Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-03-12 Sükösd-Bácsborsód 6-0

FELNŐTT: Sükösd SC –Bácsborsód SK 6:0 (2:0)

2017. március 12. (Sükösd, 150 néző, 10oC, napos, szeles idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC –Bácsborsód SK 2:2 (1:1)

Vezette: Tóth Csaba (Suba Zoltán, Slezák Márk)

 

Bácsborsód a tavalyi bajnoki évet – jó középcsapatként – a 9. helyen zárta. Ősszel egy hellyel lejjebb, a 10. helyen végeztek. Az őszi csapatukból hatan távoztak (Rácz Tibort sajnálják a legjobban), egyetlen új játékos érkezett: a horvát Jovan Lazarevic. A tavaszi rajtot Dusnokon kezdték, nagyon szoros mérkőzésen maradtak alul 5:4-re. Otthon 3:3-as döntetlent játszottak Hajóssal.

Mi javuló játékkal vettük a második fordulót, 3:1-re nyertünk Szeremlén. Bácsborsód elleni eredményeink jók, az elmúlt 10 évben 9 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség a mérlegünk. Ezek alapján esélyesként léphettünk pályára. Érsekcsanád katymári döntetlenje után jó alkalom kínálkozott arra, hogy győzelmünk esetén egy pont válasszon el bennünket az első helyezettől. A múlt heti csapatból Pesti hiányzott húzódása miatt, viszont itthon volt Szabó Patrik.

Régi tapasztalat, hogy nálunk már az első 10-12 percben látni lehet, hogy mire képes a csapat. Most az első megmozdulások arról árulkodtak, hogy semmit sem bízunk a véletlenre. Bátran, energikusan indítottunk, mozgásban volt az egész csapat.

Már a második percben szögletet rúghattunk, a védők menteni tudtak. A hosszan előre vágott labda Szabó Dávid lábáról perdült haza. Matity hozta fel a kidobást, Lazarevic buktatta. A 35-40 méteres szabadrúgásra időben rajtolt Molnár, beadásából Kovács Robi nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba (1:0). A 6. percben tehát vezettünk, ami nagyon jó alap volt a továbbiakra, megerősítette a csapat hitét, felszabadultan játszhattuk azt, amit tudunk. Ez nagyobb akadályba nem ütközött.

(A Kovács Robi gólját megelőző pillanat.)

 

A Szabó Patrik – Matity adogatásból Donát lőhetett, Halász jól helyezkedett és fogni tudta. A jobb oldalunk volt az aktívabb, Nemes gyorsasága és elszántsága percenként hozott valami újat. Munkához látott a bal oldalunk is, Szabó Dávid indítását Rozsi szabálytalanul vette le, pedig a helyzet gólt kínált.

Már az elején szembetűnő volt a két középpálya közötti különbség. Zsók, Matity és Kovács Robi labdaszerzése és birtoklása jóval meghaladta ellenfelünkét. Ez a lényeges különbség a mérkőzés végéig kitartott javunkra. A széleken percenként megjelentünk, minden belőtt labdára volt érkező.

(Matity szédíti Cifrát.)

A védők Nkubito vezényletével még jól reagáltak, a következő 23 percet megúszták gól nélkül. Ebben közrejátszott az is, hogy negyed óra után Bácsborsód változtatott eddigi felfogásán, egyre gyakrabban lépték át a felezővonalat. Cifra elől a legjobb ütemben tisztázott először Tamás, majd Koszorús.

(Koszorús, Tamás és Kovács Robi munkában.)

A kontránkból Matity lőtt kapásból, de Rothpflugban elakadt. Kiegyenlített lett a játék, Lazarevic veszélyes ívelését Merkler lekéste. A Gál – Cifra akciót Tamás állította meg. Gál következő beadására Béda alányúlt, a labda végigsuhant a fejek felett, ebből bármi lehetett volna. Az újabb támadást Matity blokkolta, szabálytalanul elnyomta Rothpflugot. Lazarevic szabadrúgása nem okozott gondot Bédának. Kirúgás után Zsók hosszan és pontosan indította Molnárt, kinek beadása gólpassznak is megfelelt, de elcsúszott Szabó Patrik lába alatt.

(Molnár többször is kiszolgálta Szabó Patrikot.)

Zsók a 29. percben tempót váltott, lerázta az érkező Faragót és Nemest választotta a jobb oldalon, aki kibújt két védő között, megnézte és megtalálta Matityot, Donát pedig nagy nyugalommal helyezett a bal sarokba (2:0). A tökéletesen kivitelezett sakk-matt akcióhoz már nem volt közük a bácsborsódi védőknek.

Már az első gólunk is megfogta ellenfelünket, a második már mélyebb nyomot hagyott, a harcot mégsem adták fel. A Lazarevic – Ljubojcic támadást Rozsi, Cifrát Tamás, Gált Molnár és Koszorús közösen szerelte. Öt-hat perces „átmeneti pihenő” után újra mi következtünk. Molnár két belőtt labdája gólt ígérően érkezett Szabó Patrikhoz, az elsőből fölé durrantott, a másodikat nem találta el.

Matity addig forgatta Lazarevic-et, míg az megunta, a vége szabadrúgást ért a javunkra. Rozsi ívelését Rothpflug szögletre fejelte. Ebből Nemes Zsókot hozta helyzetbe, lövésébe Taszári lépett bele. Egyértelművé vált a fölényünk, a félidőig Szabó Patriknak akadt két helyzete, Molnár szolgálta ki. Első fejese közelről mellé ment, a másodikat odaajándékozta Halász kapusnak.

(Szabó Patriknak a második félidőben ment igazán jól, akkor kétszer is betalált.)

(Csordás egyelőre még a kispadon, az előtérben Kovács, Zsók és Matity.)

A harmadik gólunk így elmaradt, mégis megnyugtató előnnyel vonulhattunk az öltözőbe. Következett a félidő. Zsók edző az eligazítás során azt kérte, hogy erre semmiképp ne üljünk rá, legalább egy gól kell még a biztos győzelemhez.

A második játékrész nálunk a Koszorús – Csordás cserével folytatódott, és két perc után bácsborsódi helyzetet hozott: a szépen felhozott akcióból Ljubojcic könnyen szépíthetett volna, de elkapkodva lőtt fölé. Zsók megállíthatatlan lendülettel válaszolt, Faragónak nem volt más választása, egy sárga lapért elütötte. Ebből Rozsi indulhatott, Taszári eredménytelenül gyötörte, beadását Halász a 16-oson kívül kézzel ütötte el, a játékvezető nem látta. Ismét Zsók következett: Molnárhoz passzolt, ő Szabó Patrikot ugratta ki, és megvolt a kívánt harmadik (3:0).

Innen már nem volt kétséges, hogy a mérkőzés a miénk, de nem értük be vele. Sorozatban indultak újabb támadásaink. Javult a bal oldalunk hatékonysága is, Rozsi élénkebb lett, Szabó Dávid is gyakrabban járt fel. Beadásából Szabó Patrik alig fejelt fölé. Rozsi Kovács Robi passzával lefordult Taszáriról és kapura húzott – lövését Halász a 11-es ponton nem kis szerencsével kaparintotta meg.

Teljesen miénk lett a pálya, tetszetős váltásokkal jutottunk el a kapuig. Mérhető volt a két csapat közötti különbség. Az 58. percben Szabó Patrik egy hátulról kapott labdával öt védőn jutott túl, végig jobbra cselezett, majd védhetetlenül lőtt az ellenkező sarokba (4:0).

Ljubojcic látszólag próbált még valamit tenni, Csordás könnyen szerelte. A 61. percben Rozsinak akadt vitája a játékvezetővel – amelynek végkimenetele nem lehetett kétséges, megkapta a sárga lapját. Ezt sértésnek vette, s még ebben a percben a Szabó Patriktól kapott labdával tört kapura. Sem elütni, sem visszahúzni nem tudták, kíméletlenül benyomta az ötödiket (5:0).

(A Rozsi gólja előtti pillanat.)

A meccs megvolt, jöhettek a cserék. Matity helyett Bohner, Rozsi helyett Szöllősi érkezett. A közönség ezt megelégedettséggel nyugtázta, miután teljes intenzitással folytatták a már-már egyoldalúnak mondható játékot. Még tartott a helyezkedés, amikor Szabó Dávid szabadon jöhetett fel, nem támadta senki, a beadását várták. Átlépte a felezővonalat, tolt még kettőt a labdán és 40-42 méterről iszonyatosan nagy gólt ragasztott Halász hálójának bal felső „csücskébe” (6:0). Erre szokás azt mondani, hogy ilyen nincs!

Megállás ezután sem volt, támadtunk! Védelmünknek a hátra lévő időben alig akadt dolga. Ljubojcic elől Csordás elegánsan keresztezett. Szabó Dávid kedvet kapott egy újabb góllövéshez, a 11-es ponton Nkubitóval való találkozását a játékvezető műesésnek vélte és sárga lappal büntette. Zsók gólpasszal kínálta meg Nemest, Robi jobb helyett ballal próbálta meg és kimaradt a helyzet. Nemes átadását viszont Szabó Patrik lőtte a kapusba.

(Nemes ballábasát Halász nyomja szögletre.)

Patriknak ez volt az utolsó megmozdulása, a 72. percben Papp, Molnárt pedig Hornyák váltotta. A cserék felvették a ritmust, a támadó kedv ezután sem lankadt, főleg a gyors Szöllősi és Bohner jelentett továbbra is veszélyt. Mindenáron hozzá akarták tenni a maguk hetedik gólját. Ez Pappnak sikerült is, de a játékvezető lest látott.

Bácsborsód nagyon várta a végét, de egy-egy kontrára még maradt erejük. Tamás és Csordás gond nélkül szerelte Galijas-t, Hornyák keményen Cifrát. Zsók, Nemes, Bohner és Szöllősi összehozott még egy sakk-matt helyzetet, amit végül Lazarevic oldott fel. A Nemes – Szöllősi gyors váltás befejezését Halász ébersége akadályozta meg.

Az utolsó percekben először Csordásnak, majd az eddig munka nélküli Bédának akadt komoly tennivalója. Az utolsó pillanatban Taszári fejeséhez már bravúr kellett.

A hat gólos győzelem magáért beszél, mégis ide kívánkozik egy bácsborsódi szurkoló mérkőzés utáni összegzése: „Nekünk is van legalább hat-hét olyan játékosunk, mint a Sükösdnek, de nincs csapatunk. Labdabiztonságban, csapatjátékban jóval fölöttünk álltak, ha tízet kapunk, akkor sem szólhattunk volna egy szót sem!” - mondta, én készséggel elhiszem! Márpedig a megszólaló hiteles, mert játszott 2004 nyarán azon a mérkőzésen, amelyen elütöttek bennünket a bajnoki címtől.

 

Ifjúsági csapatunk küzdelmes mérkőzésen 2:2-es döntetlent ért el. A góljainkat Kernya Kristóf és Kárpáti Zsolt szerezte.

 

Tóth Csaba játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. március 14.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/18/1224321.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/18/1231183.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/18.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/18.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer