Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-05-07 Sükösd-Dusnok 3-1

FELNŐTT: Sükösd SC –Dusnok KSE 3:1 (1:0)

2017. május 07. (Sükösd, 300 néző, 20oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC –Dusnok KSE 3:0 (1:0)

Vezette: Vörös Gábor (Fülöp József, Béleczki László)

 

Dusnok a korábbi önmagához képest az ősszel gyengélkedett, az ötödik helyen végzett. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy vezetőségváltás történt. Az új testület élére Bolvári Dávid került, aki – nem mellesleg – 10 góljával a dusnoki góllövő lista harmadik helyezettje. Az ambiciózus fiatal vezetés felrázta a már elkényelmesedni látszó bajnokcsapatot.

A tavaszi eredményeik igazolták a váltás szükségességét, mind a tíz mérkőzésüket megnyerték. Ezek közül kiemelkedik a Nemesnádudvar elleni 5:1 és az érsekcsanádi 1:2. Két riválisukon már túljutottak, 57 pontjukkal elsők a tabellán, mi 56-tal követjük őket a második helyen. A Petőfi Népe hétvégi műsorajánlatában azt írta, hogy „óriási rangadót játszanak a megye kettő Déli csoportjában”. Köszönjük a jelzőt, annyi biztos, hogy aki itt nyer, esélyei megmaradnak akár a bajnoki cím megszerzésére is.

A környék szurkolói között egész héten téma volt a meccs, nagyobb esélyt a Dusnoknak adtak. Láttam a múlt heti Hajós elleni mérkőzésüket és arra jutottam, hogy a Katymáron mutatott első félidős játékunk elég lehet egy nagyon szoros eredményhez, akár a győzelemhez is. Emellett bíztam Nagy István katymári edző szakértelmében, aki azt mondta, hogy „nyugalom, a Sükösd jobb csapat, mint a Dusnok”. Ez persze jól hangzik, de be is kell bizonyítani, és a maximumot kell nyújtani. Ezzel mindenki tisztában volt.

2010 óta tizenháromszor találkoztunk, két győzelem, három döntetlen és nyolc vereség a mérlegünk, a statisztika nem mellettünk szólt. Utoljára 2015 őszén tudtunk győzni ellenük, Pesti góljával 1:0-ra. Ha viszont a tavaszi eredményeinket nézem, egy tompai döntetlennel gyengébb az övéknél és ugyanúgy nyertünk a két rivális – Nemesnádudvar és Érsekcsanád – ellen, mint ők. Segíthet a hazai pálya is. A múlt heti kezdő csapatunkból hiányzott Rozsi, Nemes viszont játékra jelentkezett.

A kezdés előtt egyperces gyászszünetet tartottunk az 54 évesen elhunyt Heibl József játékvezető emlékére. A játékot szépszámú (300 fős) közönség előtt kezdtük, mindkét részről megszólaltak a dobok, az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, minden együtt volt egy valódi rangadóhoz.

Dusnok vezette az első támadást, Csordás állította meg Jagiczát. Tökéletes kontrával válaszoltunk: Nemes kapott kiváló indítást, négy védő eredt a nyomába, méteres előnye a 16-oson elfogyott, beérték. A következő akciónknál Kristály Dániel először Lógót nyomta meg, majd Kárpátit tüntette el. Csordás szabadrúgását Lukács biztosan húzta le. Csobolya indításával Bolvári Zoltán indult, Zsók időben keresztezett. Jelentkezett Bolvári Dávid is, nála Molnár volt a végállomás.

Az első lövést Kristály Dániel eresztette meg, Bédának nem okozott gondot. A 10. percben következett számunkra a mérkőzés legszebb, egyben legfontosabb pillanata: Csordás hatalmas partdobását Szabó Patrik jó ütemben tette Kárpáti elé, Kacsa egy csel után megnézte a bal felső sarkot és szépségdíjas találatával megszerezte a vezetést (1:0). A harmadik mérkőzésén rúgott az első tíz percben gólt, amelyet a sükösdi hangrobbanás és a dusnoki döbbenet követett.

Kacsa felnéz...

... a labda már a hálóban.

Az előny birtokában valamelyest visszaálltunk, Dusnok nagyobb teret kapott a támadásra. Bolvári Zoltán és Rónai révén ezek mindig veszélyesek voltak, védelmünktől nagy figyelmet követeltek. Megvolt az összhang, mindenki tette a dolgát. Kialakultak a párok, a két 16-os között folyt a harc, még elviselhető odarúgásokkal és lökésekkel. Ettől Csordás és Simonits valamivel eltért, az előbbi keményen odatett Csobolyának, az utóbbi Matitynak. Zsók Rónait tartotta fel, harminc méteres szabadrúgása a sorfalban akadt el.

Az első negyed óra azt bizonyította, hogy tartanak a felek egymástól, de kiderült az is, hogy ugyanazzal a taktikával próbálkoznak: csírájában elfojtani minden kezdeményezést és várni a megfelelő alkalomra. Ez a két Bolvári testvérnek sikerült, de a 16-oson az ő tudományuk is elfogyott.

A 23. percben jártak vendégeink legközelebb a befejezéshez, Béda remek kivetődéssel szedte le Bolvári Zoltán lábáról a labdát. Matity révén mi következtünk, Mihalik nem kímélte és megkapta sárga lapját. Nemes küldött nagy labdát Szabó Patriknak, a játékvezető lest látott.

A következő 10 percben három-három távoli szabadrúgást jegyezhettem fel, célba nem ért egyik sem. A mezőnybeli küzdelemre jellemző, hogy Bolvári Zoltán a 36. percben került először igazán helyzetbe, az ötösről fejelt fölé. Gyűrték egymást a felek, Matity nehezen viselte a szoros őrzését, végül ő kapott sárga lapot. Így járt Bolvári Dávid is, ő szándékosan élt kézzel a labdához.

Jagicza is odatett Donátnak, Csordás 35 méteres szabadrúgását Lukács az ötösön kiejtette, Matity sehogy sem tudott ráfordulni. Itt könnyen megszerezhettük volna a második gólunkat. Zsók iramodott meg egy utolsó szólóval, Kristály János borította fel. A síp csak egy perc múlva szólt, de az már a félidőt jelezte, s mait akartunk, elértük.

A második félidőt Nemes – Bohner cserével kezdtük és élénkebben folytattuk, mint ahol abbahagytuk. Lógó ígéretes passzát kapcsolta le Kárpáti elől Kristály János, másodszor csak elütni tudta. Megszálltuk a félpályát, Dusnok húzódott vissza.

Szabó Patrik, Bohner és Kárpáti ügyesen kombinált, Lógó is feljebb lépett, kinyíltunk és Dusnok erre várt. Bolvári Dávidot Csordás csak visszahúzni tudta, a helyzet veszélyes volt, megért egy sárgát. A szabadrúgásból jelentős zavar keletkezett a kapunk előtt, Matity és Szabó Patrik fel tudott szabadítani. Molnár is kedvet kapott a támadáshoz, a félpálya közepén labdát vesztett, Bolvári Zoltán rácsapott és pontos indításából Rónai a bal alsóba lőtt (1:1).

Rónai egyenlítő gólja.

Az első védelmi hibánkat gólra váltották és az eddigiektől nagyobb hittel folytatták. Zsók vívta meg külön harcát Jagiczával, Simonits 30 méteres szabadrúgását Béda öklözte. Az egyenlítés utáni 12-13 perc inkább a vendégeké volt. Rónai lövését fogta Béda, Csordás faultja állította meg Kristály Jánost. Csobolya belőtt labdáját akrobatikus mozdulattal segítette a mezőnybe Molnár. Tamás Simonitscsal mérte meg magát, nem maradt adósa.

A felpörgött játék egyre nehezebb feladat elé állította védőinket, jó a döntetlen – gondoltam -, csak meglegyen! Befejezéseinkből hiányzott az erő. Jagicza elhúzta Lógó lábát, a labda nem érkezett meg az ígéretes helyzetben lévő Szabó Patrikhoz. Bohner szorgoskodott, Rónai rúgta meg, Csordás 35 méteres szabadrúgása Báló lábáról pörgött a kapufa mellé. Lógóét Varga vágta ki.

Hála a töretlen akarásnak, a kritikus közel negyed órát átvészeltük és jött a váratlan fordulat: Zsók nyakába vette a pályát és nagy lendülettel húzott a jobb oldalon, a vonal mellett. Bolvári Zoltán buktatta 26-28 méterre a kaputól. Csordás szabadrúgása kijött a kapusról, a védők tömörülésében Kovács Robi lövése megtalálta a rést (2:1). Újra vezetünk!

A második gólunk előtti pillanat, Kovács Robi - a gólszerző - nem látszik.

A gól utáni öröm.

Az örömmámort sajnálatos esemény szakította meg: a szabadrúgásnál Lógó a rövid sarokra helyezkedett, Simonits hátulról meglökte és teljes súlyával rázuhant. Zsolt a földön maradt, mozdulatlanul, vállcsont- és kisujjtörésével ájultan vitték le a pályáról, ami súlyos veszteség a továbbiakra. Helyén Papp folytatta.

Lógó és Simonits harca (még a pályán).

Feszültségben eddig sem volt hiány, de a záró 10 percben elérte a tetőfokát. Kovács Robi felnyomta Jagiczát, a gyorsan elvégzett szabadrúgásra nem figyeltünk, Bolvári Zoltán elől Béda bravúrosan mentett.

Az ilyenkor szokásos „bunker” pozíció helyett kitámadtunk és nyertünk! Szabó Patrik erőszakosan labdát szerzett a bal oldalon. Lerázta a védőit és gólpasszt küldött a másik oldalon tisztán érkező Kárpátinak. Lövése ez alkalommal is kijött Lukácsról, a kavarodásban a mindig higgadt befejező, Papp találta meg a jó megoldást: a léc alá bombázott (3:1).

Papp csereként most is megrúgta a magáét.

Az öt perces hosszabbításban Kristály János beleszállt Csordásba, Molnár és Bohner elől Varga szabadított fel. Papp viszonozta Kristály Jánosnál Csordás előbbi sérelmét, Simonits Bohner lábát taposta meg. Maradt azért még futball is: Csordás tökéletes beadását Szabó Patrik az ötösön nem találta el.

Kárpátit Schultz Martin váltotta. A cserét követően Rónai durrantott fölé, Schultz beadását halászta le a kapus. A másik oldalon Béda szedte fel a labdát Bolvári Zoltán elől.

A mérkőzés végét jelentő sípszóval megkezdődött a mámoros ünneplés. Nemesnádudvar, Érsekcsanád után legyőztük a harmadik szomszédot is, velük helyet cseréltünk, a tabella élére kerültünk. Bravó, fiúk! Erre sokáig emlékezni fogunk!

Csapatunk a győztes rangadó után.

 

Ifjúsági csapatunk 3:0-ra nyert. Góllövők: Kernya Kristóf (2), Radics József (1).

 

Vörös Gábor játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2017. május 9.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

(Petőfi Népe, 2017. május 9., 14. oldal)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/26/1224446.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/26/1237710.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/26.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/26.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer