Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-09-02 Bácsborsód-Sükösd 1-0

FELNŐTT: Bácsborsód SK - Sükösd SC 1:0 (0:0)

2017. szeptember 2. (Bácsborsód, 150 néző, 20oC, esős idő.)

IFJÚSÁGI: Bácsborsód SK - Sükösd SC 1:0 (0:0)

Vezette: Tóth Róbert (Bárth Zoltán, Szabó István)

 

Bácsborsód az utóbbi években kiszámíthatatlan jó középcsapat, bármire képes. Az előző bajnoki évet a 7. helyen zárta. A nyáron négy új játékost igazoltak: Harist Felsőszentivánról, Maráczit Jánoshalmáról, Raufot Borotáról és Ivkovic-ot Kunbajáról. Patocskai Katymárra, Füri Bácsbokodra távozott.

A rajtjukra mindenki felkapta a fejét, 9:2-re lépték le Szeremlét, Katymáron már nem ment úgy, de a 2:2-es döntetlenjük még reális. A harmadik forduló egyik meglepetése a hercegszántói 3:1-es vereségük. Ezzel együtt a hatodik helyen fogadtak bennünket.

Három hazai győzelmünkkel, 22:2-es gólkülönbségünkkel, első helyünkkel esélyesként léptünk pályára. Megyei lapunk hírverésének köszönhetően – ha lehet – még fokozódott a csapat ázsiója, kiemelt figyelem kísérte a találkozót. Kétségtelenül jól hangzik és hízelgő a „megállíthatatlan Sükösd”, vagy „szárnyal a Sükösd SC” cím, de három forduló után korainak véltem. Hatása kétirányú a csapatra: lehet dopping a további jó teljesítményre, de hozhat magával korai megelégedettséget is. A bácsborsódi meccs ennek a próbája volt, a sípszó előtt nem lehetett tudni, melyik változat dominál. Én sokakkal szemben féltettem a csapatot, pedig akkor még nem tudtam, hogy gondjainkat nem az elbizakodottság fogja okozni.

Minden csapatrészünkről hiányoztak a meghatározó emberek. A védelemből a két szélső hátvéd, Rozsi és Molnár, az utóbbi sérülése komolyabb, mint gondoltuk. Helyükre Kárpátinak és Zsóknak kellett visszahúzódnia. Zsók a támadás építéséből, Kacsa a befejezésekből, középről a szervező és előkészítő Kovács Robi, elől Szabó Patrik, Pesti és Szöllősi hiányzott. A múlt heti kegyelmi állapot, amikor a legjobb csapatunkkal tudtunk kiállni, egy hét alatt elillant.

A kényszerből átszervezett csapat hite mégis megmaradt, a győzelemért és első helyünk megtartásáért léptünk pályára, amelynek egyes részeit megviselte a lezúduló eső (az ifjúsági mérkőzést vihar miatt meg kellett szakítani). A kérdés az volt, ki alkalmazkodik jobban a síkos, mély talajhoz.

Az első öt percben inkább a hazaiak. Farkas elől Gajári jó ütemben szedte fel a labdát, majd Lazarevic szögletét húzta le.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/F1.%20Hazai%20sz%C3%B6glet.jpg

Hazai szöglet.

Felzárkóztunk mi is, a hiányzó kulcsemberek nélkül is az eddigi eredményes taktikával közelítettünk a kapuhoz, elsősorban Nemes révén. Beadását Bohner az ötösön nem találta el. Így járt Matity is Zsók ívelésével és Lógó beadásával. Egymást váltották a támadások, Merkler lövését fogta Gajári, Ivkovic lőtt távolról magasan fölé. Bajnok hátrányból lefutotta Ráczot, pontos beadására Matity nem tudott megállni. Cifra következett, három perc alatt háromszor ragadt lesen, Lógó távoli lövését védte Rauf.

Nemes mozgott a legnagyobb biztonsággal ezen a talajon, rendre túljutott védőjén, így a 18. percben is jó pozícióba hozta Matityot, ő Bajnokot, aki egy húzással elmozdított három embert, lövése a jobb sarok fölé ment. A lövésre Matic válaszolt: átjutott Lógón és magasan fölé durrantott. Visszatámadtunk, Lógó passzát Matity egyből továbbította a kapufára, ez volt az eddigi legjobb megoldásunk, de a gól elmaradt, szemben az eddigiekkel, mindhárom mérkőzésen megszereztük a vezetést már az első negyed órában.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/F2.%20Nemes%20a%20f%C3%A9lvonalr%C3%B3l%20indul.jpg

Nemes a félvonalról indul.

A labda lényegesen többet volt nálunk, a szokásos megoldásokkal folyt az előkészítés, ebben a védekezésért felelős Schultz Máté is besegített. A 16-osig viszonylag könnyen eljutottunk, a befejezések döntő pillanataiban a védők maradtak felül. Az első félidő második negyede már a miénk volt, a háttérből egyre többet lehetett hallani, hogy „jobb a Sükösd”, de a vezető gólunk csak nem akart megszületni.

Ivkovic egy sárga lap árán tudta megállítani Zsókot, Csordás szabadrúgását szögletre mentette Farkas. Schultz Máté tört előre, őt Cifra faultolta. Matity lepasszolt labdájából Lógó nagy lövést eresztett meg – fölé. Bohner harcolt ki szögletet, Faragó vágta a mezőnybe. Schultz megszerezte, lövését Rauf nyomta az alapvonalon túlra. A kirúgásból gyors hazai kontra kerekedett, Cifra passzából Matic lőtt csúnyán fölé. A 30. percben jártunk, de hazai lövés kapunkat még nem találta el. Ahogy ezt feljegyeztem, Rácz emelését fogta könnyen Gajári.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/F3.%20Itt%20a%20labda%20m%C3%A9g%20Gaj%C3%A1ri%C3%A9.jpg

Itt a labda még Gajárié.

Formás ellentámadásunk gólt ígért: Bajnok megtalálta a célra vezető rést, Farkas és Rácz közös erővel eltakarította, 22 méterre a kaputól. Matity a neki nagyon kedvező szögből végezhette el a szabadrúgást, s az oly sokszor sikeres végrehajtó most a sorfalat találta el. Egy percen belül újabb lehetőségünk úszott el: Matity visszagurítását Lógó húszról bombázta mellé. Hasonló helyzeteknél tízből legalább nyolcszor rezeg a háló. Most nem!

A pontrúgásokkal bajban voltak a hazaiak is: Matity gyors egymásután kétszer ütközött Farkassal. Az első büntetőt Cifra az égbe küldte, a másodiknál Rácz ívelése könnyű zsákmány volt Gajárinak.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/F4.%20Balogh%20%C3%A9s%20Matic%20el%C5%91l%20ment%20Tam%C3%A1s.jpg

Balogh és Matic elől ment Tamás.

A félidőig hátralévő percekben továbbra is erőltettük a támadásokat, eredmény nélkül. Három gólhelyzetünkből egy kapufára tellett, a labdabirtoklás úgy 30-70%-os volt a javunkra. Ellenfelünk jobbára védekezésre kényszerült, valódi gólhelyzete nem volt. Attól viszont tartani lehetett, hogy egyszer elmennek és az eddigi hatékonyságunk alapján nem lesz válaszunk. Első félidei játékunkból még az jött ki, hogy a hazaiak ugyan meg nem rettentek, de tartanak tőlünk, még tisztelik az első helyezettet.

A másodikat merőben más felfogásban kezdték, rendesen megnyomták. Csordás az utolsó pillanatban érte be Farkast, Tamás csak szabálytalanul tudta megállítani Balogh Mátét. Matic 25 méteres szabadrúgása mellé ment. Egy perc múlva Matic nagyon el akart esni, újabb 22 méteres lehetőségét is elszúrta, most fölé tekerte. Két nagyon veszélyes pontrúgást úsztunk meg. Schultz Máté nagyszerű belépővel szerelte Cifrát. Semlegesítése nem egyszerű, öt találatával 3. a megyei góllövő listán.

A bátor első 10 perc aztán lecsendesedett, visszatért medrébe az első félidő második felének játéka, visszavettük az irányítást és nagy erőfeszítéseket tettünk a vezető gól megszerzéséért. A Lógó – Bajnok akcióban már benne volt, Bohner gyatrán fejezte be.

A hazai védelem megszállta a tizenhatosukat, folyamatosan munkában voltak, és agresszíven zártak, ha kellett, szabálytalanul. Zsókot Rácz, Schultzot Farkas rúgta fel. Középen szinte lehetetlen volt áttörni, ezért Nemes vállalt sokat a széleken (a bal oldalon Kárpáti védő feladatával volt lekötve), beadását Balogh mentette szögletre. Ezt Taszári nyomta ki, az újabb szögletből Csordás fejelt fölé.

A folyamatos adogatásunkat formás Matity szólója törte meg, a 16-oson járt, Farkas nem engedte tovább. Tóth játékvezető 17 méterről rendelt el szabadrúgást. Ideális távolság Lógónak. Lövése ezúttal a felső sarokba tartott, Rauf látványos bravúrral tolta szögletre. A második félidő lélektani pontja volt, nem sikerült az áhított vezető gólt megszerezni, de a harc érte fokozódott.

A 60. és 65. perc között erre három lehetőségünk volt. Először Matic állította meg Lógót döntő pillanatban, másodszor Nemes futotta be a teljes pályát az alapvonal mellett, beadását Lógó az ötösön átvette és három védő között a már vert helyzetben gólvonalon fekvő kapusba vezette. Kétszer is bepasszolhatta volna, megvárta, míg hátulról meglökték. Kihagyhatatlannak látszó helyzet maradt ki!

Zsók, mint eddig annyiszor, ha nem ment elöl, maga vette a nyakába a pályát, felrúgni sem tudták, ígéretes passzát 20 méterre a kaputól nem vehette át, ebben Faragó volt vétkes. Csordás szabadrúgása a felső kapufán csattant.

A 75. percig tartott még a nyomásunk, Lógó távoli lövése alig ment mellé. A hazaiak minden energiájukat a védekezésre fordították, Matic egyetlen ívelését kellett Gajárinak lehúzni. A korábbi ütközések nem múltak el Schultz Máténál nyomtalanul, cserét kért, kiválásával új meccs kezdődött. Rácz Gergő érkezett a jobbhátvéd posztjára, Zsók előrébb lépett, űzte, hajtotta a csapatot és felvállalta a teljes letámadást, ennek minden kockázatával.

Bácsborsód a változást pillanatok alatt feltérképezte és ki is használta. Az eddig jobbára csak hibázó tapasztalt Ivkovic mellé felzárkózott Retek, s a fenn ragadt teljes védelmünk mögül a felező vonalról indulhatott, egy előrevágott labdára. Gajári jó ütemű kilépéssel előzte meg a bajt. Ez még csak a figyelmeztetés volt!

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/F5.%20Ivkovic%20el%C5%91l%20itt%20m%C3%A9g%20menteni%20tudtunk.jpg

Ivkovic elől itt még menteni tudtunk.

A fejekben döntő fordulat állt be: Bácsborsód eddig a döntetlenért harcolt, de felvillant előttük, hogy az utolsó tíz percben akár nyerhetnek is. Az iramot és a váltásokat ehhez igazították. Kinyíltunk, a Farkas – Cifra – Matic trió egy pillanat alatt a kapunk előtt termett, ismét egy Gajári bravúr mentett meg bennünket a góltól.

A 78. percben aztán érvényesült a futball örök törvénye: ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni! Gajári kiöklözött egy veszélytelennek látszó előre ívelést, Ivkovic félfordulattal kapásból visszaküldte a jobb sarokba (1:0).

Részünkről kétségbeesett erőfeszítések következtek a kiegyenlítésre. Nemes beadását Lógó kapásból zúdította fölé. A Zsók – Matity – Nemes kombinációt Zsók fejezhette volna be, ha Balogh el nem üti. Jó lehetőség volt 18 méterről a kiegyenlítésre, de Csordás a bal sarok fölé tekerte.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/F6.%20Sz%C3%A1mtalan%20t%C3%A1mad%C3%A1sunk%20egyike.jpg

Számtalan támadásunk egyike.

Mindent egy lapra téve küzdött az utolsó percig csapatunk, miközben Lazarevic két perc alatt kétszer állt védő nélkül Gajárival szemben abszolút ziccerben, mindkétszer választhatott, hogy hová teszi a másodikat, vagy a harmadikat. Részünkről jól választott, mindkétszer hibázott, csúnyán mellé lőtt. Még az utolsó pillanatban is voltak lehetőségeink, két szögletünkből az elsőt Lógó fejelte kapura, Matityot találta el, a másodiknál Bohner lőtt tíz méterről fölé.

Ezzel megszakadt a 17 fordulón át tartó veretlenségi sorozatunk. Számítani lehetett rá, de nem most. Bácsborsód egyszer már elütött bennünket hazai pályán a bajnoki címtől, reméljük, most csak a „szárnyainkat” nyirbálták meg. Szerencsével, de megérdemelten nyertek. A FORTUNA eddig sokszor volt mellettünk, a kapufáról befelé pattantak a labdák, most kifelé.

 

Ifjúsági csapatunk a 90. percben kapott ki 2:1-re. Dicséretes küzdeni tudásukkal rászolgáltak volna a döntetlenre. Gólunkat Pintye Krisztián szerezte.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/I1.%20A%20zuhog%C3%B3%20es%C5%91ben%20Szabados%20%C3%A9s%20Ruff%20%C3%A1llja%20%C3%BAtj%C3%A1t%20a%20csat%C3%A1rnak.jpg

A zuhogó esőben Szabados és Ruff állja útját a csatárnak.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/I2.%20R%C3%A1cz%20%C3%81d%C3%A1m%20vezet%C5%91%20g%C3%B3lja.jpg

Rácz Ádám vezető gólja.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/I3.%20A%20s%C3%BAlycsoportbeli%20k%C3%BCl%C3%B6nbs%C3%A9g%20Kolomp%C3%A1r%20%C3%A9s%20Schauer%20k%C3%B6z%C3%B6tt.jpg

A súlycsoportbeli különbség Kolompár és Schauer között.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/I4.%20Levonul%C3%A1s%20a%20vihar%20miatt.jpg

Levonulás a vihar miatt.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/I5.%20Balogh%20edz%C5%91%20mondja%2C%20mit%20kell%20tenni%20-%20jobbra%20a%20g%C3%B3lszerz%C5%91%20Pintye.jpg

Balogh edző mondja, mit kell tenni - jobbra a gólszerző Pintye, a játékvezető mellett Malik Márkó cserére vár.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/I6.%20Apr%C3%B3%20Roland%20gy%C5%91ztes%20g%C3%B3lja.jpg

Apró Roland győztes gólja.

http://sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/I7.%20K%C5%91v%C3%A1ri%20%C3%A9s%20Boros%20v%C3%A9dekezik.jpg

Kővári és Boros védekezik.

 

Tóth Róbert osztályzata: 8 pont. Következetes volt a hibáiban is, rajta nem múlott.

 

Sükösd, 2017. szeptember 5.

Varsányi József

(A fotók a Bácsborsódi Sportkör Facebook-oldaláról származnak, az Elnök Úr hozzájárulásával. Köszönjük szépen!)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/4/1251661.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/4/1270942.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/4.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/4.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer