Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-08-27 Bácsborsód-Sükösd 1-2

FELNŐTT: Bácsborsód SK - Sükösd SC 1:2 (0:1)

2016. augusztus 27. (Bácsborsód, 100 néző, 32oC, napos idő)

IFJÚSÁGI: Bácsborsód SK - Sükösd SC 2:6 (1:2)

Vezette: Pataki Győző (Hulej Álmos, Szlavikovics Attila)

 

Bácsborsód az előző bajnoki évben a kilencedik helyen végzett, így nagy feltűnést keltett a szezonnyitó győzelme a tavalyi bajnok Dusnok ellen. A minden várakozást meghaladó kezdést sima 3:0-s vereség követte Hajóson, így nem lehetett tudni, hogy melyik ellenfelünk igazi arca. Azzal viszont számolni kellett, hogy a jelenlegi garnitúrájuk jobb, mint a tavaszi, pedig nekünk májusban az is túl erősnek bizonyult. Az utolsó 20 percben 2:1-es állásból 5:1-re ütöttek el bennünket. Volt tehát mit törlesztenünk.

Harcmodoruk miatt a kellemetlen ellenfelek között tartjuk számon őket, annak ellenére, hogy az utolsó hét találkozónk 21 pontjából csak ötöt tudtak megszerezni ellenünk. Emellett erősítette bizakodásunkat, hogy jól együtt van a csapat, a Kelebia elleni 2:0-ás és a Szeremle elleni 7:0-ás győzelmünk jó alapnak látszott, hogy visszavágjunk a tavaszi vereségünkért.

Rontotta a hangulatunkat, hogy a sérült Pesti mellett hiányzott Schultz Máté, a bemelegítésnél pedig kiderült, hogy Matity sem tudja vállalni a játékot. A középpályánk két meghatározó játékosa nélkül kellett felvenni a harcot a hajósi vereség után elszántan bizonyítani akaró vendéglátóinkkal szemben. A vérmesebb szurkolók az ötöst mutogatták, még nem felejtették el, de mi sem.

A felállásból nem volt nehéz kiolvasni, hogy gólt nem kapni az elsődleges cél, s ha alkalom adódik, kihasználjuk Nemes és Szöllősi gyorsaságát, vagy Papp kivételes képességét a lehetetlen helyzetek kihasználására.

Következtetésekre adott okot, hogy elmaradt a hazaiak várható letámadása, tehát mégiscsak tartottak tőlünk. A pálya közepére szűkült a játék, célba nem érő passzokkal és a támadások megállításával, még a veszélyes zóna előtt. Ebből Nemes kilépései jelentették az elmozdulást, beadását húzta le, majd hosszúra sikerült szöktetését szedte fel előle Orosz. A hazai védelem bal oldala látszott sebezhetőbbnek, így Kovács Robi ezt mozgatta erősebben, támadásaink itt futottak, amelyekhez besegített Molnár is.

Ellenfelünk a hosszú ívelésekre váltott, amit jól fejelő védőink teljes biztonsággal hárítottak. Matic és Ljubojcic érkezett először a kapunk közelébe, Koszorús és Tamás belépője után egy szögletig jutottak, amiből Balogh lőtt kapásból fölé. Látva a lehetőséget, játékba lendült a bal oldalunk is, Szöllősi és Kárpáti is felvette a tempót, Gál rossz ütemű belépéseivel vétette magát észre. Először Kárpátit, majd az előretörő Koszorúst buktatta.

Az első negyed óra különösebb izgalmakat nem hozott, a gyorsabb középpályánk révén enyhe fölénybe kerültünk, komolyabb helyzetek nélkül. Ezen Nemes próbált változtatni: elcsípett egy szabadrúgást, látványosan megkerülte Matic-ot, a lövést már nem vállalta, átadásába Rácz még bele tudott piszkálni. Szöllősi is ígéretesen közeledett a kapuhoz, őt Galijas rúgta fel, megkapta érte sárga lapját.

Eddig keresgettük, a 16. percben meg is találtuk a lehetőséget. Kifogástalan Rozsi – Kovács Robi – Nemes labdafelhozatal végén a felfutó Molnár beadását Kovács tűzte kapura, Orosz még kiütötte, de Robi másodszor nem hibázott (0:1). Nemes passzából könnyen duplázhatott volna, ha lövésébe Cifra nem áll bele.

A gól utáni 10-12 percben Bácsborsód rákapcsolt, időben szerette volna ledolgozni hátrányát. Rozsi kényes helyzetben szerelte Galijas-t, Ljubojcic lövése alig ment mellé. Zsók keresztlabdája átcsúszott Tamás lába alatt, nem kis kavarodás után sikerült szögletre mentenünk, amiből Rothpflug Béda mellett könnyen fejelt fölé.

A kirúgásból Merkler robbantott, Nemes hátrányból is beérte, de csak szabálytalanul tudta megállítani. A távoli szabadrúgásba Béda lazán ért bele, Rácz-cal ütközött az ötösön, másodszorra sikerült testével fedezni a labdát. Ljubojcic is megélénkült, szerelése közben Tamás kézzel ért a labdához, a szabadrúgást Béda most biztosan fogta.

A 33. percben Gál keménykedett Rozsival, jogos volt a sárga, de az rejtély maradt, hogy a szabadrúgást miért Bácsborsód kapta. Galijas ívelését Molnár mentette, nagyszerűen. Az átmeneti nyomást Kárpáti oldotta. Első átadását Papp a döntő pillanatban nem tudta átvenni, a másodiknál meghúzódott és le kellett cserélni. Helyét Schultz Martin vette át, azonnal labdát szerzett és jól tette tovább Kárpáti elé. „Kacsát” a 16-oson belül földre vitték, de a síp nem szólt!

A 41. percben Zsók felvállalt egy sprintet, átadásába Tóth kézzel ért bele. Büntetése sárga lap. Rozsi szabadrúgása nem tette próbára Oroszt. Ljubojcic – Balogh formás támadása zárta a félidőt, amit Rácz nagyon elrontott.

A második félidőben is gyúrták egymást a csapatok, a helyzet nálunk annyiban változott, hogy sorra dolgoztuk ki és rontottuk el helyzeteinket, néha elemi hibákkal. A játék viszont ténylegesen felgyorsult és mi kezdeményeztünk. Zsók indítását Szöllősi ügyesen terelgette, jó helyzetbe hozta Kárpátit, „Kacsa” nagyon becsapta Gált, aztán egy rossz átadással elszállt a lehetőség. Rozsi hosszú ívelését Szöllősi vette át és pontosan tette Schultz elé. Martin ahelyett, hogy begyalogolt volna vele a kapuba, kapásból fölé durrantott. Öt perc alatt két helyzetet hagytunk ki.

Egy rosszul sikerült kapus kidobás után Zsók is hibázott, így Balogh előtt szabad volt az út, Tamás időben észlelte a bajt és segített, de felszabadítása rövidre sikerült és a hazaiak kezdhették újra, megszállták a 16-osunkat. Az ide-oda pattogó labda végül Rozsi melléről került szögletre, ebből Rácz fejelt a hosszú sarok fölé. A rövid hazai fellángolásnak Nemes és Szöllősi labdaszerzése vetett véget és újra támadhattunk.

Kárpátit Rothpflug labdástól tette az alapvonalon túlra. Az 56. percben Szöllősit Bohner váltotta és azonnal akcióba is lépett. Két indítása találta egymás után lesen Kárpátit. Kovács Robi labdájával Nemes a 16-osig jutott, Rácz állta útját, a rosszul sikerült felszabadításból Kárpáti került jó pozícióba és húzhatott kapura. Rothpflug a legegyszerűbb megoldást választotta: a 11-es ponton kirúgta alóla a lábait. Pataki játékvezetőnek ez sem tűnt fel.

Negyed óra után érezhető fölényünket hármas cserével próbálta megállítani Rácz edző. A frissen érkezettek (Kalló, Nkubito és Kőműves) agresszivitásukkal tűntek ki, de ebben velük tartott Matic is, aki Koszorúst teperte le, végül ő kapott sárga lapot, hogy miért, az talány. A cserék ugyan javítottak a hazaiak játékán, de lendületünket nem törték meg. Kárpáti tökéletes helyzetbe hozta Nemest, a saját lábában botlott el az ötösön.

Ahogy múlt az idő, szaporodtak a szabálytalanságok, keményedett a játék. Schultz Martint Rothpflug, majd Rácz rúgta fel, az utóbbiért sárga lap járt. Rozsi lopakodott fel a bal oldalon, ívelését Nemes fejelte kapura, úgy, hogy kapott egy öklöst Orosztól. Kárpáti fejesét viszont parádésan kaparta ki a jobb sarokból.

Közben változott a kép, a következő öt perc a hazaiaké volt. Merkler közeli fejesét, majd Balogh kemény lövését védte bravúrral Béda. Rácz elől kiváló megelőzéssel hozta el a labdát Molnár. A veszély múltával Zsók tört előre, indítása pontosan érkezett Kárpáti elé, Bohner folytatta, átkígyózott a védelmen, gólpasszát Schultz Martin értékesítette (0:2).

Egy perc múlva ismételhetett volna, egyedül állt a kapussal szemben, lövés helyett húzott még egyet balra és szögletre szerelték. Ez volt a negyedik elszalasztott lehetőség, de azonnal jött az ötödik is! Halász gólpasszát a 11-es pontról rúgta az egekbe.

A sorozatos hibáink után fellélegezhettek a hazaiak és újra erőre kaptak. Három húzással úgy jöttek át a középpályán, hogy labdához sem értünk, csak Zsókon múlott, hogy a létszámfölényes támadás meghiúsult. Schobloher ívelése újabb veszélyes helyzetet teremtett: Béda Kalló elé ütötte a labdát, a támadó az ötösről lőtt fölé.

A befejezésekkel mindkét csapat hadilábon állt, de ebben mi jártunk elöl. A 79. percben Bohner 100%-os helyzetbe hozta Kárpátit, „Kacsa” az ötösről a kapust választotta. Viszonzásul Merkler is megtette ezt a szívességet, kapásból durrantott mellé.

A 88. percben jártunk, a számunkra megfelelő eredmény mellett adogatásokkal vártuk a végét, csak becsúszott egy váratlan hiba. A Bohner szabálytalanságáért megítélt szabadrúgást Rácz átvette, közeli, nagy erejű lövését Béda bravúrral hárította. A kiütött labda ismét Rácz elé került és másodszor már nem hibázott (1:2).

A gól után mindent egy napra tett fel Bácsborsód, a teljes csapatuk áttelepült a mi térfelünkre, így szinte kínálta magát a lehetőség a gyors kontrákra, amelyekkel éltünk is. Schultz, majd Kárpáti került kihagyhatatlannak látszó helyzetbe, de folytatódott a pazarlás.

A hosszabbítással együtt volt még öt perc, amiről Papp Árpi megjegyzése mond el a legtöbbet: „egyszerre forró lett a pite”! Azt már én teszem hozzá, hogy nem nyeltük le.

 

Ifjúsági csapatunk már a 4. percben gólt kapott, aztán kitett magáért. Egyre jobb játékával 6:2-re nyert. Góllövők: Radics József (3), Kárpáti Zsolt (1), Ruff Lénárd (1), Schauer Gergő (1) öngól.

 

Pataki Győző játékvezetőről annyit, hogy mindkét fél elégedetlen volt a teljesítményével, osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2016.08.30.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/3/1147704.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/3/1165643.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/3.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/3.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer