Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-08-13 Sükösd-Hajós 3-1

FELNŐTT: Sükösd SC - Hajós FC 3:1 (2:1)

2017. augusztus 13. (Sükösd, 200 néző, 22oC, felhős idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Hajós FC 1:5 (0:3)

Vezette: Szűcs Gábor (Bata Zoltán, Hagymási Attila)

 

Szűcs Gábor játékvezető sípjelére megkezdődött a 2017-18-as bajnoki év. Bajnokságot nyert csapatunk nem lépett feljebb, maradt a megyei II. osztályban. A tavaszi sükösdi futball láz után kíváncsian vártuk a folytatást, hiszen a cím megtartása nehezebb, mint a megszerzése. Már csak azért is, mert általános vélemény szerint a tavalyihoz képest jelentősen megerősödött a II. osztály. Bajaszentistván kiesett, felkerült Géderlak és Hercegszántó.

Ilyenkor szokás számba venni, mi történt a csapat háza táján a nyáron. Alapvető változás a keretben nincs, a bajnokcsapat egyben maradt, Tamás Karcsi befejezte, de ott maradt a csapat körül, szükség esetén rendelkezésre áll. Bajáról sikerült leigazolni a tehetséges 17 éves sükösdi fiút, Bajnok Noelt.

A felkészülés változó edzéslátogatottsággal öt előkészületi mérkőzéssel a megszokott mederben folyt, bíztató játékkal. A nyitányra felépült Lógó Zsolt, Schultz Mátéra még egy ideig nem számíthatunk. Pesti, Papp, Szabó Dávid, Koszorús és Szöllősi sérült, Szabó Patrik külföldi munkája miatt maradt távol, Béda helyzete még bizonytalan, Halász nyaralni volt. Így kilenc hiányzó mellett kellett Hajós ellen megfelelő csapatot kiállítani. A „kiöregedett” hat ifista közül egyedül Rácz Gergő foglalt helyet a kispadon. A vendégeknél sem volt komolyabb változás, Bányait igazolták Bajáról.

A körültekintés után lássuk a focit! Ellenfelünk 2014 novembere óta nem nyert ellenünk, a háttéri hírekből tudom, hogy meglepetésre készültek, a visszavágás fűtötte őket tavaszi vereségükért, amellyel egy veretlenségi sorozatot szakítottunk meg, addig esélyesek voltak akár a dobogóra is, végül a hatodik helyet szerezték meg.

Támadással indítottunk, a megszokott lapos adogatásokkal. A bal oldalon Zsók hozta fel a labdát, pontos átadását Matity átvette és visszagurította a lendülettel érkező Lógó elé, aki bődületes nagy gólt lőtt a bal felső sarokba, 1:0 már a harmadik percben! Álomkezdés az új idényben!

Idejében sikerült lehorgasztani a hajósi reményeket, a korai vezetés megalapozta az első negyed óra játékát. Magabiztos, átgondolt építkezéssel sorra alakítottuk ki helyzeteinket, a bajnokhoz méltó módon irányítottuk a játékot. Hajós alig merészkedett át a félvonalon, nagyon megfogta őket a korai gól. Bányai tette az első kísérletet, Csordás szépen szerelte. Szabadi is megpróbálta, befejezni nem tudta, igaz, hogy a labda szerencsésen pattant Szabados kezébe.

Birtokoltuk a labdát, védőinknek különösebb dolga nem akadt, felzárkóztak a félpályáig. A középpályánk gyorsabb és ötletesebb volt, a szélen Nemes volt aktívabb, nagy területeket futott be, beadásait egyelőre blokkolták.

Nemes nagy területet futott be.

Bajnok először került helyzetbe, Somogyi lerántotta, Csordás szabadrúgása magasan fölé ment. Vártuk az újabb gólunkat, helyette mi kaptuk. A veszélynek semmi jele nem mutatkozott, az üresen hagyott Somogyi 20 méteres lövésébe Szabados csak beleérni tudott (1:1).

Ez bizony bent van…

A nem várt fordulat felhozta a vendégeket, kiegyenlítetté vált a játék, nálunk némi zavar után helyre állt a rend. Lógó beadását Bajnok centiméterekkel fejelte a kapufa mellé.

Az ifjú Bajnok első hazai mérkőzésén.

Nemes beadásából Kovács Robi lőtt fölé. Rozsit Zsemberi fogta le szabálytalanul. Lógó 20 méteres szabadrúgását fogta Kollár. Zsók és Csordás akcióját Aladics állította meg, a szabadrúgást Rozsi küldte magasan fölé. Kárpáti verekedte be magát az ötösre, Zsemberi nagyon gyanús körülmények között szerelte gólhelyzetben. Láttunk már hasonlóért 11-est!

Kárpátit gyanúsan szereli Zsemberi…

Néhány perces jobb hajósi periódus következett, Molnár csak egy sárga lap árán tudta megállítani Somogyit, majd Bányai lövése ment mellé.

A gól után vendégeink megújult hittel támadtak.

Komán Molnár és Nemes szorításában.

Kovács Robi szólóját Kiss akasztotta meg, Lógó 19 méteres szabadrúgása a sorfalról jött vissza, de még ott maradtunk. Rozsi szögletéből Nemes nagy erejű lövése éppen Matityot találta el. Zsók következett, már lövésre lendítette a lábát, amikor Kiss faultolta. Az újabb 20 méteres szabadrúgást Matity helyezte a bal sarok fölé.

Matity és Kárpáti lendületben.

Megvolt az igyekezet, a hátralévő nyolc-tíz percet még megnyomtuk: Nemes fejelt közelről mellé, Rozsi nagy lövését tolta szögletre a felső sarokból Kollár. Zsók kezezésért, Csordás kőkemény belépőjéért kapott sárga lapot.

Már úgy nézett ki, hogy döntetlennel térnek pihenőre a csapatok, amikor Zsók a kezdő körből felnézett s csak annyit mondott: Zsolti! Indítása pontosan érkezett Lógó fejére, onnan a jobb felső sarokba (2:1). A nagyszerű helyzetfelismerést pazar befejezés követte.

Lógó fejesgólja.

A középkezdés után szólt a síp és következett a félidő.

A második játékrészt mindkét csapat valamivel magasabb fordulatszámon kezdte. Bányai lőni tudott Csordás mellett, Szabados biztosan fogta. A fordulásból Lógó hozta fel a labdát a jobb oldalon, pontos keresztlabdájából Kovács Robi a felső kapufát találta telibe.

Bosnyák meghajol Lógó előtt.

Jött a válasz, Bányai lefordult Rozsiról, Zsók nehéz helyzetben segített.

Zsók segített.

Megint fordult a kocka, két átadás után Noel befutott egy már elveszni látszó labdát, visszagurítását Matity úgy lőtte a bal sarokba, hogy a kapus nem is látta (3:1).

Matity már látta, hogy bent van…

A biztos vezetés birtokában formás támadásainkban benne volt a negyedik. Aztán valami egészen más következett: az 58. percben Csordás elhúzta Bányai lábát (feleslegesen) és megkapta a második sárgáját, majd a pirosat.

Csordás befejezte.

Barta szabadrúgását Szabados szép mozdulattal nyomta szögletre. Két perc múlva Rozsi összerúgott Aladiccsal, nem tudta folytatni a játékot. Helyette Bohner érkezett. Kiesett tehát két baloldali védőnk, Kárpáti kényszerült hátra húzódni.

A cserét követő perceket Hajós igyekezett kihasználni. Barta kellemetlen lövését Szabados lábbal hárította, Bosnyáké könnyű zsákmány volt. Létszámban tehát megfogyatkoztunk, de játékban nem lettünk kevesebbek. Sőt! Továbbra is támadásban maradtunk, helyzeteket dolgoztunk ki.

Bohner harcosan kilép.

Bohner gólpasszából Lógó lövése a jobb kapufa tövénél süvített el. Abszolút ziccer maradt ki. Az ifjú Bajnok is megmutatta, hogy jól bánik a labdával: a kapunak háttal pörgetett a hálóba - les volt.

Bajnok szép, de érvénytelen gólja.

A hajósi rohamok elmaradtak, támadásaikból hiányzott az átütő erő, egyre jobban kiütköztek erőnléti problémáik. Valószínű ennek tudható be, hogy létszámfölényükkel nem tudtak mit kezdeni.

A mérkőzés minőségében elmaradt a tavaszitól – mindkét fél részéről -, de nekünk elég volt a sikeres rajthoz öt-hat játékosunk átlagon felüli teljesítménye. A többieké megfelelt a szezon eleji elvárásnak.

Csapatunk az első győzelem után.

 

Ifjúsági csapatunk 5:1-re kikapott, gólunkat Kárpáti Zsolt szerezte a 70. percben. Bekövetkezett, amitől régóta tartani lehetett: nincs, aki a „kiöregedett” hat játékosa helyébe lépjen. Balogh edzőnek megint csapatot kell építeni. Nem tudom, hogy miből, de meg fogja oldani.

 

Szűcs Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. augusztus 15.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/1/1251641.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/1/1270922.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/1.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/1.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer