Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-05-14 Hajós-Sükösd 1-2

FELNŐTT: Hajós FC –Sükösd SC 1:2 (0:0)

2017. május 14. (Hajós, 200 néző, 25oC, szép májusi délután.)

IFJÚSÁGI: Hajós FC –Sükösd SC 5:3 (2:2)

Vezette: Tóth Csaba (Minda Róbert, Molnár Alex)

 

Hajós az élboly üldözőjeként több, mint egy középcsapat, évek óta küzd a felkapaszkodásért, ugyanúgy, mint mi. Az előző két bajnoki évben stabil hetedik, az őszt is hetedikként zárta. A télen jelentős mozgás volt a játékoskeretben, távozott Nagy Zorán és Hebők Katymárra, Jaksütz és Schindler külföldre. Érkezett Bajaszentistvánról Somogyi, Császártöltésről Schuszter és Ligetfalvi, a HÍD SC-től Komán.

A tavaszi rajtjuk figyelemre méltó. Az első három mérkőzésükön hét pontot szereztek, aztán Nemesnádudvaron beleszaladtak egy súlyos, 5:1-es vereségbe. Ezt hamar feledtették, otthon megverték Érsekcsanádot, a borotai 1:1-es döntetlen után három mérkőzésüket nyerték imponáló, 4:0-s eredménnyel. Dusnokon szoros mérkőzésen 3:2-re maradtak alul, majd következett a Felsőszentiván elleni negyedik 4:0. Hét győzelem, két vereség és egy döntetlen bizonyítja, hogy az újaknak sikerült beépülni, jól összeállt a csapat. A 45 pontos Érsekcsanád mögött 44 pontjukkal a hatodikak.

2009 óta 19-szer találkoztunk, 12 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség a mérlegünk. Az utóbbi három évben nem tudtak nyerni ellenünk. Ősszel Lógó két pazar góljával győztünk Sükösdön. Ő a múlt heti Dusnok elleni mérkőzésen Simonits közreműködésével kulcscsont- és kisujjtörést szenvedett. Megoperálták, most felkötött karral az oldalvonalról biztatta társait.

A bemelegítés után néhány szót váltottam Alföldi Albert edzővel – az esélyekről is. Első mondatában említette, hogy Lógó Zsolt szerinte a megye II. legjobb játékosa, nélküle most könnyebb a helyzetük, de a legjobbakat kívánja a felgyógyulásához. Minden hazai mérkőzésüket megnyerték és ezt folytatni szeretnék ma is. Korrekt, tisztességes válasz!

Minket pedig, amióta megízleltük a siker ízét, fordulóról fordulóra nyomaszt az önmagunknak állított nyerési kényszer. Dusnok legyőzésével már a magunk kezében van a sorsunk, a hajósi három pont nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az élen maradjunk. A baj az, hogy folyamatosan „rövidebb” a kispadunk. Most Lógó, Nemes, Szöllősi, Mádi, Schultz Martin és Geletta Gergő hiányzott. Zsók, Koszorús és Pesti sérülten vállalta a játékot. Ezek alapján tökéletesen háromesélyesnek ítéltem a találkozót.

Ahogy arra számítani lehetett, Hajós kezdte nagyobb lendülettel a játékot. Bosnyák már az első percben felvette a fordulatszámot, könnyen jutott át a félpályán, átadását Szabadi lőtte – jó harmincról – mellé. Schuszter követte őt, Zsók Szarvast, Molnár és Tamás Ligetfalvit állította meg, közös erővel. A hazai cél – ebben sincs semmi új – a vezető gól megszerzése volt. Ezzel számoltunk, meglepetést nem okozott. Védőink jól helyezkedtek, mindenhová időben érkeztek. Somogyi ugyan lőhetett, de gondot nem okozott.

Mi nem rohantunk, rövid passzos adogatásokkal jöttünk fel, Matity hozta jó helyzetbe Szabó Patrikot, a döntő pillanatban Kákonyi elsodorta. Zsók is elérkezettnek látta az időt, hogy felzárkózzon, lövésébe Szabadi belevetődött, két szögletet rúghattunk, minden veszély nélkül. Az ellentámadás gyorsan érkezett, Somogyi otthagyta Molnárt, jónak ígérkező passzát Tamás fülelte le. Szabó Patrik is visszajárt segíteni, Kákonyit szerelte oldalra.

Továbbra is a hazai kezdeményezés volt erősebb, Molnárt a levegőben meglökték, Szarvas tovább mehetett, jól eltalált lövését Béda a léc alól nyomta ki. A fáradhatatlan Bosnyák nagy területeket futott be, nehéz volt követni, végül Matity állította meg. Kiss is előrehúzódott, ívelését Szarvas – belsővel – egyből emelte kapu fölé. Szép megoldás volt, a kivitelezésbe csúszott hiba.

Eltelt a mindig kritikus első negyed óra, erőnk és figyelmünk nagyobb részét a védekezés kötötte le. Az nem látszott egyik oldalról sem, hogy ki fog itt gólt rúgni. Egyelőre a hazai középpálya gyorsabb volt, erre nekik volt valamivel nagyobb sanszuk. Egyetlen védelmi hiba döntő lehet.

Baloldalunk Rozsival és Kárpátival aktívabb lett, akciójukból Kacsát Zsemberi nyomta el. A Rozsi – Szabó Patrik akció befejezéseként Rozsi szöglete vészesen közelítette a hosszú sarkot, de nem talált! Visszatámadtak, Csordás keményen odarúgott Ligetfalvinak, Somogyi szabadrúgását Béda szögletre ütötte, amelyből a hosszú sarkon szabadon hagyott Kákonyi fél méterről luftot rúgott.

A következő tíz percben valamit visszavett a tempóból a hazai gárda, nagyobb lehetőségünk nyílt a támadásra, jobb lett a középpályánk is, Zsók, Kovács Robi folyamatosan kereste Szabó Patrikot és Matityot. Az indítások szívós ellenállásba ütköztek, Donátra már az eligazításkor felhívta az edző a figyelmet, szinte lehetetlen volt elérni. Egyébként is nehezen viseli a szoros őrzést, ez rontotta a teljesítményét, türelmetlenné vált. Szabó Patrik küzdött, harcolt, Kárpáti indításából a 27. percben került 100%-os helyzetbe, amit ballal gyengén fejezett be.

Zsók akkor vállalkozik nagyobb előretörésekre, ha látja, hogy elöl nem megy. Kákonyi állta útját először szabályosan, másodszor úgy, hogy nem tudta tovább folytatni a játékot. A 42. percben helyére Bohner érkezett.

A félidőig hátra lévő néhány percben érdemi esemény már nem történt. A Csordás – Szabó Patrik, Bosnyák – Komán akció ugyanúgy elhalt, mint a többi. Mindkét fél adós maradt az igazi helyzetkidolgozással és befejezéssel.

A második félidő első tíz percében már több fordulatot láttunk. Szabó Patrik három védő gyűrűjéből nem tudott szabadulni, Kiss szögletre mentett. Rozsi beívelésében akkora volt a nyesés, hogy a levegőben elhagyta az alapvonalat, egyébként jól érkezett Kárpáti elé a hosszú sarokra.

Molnár Bosnyákkal, Bohner Schuszterrel küzdött, közeledtünk a 16-oshoz. Zsemberi bilincsbe fogta Matity lábait. Csordás szabadrúgását Kollár másodszorra kaparintotta meg. Kovács Robi indítását Bohner vitte tovább, passzát Matity nem érhette el, Szarvas gorombán odatett neki. Donát szabadrúgását a léc alól tolta ki Kollár. Rozsi szögletéből Koszorús fejelt mellé. Bohner és Kárpáti megkeverte egy pillanatra a védelmet, de beljebb ezzel sem jutottunk. Két gyors hazai kontra volt a válasz, Aladicsot Tamás egy sárga lapért blokkolta, a szabadrúgás után Kiss eljutott a kapuig és mellé lőtt.

Szabó Patriknak mostanában nincs szerencséje a góllövéshez, de elszántsága és munkabírása nagy értéke a csapatnak. Rozsi partdobásával betört a 16-osra, passzát Kovács Robi egyből továbbította a hálóba (0:1). A védőknek nem sok közük volt hozzá!

A gólra heves ellentámadást indítottak, Molnárnak nemigen volt más választása, lerántotta a végig veszélyes Somogyit. A sárga lap jogos volt. Szabadi 25 méteres szabadrúgása elakadt a sorfalban.

Az eddigi játék megváltozott, új mederbe terelődött. Szaporodtak és keményedtek a belemenések. Hajós kitartóan kereste a rést, mi pedig vigyáztunk a nehezen megszerzett előnyünkre. Az eddigiekből az látszott, hogy ma itt nem lesz gólparádé. Bosnyák Matity bokáját rúgta össze, Csordás fellökte Szarvast, Zsemberi Kárpátit. Ezért is járt a sárga lap.

Az összecsapások rontották a játék minőségét, leülni látszott a meccs, nekünk nem volt sürgős egészen a 72. percig. Bohner labdát vesztett a félvonalon, Szarvas megszerezte és irányt vett a Tamás által szabadon hagyott területre. Beadásából Facskó egyenlített – úgy, hogy lövését Béda még a kapufára tolta és onnan perdült számunkra rossz irányba (1:1).

A 73. percben Pesti jött be Rozsi cseréjeként. Örömmel láttuk, mert sérülése miatt tizenegy kihagyott hét után lépett pályára. Felügyeletét Zsemberire bízták, azon mód be is mutatkozott neki. A szabadrúgásból Matity fejelt jól, de jól reagált Kollár is.

A döntetlent egyik csapat sem fogadta el, döntőre kívánták vinni a dolgot, eltérő elképzelésekkel. Hajós eddig kilométerekben sokkal többet teljesített, akarása erőlködésbe torkollott, mégis kockáztatott. Sükösd Zsók kiválása miatt nem tudta jól játszani korábbi játékát, őt helyettesíteni nehéz.

Matityot még mindig zár alatt tartották, így Kovács Robi jutott nagyobb szerephez, élt is vele. Bohner „szabad futárként” bukkant fel a pálya minden részén, a 78. percben addig kevert, míg Komán elütötte. A jól hallható koppanást a játékvezető 11-esre váltotta. A végrehajtást Kovács Robi vállalta, lövése nem volt nagy erejű, de bement (1:2).

Kovács Robi tizenegyese három pontot ért.

Hajósnak így 12 perce maradt arra, hogy tavaszi sikeres szériáját megőrizze, nekünk, hogy az élen maradjunk. Most lett nagyon izgalmas a mérkőzés. A végjátékra nekünk volt több tartalék energiánk, jobban osztottuk be.

Kákonyi ugyan felvállalt egy nagy sprintet, Kovács Robi buktatta, ő is megkapta a sárga lapját. Bohner nagyszerű labdát küldött a jobb oldalon érkező Pesti elé, Varga hátulról akasztotta meg és jött a sárga lap. Csordás szabadrúgásába Pesti még beleszúrt, Kollár a bal sarokból tornázta ki.

A 82. percben Zsók edző - a csere cseréjeként - a sérült Bohner helyett Pappot hozta be és támadtunk. Pestit először Kiss, majd Kákonyi ütötte el. Ha valami, akkor ez volt az igazi 11-es! Múltak az utolsó percek, Hajóst bénította a sikertelenség, mi tartottuk a labdát, védőink biztosan hárították az egyre halványabb támadásokat. Csordás mintaszerű becsúszással szerelte Ligetfalvit, Tamás Aladicsot. A 89. percben jött még egy Kárpáti – Hornyák csere és Matitynak egy sárga, a labda elrúgásáért.

Nehezen, de túljutottunk egy újabb akadályon, még kettőt kellene leküzdeni és akkor nagyon fényes medál csillogna a FIÚK nyakában…

Hajóson is nyertünk!

Táltosaink”.

 

Ifjúsági csapatunk az első félidőben Kárpáti Zsolt góljaival kétszer szerzett vezetést. A hajósi harmadik gól után teljesen szétesett, fegyelmezetlenül és lélektelenül szenvedte végig az 5:3-as vereséget. A harmadik gólunkat Ruff Lénárd a 90. percben rúgta.

 

Tóth Csaba játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. május 16.

Varsányi József

(Fotók: Kovács Kinga)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/27/1224450.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/27/1238021.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/27.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/27.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer