Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-10-29 Sükösd-Hajós 2-0

FELNŐTT: Sükösd SC - Hajós FC 2:0 (0:0)

2016. október 29. (Sükösd, 200 néző, 14oC, felhős idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Hajós FC 1:4 (0:1)

Vezette: Géró István (Bárth Zoltán, Berger Tibor)

 

Hajós az előző bajnoki évet a 10. helyen zárta, ami gyengébb a korábbi évek teljesítményénél. Az őszi szezont már jól kezdte, két győzelemmel és egy döntetlennel, sorban Szeremle, Bácsborsód és a HÍD SC ellen. A komolyabb tét ezután következett: a Nemesnádudvar elleni hazai és az érsekcsanádi akadályt már nem tudták venni. Ezt kiheverték, és győztek Borota, Tompa és Bajaszentistván ellen, amivel feljöttek a második helyre. A folytatásba megint hiba csúszott, kikaptak Katymáron, aztán 0:0-s döntetlent értek el otthon Dusnok ellen és biztosan nyertek Felsőszentivánon. Így 20 pontjukkal az ötödik helyen érkeztek.

A találkozó fontos volt számukra, mert győzelmük esetén – ha kedvezően alakulnak az eredmények – a végjátékban még elérhetik a dobogót. Nekünk legalább ilyen fontos állomása volt az őszi szereplésünkben, mert a Katymár és Dusnok elleni két egymást követő vereségünk jelentősen csökkentette első helyünk megtartásának esélyeit. 2009 óta 18-szor találkoztunk, ebből 11-et megnyertünk, 2 végződött döntetlennel és 5 vereséggel, ami nem rossz! Az utóbbi három a miénk volt, tavasszal Szabó Dávid két góljával nehezen, de nyertünk 2:1-re.

Még mindig tartott első helyünk és a jó mérlegünk mellettünk szólt (volna, ha nálunk a döntő helyzetekben ne akadna valami baj). Most az volt a kérdés, hogy a két vereség, Zsók dusnoki kiállítása és súlyos büntetése után milyen állapotban lesz a csapat, hogy reagál a történtekre. A hangulatot nem javította Schultz Máté, Koszorús és Szabó Patrik hiánya. Négy alapember pótlása kevés csapatnál lehetséges.

Kívülről nehéz volt megtippelni, hogy mire számíthatunk. Csak Lógó Zsolt játékában reménykedhettünk, aki, ha jól számolom, 16 év után tért vissza anyaegyesületébe és végre pályára léphetett, Zsók helyén, a középhátvéd posztján. A nehéz helyzetben a sérüléssel bajlódó Molnár is vállalta a játékot, a védelem így összeállt, Kovács Robi elfoglalhatta helyét a középpályán, de a két ütközőembert, Schultz Mátét és Koszorúst nehéz lesz helyettesíteni. Elöl volt a nagyobb gond, az ifiből felhozott Radicsnak kellett Szabó Patrikot pótolni.

A rossz előjelek ellenére kifejezetten jól kezdtünk, pontos adogatásokkal földön tartottuk a labdát. Lógó és Rozsi feljött a középvonalig, indításaikból Bohner lőhetett először, Radics fejelt mellé. A következő Nemes – Matity akciónál Barta állította meg Kovács Robit, Nemes visszagurításából Radics lőtt mellé.

Kiadó volt a félpálya, nem nagyon értettük, hogy Hajós mire vár, de hamar kiderült: ők sem a legjobb összeállításban érkeztek, gólt nem kapni a jelszó! Nagy Zorán aztán majd csak összehoz valamit, aki negyedik a megyei góllövő listán. Erre 13 percet kellett várni, két kísérletét Rozsi, majd Molnár blokkolta. Először merészkedett fel Barta is, átadásával Szabadi Molnárig jutott. Azonnal visszatámadtunk, Nemes beadását Matity fejjel csúsztatta Bohner elé, Zsolt lövése elkerülte a kaput.

Feltűnt, hogy a hajósi középpálya mennyit hibázik, és nem tudja kiszolgálni támadóit. Jellemző, hogy Nagy Zorán a 16. percben jutott először lövéshez, harmincról fölé. Mi pedig következetesen kerestük a megoldást, folyamatosan támadtunk. Lógó príma emelését Nemes elől szedte fel Kollár.

Könnyen jutottunk el a 16-osig, ott viszont rendre falba ütköztünk, nem találtuk ellenszerét a két sorral zárt védekezésnek. Rozsi és Kovács Robi megpróbálta átlövéssel, de az sem ment.

Fölényünket Hebők szakította meg, beadását Nagy Zorán fejelte fölé. A kirúgásból Matity vitte fel a labdát, több váltás után Kollár Radics elől szedte fel. A kidobásnál Nemes megzavarta Kisst, a hátvéd Matityot hozta jó helyzetbe, de ő 18-ról fölé emelt. Rozsi hosszú előreívelését Radics lőtte a kapusba, a következő támadásunkból Matity labdája a kapufa mellett suhant el. Ez már lehetőség volt, ugyanígy a következő is: Lógó 20 méteres lapos labdája Aladics és Kákonyi között került Radics elé, aki tíz méterről lőtt fölé.

A 30. percben az agilis Bosnyák keresztlabdája megtalálta a baloldalon érkező Hebőköt, a támadó már a büntető területen belül járt, Molnár becsúszása után a földön maradt, és vállsérülése miatt nem tudta folytatni.

A félidőig hátralévő 15 percben ugyanaz történt, mint eddig: mi birtokoltuk a labdát, támadtunk, Hajós meg körömszakadtáig védekezett. Felváltva próbálgattuk a variációkat, de a befejezésekre nem volt megoldásunk. Bohner sikeres cseleivel vett jó irányt kapura, Aladics buktatta. Lógó nagy erejű szabadrúgása fölé ment.

Amíg mi keresgettük a megoldást, vendégeink kis híján megtalálták: eddig nem látott két helyzetet hoztak össze a 39. és 41. percben. Tamás csak sárga lap árán tudta megállítani Bosnyákot. Rozsi bravúros mozdulattal mentette Barta átadását Varga elől, ám az igazi ziccer ezután következett: Bosnyák beadására Szabados ütemtévesztéssel lépett ki, Nagy Zorán 100%-os helyzetből lőhetett három méterről – mellé.

A nem kis ijedelem után ki akartuk használni a hátralévő perceket: Lógó beívelését késte le Nemes, Szabó Dávid beadása jött ki a védőkről, Bohner lőhetett, Kollár fogta. Maradt a 0:0, mi tartottuk negyven percig kezünkben a mérkőzést, s félvonalat alig átlépő vendégeink kis szerencsével akár vezethettek is volna.

Ez elmaradt, de a második félidő első percében a lehetőség nekünk adatott meg: Rozsi indításával Szabó Dávid jött fel, hajszálpontos keresztlabdája elronthatatlannak látszó helyzetben találta Radicsot. A látszat csalt, mert „Józsika” hat méterről az üres kapu mellé emelt (Kollár kilépett elé, de késve).

Kákonyi húzta le Szabó Dávidot, Lógó 28 méteres szabadrúgását már biztosan fogta a kapus. A fordulást követően Lógó kezét érte a labda, a szabadrúgás most 22 méterről járt. Kiss János lövése a sorfalról vágódott szögletre, amit kisebb kavarodás után Tamás tisztázott.

A játékunkban annyi változás történt, hogy gyorsabban csináltuk mindazt, amit eddig. Lógó és Molnár két húzásból szögletet ért el, amit Rozsi csavart Matity fejére, Kákonyi és a kapus közös erővel mentetni tudott.

Maradtunk a jobb oldalon, Nemes jó lövését ütötte ki Kollár. Fokozódó nyomás alatt tartottuk a hajósi védelmet, Matity forgatta meg Kákonyit, aki csak felrúgni tudta 25 méterre a kaputól. Donát és Lógó állt a labdához, és folyt a konzultáció. Abban maradtak, hogy megvárják, hová helyezkedik a kapus. Zsolt szólt, hogy neki jó, és olyan gólt ragasztott a bal felső sarokba, amelyre sokáig emlékezni fogunk (1:0).

A gólt követő öt-tíz percben vendégeink valamelyest változtattak eddigi játékukon, feljebb lépett a védelem, segítve ezzel a középpályát, amelyet a védekezés kötött le. Egyre bátrabban jöttek fel, Nagy Zorán lövését védte Szabados, Kiss és Zsemberi kísérletét hárította Molnár és Rozsi. Szabó Dávid buktatta Szabadit, a szabadrúgást Nagy Zorán ezúttal is a sorfalba vágta. Egy percen belül már javított, emelése a felső kapufáról jött vissza.

Az átmeneti hajósi kimozdulás nekünk kedvezett. Matity és Kovács Robi nagyobb területhez jutott, a fellazult védelemmel már könnyebb dolgunk volt. Bohner mozgékonyságát egyre nehezebben tudták követni, a 66. percben Kiss csak elütni tudta, sárga lapját ő is megkapta. Kovács Robi 28 méteres ívelését Kollár röviden ütötte ki, Kiss még megtoldotta, az érkező Lógó pedig 22 méterről kapásból, ballal mutatta meg kivételes lövő technikáját. Kollár csak a háló rezdülését érzékelte (2:0).

Döntő találat volt, ezt mind a két fél tudta, és jöhettek a cserék. A 70. percben Nemest Gruber, a 77. percben Bohnert Kárpáti, a 82. percben Matityot Geletta Gergő, a 85. percben Radicsot Hornyák váltotta. Továbbra is támadásban maradtunk, a labdabirtoklás azonos szinten maradt az eddigiekkel – úgy 70-30% a javunkra. Hajós visszaállt a védekezésre, valódi gólhelyzetet már egyik csapat sem tudott kidolgozni.

Nagyon fontos pontokat szereztünk, ebből nagy részt vállalt Lógó Zsolt. Két Pazar gólja önmagáért beszél, ettől jobb visszatérést kívánni sem lehet. Csapatunk többet nyújtott, mint amire számítottunk, talpon (topon) maradtunk!

(A Petőfi Népe fotója a mérkőzés egy pillanatáról, 2016. november 3., 11. oldal.)

 

Ifjúsági csapatunk nem bírta el Radics hiányát, 4:1-re kikapott, úgy, hogy a győzelemhez bőven elegendő helyzetet pazarolt el. Gólunkat Pintye Krisztián szerezte.

 

Géró István játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Most kaptam hírt arról, hogy Hebők Erik vállsérülése súlyos és kórházban van. Mielőbbi felépülést és visszatérést kívánok neki a sükösdiek nevében.

 

Sükösd, 2016. október 31.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/12/1147779.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/12/1165708.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/12.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/12.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer