Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-04-02 Érsekcsanád-Sükösd 1-2

FELNŐTT: Érsekcsanádi KSKE – Sükösd SC 1:2 (1:1)

2017. április 2. (Érsekcsanád, 400 néző, 25oC, nyárias meleg.)

IFJÚSÁGI: Érsekcsanádi KSKE – Sükösd SC 2:1 (2:1)

Vezette: Polyák Attila Péter (Aradi Csaba, Hagymási Attila)

 

Majd’ tíz éve írom tudósításaimat csapatunk szerepléséről, és mindenhol azt találom, hogy az év mérkőzése az Érsekcsanád elleni találkozó. Ebben semmi sem változott, a helyzet most is ugyanaz – annyi különbséggel, hogy 2007 óta először fordul elő, hogy a tabella élén állunk és ennek megőrzése a tét, a mögöttünk harmadik hazaiakkal szemben. Igazi rangadóra készült a két szomszéd csapat és közönsége nem csalódott.

Érsekcsanád az ősszel feltűnő jó teljesítménnyel az első helyen fordult, a tavaszi öt fordulóban ezt már nem tudta megismételni. Tompán 1:1-es döntetlennel kezdett, 5:0-ra verte otthonában Bajaszentistvánt, Katymáron 2:2, hazai környezetben 2:1-re elvesztette a Dusnok elleni rangadót és Hajóson is kikapott 2:1-re. Ha versenyben akartak maradni a dobogós helyért, ellenünk csak a három pont megszerzése volt a jó.

Mi az elmúlt héten egy rangadót már sikeresen vettünk, a Nemesnádudvar elleni 4:0-lal. Jól játszottunk, a beavatottak szerint, ha ezt meg tudjuk ismételni, elég lehet Érsekcsanádon is. A felállásnál kiderült, hogy Zsók, Koszorús és Nemes sérülten vállalta a játékot, Szabó Dávidot vállsérülése, Szabó Patrikot külföldi munkája miatt kellett nélkülözni, Pesti és Schultz Máté még gyógyul, de hiányzott Szöllősi is. Ez attól jóval több, mint amit egy csapat egy ilyen ellenféllel szemben elbír. Egy jó hír azért akadt: pályára lépett a „lábadozó” Lógó Zsolt, a lehető legjobbkor!

A felsoroltak ismeretében a mérkőzés esélyeit illett kellő óvatossággal kezelni. Itt minden előfordulhat, még akkor is, ha a mérlegünk velük szemben kivételesen jó! 2013 májusa óta egy végben hatszor vertük meg őket, pontot sem tudtak szerezni ellenünk. Most egy nagyon fiatal, sikerre éhes, „csikó” csapat várt bennünket. Egy év alatt mindenki megtapasztalhatta, hogy a mezőny leggyorsabb csapatával áll szemben, ráadásul a többségük jól bánik a labdával, és Varga Stefano vezeti 17 találatával a góllistát.

A két csapat átlag életkorában majdnem tíz év a különbség, ebből adódóan adva volt a kérdés, hogy az ifjú lendület és hév, vagy a nagyobb tapasztalat lesz a nyerő. A felvezetés petárdák robbantásával, dobokkal és füstfelhővel „csak a Csanád, csak a Csanád” rigmusokkal jelezte, hogy felkészültek a rangadóra, tüzelték a fiúk elszántságát, harci kedvét.

Ebben nem volt hiány, teljes letámadással indítottak, Varga már az első percben megjelent a kapunk előtt, élesen keresztbe labdájáról Büte alig maradt le, Novotnik Gábor elől tisztázott Molnár. A szélekről indítottak, gyorsan és jól. Büte, Varga és Novotnik Gábor közül lehetett választani, hogy kit játszanak meg. Tíz perc alatt három szögletet rúghattak, amit védelmünk kellő biztonsággal hárított.

A kezdeti lerohanás nem hozott eredményt, rendeztük sorainkat. A Zsók – Rozsi, Lógó – Schultz Martin formás adogatása után rúghattuk első szögletünket, amelynél Novotnik Ferenc meg tudta előzni Lógót. Őrzését egyébként Novotnik Bence kapta feladatul, egy csellel lefordult róla, Taba segített, szabálytalanul. Rozsi szabadrúgására Lógó érkezett, messze a védők fölé emelkedve a bal kapufa mellé fejelt.

Kirúgás után villámtámadással érkezett kapunk előterébe Tóth-Apáti és Varga. Túljutottak Csordáson, ismét Molnár keresztezett, nagyon jó ütemben. A lerohanásokból megszerzett labdákat igyekeztünk megőrizni, Zsók alakította a fazont és egyre gördülékenyebb lett a végrehajtás. Rövid, pontos passzokkal pótolni tudtuk a gyorsaságbeli hátrányunkat, a lényeg az volt, hogy minél többet legyen nálunk a labda és várni az alkalmas pillanatot. Rozsi átadásából Lógó célozta meg először a kaput, lövése mellé ment, de ottmaradtunk a kapunál, többszörös labdaváltás után Novotnik Ferenc szabadított fel.

Negyed óra után egyre bátrabban lépett fel Koszorús és Molnár, Zsók és Matity, legtöbbször Lógó volt átadásaikból megjátszható, megállításukra nem válogattak az eszközökben. Az esetek többsége súrolta a még megengedett határt, ebben mi sem voltunk finnyásak.

Csordás szólójába Novotnik Ferenc lépett bele, a szögletet Lógó fejelte fölé. a jobb oldalon Schultz Martin – Matity akcióját Rozsi éles lövése zárta. Megállás, üres járat nem volt, folyt a harc a vezető gól megszerzéséért. Egy előre vágott labdával Novotnik Gábor került helyzetbe, látványos hátrahúzása Béda kezében landolt.

A hazaiak változatlanul a hosszú indításokban bíztak, ezek többségét védelmünk még az ütköző zóna szélén hárítani tudta. Ha mégis átjutottak, Tamás vagy Koszorús volt a végállomás. Novotnik Gábor és Varga kizárása volt az elsődleges cél, velük szemben nem lehet büntetlenül hibázni. Az érkezők között ott volt még Büte is, szögletből fejelt veszélyesen mellé.

A mérkőzés eddigi menete annyiban változott, hogy nőtt a hazai türelmetlenség, ez nekünk kedvezett. Varga elhúzta Zsók lábát, Csordás nagy erejű szabadrúgása a védőkről jött vissza. Molnár megszerezte, őt Büte buktatta. Az újabb szabadrúgásból Lógó fejelt a kapuba, les volt! A hosszú kapuskirúgást Novotnik Gábor jól kezelte le, nagy szabad terület volt előtte és húzott kapura, Molnár a legjobb pillanatban érkezett és tisztázott szögletre.

A 12-es csapdája: Novotnik G. és Molnár párharca. (Fotó: bacskiskunfoci.hu)

Visszatámadtunk, az ígéretes Zsók – Rozsi – Matity kombináció végén Rozsi lőtt fölé. Novotnik Gábort Zsók tartotta fel, Polyák játékvezető sárga lappal büntette, az esethez mérten aránytalanul szigorúan. Novotnik alakítását „megette”.

A 35. és 40. perc között erős hazai nyomás végén Varga lövését öklözte Béda, a szögletből Tóth-Apáti durrantott kapásból fölé. Beszorultunk a 16-oson, végül Tamás 40 méteres felszabadító rúgásával Kovács Robi a szögletzászló közelébe jutott. Taba szerelni tudta, a megszerzett labdát Farkas kapus sérült lábára passzolta. Rosszul sikerült kirúgását Lógó maga elé tette és 20 méterről kilőtte a jobb sarkot (0:1).

Lógó Zsolt 2 góllal tért vissza, a háttérben Rozsi, Zsók és Kovács (Fotó: bacskiskunfoci.hu)

Ennek két percig örülhettünk: Koszorús a félpálya közepén, Tóth-Apáti gyorsan legurított labdájánál elaludt. Szarka élesen lőhetett az üresen hagyott hosszú sarokhoz, a berobbanó Novotnik Gábor pedig három méterről nyomta estében a kapuba (1:1).

A 43. percben Csordás keményen ütközött Bütével, úgy, hogy le is kellett cserélni. Jött a harmadik sárgánk (a 39. percben Rozsi is begyűjtött egyet) és a félidő.

El nem dőlt tehát semmi, a csapatok ott folytatták, ahol kezdték – nálunk Koszorús – Bohner cserével. Lógó húzódott vissza a félpályára, Zsók ment előre. Bohner mozgékonysága javította támadásaink hatékonyságát, bátrabban, gyorsabban léptük át a félvonalat, javult a kapcsolat a középpályával.

Matityé volt az első lövés – jobbal, mellé és fölé. Zsóktól nehéz volt elvenni a labdát, Szarka megpróbálta, szabálytalanul. Lógó nagy erejű szabadrúgása a kapuba tartott, Matity beleért, ezzel lehet, hogy góltól mentette meg Farkas kapuját. A hazai válasznál Csordás ütötte el Kisst, Lógó Tóth-Apátit. Az első szabadrúgást Csordás, a másodikat Béda terelte szögletre – nagyobb gond nélkül.

Érsekcsanádi szabadrúgás. (Fotó: bacskiskunfoci.hu)

A mérkőzés eddig sem volt langyos, de innen folyamatosan emelkedett a hőfoka. Novotnik Gábor vágta fel Zsókot, Rozsi szabadrúgásából Matity fejese gólra tartott, Novotnik Ferenc kifejelte. Menetrend szerinti kontrával válaszoltak, Kiss fejezte be, nagyon gyengén.

Lassan, de érezhetően kezdtünk ellenfelünk fölé kerekedni. Lógó visszavonásával erősebb lett a középpályánk, Kovács Robi szabadabban mozoghatott, gólhelyzetet teremtett Zsóknak, aki ziccerben átemeléssel próbálkozott – nem jött be, Tabáról pattant szögletre. A beívelés jól jött Csordás lábára, de ő „eltörte”.

A 62. percben Schultz Martin – Nemes csere következett, ami tovább javította támadásbeli gyorsaságunkat. Két váltás után Lógó fejére tette a labdát, fejese az ötösről fölé ment. A labdabirtoklásunk valamivel eddig is jobb volt, de hiányoztak az energikus kitörési pontok.

A 70. percben ez is bekövetkezett: támadásban voltunk, a kapus kigurítását Taba vette át és hosszan tolta meg, ezzel gólhelyzetbe hozta Zsókot. Novotnik Bence javítani akarta a hibát, szabálytalanul. A játékvezető befújta a 11-est, Lógó pedig keményen bevágta a jobb felsőbe (1:2).

Végig nagy küzdelem folyt a pályán. (Fotó: bacskiskunfoci.hu)

A feladat a továbbiakban adva volt: őrizzük meg egygólos előnyünket, de ne mondjunk le a támadásokról. Megcsináltuk, de zajos negyedórában. Szaporodtak a kemény belemenések, Polyák Úr pedig követhetetlen logika nélkül osztotta a sárga lapokat. A 72. percben Bohnert, a 87. percben Tamást, a 90. percben Kovács Robit büntette. Neszvecskó Zsókot, Töttös először Bohnert ütötte el, majd csúnyán letalpalta Matityot.

Igazi helyzete először Érsekcsanádnak akadt, Varga a bal kapufát találta el, Csordás nehezen szabadított fel. Nemes tehette volna fel az „i”-re a pontot, lövése a „csizmaszárról” lecsúszott. A 81. percben Zsókot Papp váltotta és nagyon közel állt a harmadik gólunk megszerzéséhez. Lógó passzából Matity a felső kapufát találta el, a kipattanót Árpi rendesen rátűzte, de a háló helyett Tóth-Apáti fejét találta el.

Farkas nyújtózkodik, a labda a felső kapufán csattan. (Fotó: bacskiskunfoci.hu)

A harc folyt az utolsó pillanatig, izgalom akadt bőven, de maradt a 2:1 a javunkra. Megdolgoztunk érte, győzött a tapasztalat, a második rangadó után is ott vagyunk a topon!

A győztes csapat. (Fotó: bacskiskunfoci.hu)

 

Ifjúsági csapatunk megnyerhető mérkőzésen maradt alul 2:1-re. A gólunkat Radics József szerezte.

 

Polyák Attila Péter játékvezetőt láttam már jobb formában is, osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2017. április 4.

Varsányi József

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/21/1224345.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/21/1234087.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/21.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/21.html

 

(2017-04-06, 16. o. - Petőfi Népe)

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer