Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-05-21 Sükösd-Felsőszentiván 6-1

FELNŐTT: Sükösd SC –Felsőszentiváni SK 6:1 (4:1)

2017. május 21. (Sükösd, 180 néző, 26oC, napos, szeles idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC –Felsőszentiváni SK 9:3 (2:2)

Vezette: Holczimmer Tamás (Farkas László, Farkas Attila)

 

Felsőszentiván az előző bajnoki évét még a nyolcadik helyen zárta, ez előrelépés volt a 2014-15-ös tízedik helyezésükhöz. Aztán valami történt, mert ősszel 13 pontjukkal már a tizenkettedikek. Az idei tavaszt két vereséggel kezdték (otthon Borotával 1:3, Tompán 1:0). A Kelebia elleni 1:1 megfelelt a várakozásoknak és segített abban, hogy Bajaszentistvánon megszerezzék első győzelmüket (1:2). Szeremlén 2:2-es döntetlent játszottak… A felkapaszkodás elmaradt, három vereség következett (Katymáron 4:2, otthon Bácsborsóddal 2:3, Dusnokon 4:2). A kilencedik fordulóban aztán megszerezték első hazai győzelmüket, a HÍD SC-t verték 3:2-re. A talpra állásban ez sem segített, a hajósi 4:0 még reális, de a Nemesnádudvartól elszenvedett 2:9-es vereség már derékba törte őket. A tavaszi mérlegük így 2 győzelem, 2 döntetlen és 7 vereség, a 14. helyre csúsztak vissza.

Ősszel náluk Matity és Bohner góljaival szoros mérkőzésen nyertünk 2:0-ra. A lehető legjobb ellenfeleink közé tartoznak, mert az elmúlt tíz év 19 találkozójából 11-et megnyertünk, 7 végződött döntetlennel és egyszer, 2013 áprilisában tudtak nyerni ellenünk, akkor viszont pont Sükösdön.

Nálunk nagy a készülődés a mélykúti utolsó mérkőzésünkre, ha ott nyerünk, bajnokok vagyunk! De oda Felsőszentiván legyőzésével vezet az út. Helyezésünk és mérlegünk egyértelműen mellettünk szólt, csak a győzelem számított elfogadható eredménynek. Ebben viszont soha nem lehet biztos senki, a futball egyik vonzó ereje a kiszámíthatatlansága.

Játékoskeretünkből Lógó, Zsók, Bohner, Nemes és Szöllősi sérülése, Tamás öt sárgája miatt hiányzott. A három „műtétes” közül Pesti újra vállalt egy félidőt, örömünkre felgyógyult Schultz Máté is, s ha csak percekre is, de pályára lépett. Féltettük, nehogy baja essék, mert ő nem ismer lehetetlent. Már csak Szabó Dávid visszatérésére kellene várni, ha Lógó nem került volna a tartósan sérültek listájára.

Lehetőséget kapott viszont az ifiből Radics József. Vele így négy támadóval kezdtünk, mérsékelt tempóban, a szokásos keresztadogatásokkal. Az első tíz perc a felmérés ideje volt, nagy dolgok nem történtek. Rozsi és Molnár indult meg először, Zsolt beadása Ördögről pattant szögletre. A „kis” szögletből sikerült egy lest összehozni, ezt csak azért említem, mert régóta erőltetjük ezt a megoldást, eredmény nélkül.

A vendégektől Schnobl Krisztián jelentkezett először, Csordás, majd Szabados mentett oldalra. A támadást viszonoztuk: Molnár labdájával Radics gyorsított fel a jobb oldalon, beadását Répási fejelte az alapvonalon túlra. Rozsi beívelését Koletár Kárpáti elé öklözte, Kacsa gyengén lőtt – mellé.

Lassan, de alakult a folyamatos játékunk, Matity ívelése érkezett Radics elé, Répási még időben közbe tudott lépni. A következő akciónknál Szabó Patrik összefejelt Horváth Csabával a középpályán, őt a 17. percben le kellett cserélni, Kurja váltotta. Folytattuk a támadást: Kárpáti beadását Matity lekezelte, gólpasszából Pesti a 12. percben megszerezte a vezetést (1:0).

Pesti László góljával szereztük meg a vezetést.

Felgyorsult a játékunk, ismét Pesti következett, beadását Koletár húzta le Szabó Patrik elől. Matity emelésénél Radics ütközött a kapussal. A vendégek egy gyors kontrával válaszoltak, Balázs próbált túljutni Koszorúson, ami majdnem lehetetlen. Matity bemutatója következett a középpályán: három ember szorításából zsebkendőnyi területen varázsolta ki a labdát, ezt csak ő tudja. Az ínyenceknek már ezért érdemes volt kijönni.

Közben átvettük a játék irányítását, türelmesen építkeztünk, amiben rendszeres felfutásaival részt vállalt Molnár és Rozsi is. Hátul Csordás biztosan állt a lábán, jól helyezkedett és a levegőben sem tudták felvenni vele a versenyt. Ha kellett, kemény volt, amit Balázs jó néhányszor megtapasztalt. Kovács Robi a Répási – Kiss akciót rutinszerűen olvasta le és indult kapura, Haris beleszaladt.

Vendégeink a 25. percben Schnobl Krisztián és Balázs révén jutottak először a 16-osunkig, Balázs lövése Csordásban elakadt. Azonnal fordítottunk, Rozsi átadását Matity nem vehette át, mert Sánta elütötte. Csordás 22 méteres bődületes erejű szabadrúgása a felső kapufáról vágódott a gólvonalra, onnan a mezőnybe. Egyre jobban „elkaptuk a fonalat”, Kovács Robi lövését még fogta Koletár, de Szabó Patrikkal szemben már tehetetlen volt: Molnár beadását fejelte a hálóba (2:0).

Felsőszentiván beszorult, csak a védekezésre összpontosított. Sorban Radics, Szabó Patrik és Kárpáti került a védők mögé, ebből három szögletet rúghattunk. A harmadik „kis” szögletnél Rozsi passzát Kárpáti késve tette középre és ebből egy villám kontra végén Balázs szépített (2:1).

A gól vendégeink eddigi játékában nem volt benne, némi tanulságot azért hozott, összezártunk és zökkenő nélkül folytattuk, az eddigiektől is nagyobb lendülettel, mindkét szélen. Javuló adogatásaink elérték a címzetteket, folyt a labda egészen a 16-osig, ott Sánta kézzel ért a labdához. A játékvezető a vonalon kívül ítélt büntetőt, amit Matity mesteri módon küldött a léc alá (3:1).

Borítékolható volt a kontra! Schnobl Krisztián beadását Ördög 11 méterről lőtte mellé, pedig védő nélkül maradt. Matity a 38. percben biztonsági okokból cserét kért, már korábban meghúzódott, de vasárnapig gyógyítható. Helyére Kárpáti került, Schultz Martin lett a jobboldali futó.

Haris és Kiss gyenge kísérlete után a kidobást Szabó Patrik kapta és indította Schultzot. Martin egy versenyfutás után a tömörülő védők között Radics elé pöckölte a labdát, aki a kapus mellett behelyezte a negyediket (4:1). Eddig minden rendben volt, csapatunk elégedetten vonulhatott a félidei pihenőre.

A második félidőt Pesti helyett Papp kezdte és azonnal labdát szerzett, Vas nem hagyta befejezni. Molnár hosszú keresztlabdáját Schnobl Krisztián elcsípte, lőtt is, távolról fölé. Kiss, Ördög és Schnobl Attila játéka feljavult, támadásukból bármi lehetett volna, ha Rozsi rutinja nem segít.

Szabó Patrik és Schultz Martin lövése jelezte, hogy szándékunkban áll még a góljaink számát növelni. Az elsőt Koletár fogta, a második Harisról pattant szögletre, amit Rozsi elérhetetlen magasságban küldött a másik oldalra. Papp hozta jó helyzetbe Radicsot, lövés helyett a használhatatlan átadást választotta.

Folyamatosan változott a kép, befejezetlen támadásokkal hullámzott a mezőnyjáték. Koszorús becsúszással szerelte Ördögöt, Molnár Balázst. A reklamáló Radics kapott sárga lapot. A tapasztalt szurkolói szemnek nem volt nehéz észrevenni, hogy a meccs nem azon a színvonalon folyik, ahol az első félidőben abbahagytuk. Felsőszentiván ezt igyekezett kihasználni, bátrabban és veszélyesen támadtak.

Csordás remek belépője kellett ahhoz, hogy Balázs ne duplázhasson. Rozsi és Kovács Robi két emelése nem okozott gondot, Robi két elpasszolt labdája annál inkább. Az elsőt Koszorús javította, a másodikat Radics, szabálytalanul. Ördög szabadrúgását a bal felsőből tolta ki Szabados. Ez volt az első igazi kapura lövésük a második félidőben.

Eljutottunk a 71. percig, Zsók edző úgy gondolta, hogy jó a 4:1, Radics helyett Geletta Gergőt, három perc múlva Molnár helyett Hornyákot cserélte be. A nézők többsége elkönyvelte, hogy itt már komolyabb dolog nem történik, játsszanak a tartalékok is, megérdemlik.

Aztán jött az elképzelhetetlen fordulat: Papp harcosan labdát szerzett és Gelettához továbbított. Gergő („Husi”) egy váratlan csellel tisztára játszotta magát és a védők ámulatára biztosan lőtt a hálóba (5:1).

Geletta Gergő „duplája” zárta a gólparádét.

Jöhetett az ötödik csere, Koszorús helyett Schultz Máté, a közönség tapssal köszöntötte a térdműtéte utáni visszatérését. Érezhetően ünnepi hangulatban teltek az utolsó percek, pedig még nem volt vége. Rozsinak támadt kedve egy száz méteres sprintre, a kapufa tövénél vette észre, hogy vége a pályának.

Ez nem szegte kedvét, a következő szólójánál az előre húzódó Csordást játszotta meg, a kifutó Koletár a 16-oson kívül kézzel ütötte el a labdát előle. A szabadrúgást Kárpáti elszórakozta, egy gyenge szöglet lett a vége. Ezt már tudomásul vettük, amikor Geletta a 90. percben hozta a slussz poént: Rozsi beadásából megismételte előző alakítását és belőtte a hatodikat (6:1).

A sípszó azt jelentette, hogy az ezüstérem megvan, Mélykúton eldől, hogy lehet-e fényesebb. Erre még ötöt kell aludni!

 

Ifjúsági csapatunknál az volt a kérdés, hogy Radics József és Kárpáti Zsolt nélkül mire képes. Csattanós választ adtak, 9:3-ra nyertek. A gólokból Ruff Lénárd ötöt (!), Gajári, Marusa, Farkas és Kernya egyet-egyet szerzett.

 

Holczimmer Tamás játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. május 23.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/28/1224457.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/28/1238452.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/28.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/28.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer