mint a harmadik hely megőrzése, a hazai közönség viszont elérkezettnek látta az időt a második győzelmük megszerzésére. Ehhez a megerősített védekezés mellett a gyors kontrákat választották. Az elején a védekezésre kellet nagyobb figyelmet fordítaniuk, mert mi a támadást választottuk.

A 3. percben Matity labdájával Pesti indult, Schnobl Attila rögtön el is kaszálta, 25 méterre a kaputól. Matity szabadrúgása a felső kapufáról hagyta el a játékteret. Schultz Máté indult a tőle megszokott lendülettel, őt Sánta akasztotta. Rozsi szabadrúgása visszajött a védőkről, Ördög szerezte meg, őt Varga buktatta.

A gyorsan elvégzett szabadrúgás után tapasztalhattuk először, hogy a Haris, Vas, Kurtyák előkészítésekre jó lesz vigyázni, mert pillanatok alatt a tizenhatosunkon teremtek és Ördög tíz méterről lőhetett, Szabados jó reflexszel védeni tudott. A következő támadásukat Sánta indította és nagyon hasonlított az előzőhöz, azzal a különbséggel, hogy Schultz Máté időben meg tudta állítani Ördögöt. A szabadrúgás után Tamás még keményebb volt a támadóval szemben, mint Máté, Ördög ezt azonnal viszonozta.

Az első negyed órában védőinknek több dolga akadt, mint amire számítottunk, de támadásban tudtunk maradni, az oldal- és keresztpasszok egyre többször jutottak el a címzettekhez. Az adogatásokat Szöllősi ritmusváltása törte meg, labdáját Szabó Patrik illesztette Pesti fejére, bólintása Vasról került szögletre. Gyorsan érkezett a válasz, Hódos elől a lehető legjobb pillanatban halászta el Répási átadását.

A hazai lendület csendesedett, a labda többet volt nálunk, a harmadik passznál viszont mindig akadt egy éber és kellemetlen belépő, többnyire szabálytalanul. Schnobl Attila lerántotta Szabó Patrikot, Matity szabadrúgása pontosan érkezett Szöllősi elé az ötösön, Vas nagyon gyanús körülmények között tisztázott. Schultz Mátét keményen támasztotta meg Hódos, de tovább ment, passzából Kovács Robi lőhetett, mellé.

A támadásnál szinte az egész csapatunk az ellenfél térfelén ragadt, így Schnobl Krisztián egyből indította Hódost, Varga az utolsó pillanatban beérte és keresztezni tudott, ezzel komoly veszély hárult el.

A labdabirtoklásban változatlanul jobbak voltunk, ez arra volt jó, hogy gólt nem kaptunk, de a játékunkban sem volt benne. Átlövésekkel nem is próbálkoztunk, a hazai védelmi retesz pontosan működött. Meg-megújuló kísérleteink a lőtávolságon kívül elhaltak. Kárpáti két ígéretes szólóját követően Pestit és Szabó Patrikot választotta el kellő eréllyel Haris a befejezésektől.

Fölényben voltunk, a játékunk szemre még jól is nézett ki, csak a gól hiányzott, amit Tamás ezúttal is szóvá tett. Alig hangzott el a „felhívása”, kis híján ő hozta gólhelyzetbe a hazaiakat. Ártatlan helyzetben hozhatta ki a labdát, valamiért kivárt, a 16-oson Hódos és Ördög letámadta, a maga teremtette kelepcéből nagyon kockázatos megoldással menekült.

Rozsi egyre több felfutást vállalt, passzaiból először Schultz Máté lőtt távolról mellé, a másodikat Kárpáti vitte tovább, beadása jól érkezett Pestihez, a 16-oson belül annyian vették körül, hogy mozdulni sem tudott.

A sok üres járatunk a 33. percben végre eredményt hozott: Szöllősi beadását szöglet követte, amelyet a védőknek sikerült menteni, a labda Kárpáti elé került, Kacsa nem igazított rajta semmit, hatalmas gólt zúdított harminc méterről a bal felső sarokba (0:1). A kapus mozdulni sem tudott, tehetetlenül állt, s talán az járt a fejében, hogy ilyen nincs! Az eset egészen ritka különlegessége, hogy 2009. augusztus 30-án ugyanonnan, ugyanoda rúgta élete legnagyobb gólját, csak a kapus volt más.

A gól után erősítettek a hazaiak, Varga és Szöllősi közös erővel állította meg Répásit, Schnobl Attila ívelését fogta Szabados. Jó helyzet alakult ki Matity indításából, Schultz Máté beadását Kárpáti lekéste. A Varga - Szöllősi akció Pestit lesen találta.

A bal oldalunk volt veszélyesebb, Kárpátit leterítette Répási. Matity cselei bejöttek, lövése kijött a védőkről, Pestit Schnobl Krisztián nem hagyta befejezni. A Kurtyák - Hódos kísérletnél Rozsi kézzel ért a labdához. Ördög 25 méteres szabadrúgását Matity vágta a mezőnybe, ami a félidő végét is jelentette.

Nyugodtak nem voltunk, mégis bíztunk abban, hogy a tavaszon mindig a második félidőben voltunk jobbak, most valami egészen más történt.

Felsőszentiván az eddigiektől is elszántabban kezdte a második félidőt, ami várható volt. Varga nehezen állította meg Kisst, Ördög 22 méteres szabadrúgása kerülte el a kaput. Schnobl Attila – Vas akciójából Sánta lőhetett, kaput nem talált, de ez már helyzet volt. Ördög nagy erejű lövésébe Rozsi belelépett, a földön maradt, de egy perc múlva folytatta.

Vas 20 méteres lövése is jelezte, hogy a kezdeményezés a Felsőszentivánnál van, érett a gól, s az 55. percben meg is érkezett. Tamás a jobb oldalon nagyon keményen még meg tudta állítani Ördögöt, a jogos szabadrúgás hozzá érkezett középre, s az erősnek nem mondhatott lövése a védők között a hálóban kötött ki (1:1).

Az egyenlítés a mieinket „megfogta”, a zavart Faddi edző cserével próbálta oldani. Lehozta a lehetetlent nem ismerő Schultz Mátét és bejött Szabó Dávid. A sorok rendezése időt vett igénybe és nehezen ment, a „fonalat” elvesztettük.

Erőltettük a támadásokat, a 16-oson rendre falba ütköztünk. A Szabó Patrik - Szöllősi kombináció már ígért valamit, Matity passzát Szabó Dávid lekéste. Kiss lerántotta Pestit, a szabadrúgást Matity 22 méterről fölé tekerte. A középpályán folyt a harc, amelyből nagyobb eséllyel a hazaiak léptek ki. Vast csak sárgalap árán tudta megállítani Szabó Patrik.

A 67. percben tovább kísérletezett Faddi edző, Pestit Schultz Martin váltotta, s amíg a felállás rendeződött, Sánta nagy helyzetből lőtt fölé. A csapat egysége megbillent, a részek egyre több hibával működtek, Felsőszentiván fölényt harcolt ki és agresszíven hajtott a vezető gól megszerzéséért. Célját a 74. percben el is érte, Répási beadását Magyarosi értékesítette (2:1).

Az eddig is létező idegesség kapkodásba csapott át, Schultz Martin reklamálásért kapott sárga lapot. Esetlegessé váltak a máskor működő megoldások, a fokozatosan széteső játékunk görcsös akarásba fulladt. Az eddig oly biztos védelmünk többször is megingott. Tamás elütötte Magyarosit, Schultz Martin leteperte Kisst. A szabadrúgásból Magyarosi alig lőtt mellé.

A folyamatos szorításból a 83. percben sikerült kibújni. Horváth először Szabó Patrikot, majd a lendületből érkező Kovács Robit döntötte fel, harminc méterre a kaputól. Rozsi mesteri szabadrúgása megkerülte a sorfalat és a bal felső sarokban kötött ki (2:2).

Kezdődött minden elölről, hét-nyolc perc maradt a csapatoknak arra, hogy döntésre vigyék a dolgot, minden maradék energiájukat mozgósították. Ördög nehezen viselte az egyenlítést, Szabó Dávidon vett revánsot és megkapta sárgáját. Schnobl Krisztián nagy sebességgel érkezett kapu közelbe, Varga szerelte, de a labda Ördög elé került, közeli lapos lövését Szabados szögletre nyomta.

A 90. percben Schultz Martin előtt nyílt lehetőség a gólszerzésre, Szöllősi beadását fölé lőtte. A kapus kirúgást megint Ördög szerezte meg, Rozsi csak másodszorra tudta szerelni, szögletre. Ebből már nem lett baj, maradt a döntetlen.

Pontokért mentünk és egy ponttal tértünk haza.

 

Ifjúsági csapatunk jó mérkőzésen 1:0-ra nyert, Radics József szabadrúgás góljával.

 

Fődi Flórián játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2016. április 12.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/22/1107728.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/22/1132211.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/22.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/22.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer