Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-05-14 Sükösd-Borota 0-5

FELNŐTT: Sükösd SC - Borota SE 0:5 (0:1)

2016. május 14. (Sükösd, 130 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Borota SE 2:1 (2:1)

Vezette: Tóth Csaba (Id. Kriván Péter, Besenyei Zoltán)



Borota ősszel kilenc győzelem, két döntetlen és négy vereség mellett 29 ponttal az ötödik helyen végzett. A tavaszi tizenegy fordulóban hat győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel 21 pontot szerzett, csak Mélykúton és Kelebián kapott ki, így hatodik a tabellán

Mi a múlt heti mélyrepülésünk ellenére is maradtunk a negyedikek. A kérdés nem lehetett más, mint az, hogy a bácsborsódi ötöst kiheveri-e a társaság, vagy ott folytatja, ahol abbahagyta és tovább csúszik a lejtőn. Győzelemre nem mertem volna tippelni, de egy tisztességes helytállásra igen.

A keretből hiányzott Szabó Patrik és Varga, de ezúttal szólni kell Molnár, Koszorús és Nemes tartós távollétéről is. A múlt heti záró mondatomban a „hogyan tovább” kérdést vetettem fel. Ismerem a csapat lélektanát, régi tapasztalat, hogy a szezon végéhez közeledve leeresztünk. A múlt heti felálláshoz képest Varga helyett Kovács Robi kényszerült a jobboldali védő posztra, Kárpáti viszont elfoglalhatta helyét a baloldalon.

A mérkőzést tisztességgel végig jegyzeteltem, szokásos rendezésük során pirossal a csapatunk, kékkel az ellenfelünkre vonatkozó kiemeléseket jelölöm. Sajnálom, de a piros színnel ezúttal alig szolgálhatok, a lapok bekékültek. A kezdést követő tartós hátra és oldalra adogatások azt erősítették, hogy itthon, hazai pályán jobban félünk ellenfelünktől, mint illene.

Teljesen visszahúzódva átengedtük a kezdeményezést, a „bácsborsódi emlék” dolgozott a fejekben. A kivárásos taktika akár jó is lehetett volna, ha tartani tudjuk a labdát, emellett bántóan rossz passzok sorra ellenfélhez került, a Gáspár – Trója - Torma trió a megszerzett labdákkal nagyságrendűen gyorsabban közeledett, mint mi. Megállítani csak szabálytalanul tudtuk őket.

Torma nagy lövése alig ment fölé, Tojzán közelről fejelhetett. Negyed óra alatt egyetlen épkézláb támadást nem tudtunk összehozni. A Szöllősi - Pesti akció végén jutottunk el először a kapu közelébe, veszélyt nem jelentett. Matityot Szabó Szilárd buktatta, Rozsi 35 méteres szabadrúgása messze kijött a védőkről, két jó passz után Trója már a 16-osunkon járt, nagyon „beültette” Tamást, lövése a kapufát találta el.

Az eset csak növelte az eddigi bizonytalanságot. A célba nem érő indításaink, egymást követő elakadásaink jobbnál-jobb lehetőségeket kínáltak vendégeinknek, amivel éltek is. Gáspár szögletét Béda még a felső kapufára tolta, ám a 24. percben már tehetetlen volt. Matity labdát vesztett, Tojzán szöktetésével Trója áttáncolt a védelmünkön, Tamás mellett két sasszéval ellépett és közelről megszerezte a vezetést (0:1).

A gól után végre összejött egy támadásunk, Pestit Kovács Zoltán buktatta. Rozsi 25 méteres szabadrúgása a felső kapufa felett húzott el. Szöllősi is megpróbálta, ígéretes helyzetben hosszan szöktetett. Azonnal visszatámadtak, Torma lőtt nagy erővel, Béda a léc alól tolta ki.

A félidőig erőltettük a támadásokat, három jó passzig alig jutottunk, minden kezdeményezésünk hamvába hullt. Borota uralta a mezőnyt, a sípszó előtt Gáspár még egyszer megforgatta Tamást, de nem jutott túl rajta.

Egy gólos hátránnyal vonultunk az öltözőbe, köszönhetően a nem hibátlan, de verejtékes védekezésünknek.

A második játékrészt Matity távoli lövése vezette be, elakadt a tömörülő védőkön. Három percig még tartottuk magunkat, amikor Gáspár baloldali beadásából Szabó László 25 méterről kapásból fantasztikus nagy gólt lőtt, nyesett külsővel a bal kapufa mellé (0:2).

A lélekölő találat megtette hatását, a folytatás kísértetiesen hasonlított a bácsborsódihoz. A különbség annyi, hogy ott a 47. percben kiegyenlítettünk, most a 48.-ban gólt kaptunk. Az első félidőben látottak alapján a mérkőzés ezzel eldőlt, csak a mértéke volt kérdés.

Halvány reményt Pesti fejese jelentett, amit Rozsi szabadrúgásából a felső lécre csúsztatott. A forgatókönyv csak annyiban változott, hogy az összeomlás a múlt héten a 72., most a 48. percben megkezdődött. Ott hét, most nyolc perc alatt kaptunk hármat.

53. perc: Bohner labdát vesztett a félpályán, Gáspár lendületét senki sem tudta megállítani, átadásából Torma tisztán lőhetett (0:3).

56. perc: Schultz Martin rossz passzából Szabó Szilárd indulhatott, buktatták. Távoli szabadrúgása Bédáról kipattant, Tormának három védőnk asszisztálása mellett, csak be kellett passzolni (0:4).

Ezután végleg elvesztett hittel és eddig sem létező energiával kínlódtuk végig a hátralévő 34 percet. A négy cserével semmi sem változott, illetve annyi, hogy a 82. percben frissen beállt Hornyák lábáról Ott elé került a labda, s három méterről igazán nem volt nehéz dolga bepofozni (0:5).

Ami feljegyezhető még ezen kívül: egy-egy Kárpáti és Bohner lövés, gyenge Szabó Dávid ívelés és Kovács Robi két nagyszerű mentése.

Az eddigi 26 fordulóban 21 gólt kaptunk (legkevesebbet a megyei II-ben), most két fordulóban tízet! Nem tudok visszaemlékezni, mikor fordult elő utoljára két ilyen megalázó vereségünk. Lehet majd elemezni, az okokat feltárni, erre lesz idő, de addig sem ártott volna Bácsborsódon 2:1-nél, most 0:2-nél valami radikális húzás. Azt nem hiszem, hogy két hét alatt mindenki elfelejtett volna futballozni! A helyzet fintora, hogy a gyászos levonulásunk után egy órával kezdődött a sportbál, amiről csak annyit, hogy nem volt kedvem dalra fakadni.



Ifjúsági csapatunk értékes három pontot szerzett, Radics József és Kárpáti Zsolt góljaival 2:1-re nyert. Szépséghibája, hogy Bergert a 90. percben idézhetetlen beszólásáért kiállították.



Tóth Csaba játékvezető osztályzata: 8 pont.



Sükösd, 2016. május 17.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/27/1107770.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/27/1132268.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/27.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/27.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer