Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-02-26 Kelebia-Sükösd 3-1

FELNŐTT: Kelebia KNSK - Sükösd SC 3:1 (0:1)

2017. február 26. (Kelebia, 100 néző, 10oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Kelebia KNSK - Sükösd SC 5:1 (2:1)

Vezette: Fehérvári Patrik (Szlavikovics Attila, Szabó Gábor)

 

Végre eljött a tavaszi rajt, lássuk röviden, hogy mi történt a télen a csapat háza táján. El nem távozott senki, külföldről hazatért Csordás Erik. Három játékosunk: Pesti Laci, Lógó Zsolt és Schultz Máté térdműtéten esett át. Pesti gyógyult leggyorsabban, egy félidőt már vállalni tudott. Lógó is megkezdte, de rá még várni kell, ugyanúgy, mint Schultz Mátéra is. A három alapember állapota befolyásolta a felkészülést, de ettől még rendben megtörtént, eredménye ezután derül ki. Az edzés látogatottsága hagyott kívánnivalót maga után. Az őszt 31 pontunkkal az előkelő második helyen zártuk, a cél nem lehet más, mint a dobogó valamelyik fokán maradni.

Kelebia ősszel gyengélkedett, három győzelemmel, három döntetlennel és nyolc vereséggel a 14. helyen végzett. Ezen kívánt változtatni a vezetőség, komoly erősítéssel. Hazajött Csamangó, Kollár, Tesic, Katymárról igazolták Pavlic-ot és Mihalicsot. Ezek képzett, tapasztalt játékosok, velük lényegesen jobb lehet Kelebia.

Az esélyeket illetően – a bajok ellenére is – mellettünk szólt, hogy az utóbbi kilenc találkozónkból ötöt megnyertünk, három végződött döntetlennel, egyszer nyertek ellenünk, 2014 augusztusában, de akkor nagyon (7:0)!

A felállásnál kiderült, hogy a védekező szektorból hiányzó Lógó és Schultz Máté mellett öt sárgája miatt Zsók sem léphet pályára. Helyére Csordás került a számára szokatlan pozícióba. A csapat jó hangulatban érkezett, az is elhangzott, hogy győzni jöttünk! Ez egybeesett a sükösdi szurkolók törzsgárdájának véleményével is.

A sípszó után ezzel jó ideig nem is volt baj. Kényelmes, pontos adogatásokkal jöttünk fel, úgy tűnt, hogy a hazaiak tisztelik második helyünket, visszahúzódtak, hagytak játszani bennünket, de várták a lehetőséget. A kontrákhoz megvolt a három gyors támadójuk, Kátai és Tesic ezt mindjárt meg is próbálta. Az utóbbi először Koszorússal ütközött, majd Matittyal rúgott össze nagyon keményen. Számára ezzel a 9. percben véget is ért a mérkőzés. Kollár jött a helyére, jó csere volt.

Az hamar kiderült, hogy a hazai védelem jobb oldala bontható meg könnyebben. Nemes ezzel nagyon élt, a harmadik kísérletét már lövéssel fejezte be, amibe Teslic beleért, így szöglet következett, amit a védők hárítottak. Pesti és Matity adogatásából ismét Nemes került pozícióba, Kollár csak szabálytalanul tudta szerelni.

Egyre közelebb kerültünk a kapuhoz, ami a 12. percben meghozta eredményét: Nemes beadását Kovács Robi leheletfinoman emelte át Szilvási felett (0:1).

A szép gól és a korai vezetés csak erősítette tetszetős játékunkat, sok volt a rövid passz és nagy része célba is ért. Pesti szerepe a korábbiakhoz képest annyit változott, hogy a támadó harmad szélén a labda megtartására és az előkészítésekre összpontosított, nagyon hasznosan. Szabó Patrikra várt a befejezés, őt Kovács Robi és Matity igyekezett helyzetbe hozni. Egyre bátrabban járt fel Rozsi is, beíveléseit rendre kifejelték a védők. Mindig ugyanazt a megoldást választotta, és ez kiismerhető volt.

Koszorús és Molnár Miklós-Balog és Mihalics próbálkozásait még a veszélyes zóna előtt megszűrte, Kelebia egyelőre nem tudott mit kezdeni velünk. Különösebb megerőltetés nélkül uraltuk a mezőnyt, annyira, hogy a 17. percben jutottak el először a kapunkig. Ürmös a 20. percben lőtt harmincról nagyon magasan fölé. Nagy Endre a 22. percben ért először labdához, akkor is úgy, hogy Kovács Robi térdéről pattant az ölébe. Nyugodtan futballoztunk és vártuk a második gólt. Pesti volt ehhez legközelebb, de Berta menteni tudott előle.

Ezt követően valamivel javult a hazaiak támadó játéka, Tamás szerelte Mihalicsot, Miklós-Balog először tudott meglépni Molnár mellett, 18 méteres lapos lövését Nagy a hosszú sarokból kinyomta, az érkező Mihalics pedig nagy erővel lőtte fölé. Ez volt az első komoly helyzetük, amiből könnyen egyenlíthettek volna. Az eset jó hatással volt az eddig halvány kísérletekre, a Miklós-Balog – Plavsic, a Lengyel – Kátai akcióban már több volt az előzőeknél.

Gyorsítottunk mi is, Nemes jó cselek után lőtt húszról, a kipattanót Matity tűzte rá, Szilvási szögletre ütötte, amiből Szabó Patrik fejelt közelről fölé. Az idő múlt és az óhajtott második gólunk váratott magára. Maradt a meddő mezőnyfölény. Koszorús váltott ritmust és úgy tűnt, a kapuig meg sem áll, Berta érezte a veszélyt és felvágta. Jogos volt a sárga lap, a nagyobb baj az volt, hogy Péter megsérült. Csordás 30 méteres szabadrúgása túljutott a sorfalon, de Szilvási fogni tudta.

Maradtunk a hazai térfélen, Rozsi indította Pestit, Tóthvásárhelyi nyomta le. Kovács Robi ígéretes, belőtt labdáját Matity lekéste. A félidőig részünkről két szöglet, ellenfelünknél egy rosszul eltalált Ronyecz lövés jegyezhető fel.

Szólt a síp és következett a félidő. Labdatartásban, játékban jobbak voltunk, de három valódi helyzetnél tovább nem jutottunk. Ennek ellenére egygólos előnyünk nem látszott veszélyben, semmi jele nem volt annak, ami ezután következett.

Kettős cserével indítottunk, Pestit Schultz Martin, Koszorúst Szabó Dávid váltotta. A másik oldalon pedig egy új Kelebia jött ki az öltözőből. Már az első percekben megleptek bennünket, eddig nem látott támadássorozatot indítottak, gyorsan és pontosan. Kovács Robi szabálytalanul tudta csak megállítani Ürmöst, megkapta a már korábban beígért sárgát. Plavsic-ot Matity döntötte fel, ő is besárgult.

Gyors egymásután két szögletet rúghattak a hazaiak, Csordás és Nemes tisztázni tudott az oldalvonalon túlra. Tamás oldotta fel a veszélyt, előrevágott labdáját Nemes szerezte meg, beadása Matity és Schultz feje felett centiméterekkel suhant el. Rozsi szabadrúgását Donát csúsztatta fejjel a kapufa mellé.

Ennyi volt a válaszunk, az első félidős fölényünk láthatóan olvadni kezdett. A cserékkel megbomlott a csapat szerkezete, nem tudtuk azt játszani, amit eddig, igaz, hogy már nem is engedték.

Koszorús helyére Kovács Robi és Matity húzódott hátra, az ő kreativitásuk hiányzott a támadások előkészítésében. Elől nem tudtuk megtartani a labdát, ezzel bajban volt Szabó Dávid és Schultz Martin is. Védekezésre kényszerült Szabó Patrik is, így megszűnt a kapcsolat a középpályánk és támadóink között.

Negyed óra alatt teljes fordulat állt be a mérkőzésben, gyorsan és jól kombináltak a hazaiak, teljes letámadásba kezdtek. Tamás sárga lap árán tudta megállítani Lengyelt, Miklós-Balog le tudott fordulni Molnárról, éles, közeli lövését Nagy lábbal tolta ki. Védekezésre kényszerültünk, folyamatos volt a nyomás. A 62. percben Nemes meghúzódott és cserét kért, helyén Bohner folytatta, ezzel végleg felborult az első félidei felállásunk és játékunk.

Alaposan megváltozott a labdabirtoklás aránya is, most mi nem tudtuk, mi a helyzet, ahogy az első félidőben Kelebia. Zavarunkat ki is használták. Ki tudja, hányadik Miklós-Balog – Molnár párharc végén szöglethez jutottak, Ürmös fejesét Csordás a gólvonalról fejelte ki. Az újabb találkozásnál Molnár lemaradt, Nagy kivetődve szedte le Miklós-Balog lábáról a labdát. Mihalics bújt ki három védőnk közül, csak rajta múlott, hogy a 11-es pontról fölé tudott emelni.

Érett a hazai gól, mégis nekünk akadt meccslabdánk. Matity a leshatáron megtalálta Schultzot, Martin egyedül, nagy lendülettel húzott kapura. Szilvási a lehető legjobb ütemben jött ki és a 16-os vonala előtt önfeláldozó vetődéssel szerezte meg a labdát. Ha ez bemegy, talán másként alakultak volna a dolgok. Utolsó sanszunk volt ez, teljesen beszorultunk.

Bohner a jobb oldalon, 20 méterre a kapunktól elütötte Csamangót. A sértett szabadrúgása a „vinkliből” levágódott a gólvonalba, onnan Nagy sarkáról a hálóba. Ritka nagy gól volt (1:1)!

A 74. percben jártunk és szenvedtünk, Molnár – Hornyák csere következett. Kínosan lassan teltek a percek, a 80. percben Plavsic buktatásáért Szabó Dávid is besárgult. Újabb szabálytalanságért szabadrúgás járt 35 méterre a kapunktól, a vonal mellől, amit Kollár Nagy feje fölött küldött a hálóba (2:1).

A lélekölő gól után már nem volt kétséges, hogy ez a meccs elment, a hátralevő nyolc percben szétesett a csapat. Ezen már nem segített a Rozsi – Papp csere sem, és még nem volt vége, a 88. percben Kátai lefutotta Schultz Martint, beadásából Mihalics adta meg a kegyelemdöfést (3:1).

A hiányzókkal és öt kényszerű cserével ennyire tellett. Bebizonyosodott, hogy erőnlétben egy félidőre vagyunk jók. Kár, mert a szezonnyitónak mindig jelentősége van a továbbiakra!

 

Ifjúsági csapatunk 5:1-es vereséget szenvedett, gólunkat Kernya Kristóf szerezte.

 

Fehérvári Patrik játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2017. február 28.

Varsányi József

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/16/1224310.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/16/1224479.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/16.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/16.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer