Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-04-29 Katymár-Sükösd 1-3

FELNŐTT: Katymári SE –Sükösd SC 1:3 (0:3)

2017. április 29. (Katymár, 120 néző, 14oC, borult, esős idő.)

IFJÚSÁGI: Katymári SE –Sükösd SC 1:10 (0:4)

Vezette: Sebestyén László (Berger Tibor, Apró Ferenc)

 

Katymár ősszel 26 pontjával a 6. helyen végzett. A csapat erejét a határon túlról érkezett vendégjátékosok képezték, s ha jó napjuk volt, bárkivel szemben eséllyel léptek pályára. Ezt megtapasztaltuk mi is, Sükösdről vitték el azt a három pontot, ami első helyünk megtartásához kellett volna.

Ezzel együtt nem volt gond nélküli az egyben tartásuk. A tavaszt már nélkülük kezdték, új csapatot építettek, a régiekből heten maradtak, hazajött Piller, Rasztik, Berki és Farkas. Tíz (!) új játékost igazoltak: Madarasról Virágh, Tüske és Szalai, Garáról Kerezsi és Murinyi, Bácsborsódról Orosz János, Rácz és Mojzes, Hajósról Nagy és Hebők érkezett. Nem mindennapi teljesítmény két hónap alatt egy húszas keretet összerakni.

Négy döntetlennel kezdték a tavaszt, ezekből értékes a nemesnádudvari 3:3 és az érsekcsanádi 2:2. Három győzelemmel folytatták és a hetedik fordulóig veretlenek maradtak, ami a múlt heti hajósi 4:0-lal szakadt meg. Figyelemre méltó teljesítmény egy frissen összeállt csapattól, 39 pontjukkal a hetedik helyen fogadtak bennünket, a számunkra döntően fontos mérkőzésen.

Erőfelmérésnek számított a még hátralévő négy fordulóra. Itt eldől, hogy versenyben maradhatunk-e a bajnoki címért. Keretünkből Béda, Koszorús, Nemes, Halász, Szöllősi és Mádi hiányzott, Zsók viszont vállalta a játékot.

A mélytalajú pályának nem használt, hogy a kezdésre eleredt az eső, mindig számít, hogy ki alkalmazkodik jobban a csúszós talajhoz. Két-három perces hazai bemutatkozó lendület után úgy látszott, hogy mi! Már az ötödik percben könnyen megszerezhettük volna a vezetést: Matity átadásából Lógó nagy lövése a kapusról újra elé pattant, de 100%-os helyzetben hibázott.

Ez nem szegte kedvünket, teljes letámadással folytattuk és hamar kiderült, hogy itt az történik, amit mi akarunk. A 8. percben Matity szöktetéséből Szabó Patrik lerázta védőjét, beadására Kárpáti érkezett és nem okozott gondot az ötösről a kapuba találni (0:1).

Ez könnyebben és gyorsabban érkezett, mint amire számítottunk, megalapozta a továbbiakat, de nem rázta meg a hazaiakat. Nyílt sisakkal támadtak, ám Kerezsi, Tüske és Mojzes kísérletei elhaltak a 16-osunkon. Kiszámítható volt a játékuk, védőink jól reagáltak. Molnár és Rozsi egyre bátrabban járt fel, Zsók a közvetlen védelem előtt látta el előkészítő feladatát, ami egyre jobban működött. Matity sokat vállalt, Kovács Robi is ura volt a rábízott területnek.

Folyamatosan birtokoltuk a labdát, Molnár beadásából Rozsi fejelhetett, ez még nem okozott gondot Orosznak. Fölényünk már az első negyedórában beérett, annak ellenére, hogy Katymár minden fronton felvette a harcot, talán a görcsös akarás bénította őket, feltűnően rosszul passzoltak. Egymást okolták, korán megkezdődött a barátságosnak nem mondható szóváltás a társak között, ez nekünk kedvezett.

Fokozódott az idegesség és szaporodtak a szabálytalanságok is. Csordás Kerezsit, Majlát Szabó Patrikot rúgta meg. Eddig nem volt gyenge pontunk, kezünkben tartottuk a mérkőzést, tetszetősen és okosan futballoztunk. Lógó passzával Szabó Patrik már az ötösön járt, kivárt egy ütemmel és ez elég volt Rácznak a közbeavatkozásra. Megint kimaradt egy „százas”. Idő nem maradt a bánkódásra, mert jött a harmadik: Csordás keresztbe lőtt labdáját Szabó Patrik a kapufa tövénél késte le.

Itt lassítottunk egy lélegzetvételnyire, a hazaiak ezt ki is használták: Tüske, Mojzes és Murinyi először vitt végig egy támadást, Rácz be is talált, a játékvezető lest látott. A támadó trió ismételt, Tüskét Molnár csak szabálytalanul tudta megállítani. Jó lehetőség kínálkozott az egyenlítésre, de Murinyi a szabadrúgást nagyon elmérte.

Mi pontosak voltunk, a következő támadásunkból növeltük előnyünket. Lógó felgyorsított, könnyen maga mögött hagyott két védőt, keresztlabdáját Rozsi rátűzte, Orosz kiütötte, Rozsi megszerezte és másodszor már nem tévedett (0:2).

Murinyi sokadszor reklamált és sárga lapot kapott. A gól után az eddigi idegesség és kapkodás csak fokozódott, ehhez besegített a közönség is. A játékosok egymás közti megnyilvánulásai nem idézhetők. Zsók edző erre úgy reagált, hogy „nyugalom, járassuk a labdát, fussanak minél többet”.

Megint higgadt, taktikailag hasznos „fékezés” következett, Katymár Virágh és Hebők révén kezdeményezhetett, Tamás és Csordás tisztázott. Matity Kerezsit nem hagyta élni, jogos szabadrúgását Zsók vágta szögletre. A kirúgásból Matity került jó helyzetbe, 10 méterről magasan fölé lőtt. Rozsi teljesen támadó pozícióba manőverezte magát, Rácz nem engedte kapu közelbe, keményen alávágott. Szabadrúgásunkat megszerezték, Gugán és Kerezsi akcióját Tamás blokkolta.

A taktikai „altatásra” majdnem ráfizettünk: eddigi leggyorsabb kontrájukkal Virágh meglépett, Csordás nem érte be, csak Szabadossal állt szemben, de nem talált kaput. A fordulásból ugyanezt tettük mi is: Kovács Robi emelését Szabó Patrik abszolút ziccerben a kapusba lőtte. Ez volt a negyedik elpazarolt „százasunk”, aztán újra „teljes üzemmódra” váltottunk.

Lógó nagy erejű szabadrúgásai következtek 18-20 méterről. Az első Majlátban akadt el, a második Rozsit találta el, a harmadik a felső léc felett zúgott el. Csordás is megpróbálta 28-ról, nem sokat tévedett. Az „önjáróvá” vált Rozsit Szabó Patrik szolgálta ki: két csel után otthagyta védőit és biztosan lőtt a bal sarokba (0:3). Ezúttal Mojzes reklamált, megkapta ő is a sárga lapját.

Megállás nem volt, Katymár még most sem adta fel. Lógó küzdött Tüskével, Szabó Patrik Kerezsivel, mindketten szabálytalanul. Kerezsi ívelt szabadrúgását Rácz az ötösről fejelte mellé. Szabados kirúgását Szabó Patrik vette át, két húzással helyzetbe hozta Kárpátit, aki lövő csel után a kapust találta el. Az utolsó percben a hazaiaknak volt még válaszuk, Kerezsi lövését fogta Szabados, Molnár szerelte a társai közül kiemelkedő Ráczot. Zárásként Hebők is feliratkozott a sárgalaposok listájára. A szezon legjobb félidei játékával vonulhattunk pihenőre.

A hazai öltözőben történt valami, mert egy másik csapat jött ki a folytatásra. Azonnal támadással indítottak, más felfogásban játszottak, mint eddig. Higgadtabban és pontosabban játszották meg egymást, szervezettebbé vált a játékuk.

Majlát veszélyeztetett, Molnár szerelni tudta, Mojzes lövése alig ment fölé, Hebők beadásánál Virágh elcsúszott. Észrevehetően javult a kapcsolat a középpályájuk és az eddig sem veszélytelen támadóik között. Folyamatosan kezdeményeztek, az első 10 percben védekezésre kényszerültünk.

A Kerezsi – Mojzes akciónál Zsók elcsúszott, Csordás segített, de röviden, legalább öt lábon vándorolt a labda, amire fel tudtunk szabadítani. Némi szerencsével, mert a második hullámban érkező Virágh a felső lécet találta el. A meglepetésszerű nyomást Lógó – Kárpáti kontrájával és Rozsi szólójával sikerült feloldani – úgy, hogy a befejezésnél tetemes „csomagot” kapott Gugántól. A sárga lap jogos volt! Lógó szabadrúgása fölé ment.

Zsókot Rácz, Rozsit most Hebők nyomta el. Az ellentámadással Mojzes és Virágh átjutott a középpályánkon, és Kerezsit sikerült kiugratni. Csordás becsúszva szerelte, a labdát elrúgta, de cipője érte a támadó talpát. A játékvezető befújta a 11-est, Rácz pedig biztos végrehajtónak bizonyult (1:3).

Ezzel újabb muníciót kapott a hazai csapat, rátett még az eddigiekre is. Zsók edző cserével próbált javítani a második félidő játékán, Rozsi helyett Bohnert hozta be. Mozgékonyságával és kiszámíthatatlan húzásaival sokszor két embert is lekötött, egészében mégsem lett hatékonyabb a játékunk, nem sikerült visszahozni az első félidő színvonalát. Annyit elértünk, hogy csillapítani tudtuk a hazai fellángolást, ha szükség volt rá, felvállaltuk a faultokat is a középpályán.

Lógó Virághot állította meg, Rácz szabadrúgása magasan fölé ment. A játék tördelése a hazaiaktól sem volt idegen, Rácz lerántotta a kapura húzó Matityot. Lógó szabadrúgása még a Ráczénál is magasabban hagyta el a játékteret. A 68. percben újabb frissítés következett, Kárpáti helyett Papp folytatta, azonnal munkába is állt, Bohner és Lógó segítségével helyzetbe hozta Szabó Patrikot, nagy lövése mellé ment.

Tíz perc mezőnyjáték következett, enyhe katymári fölénnyel, Lógó egy sárga lap árán tudta megállítani Kerezsit. A rövid passzos játékkal nem boldogultak, megkezdték az előreíveléseket és a hosszú indításokat, ezeket a jól fejelő védőink rendre hárították. Mindkét oldalon hiányoztak a kidolgozott, valódi helyzetek.

Matityot Hebők „dolgozta meg”, Bohnert Virágh húzta vissza. Egyik szabadrúgásunk sem ért célba. Játszottunk az idővel, az eredmény megtartása volt a cél, s hogy Zsóknak jó idegei vannak, bizonyította, hogy a 85. percben maga helyett behozta Hornyákot, Szabados helyett az ifjúsági kapust, Radics Szabolcsot. Izgalmak maradtak még az utolsó öt-hét percre is, de az eredmény nem változott.

A minden tekintetben kifogástalan első félidőnket egy gyengébb második követte, a főpróba így sikerült, a vasárnapi előadásra várjuk Dusnokot, ott sok minden eldőlhet.

 

Ifjúsági csapatunk 10:1-re nyert. Gólszerzők: Kárpáti Zsolt (2), Rácz Gergő (2), Radics József (2), Ruff Lénárd (2), Gajári József (1), Radics Szabolcs (1).

 

Sebestyén László játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. május 1.

Varsányi József

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/25/1224434.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/25/1234113.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/25.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/25.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer