Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-03-05 Szeremle-Sükösd 1-3

FELNŐTT: Szeremle SK – Sükösd SC 1:3 (1:1)

2017. március 5. (Szeremle, 150 néző, 10oC, esős idő.)

IFJÚSÁGI: Szeremle SK – Sükösd SC 1:5 (0:0)

 

Vezette: Baráth Gábor (Fülöp József, Takács Tibor)

 

Szeremle az ősszel hullámzó teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett. A második fordulóban Sükösdön szenvedte el őszi legnagyobb, 7:0-ás vereségét. A 9. fordulótól találtak igazán magukra, Érsekcsanád, Borota, Tompa és Bajaszentistván legyőzésével. Ezekből különösen értékes az Érsekcsanád elleni három pont. A télen nagyobb mozgás nem volt, Glavatity a BLSE-hez, Simon Bácsbokodra igazolt. Új játékos hozzájuk nem érkezett.

A tavaszi rajtjuk nem sikerült, otthonukban kaptak ki Hajóstól 3:0-ra. Edzőjük szerint nagy elszántsággal készültek a találkozóra, a visszavágás reménye fűtötte a társaságot az őszi fiaskóért. Törlesztenivalójuk ezen túl is akadt, hiszen 2009 szeptemberében tudtak nyerni ellenünk utoljára. Ettől függetlenül soha nem volt sima ügy a két csapat találkozója.

A rajtunkkal mi sem dicsekedhetünk, a kelebiai 3:1 megviselte a társaságot. Figyelmeztetőek voltak a szombati eredmények is, egyre szorosabb az élmezőny. Nemesnádudvar, Mélykút és Dusnok a nyomunkban van. Ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a második helyünket, nyerni kellett. Lógó még mindig gyógyulófélben van, a kelebiai kezdő csapatunkból hiányzott Csordás és Szabó Patrik. Játékra jelentkezett viszont Szöllősi. Zsók edző kénytelen volt hozzányúlni a védelemhez. Maga és Rozsi előrébb lépett a középpályára, Koszorús sérülten is vállalta a játékot a védelem tengelyében, amire nagy szükség volt. Matitynak kellett Szabó Patrik posztján játszani.

A hazaiak betartották ígéretüket, teljes sebességgel kezdtek. Molnár, Koszorús és Tamás már az első percekben tapasztalhatta, hogy nem fognak unatkozni. Újházi, Hegyi Dávid és Végh nem hagyott kétséget a felől, hogy mielőbb dűlőre vigyék a dolgot. Ehhez mindössze hét percre volt szükségük. Molnár szabálytalanul állította meg Hegyi Richárdot 20 méterre a kapunktól. Újházi Bálint jól helyezett szabadrúgására Béda egy ütemet késett, a labda a jobb sarokban kötött ki (1:0). Két mérkőzésen három gólt kaptunk szabadrúgásból.

A korai vezetés csak fokozta a hazai lendületet, gyorsan és jól adogattak. A mi középpályánk egyelőre nem találta a helyét, hiányzott az összhang. A hátulról érkezett labdák fogadásával baj volt, Pesti a 10. percben kapta az első valamire való labdát – Feidt nyomban el is ütötte. Rozsi szabadrúgását Végh a gólvonalról vágta ki.

A szeremlei védők felváltva léptek fel a felezővonalig, segítve a támadásokat, ha kellett, azonnal visszazártak. Ha labdához jutottunk, azonnal ott termett két-három játékos, nem hagytak kibontakozni bennünket.

Bölcskei Gábor és Újházi nagyon élt, az utóbbit Szabó Dávid akasztotta meg. Lukács nagy erejű szabadrúgása fél métert tévedett. Bölcskei Gábor túljutott Molnáron, Koszorús még segíteni tudott. Hegyi Dávid lövését könnyen fogta Béda. Amikor Zsók és Szabó Dávid ívelései megtalálták Pestit vagy Matityot, a továbblépést csírájában elfojtották. Meg tudták fogni Kovács Robi vagy Nemes egyéni akcióit is.

A 25. perc táján kezdtünk el lélegezni, alábbhagyott a hazai lendület, ami várható volt, többet vállaltak, mint amire edzettségi állapotuk elegendő. Az íveléseinket egyre jobb passzok váltották fel, ami a vizes, mély talajon nem volt egyszerű, mégis helyreállt a rend, végre játszani kezdtünk. A csapat egésze mozgásba lendült, azt tettük, amit eddig Szeremle, átvettük az irányítást.

Partdobás után Mácsai kézzel ért a labdához, jó helyen, 18 méterre a kaputól, a legkellemesebb Matity pozíció. Donát szabadrúgása a rövid sarokra tartott, a kapufánál Hegyi Richárdról pattant szögletre.

Egyre nehezebben tudtak megállítani bennünket, keményebb lett a játék. Hegyi Richárd beleszállt Zsókba, a sárga lap még elmaradt. A játékvezető ebben következetes volt, előtte nekünk is voltak lapgyanús eseteink. Hegyi Dávid Zsókkal szembeni vétségéért már nem lehetett mérlegelni, járt a sárga lap.

Fölényünk már vitathatatlan volt, egyre gyakrabban kerültünk a kapu közelébe. Sőt! A kapu torkába. Nyolcszor két láb között pattogott a labda, végül Kovács Robinak sikerült a gólvonalon átsegíteni. A játékvezető a kapus támadásának látta a helyzetet, ezért kifelé ítélt szabadrúgást. A gól elmaradt.

Támadásban maradtunk, Rozsi került jó helyzetbe, Végh felrúgta és megkapta a sárga lapját. Zsók szabadrúgásából Kovács Robi a kapufát találta el. Nemes két szólója következett, a másodikból jött ki jobban és megjátszotta Pestit, most Újházi volt keményebb a megengedettnél. Matity 18 méteres szabadrúgása most is a sorfalban akadt el.

Erőfeszítéseink a 42. percben mégis beértek: Rozsi szögletét a gólvonalon álló védő menteni akarta, Pesti belelépett és lábáról pattant a hálóba a labda (1:1). A gól nagyon jókor jött, az egyenlítés megnyugtatta a csapatot és következett a félidő.

A második játékrészt – hasonlóan az elsőhöz – a szeremleiek gyors támadással indították, Béda idegeket próbáló csellel húzta el a labdát a már nyakán levő Lukács elől. Utána Farkas veszélytelen ívelését húzta le.

Hat perc telt el, Kovács Robi hosszú indítása elhagyni látszott az alapvonalat, de Pesti rárajtolt és megszerezte. Beadásából Matity került helyzetbe az ötösön, egy lövő csellel három védőt küldött el és sarokkal visszagurított az érkező Pesti elé, aki „izomból” lőtt a léc alá (1:2). Örömgól volt ez Lacinak és nekünk is, a sérülése miatt kihagyott ősz után duplázott – 2016. május 4-én lőtt utoljára gólt, Csávolyon.

A hazaiak nehezen viselték a fordítást, az esőben egyre több volt a kétes belemenés. Mácsai belerúgott Rozsiba, Szabó Dávid ívelt szabadrúgása Bölcskei Máté kezét érte. Rozsi 25 méteres büntetőjét Ulakity bravúrral nyomta ki a jobb sarokból.

Zsók buktatásáért Ujházi is begyűjtötte sárgáját, majd első cserénk következett: Pestit Bohner váltotta. Matity Farkasnak tett oda, ez is sárga. Nemest Majoros borította fel. Rozsi szabadrúgását a gólvonalról mentették.

A 73. percben Matity helyére Schultz Martin érkezett. A friss cserék és Nemes egyre több gondot okozott a hazai védőknek. Nekünk voltak még tartalékaink ott is, amire nem számítottunk: Zsók passzából lőtt Rozsi 10 méterről mellé, aztán Zsók emlékezetes alakításának tapsolhattunk. Felvillantott valamit NB I-es múltjából. Valamivel a félvonalon túlról indult – olyan lendülettel, mintha az első percekben járnánk. Könnyedén jutott túl négy emberen, hozzá sem tudtak érni. Gólpasszára Nemes érkezett és hat-hét méterről nem volt gond a hálóba találni (1:3). Góljáért Ujházi büntette és megkapta sárga lapját.

A mérkőzés eldőlt a harmadik gólunk után, Szeremle nem adta fel, de elfogyott az ereje. Biztosan tartottuk kezünkben a mérkőzést, még két cserét is megengedhettünk magunknak. A 83. percben Nemes helyett Papp, a 85. percben Molnár helyett Mádi lépett pályára. A maradék időben érdemi megmozdulás már nem volt.

Első gólunkat a csapat gyötörte be Pesti révén, a másik kettő váratlan, nagyszerű egyéni megmozdulás eredménye, amelyekkel tartjuk a második helyünket.

 

Ifjúsági csapatunk javította a múlt heti kudarcát és 5:1-re nyert, góllövők: Ruff Lénárd, Radics József, Radics Szabolcs, Pintye Krisztián és Kárpáti Zsolt.

 

Baráth Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. március 7.

Varsányi József

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/17/1224316.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/17/1224485.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/17.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/17.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer