Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-08-27 Sükösd-Szeremle 8-1

FELNŐTT: Sükösd SC - Dunagyöngye SK Szeremle 8:1 (4:0)

2017. augusztus 27. (Sükösd, 180 néző, 36oC, kánikula.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Dunagyöngye SK Szeremle 2:1 (1:1)

Vezette: Fehérvári Patrik (Ottenthál István, Szabó Gábor)

 

Szeremle az előző bajnoki évet a 11. helyen zárta. 2009 szeptemberében tudtak nyerni ellenünk utoljára, azóta 10 győzelem és 2 döntetlen velük szemben a mérlegünk. A 2016-os 7:0-ástól eltekintve szoros, fordulatokkal megtűzdelt találkozóink voltak.

A nyári szünetben leigazolták Érsekcsanádról Varga Stefánót, Felsőszentivánról Balázs Istvánt. A két gólerős támadó meg sem melegedett, Varga Kecelre távozott, Balázs visszament Felsőszentivánra. Beilleszkedett viszont a csapatba Kudella a BLSE-ből, Balog Nagymányokról és Busa Érsekcsanádról.

Az erősítés így részben sikerült, a nyitányon súlyos, 9:2-es vereséget szenvedtek Bácsborsódon, viszont a következő fordulóban 3:0-ás hercegszántói győzelmükkel javítani tudtak. Három pontjukkal a kilencedikek. Edzőjük annyit mondott, hogy három-négy játékosát nélkülöznie kell, de egyenes derékkal jöttek és „megpróbálják a lehetetlent”. Nem szeretnének Tompa sorsára jutni (a múlt heti 11:0), ennek megfelelő taktikával játszanak.

Nálunk jó hangulatban készülődött a csapat, Rozsi és Koszorús hiányzott, sérülésük még nem jött rendbe. Örömmel láttuk a bemelegítésnél Schultz Mátét, aki hosszú kihagyás után megpróbálja elfelejteni a súlyos sérülését és az azt követő műtétét. Játékra jelentkezett Pesti is, így öt olyan játékos foglalt helyet a kispadon, aki a mezőny felénél kezdő. Az alig két hete visszavonult Tamás is visszajátszotta magát a csapatba.

A feladat nem lehetett más, mint a három pont itthon tartása. A fullasztó melegben keresztadogatásokkal indítottunk. közepes tempóban közelítettünk a kapuhoz, Molnár beadásából Bajnok már a második percben megcélozta Ulakity kapuját, nem sok hiányzott a gólból. Szeremle visszahúzódott, megszállta a tizenhatosát, szoros védekezéssel próbálták legalább az első negyed órát kihúzni kapott gól nélkül.

Csordás és Kárpáti révén a bal oldalunk volt aktívabb, Zsók és Matity bátran vállalkozott, Donátot Busa blokkolta. Lógó precíz bokapasszai, Kovács Robi támadó kedve sejteni engedte, hogy vezető gólunkra nem kell sokáig várni.

Vendégeink egyelőre bírták erővel, két támadásra is tellett, Bölcskei emelt távolról fölé, Orsós ívelését húzta le Gajári, aki az ifiből lehetőséget kapott a bizonyításra.

A vendégek első támadása.

Gajári először a felnőtt csapat kapujában.

Lógó indításával átterelődött a játékunk a jobb oldalra. Molnár indult, a félvonalnál a földön maradt, húzódása miatt a 9. percben le kellett cserélni.

Molnár a földön maradt.

Szabó Patrik belépésével korán át kellett rendezni kezdő csapatunkat. Patrik nyomban munkához is látott, Orsós Csaba szerelte szögletre, amiből Matity két húzás után lőhetett, a kapus fogta. Pontosan negyed órát kellett várni, hogy vitathatatlan fölényünket gólra váltsuk. Lógó tért ölelő átadását Zsók a lehető legjobb ütemben érkező Bajnokhoz továbbította, Noel átvette és fordulattal lőtt a hálóba (1:0).

Bajnok első gólja – továbbra is a góllövő lista élén.

Okosan, taktikusan és főleg pontosan folytattuk a játékot. Védelmünk feljött a félvonalig, a középpályánk percenként kínálta a jó lehetőségeket támadóinknak. Mozgásban volt az egész csapat, egyre jobban kiütközött a két csapat közötti technikai és erőnléti különbség. A Matity – Szabó Patrik akcióból Nemes került 100%-os helyzetbe: a 11-esen átemelte a kapust, aztán a felső kapufát is. Kovács Robi labdáját Szabó Patrik emelte középről a bal kapufára. A két ziccer között kevesebb, mint egy perc volt.

Lógó gólpassza érkezett Kárpátihoz, aki visszasarkalta a semmibe. Folytattuk a türelemjátékot, miközben Szeremle az Orsós és Kudella támadással harmadszor jutott kapunk közelébe. A befejezést Csordás hiúsította meg és hosszan indította Bajnokot – gólpasszát Kárpáti éles szögből lőtte a hosszúsarokba (2:0).

Kárpáti gólja a hosszú sarokban.

Megrajzolt, igazi futballjelenetet láttunk, amire inni lehetett, ivószünet következett. Az üdítést Hegyi és Lukács támadása követte, megállításához elegendő volt Zsók rutinja. Visszatelepültünk a támadó harmadba és az eddigiektől gyorsabb játékba kezdtünk, most Matity mozgatta az eseményeket: Bajnokot, Nemest, Kárpátit szolgálta ki, a védőknek még volt annyi tartalékuk, hogy az újabb gólt elkerüljék, ám alig tíz percre volt elegendő.

Egy perc alatt rúgtunk két gólt. Kovács Robi még a felezővonal mögül indította Szabót, aki lefutotta Feidt Tibort és a bal hosszú sarokba lőtt (3:0).

Szabó Patrik első gólja.

A középkezdésből Lógó labdát szerzett, nagyszerű passzával Bajnok úgy ment el, mintha Mácsai ott sem lett volna. Ő is a bal sarkot választotta (4:0).

Vendégeink a gól után tudták megcsinálni első igazi kontrájukat: Lukács és Hegyi gyors akcióját Bölcskei Csordás belépője miatt nem tudta befejezni, 11-est reklamáltak, de az elmaradt. Ditelján kellő indulattal nyomta fel Zsókot, Lógó 22 méteres szabadrúgása fölé ment. Lógó teremtett újabb helyzetet Bajnoknak, Mácsai mentett előle (kézzel, de a 11-es elmaradt).

Szeremlei talány: Istenem, mit kéne tenni...

A félidő közeledtével és a kényelmes 4:0-s előnnyel valamit visszavettünk a tempóból. A 41. percben csökkent az összpontosítás, Kudella meglépett, már csak Gajárival állt szemben, „Józsika” kivárt és bravúrosan mentett.

Két Lógó – Nemes kombináció következett Tamás támogatásával. Karcsi nem is ért vissza, így Kacsa sprintje segített, szögletre szerelte Mácsait. Ebbe Zsók beleért, az újabb szögletből Mácsai lőtt fölé. A megváltó sípszó jól jött mind a két csapatnak, következett a pihenő.

A második félidőt Lógó helyett Schultz Máté kezdte. A középpályást tapssal köszöntötte a közönség, visszatérését régóta vártuk és aggódva figyeltük minden lépését. Lógó kisebb sérülése miatt kapott pihenőt. Amíg a cserével foglalkoztunk, Zsók ismét felvillantott valamit képességeiből: 30 méterről ívelt Szabó Patrik lábára és a 47. percben megvolt az ötödik (5:0).

Szabó Patrik második gólja után.

A gól után kímélő adogatásokba kezdtünk, az energiát be kellett osztani. Tudatos gyorsítások és lassítások váltották egymást, az ellenfél állapotától függően. Schultz indult, Kudella buktatta.

Schultz Máté újra akcióban.

A szabadrúgást követően labdát vesztettünk, Diteljánt lesről engedte el a játékvezető, hosszan szöktetett és odalett az ajándékba kapott helyzet.

Kacsa szórakoztatta a közönséget, annyiszor verte meg Busát, ahányszor találkoztak, csak felrúgni tudta. A szabadrúgást két szögletünk követte. Az utóbbi az érdekes. Zsók – Bajnok kisszögeltéből Csordás lőhetett, Ulakity kiütötte, Matity megszerezte és egy hidegvérű csel után az ötösről bepasszolta (6:0).

A Matity gólja előtti pillanat.

A helyzetnek megfelelően megkezdődtek a cserék. Nemest Pesti, Matityot Bohner váltotta, a játék képe semmit sem változott: mi támadtunk, Szeremle körömszakadtáig védekezett. Zsókot csúnyán elkaszálta Kovács Balázs, Csordás nagy erejű szabadrúgása Pestit találta el.

Zsókot földre vitte Kovács Balázs.

A sikertelen támadás után Feidt eltüntette Kárpátit, a szabadrúgást követően Bajnok gólpasszát Kárpáti a felső kapufára bombázta, a kipattanó Pesti hátáról nem a kapuba, hanem az alapvonalra túlra került. A feltolt védelmünkből még ebben a percben kibújt Busa, Csordás bravúros becsúszással mentette a helyzetet.

A 71. percben Zsók úgy ítélte meg, hogy ez a mérkőzés visszafordíthatatlanul megvan, maga helyett Rácz Gergőt küldte a pályára. A csere jó labdafelhozatallal jelentkezett a vonal mellett, átadását Szabó Patrik elől a védők szögletre vágták. A kisszögletből Bajnok játszotta meg Bohnert, őt három védő közös erővel buktatta a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Schultz Máté a legnagyobb nyugalommal vágta a jobb sarokba (7:0, a visszatérés jutalma).

Bohner a földön, 11-es!

Schultz Máté biztosan értékesíti a büntetőt.

A hetedik gólt már nehezen viselték vendégeink, az eddigi csendes belenyugvást kemény belemenések követték. Csordás elütötte Busát, Orsós Csaba Szabó Patrikot, Balog Pestit. Balognak volt már egy sárgája, így a 78. percben következett a piros.

Létszámfölényünk mellett egy Csordás, Schultz Máté lövés és egy Pesti fejes jegyezhető fel a következő öt percben.

Pesti fejesét fogja a kapus.

A 82. percben a teljes védelmünk fenn ragadt, Kudellával Schultz Máté nem tudott lépést tartani és ő megszerezte a szépítő góljukat (7:1).

Kudella szépítő gólja.

Az utolsó öt percben a Szabó Patrik – Bajnok – Bohner hármas vett még egy nagy levegőt és alaposan megkeverte a fáradt szeremlei védelmet.

Patrik passzából Bajnok az ötösről még Diteljánt találta telibe, de nem volt vége. Bohner passzából Bajnok kihagyhatatlan helyzetbe hozta a végig nagy kedvvel és eredményesen futballozó Szabó Patrikot (8:1).

Sakk-matt, Szabó Patrik harmadik találata.

Zárásként Csordás összemérte még állóképességét Busával és szólt a mérkőzés végét jelző sípszó.

Busa nem érti, mi történt.

A három hazai mérkőzésünket 22:2-es gólkülönbséggel nyertük, imponáló játékkal, amelyet nagy tapssal nyugtázott a már-már elkényeztetett hazai közönség. De nem csalódtak a Bajáról kilátogató vendégek sem, jó focit láttak.

Újra szól a dob!

 

Ifjúsági csapatunk megszerezte első hazai győzelmét. Radics József és Radics Szabolcs góljaival 2:1-re nyert.

 

Fehérvári Patrik játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. augusztus 29.

Varsányi József

(Fotók: Kővári Tamás és Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/3/1251657.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/3/1270938.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/3.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/3.html

    

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer