Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-08-21 Sükösd-Szeremle 7-0

FELNŐTT: Sükösd SC - Szeremle SK 7:0 (2:0)

2016. augusztus 21. (Sükösd, 120 néző, 28oC, nyomott, meleg idő)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Szeremle SK 5:4 (2:3)

Vezette: Borbényi Miklós (Fazekas Szilárd, Bali Cintia Renáta)

 

Szeremle az elmúlt bajnoki évben a 11. helyen végzett. Játékosállományában a tavaszihoz képest komolyabb változást nem találtam. Hajóson 3:0-s vereséggel kezdtek, ez gyengébb, mint amivel számolni lehetett, hiszen Hajós tavaly egy hellyel végzett előttük. Mi, a vasárnapi Kelebia ellen mutatott játékunk és értékes győzelmünk alapján bizakodva vártuk a találkozót.

A szurkolók és a játékosok körében egy-két gólos hazai győzelem volt a tipp. Ez nem volt alaptalan, hiszen Szeremle 2009 szeptemberében győzött ellenünk utoljára. Azóta nyolc győzelem és két döntetlen a mérlegünk. Ennek ellenére sima meccsre most sem számíthattunk, ellenük sosem volt könnyű. Jó néhányszor hátrányból fordítottunk, így az utolsó májusi találkozónkat is a „sírból” hoztuk vissza, Matity 92. percben lőtt szabadrúgásgóljával.

Kezdő csapatunk a vasárnapihoz képest annyiban változott, hogy Szabados került a kapuba, Bohner helyett pedig Radics József kezdett.

A játékot a szokásos hátra és oldal adogatásokkal kezdtük, ismerkedtünk a labdával, az első támadást Kárpáti vezette, Hegyi Richárd állította meg. Rozsi szabadrúgása nem jelentett veszélyt.

Folytattuk a Kelebia ellen már sikeres taktikát: megerősített, zárt védekezés, sok mozgással, a földön tartott labdával való türelmes építkezés, és kivárás. Kárpáti és Nemes egyértelmű támadó feladatot kapott a széleken.

Vendégeink Orsós, Újházi és Bölcskei Máté révén bátor támadásokkal indítottak. Szabados először Hegyi Richárd ívelését húzta le, majd Újházi szabadrúgását fogta biztosan. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, több szabálytalansággal a középpályán. A védők mindkét oldalon biztosan hárítottak.

A 11. percben Rozsi araszolt fel és indította Nemest, jó átadásából Kárpáti került lövőhelyzetbe. Elek érzékelte a veszélyt és a 16-os vonaltól alig egy méterre buktatta. Matity állt a szabadrúgáshoz és pazar gólt lőtt a jobb felső sarokba. A kapus mozdulni sem tudott (1:0).

A vezető gól időben jött, mindig jó hatással van a továbbiakra. Vendégeinknél a vezetés különösebb ijedelmet nem okozott, mintha mi sem történt volna, folytatták támadási kísérleteiket, nagyobb veszély nélkül. A középpályáról még jól jöttek fel, a két Bölcskei és Újházi mindent megpróbált, de a fegyelmezetten és kellő elszántsággal visszazáró Schultz Mátéval és Koszorússal megerősített védelmünkkel nem tudtak mit kezdeni.

Járasd a labdát! – hallottuk Zsóktól, ebben Matity jeleskedett, folyamatosan kiszolgálta Nemest, Kárpátit és Radicsot. Radics ügyesen mozgott középen, gyorsaságával kétszer is helyzetbe került, de befejezni először Majoros, másodszor Orsós nem hagyta. Molnár látogatott a félvonalon túlra, passzából Schultz Máté tálalt Rozsi elé, lövése fölé ment.

Vezető gólunk óta eltelt negyed óra, játékunkkal nem volt baj, valódi gólhelyzetet mégis csak a 26. és 27. percben tudtunk teremteni. Zsók több, mint negyven méteres ívelése Majoros feje fölött pontosan érkezett Kárpáti elé, „Kacsa” egyből lőtt fölé.

Egy perc múlva Rozsi beadását a védők nehezen mentették, a labda Radicshoz került, megtartotta és visszagurított Matitynak. Donát nagy erejű lövését Felső a bal sarokból nyomta ki. A szögletet mentették a védők, Hegyi Dávid hosszan előrevágott labdáját Újházi tette Orsós elé. Ebből bármi lehetett volna, ha nem Zsókkal találja szembe magát. A védő higgadt kivárással még közbe tudott avatkozni, elegánsan oldotta fel a veszélyes helyzetet. Bölcskei Máté lemásolta az előző helyzetet, Újházit játszotta meg, Tamás egy pillanatra bajban volt, a rutin végül segített.

A két – veszélytelennek egyáltalán nem mondható – támadás után mi következtünk. Zsók indította Nemest, beadásából Radics küldött jó lövést a rövid sarokba, ám Felső jól reagált. Ott maradtunk a 16-oson, újra és újra kerestük a rést a tömörülő védők között. A 33. percben megtaláltuk: Radicsot gyötörték, addig forgolódott, míg visszagurított Nemes elé, aki kapásból lőtt a jobb felső sarokba (2:0). Remek találat volt!

Robi a lövés pillanatában meghúzódott, le kellett cserélni, Bohner jött be helyette. A második gólunk már megingatta vendégeink hitét, Hegyi Dávid viselte legrosszabbul a helyzetet és beleszállt Koszorúsba. Volt már egy sárgája, így következett a piros! Szeremle tíz fővel folytatta, mi pedig igyekeztünk kihasználni a létszámfölényünket, ami Sükösdnek a legritkábban sikerül, ez már hagyomány.

Zsók passzából Radics lőhetett, ebben nem volt erő. A jobb oldalon nagy terület maradt szabadon, Molnár ellenfél nélkül folyamatosan kihasználta, feljárt a támadásokhoz. Beadása Matity fejére érkezett, a bólintás fölé ment. A következő beívelése Bohnert találta jó helyzetben, de Feidt szerelni tudta.

Kárpáti kezdett nagy szólóba: négy üldözőjén jutott túl, végül az alapvonalon a kapusba vitte a labdát. Formás Radics – Bohner adogatás végén Schultz Máté lőtt tiszta helyzetben fölé. A félidő befejezéseként Kárpáti hibázott ismét gólhelyzetben. Szeremle megfogyva, de tartotta magát.

A második félidőt az eddigieknél magasabb fordulatszámon kezdtük, eredményére csak két percet kellett várnunk. Molnár beadásából Matity fejelt a léc alá (3:0). Ezen a ponton veszett el ellenfelünk minden reménye.

Az 50. percben Koszorúst Kovács Robi váltotta, vele támadó játékunk tovább erősödött. Az 51. percben Molnár megismételte előző beívelését, Felső ezt még kiöklözte, az érkező Schultz Máté pedig hét méterről bevágta (4:0).

Szeremle teljesen beszorult, minden erejét a védekezésre fordította. Jellemző, hogy sokkal többet futottak, mint mi, de ebben sok volt az üresjárat. Újházi jelentkezett egy magányos akcióval, Kárpáti beérte, Tamás pedig könnyedén keresztezett. Zsók labdájával Radics iramodott meg, beadásából Bohner lőtt alig mellé.

Az 58. percben Radics – Papp csere következett, az érkező mindjárt lövéssel mutatkozott be, de Felső jól zárta a szöget. Molnár következő – már menetrend szerinti – beadását Kárpáti tűzte rá félfordulattal, a kapus most is jól reagált. A támadások minden lehetséges formáját kipróbáltuk, nagyobb erőfeszítések nélkül.

A 63. percben Rozsi jött fel, nyesett passza megkerülte a védőket, amiből Kárpáti Matity fejére varázsolta a labdát, Donát bólintott és megvolt az ötödik (5:0). Ezzel megtett a magáét és átadta helyét Szöllősinek.

A folyamatos szorításunkból a 73. percben szabadult ki Szeremle először. Védelmünk az előző támadásnál fennragadt, így Snyehola, Bölcskei Gábor és Orsós jó esélyt kapott a gólszerzésre. Az utolsó passz mégis elakadt az egy szál védőnkben, Rozsiban.

A következő tíz percben kímélőre fogtuk a dolgot, Szöllősi még így is kihagyott három-négy ziccert. Úgy tűnt, beérjük az ötössel, aztán feladtuk a humánus gurigálást, ismét élesbe fordult a játék. A 83. percben egy szépen végigvitt Molnár – Zsók akció végén Kovács Robi növelte tovább előnyünket (6:0).

Molnár az utolsó hét percre pihenőt kapott és Hornyák folytatta. Schultz Mátéban a 86. percben is maradt annyi, hogy a 16-osig jusson. Lövés helyett Szöllősit választotta, ő meg Pappot, akinek a befejezés már nem okozott gondot (7:0).

Illő mértéktartás mellett is leírható, hogy nagyobb odafigyeléssel az eredmény két számjegyű is lehetett volna, de hogy valójában mennyit ér a 7:0-s eredmény, arról szombaton, Bácsborsódon már többet fogunk tudni.

 

Ifjúsági csapatunk elöl is, hátul is gólképes volt, 5:4-re nyert. Góllövők: Ruff Lénárd (2), Kárpáti Zsolt (2), Pintye Krisztián (1).

 

Borbényi Miklós játékvezető osztályzata: 8 pont. Érthetetlen, hogy Koszorús miért kapott sárga lapot, hisz ő volt a sértett.

 

Sükösd, 2016.08.22.

Varsányi József

 

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/2/1147693.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/2/1165634.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/2.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/2.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer