Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-05-22 Érsekcsanád-Sükösd 1-5

FELNŐTT: Érsekcsanád KSKE - Sükösd SC 1:5 (1:2)

2016. május 22. (Érsekcsanád, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Érsekcsanád KSKE - Sükösd SC 3:0 (1:0)

Vezette: Szomjú Richárd (Marozsi Gábor Bence, Rabi József Zsolt)

 

Érsekcsanád ősszel 12 pontjával a 13. helyen végzett, három pont előnnyel a kieső jelöltek előtt. A tavaszt a nyitány legnagyobb meglepetésével kezdték, nyerni tudtak Dusnokon. A további 12 fordulóban ingadozó teljesítményt nyújtottak, nagyon szoros mérkőzésen kaptak ki Nemesnádudvaron. Úgy tűnt, hogy az őszi gyengélkedés után számolni kell velük. Aztán a borotai 0:6 és a katymári 2:5 már jelezte, hogy a dusnoki forma nem lesz tartós, bár nálunk nagyon összeszedték magukat, s nehezen győztünk 2:1-re.

A riválisaikkal szemben két győzelmet és egy döntetlent értek el, kétszer kikaptak. A győztes meccseikből feltűnő volt a múlt heti nagybaracskai 8:4-es sikerük, ami számunkra kifejezetten rossz hírnek számított, az előző két súlyos vereségünk után. Ezt nem lehetett figyelmen kívül hagyni még akkor sem, ha a mérlegünk velük szemben nagyon kedvező, 2012 szeptembere óta nem tudtak nyerni ellenünk (négy győzelem, egy döntetlen).

Győzelmeink gyarapítását senki nem merte biztosra venni, csak a csapat. Magabiztosan állították, hogy Érsekcsanádon kimászunk a gödörből és nyerünk!

A játékot – eltérően az utóbbi két találkozótól – letámadással kezdtük, Kárpáti beadásából Pesti már a második percben fejelhetett, Szabó Patrik átíveléséből Kárpáti lövését fogta a kapus. Matity beadását Szabó Patrik tűzte rá keményen, Kollár csak kiütni tudta, Pesti ezzel mindig számol, rácsapott a kipattanóra és már a 6. percben megszerezte a vezetést (0:1).

A korán megszerzett vezetés jó hatással volt a csapatra, bátran és felszabadultan folytatta támadó játékát. Szöllősi és Kárpáti a megszokottól jóval előrébb húzódott, Matity és Szabó Patrik felváltva szervezte a játékot a támadó harmadban. Schultz Máté támadásban és védekezésben a pálya minden pontján megfordult. Pestit Neszvecskó követte árnyékként, Vancsik besegített, ha kellett. Így Bohner szabadabban és nagyobb területen mozoghatott. A feltolt védővonalunkból Rozsi kezdeményezett többet, a másik oldalon Kovács Robi gyorsasága volt a biztonsági tartalék.

A középpályán jól működött a szűrés, Schultz Máté és Kenyeres küzdelméből egyértelműen Máté jött ki jobban. Tamásnak az első tíz percben egyszer akadt komolyabb dolga, Kiss elől keresztezett. Bédának Gergity ívelését kellett lehúznia. Kovács Robi váltott Rozsival, most ő lépett fel, Kenyeres nyújtott lábbal még a cipőjét is lerúgta. Rozsi szabadrúgását a kapus szögletre ütötte. Elvégzéséből Kiss rajtolhatott, Bohner már a felezővonalnál szerelte. Kenyeres passzából Büte előtt nyílt lehetőség, Béda kivetődve megelőzte.

A labda lényegesen többet volt nálunk, fogyott a hazai türelem, gyarapodtak a szabálytalanságok. Kenyeres lerántotta Schultz Mátét, Büte Rozsit, Kárpáti Tabával csapott össze, de ezek nem zökkentették ki a csapatunkat a célszerű, higgadt építkezésből. Schultz Máté fejese jól érkezett Matity elé, lövése nagyon közel járt a felső sarokhoz. A Bohner - Szöllősi akciót Taba blokkolta, szabálytalanul. Rozsi húsz méteres szabadrúgása lett Kolláré.

Levegőben lógott a második gólunk, a 22. percben mégis a hazaiak egyenlítettek. Egy veszélytelennek látszó indítás Kovács Robi lábát érintve jutott el a 16-os vonal után Bédához. A játékvezető hazaadásnak minősítette az esetet és közvetett szabadrúgást ítélt. Amíg a fél csapatunk reklamált, Büte kikapta Béda kezéből a labdát és az üres kapu elé passzolt, Gergity pedig átsegítette a gólvonalon (1:1).

Az egyértelmű játékvezetői tévedést percekig tartó reklamálás követte, ami Pesti sárga lapjával ért véget. Érsekcsanád harcmodorát tekintve harapós csapat, az Ujvári – Neszvecskó - Büte trió megújult lendülettel érkezett a 16-osunkra, de Béda időben reagált. A fellángolás néhány percig tartott, azzal, hogy kitámadtak, nekünk kedveztek. Nagy területek maradtak gazdátlanul, könnyebben jutottunk a kapu előterébe.

A 30. percben sikerült lelohasztani a reményeket. Szabó Patrik kiváló ütemben szerzett fejjel labdát, a végig bizonytalankodó védők közül senki sem tudta megállítani, mértani pontosságú beadását Bohner védhetetlenül vágta a hálóba (1:2). Valódi futball jelenet volt, szép kivitelezésben!

Továbbra is mi mozgattuk az eseményeket, megvolt az összhang a csapatrészek között, az elszántság dominált a harmadik gól megszerzéséért. A félidőig megmaradt a labdabirtoklási fölényünk, Szöllősi és Kárpáti beadásai állandósították a zavart, ha a helyzet úgy kívánta, Pesti húzódott ki a vonal mellé, Szabó Patrik energikus játékával pedig nem tudtak mit kezdeni.

Szöllősit állította meg szabálytalanul Kenyeres, Matity szabadrúgása fölé ment. Neszvecskó kétszer nyomta le egy percen belül Pestit, Rozsi és Matity pontrúgásai ezúttal sem értek célba. Hazai részről egy gyenge Büte emelés és elrontott befejezés, valamint egy távoli Kenyeres lövés jegyezhető fel. Játékunkra panasz nem lehetett, kidolgoztunk hat-hét gólhelyzetet, és a sípszó után nyugodtan vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidőt ugyanabban a ritmusban folytattuk, ahogy az elsőt abbahagytuk, a hazaiak az első öt percben élénkebbek lettek. Bohnert Kiss állította meg, Rozsi szabadrúgása hosszan visszajött a védőkről, Matity akadt össze Kenyeressel. A szabadrúgásból Büte lefordult Rozsiról, de 12 méterről nem találta el a kaput. A kirúgás után az előző eset fordítottja következett: Matity és Kenyeres újra találkozott, Rozsi szabadrúgását Donát kapta és vitte le az alapvonalig. Laposan belőtt labdáját Balogh a kapufa tövénél mentette.

A figyelmet a baloldali események kötötték le, így a jobboldalon Lukács Renátó megléphetett és telibe találta a kapufát. Egy pillanatra csend lett, de nagyobb zavart nem okozott. Folytattuk a támadásokat, Matity indításával Bohner közel járt a kapuhoz, Vancsik beérte és szerelte szögletre. Felső kifejelt labdáját Szabó Patrik tette Matity elé, Donát életerős lövése elkerülte a felső sarkot. Schultz Máté 28-ról próbálta meg, Kollár védett.

Gergity átadásával Kiss iramodott meg, Kovács Robi keresztezése vetett véget akciójuknak. Schultz Máté és Kenyeres eddigi legnagyobb ütközésük után földön maradt, nagyobb baj nem lett. Aztán Vancsik kaszálta el simán Szabó Patrikot, 17 méterre a kaputól. Kiváló lehetőség kínálkozott Rozsinak a kapu bevételére, lövése most a sorfalról vágódott szögletre, amelyet további kettő követett.

Érett a gól, ami a 62. percben be is következett. Kárpáti egy testcsellel becsapta védőjét, jól továbbított Pestihez, aki viszonozta Szabó Patrik gólpasszát. Ugyanúgy az alapvonalról tette elé és Patrik két méterről bevágta (1:3). Kijátszott tökéletes támadás és nagyszerű befejezést láthattunk.

A gól után Bohner - Szabó Dávid csere következett, átmenetileg visszahúzódtunk, a labdát járattuk, egy hibából Büte lőhetett, Béda a bal sarokba tartó lövését szögletre tolta. A Gergity - Kenyeres labdafelhozatalt Rozsi fojtotta el. Büte odalépett Kárpátinak, a fordított ítélet után Neszvecskó emelt fölé.

Béda hatalmas kirúgása után Pesti harcosan „kikaparta a gesztenyét” Szabó Dávidnak, gyenge lövése Kolláré lett. Tíz perces altatatás után újra felpörgettük a játékot, veszélyes akcióinkra egyre nehezebben találtak választ a hazaiak. Neszvecskó most Szabó Patrikot gáncsolta – 23 méterre a kaputól. Az újabb lehetőséggel most nem tudtunk élni, Matity passzát Patrik lőtte mellé.

A pontrúgások nem jöttek be. Viszont láthatóan fogyott a hazai erő, hosszan előrevágott labdákkal kísérleteztek, kevés sikerrel. Bütét keresték, hiába, mert rendre beérték, ha mégis ki tudott bújni, Tamás volt a végállomás.

A 77. percben Matity helyett Halász érkezett. Szabó Patrik szerzett labdát, nagyszerű lövését Kollár szögletre ütötte. A 80. percben Szabó Dávid fejesével hozta helyzetbe Pestit: a középhátvéd rosszul számította ki a labda ívét, amit Pesti azonnal ki is használt (1:4).

Az előny elegendőnek látszott a további cserékre: Szöllősit Varga, Kárpátit Hornyák váltotta. Ezt próbálta kihasználni talán legjobb támadásukkal Kiss és Büte, a befejezést Gergity rontotta el.

Megelégedéssel vártuk a sípszót, csak Schultz Máté nem érte be ennyivel. Elővett még a tartalékból és szép cselek után Szabó Patrikot játszotta meg, aki már a bevált recept szerint az alapvonalig küzdötte magát, gólpasszát Szabó Dávid értékesítette (1:5).

Dávid még ebben a percben megszerezhette volna a hatodikat, Pesti labdájával túljutott a védőkön, a lövés pillanatában megpattant előtte a labda. Az igazi megoldás az lett volna, ha visszateszi Pestinek. Büte 18 méteres lövése zárta a számunkra kellemesen végződő találkozót.

A sükösdi szurkolók tapsa kísérte a csapat levonulását. Megérdemelték, elszántan és okosan futballoztak! Mind az öt találatunk tudatosan előkészített támadásból született, s ehhez mindenki hozzátette a magáét. Érsekcsanád fiatal gárdája becsülettel küzdött, a tudásbéli különbség döntött!

 

Ifjúsági csapatunk nem tudta megismételni múlt heti játékát, 3:0-ra kikapott.

 

Szomjú Richárd játékvezető az egyenlítő gólnál tévedett, ez láthatóan megzavarta. Osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2016. május 24.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/28/1107777.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/28/1132246.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/28.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/28.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer