Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-04-09 Sükösd-Borota 3-1

FELNŐTT: Sükösd SC –Borota SE 3:1 (0:0)

2017. április 9. (Sükösd, 170 néző, 22oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC –Borota SE 2:1 (2:1)

Vezette: Baráth Gábor (Id. Péter-Szabó Ottó, Flaisz Tamás)

 

Borotával – mióta felkerült a megyei II. osztályba – háromszor találkoztunk. Először otthonukban kínosan nehéz 1:1-es döntetlennel kellett beérnünk, a visszavágón rájöttünk, hogy ez még jó eredmény, mert itthon nagyon megvertek bennünket, 5:0-ra. Ősszel is megszenvedtünk az 1:0-s győzelemért, a legkellemetlenebb ellenfeleink között tartjuk nyilván őket. Ősszel 14 fordulóban 7 pontot gyűjtöttek, utolsó előttiként fordultak.

Helyezésükön a tavaszi hat forduló után sem tudtak javítani, annak ellenére, hogy eredményeik jobbak. Két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel érkeztek. A 2015 őszén még nagy reményekkel induló csapatból sokan távoztak, most Körmöczi és Gáspár igazolt Jánoshalmára, Torma és Batic Felsőszentivánra.

A korábbinál jóval fiatalabb csapat más szellemiséget képvisel, könnyen nem adják magukat, jellemzően szoros mérkőzéseket játszanak. Tavasszal öt gólt kaptak és ötöt rúgtak, az utóbbi a legnagyobb problémájuk. Dusnok is csak 2:0-ra tudott nyerni ellenük, ami figyelemre méltó, egyben figyelmeztető is.

A Nemesnádudvar és Érsekcsanád ellen sikerrel vett rangadók után – papírforma ide, vagy oda – kifejezetten tartottunk az úgynevezett „kötelezően behúzandó” találkozótól. Erre jó okot adtak korábbi meccseink tapasztalatai és a szűnni nem akaró problémáink a hiányzókkal. Most Béda, Koszorús, Kovács Robi és Bohner hiányzott. A műtét után gyógyuló Pestit, Schultz Mátét és Szabó Dávidot úgy látszik, tartósan nélkülöznünk kell, hiányuk nehezen pótolható, de engedelmükkel őket a következőkben akkor említem, ha pályára lépnek. Remélem, hogy minél előbb.

Zsók az előző két mérkőzésen szerzett sérülésével vállalta a játékot, s mint kiderült, ez 36 percre volt elegendő. Az első és az utolsó előtti helyezett találkozójára nincs szurkoló, aki nem hazai győzelemmel számol. Optimizmusuk már az első 10-15 percben megdőlni látszott. Borota rajtja több volt, mint meglepetés. Gondolkodásban és cselekvésben is gyorsabbak voltak, agresszíven letámadtak. Mi meg nem értettük, hogy miről is van szó.

A Borota futballozott, Sükösd meg kergette a labdát. Lassú és körülményes volt a labdakihozatalunk, a rövidpasszos játék a hibák forrása volt. A középpályánk még úgy-ahogy működött, támadóink tudománya a 16-oson elfogyott. Ott és Buzás, Madarász Ákos és Varga viszonylag könnyen jutott a kapunk előterébe, nem kis gondot okozva védőinknek.

(Molnár és Tamás mentett.)

A kritikus negyed órát átvészeltük és lassan kezdtünk magunkhoz térni. Három szögletünk jelezte, hogy annyira azért nem felejtettünk el futballozni. A harmadik szöglet ígért legtöbbet: Matity fejelt mellé, aztán megszerezte a kapus kirúgását, passzából Schultz Martin lőhetett.

Lógó és Zsók feljebb lépett, ugyanígy a védőink is, ezzel kedvezőbb irányt vett a játékunk. Nemes a számára szokatlan bal oldalon többször is eljutott a 16-osig, a védelem rendre blokkolta. Eredeti helyén, a jobb oldalon nagyobb esélye lett volna, ott volt Borota gyenge pontja. Feltevésemre aztán később rácáfolt, a legnagyobb örömömre.

(Zsók még a pályán, a háttérben Lógó.)

A Lógó – Szabó Patrik akció már jónak látszott, a befejezés előtt Matityot elütötték. Zsók szabadrúgását Lógó fejjel nem érte el. Tamás eltévedt passzát Varga hozta fel, Kolompár gólpasszát Szabados kivetődve el tudta csípni.

(A labda Szabadosé.)

Zsók a 21. percben készített elő Szabó Patriknak igazi helyzetet, aki két csel után a jobb kapufa mellé bombázott. De jött a második: Nemes beadását Lógó tíz méterről rosszul találta el. A harmadik volt a legkedvezőbb lehetőség: Nemes pontos beadását Schultz Martin 11 méterről nagy erővel lőtte kapura, Rauf ezt már bravúrral tudta szögletre ütni.

(Rauf bravúrja Schultz Martin lövésénél.)

Csordás és Tamás követte a játék térbeli áthelyezését, ám visszaérkezésük kockázattal járt. Ebből Orosz emelhetett fölé, Csordás némi szerencsével, de beérte Vargát. A 35. percben Zsók Madarász Zsolttól kapott egy csomagot a sérült lábára, így bekövetkezett, amitől tartani lehetett, el kellett hagynia a pályát. Ez olyan veszteség nálunk, ami javította Borota esélyeit. Helyére Szöllősi érkezett.

A megítélt szabadrúgást Csordás végezte el, gólra tartó lövésébe Lógó beletette a fejét, a labda a jobb kapufa fölött szédült ki a játéktérről. Vendégeink visszatámadtak, Kolompár letiporta Molnárt, Ott elől kifutással tisztázott Szabados.

Az utolsó 10 perc a félidőig inkább a miénk volt, Nemes gólpasszát Lógó emelte fölé, ezzel jó lehetőség úszott el. Matity kiugratásából Szöllősi életerős lövése Kovácsot találta el. Rozsi indítását Nemes elől szedte fel Rauf. Kovács gyors egymás után odatett egyet-egyet Lógónak, majd Nemesnek. Gólhelyzettel zártuk a félidőt is. A Szabó Patrik – Nemes kombináció végén Schultz Martin tette Szabó fejére a labdát, Patrik közelről fejelt élesen a bal kapufa mellé.

Az első negyed óra kábulatából nehezen másztunk ki, aztán kiegyenesedtünk, de az előny megszerzéséhez nem volt meg a kellő muníció. Kiegyenlített játék után vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő első tíz percét ugyanúgy megnyomták a vendégek, mint az elsőt. Schultz Martin buktatta Vargát, majd Madarász Zsoltot. Tamás és Molnár volt éber Kolompárral szemben, Buzást Rozsi szerelte oldalra. Matity indult először, őt Orosz állította meg. Az 53. percben Schultz Martin – Papp cseréről döntött Zsók edző, amely döntő jelentőséggel bírt a továbbiakra. Vele higgadtabb és átgondoltabb lett a támadó játékunk. Labdái jó százalékkal érkeztek a címzettekhez, ami jó hatással volt a társakra is.

Végre kezünkbe vettük a játék irányítását, a Rozsi – Szabó akció végén Lógó lőtt ígéretes helyzetben a kapusba. Szöllősit szerelte Madarász Zsolt jó pozícióban. Játékunk ritmusa felpörgött, s az 56. percben meghozta eredményét. Molnár beadását Papp lekezelte, a két védő kiszaladt előle, Árpi megnézte a bal felső sarkot és hihetetlen nyugalommal oda is helyezte (1:0).

(Papp Árpi parádés gólja.)

Végre! – sóhajtott fel a közönség és a csapat. Fellazult a görcs és lábról lábra járt a labda. A Matity – Papp – Szabó Patrik akciónál nagyon nagy bajban voltak a védők, a sokaságban Szöllősi az ötösről mégis csak a kapust találta el. Robira nagyon ráfért volna már, hogy végre betaláljon. Rozsi szöglete Lógó válláról vágódott a bal kapufa mellé.

Erősödött a nyomásunk, öt perc múlva a hibátlan Rozsi – Szöllősi labdafelhozatalt Nemes ragyogó góllal fejezte be. Lendületes cseleivel bejutott az ötösre és ballal kilőtte a hosszú sarkot (2:0).

(A Nemes gólja előtti pillanat.)

A védők nyakán maradtunk, Csordás ívelését Papp jobbal levette és ballal alig lőtt mellé. Egy ijedelem azért akadt nagy igyekezetünk közben: Ott 35 méterről találomra ellőtt labdája érintette a felső kapufát.

Maradt a 2:0-ás előny, most már miénk volt a pálya. Rozsi is kedvet kapott a gólszerzésre: túljutott két védőn, de a megkerüléses cselhez már nem volt elég gyors. Ha korábban ellövi, jobban jártunk volna. Élvezhetővé vált a játékunk, Csordás harminc méteres átadását Lógó úgy tette Szabó Patrik elé, hogy minden védőt megkerült. A mesteri gólpasszt Patrik hibátlan befejezéssel hálálta meg (3:0).

(Szabó Patrik harmadik gólunkat lövi.)

Vendégeinkben tudatosult, hogy ez a meccs elment, kevésbé meggyőző intenzitással, de továbbra is tették a dolgukat. Lendületünk még öt percig tartott, benne volt a negyedik-ötödik gólunk lehetősége. Három szögletet rúgtunk, az elsőt Szabó Richárd mentette, a másodikat – valamilyen rontás révén – Szöllősi nem tudta a kapuba juttatni. A harmadikat Matity a bal „csücsökre” fejelte. Vendégeink a „prés” alól nehezen szabadultak, de megúszták és erőik maradék részét a védekezésre fordították.

A 75. percben Nemes – Mádi cserével folytattuk, amit korainak véltem, a három gólos előnyünk ellenére is. Három perc sem kellett, és gólt kaptunk, ami nem következik az átállásból, de figyelmen kívül sem hagyható. Egy előre vágott labdánál védelmünk lesen látta Besenyeit és teljesen leállt. A csereként bejött Besenyei pedig besétált vele a kapuba (3:1).

A 80. percben Csordást Hornyák, a 88. percben Szabó Patrikot Geletta Gergő váltotta. A befejező szakasz már nem hozta az előző negyed óra jó játékát, a cserékkel ugyan erőltettük a támadásokat, de egyre inkább az látszott, hogy jó a 3:1. Borota az utolsó percben tett még egy kísérletet, Besenyei meglépett Tamás mellől, keményen belőtt labdáját Hornyák életveszélyesen fejelte a bal kapufánk mellé.

Nem hiába tartottunk ettől a találkozótól, Borota bizonyította, hogy jobb csapat, mint amire a tabellán elfoglalt helyéből számítani lehet. Nekünk pedig volt egy jobb negyed óránk és ez döntött!

 

Ifjúsági csapatunk feledtette elmúlt heti gyengélkedését, Radics József és Kárpáti Zsolt góljaival 2:1-re nyert.

 

Baráth Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. április 11.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/22/1224353.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/22/1234096.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/22.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/22.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer