Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-09-24 Dusnok-Sükösd 2-5

FELNŐTT: Dusnok KSE – Sükösd SC 2:5 (2:3)

2017. szeptember 24. (Dusnok, 450 néző, 20oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Dusnok KSE – Sükösd SC 1:0 (1:0)

Vezette: Tóth Róbert (Apró Ferenc, Berger Tibor)

 

Dusnok az őszi hat fordulóban megőrizte veretlenségét. Otthon 4:4-es döntetlennel kezdtek a tavaszitól jobb Borota ellen, Hajósról nehezen, de elhozták a három pontot, Tompát lelépték 8:2-re, Szeremlén is nyertek 4:2-re, de már nem villogtak, Bácsborsóddal megszenvedtek, végül 4:3-mal mentették a találkozót. A hercegszántói 1:1-es döntetlenjük már meglepetés, de 14 pontjukkal Géderlak mögött a harmadik, mi 15-tel a második helyet foglaltuk el a tabellán.

Az egymás elleni mérlegünkön bőven akadt javítanivaló, 2010 óta nyolc vereséget, három döntetlent és három győzelmet mutat. Tavasszal a sokáig emlékezetes mérkőzésen (Lógó válltörése) nyertünk ellenük, amivel megnyílt előttünk a bajnoki cím megszerzéséhez vezető út, amelyen nem mindennapi versenyben előztük meg őket. Nincs ez másként most sem: aki a dobogóra pályázik, Dusnoktól pontokat, vagy pontot kell szereznie.

Ennek megfelelően készültünk, kellő intenzitással és elszántsággal, három hiányzóval. Molnár, Pesti és Szabó Patrik még mindig sérült, Nemes húzódása sem jött rendbe, de azért helyet foglalt a kispadon.

A felállásnál Zsók edző három meglepetéssel szolgált: Tamás kezdett elöl, Schultz Máté a jobbhátvéd, Kárpáti a jobbszélső. A pályát nagymértékben nem viselte meg a hetes eső, az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, minden adva volt ahhoz, hogy a Petőfi Népe szerinti „igazi csúcs rangadót” élvezhesse a 450 fős közönség, köztük a nagy számban átrándult sükösdiekkel.

(Mindkét oldalon folyt a találgatás az esélyeket illetően. Egyik szurkolónk már egy hete ígérte dusnoki barátainak az ötöst, cserébe meghívták vacsorára, hogy ott felejtse bánatát súlyos vereségünk után. Voltak azért józanabb tippek is, két semleges hozzáértőét (egy volt játékvezető és egy gyakorló edző) jegyeztem fel. Az első: a hazai pálya Dusnok mellett szól, Sükösdnek csak legjobb csapatával volna esélye nyerni, vagy pontot szerezni, az eddigiektől jobb játékkal. A másik: Sükösd edzettségi állapota jobb, a második félidőben is képes újítani, jobban együtt van a csapat. És még valami: ha időben észreveszik a hazai védelem bal oldalának gyengeségeit, akár nyerhetnek is!)

A két csapat üdvözli a közönséget.

Rónai – Báló rukkolt ki az első lerohanással, Zsók szerelt szögletre, amelyet Schultz Máté gyötört Rónai elől újabb szögletre. Ebből Kristály lőtt fölé. Nem volt nehéz megállapítani, hogy a cél a hazai gól mielőbbi megszerzése. Röviden tudtunk felszabadítani, Csordás talpa alatt elcsúszott a labda, Jagicza nyomban tüzelt, 20-ról a jobb kapufa mellé.

A teljes letámadás mindig kockázatos, ez történt most is: Csordás elől Jagicza szögletre csúsztatta a labdát, Rozsi és Bajnok kisszögletéből Rozsi ívelt a hosszú sarokra, az érkező Kovács Robi a jobb alsóba bólintotta (0:1).

Kovács Robi (takarásban) fejesgólja Rozsi íveléséből (0:1).

Rozsi és Kovács Robi a gólszerző páros.

A gólra heves támadásokkal válaszoltak a hazaiak. Tamás elnyomta Bálót, Bolvári Dávid szabadrúgásával Jagicza robogott, Lógó sikerrel keresztezett. Vargát lesről engedték el, passzával Bolvári Dávid a 11-esen forgolódott, végül fölé lőtt, ezt megúsztuk, de a következőt már nem.

Lógó volt szabálytalan a középpályán, Simonits gyorsan elvégezte a szabadrúgást (nem figyeltünk, mielőtt rendeztük sorainkat), Bolvári Dávid indításával Rónai kilépett és a 11. percben egyenlített (1:1). Schultz Máté nem tudott lépést tartani vele. Amilyen gyors volt a vezető gólunk, olyan gyors volt a válasz is.

A Rónai egyenlítő gólja utáni pillanat (1:1).

Nem vesztegettük az időt, azonnal visszatámadtunk. Simonits oldalra mentett, a bedobással Kárpáti elindult, úgy hidegre tett két védőt, hogy hozzá sem tudtak érni. Beadására Bajnok a legjobb ütemben érkezett és Bálót megelőző okos góljával újra vezettünk (1:2).

Bajnok okos góljával újra vezetünk (1-2).

Egy perc telt el az egyenlítés óta, amire Bolvári Dávid rosszul reagált, hátulról rúgta fel Kárpátit, megkapta a sárga lapját. Nem volt kétséges a válasz, jöttek az újabb támadások. Schultz Mátéról lelépett Mirza, lövését Gajári kiütötte, Kovács Robi küldte szögletre. A védősorból eddig ki nem mozduló Simonits is fellépett a középpályára, Matity húzta vissza.

Átmenetileg igyekeztünk lassítani a játékot, Kovács Robinak csak elnyomni sikerült Bolvári Dávidot, ezt megtette Bajnok is. Csordás és Schultz Máté addig passzolgatott keresztbe, míg Kapitány labdát szerzett, Simonits elé tálalt, aki hatalmas lövést zúdított Gajári kapujára. „Józsika” nagy bravúrral nyomta szögletre. Ezt vehettük komoly figyelmeztetésnek is, az eddig oly stabil védelmünk ebben az összetételben nem működött, a 22. percben végleg bebizonyosodott, hogy változtatni kell!

Gajári végig jól védett.

Lógó passza elakadt a középpályán, Kristály átvette, s mivel ez az ívelések mérkőzése volt, ő is beemelte az ötösre. Gajári nem lépett ki, Csordás és Schultz Máté – egymást is zavarva – a bal kapufánál nem tudta kifejelni. A segíteni érkező Zsóknak ez ugyan sikerült, Bolvári Zoltán elé, aki a hibát azonnal ki is használta, a felpattanó labdát Gajári felett a hálóba emelte (2:2).

Bolvári Zoltán egyenlítő gólja (2:2).

Első gólunk után öt, a második után hat percig tudtuk megtartani előnyünket. A 22. percig négy gólt látott a közönség, sokan kérdezték, hogy mi lesz itt, ha ez így megy tovább. Első lépésként Zsók helyet cserélt Schultz Mátéval. Innen küzdelmes szakaszába lépett a mérkőzés, egyik csapat sem tudta játszani a saját játékát.

Mindkét középpálya elvesztette irányító képességét, légüres tér tátongott a pálya közepén. Hol közvetlenül a védők előtt, hol a támadók nyakán próbáltak megoldást keresni. A legtöbbször maradt a már említett hosszú indítás, vagy ívelés. Ezek célba érése mindig kétséges, megjátszásuk körülményes, a védők időt kapnak a közbelépésre. Ha hibáznak, máris lőtávolságban a kapu. A 30. percig tördelt és keménykedő játék mellett hajtott mindkét csapat a vezető gól megszerzéséért, kidolgozott helyzetek nélkül, sükösdi mezőnyfölénnyel.

Rozsi fejese alig ment a bal kapufa mellé, Matity ívelt szabadrúgását fogták el, Varga akasztotta Kacsát, Zsók labdájával Bajnok akadt lesen. Nem maradt tétlen a másik fél sem, Mirza elől Csordás, Bolvári Zoltán elől Schultz Máté tisztázott szögletre. Bolvári Zoltán megküzdött Zsókkal is, Kristály Dániel kapott sárga lapot Matity buktatásáért, Tamás faultját Simonits sérelmezte. Schultz Máté nem tudta megállítani Bolvári Zoltánt, átadását jó pozícióból Simonits magasan fölé lőtte.

Kristály Dániel földre viszi Matityot.

A Bolvári testvérek örökös veszélyt jelentettek.

A 35. percben Zsók edző meghozta döntését: Schultz Máté helyett (aki még mindig a gyógyulás szakaszában tart) behozta Papp Árpádot a támadósorba, Tamás pedig elfoglalta megszokott helyét a védelemben. Azonnal munkába is állt, Bolvári Zoltánt szerelte, majd Rónait. Zsók addig gyötörte Kristályt, míg hosszan szöktetett és Gajári fel tudta szedni előle a labdát. A Jagicza – Báló akcióból az utóbbi nagy erejű lövését szépen fogta Gajári. A Simonits – Mirza – Kapitány támadás lesen akadt el.

Simonits és Kovács Robi párharca.

Az öt perces erős nyomásból Kárpáti révén szabadultunk, őt Báló egyszerűen fellökte. A szabadrúgás után Kacsa nem hagyta annyiban, követhetetlen cseleivel húzott kapura, Simonits hatalmas lendülettel vágta ki előle szögletre a labdát. Ebből nem tudtunk kihozni semmit, de sikerült megtartani a labdát még a támadó harmadban.

A játékvezető már az óráját nézte, amikor Bolvári Zoltán megunta Zsók adogatását és 30 méterre a kaputól rendesen odanyomott neki. Rozsi könnyűnek látszó szabadrúgását Bakula kiejtette, Matity pedig bepasszolta (2:3). A hosszas mezőnybeli „állóháború” így billent a 45. percben a javunkra. Harmadszor is vezettünk!

Bakula kiejti Rozsi szabadrúgását, Matity érkezik és bepasszolja (2:3).

Dusnok a második félidőre kapust cserélt, Bakulát Lukács váltotta. Újult erővel indultak az egyenlítésért, meglepetést nem okozott a letámadási kísérletük. Ehhez megvannak az embereik és az esetek nagy százalékában eredményesen működik. Minden csapat védelmének feladják a leckét.

Bolvári Zoltánt szerelte Papp (hátulról, szabályosan), Tamás kétlábas becsúszással, szabálytalanul Rónait, Simonits támadó szerepkörbe került, passzából Kristály célozta meg a kaput, Gajári biztosan fogta. Matityot ígéretes helyzetben rántotta le Kristály. Bolvári Zoltán elől Csordás emelt ki szépen, Mirza elől kifutással rúgta el a labdát Gajári.

Gyorsabb lett a játék, fogyott a hazai türelem és a befejezéshez szükséges átütő erő. Mi óvtuk az egygólos előnyünket, taktikánkat ehhez igazítottuk. Vártuk a kedvező pillanatot, amiből Dusnokon sok mindenkinek nem adatik. Közben ismétlődött az első félidő második felének játéka, ami rengeteg energiát felemészt, eredmény nélkül gyűrik egymást a csapatok.

Ilyenkor jönnek a „szólók”, amelyeket a védők előbb-utóbb eltakarítanak. Csordás ezért kapott sárga lapot, Bolvári Dávidot bántotta. Simonits 30 méteres szabadrúgása magasan kapu fölé ment.

Láttunk azért „pengés” megoldásokat is. Bajnok hátrányból hagyta ott Bálót, tökéletesen tette el mellette a labdát, ziccer helyzetben a kifutó kapust találta el. Kis szerencsével itt már közelebb kerülhettünk volna a győzelemhez. Zsóké sem volt csúnya, őt Varga buktatta. Matity 20 méteres szabadrúgását Lukács a rövid sarokból alig kotorta ki. A szögletet Lógó fejelte fölé. A hazaiaknál Kristály és Bolvári Zoltán percei következtek. Kristályt sorban Papp, Csordás és Tamás szerelte. Bolvári Zoltán Jagicza beadását az ötösről helyzete mellé, nála ez ritka hiba.

Bajnok ziccer helyzetben a kapust találta el, de a gólját ma is megrúgta.

Néhány percre beszorultunk, Bolvári Dávid és Zsók (nem hiba!) veszélyeztetett. A másik Bolvári testvért Tamás blokkolta, Zsók beleért Simonits lövésébe, Gajári reflexei mentették meg az öngóltól. Volt viszont egy remek válaszunk: Lógó és Kárpáti villám kontrája. Kár, hogy Kacsának nem volt szíve bepasszolni a védő nélkül érkező Matitynak, vagy Bajnoknak. Lövése az oldalhálóban kötött ki. Biztos helyzetet hagytunk ki.

Kárpátinak komoly része van a győzelemben.

Valamivel erőtlenebbekké váltak a hazai próbálkozások, Csordás, Rozsi és Matity is bátrabban feljárt, Papp is egyre inkább magára talált. Csordással, Kovács Robival szépen végigvitt támadásunkat lesen állította meg a partjelző, egyértelműen tévedett, Papp pedig sárga lapot kapott a reklamálásáért.

Formás Lógó – Kárpáti – Bajnok, majd Csordás – Bajnok – Kárpáti akciónk hiúsult meg, az utóbbinál Lógó passza Kacsa helyett a kapusnál kötött ki. A kirúgás után Lógó rossz ütemű becsúszása miatt nem mehetett tovább Bolvári Dávid, Zsolt is megkapta a sárga lapját. Simonits szabadrúgását nehezen terelte oldalra Matity.

Közeledett a mérkőzés hajrája, a védekezés egyre több erőnket kötötte le, könnyebben játszották át a középpályánkat. Rónai elől Gajári még megszerezte a labdát, kirúgása nagyon gyorsan ellenfélhez került, Rónai ismételhetett és a felső kapufát találta el.

A fordulás már a miénk volt, a valódi végjáték most, a 81. percben kezdődött. A bal oldalunkon folyt a labda, Rozsi szögletét Matity nyolc méterről fejelte a léc alá (2:4). A süvítő fejesre Lukács mozdulni sem tudott.

A Matity fejesgólja utáni öröm (2-4).

Jöhettek a cserék: Kárpáti helyett Bohner, Bajnok helyett Schultz Martin. A meccs már megvolt, de nem volt vége. Rónai szabadrúgását szedte ki Gajári a jobb felső sarokból. Rozsi helyett Rácz kapott hat perc lehetőséget a 86. percben.

A csalódott hazai közönség egy része már indult hazafelé, nekünk volt még tennivalónk. Lógó szabadrúgását tisztán kapta Schultz Martin és indult befelé. Az első érkező védő mellett gólpasszt tett Matity elé, aki már akkor mosolygott, amikor kapura tűzte a harmadik (és csapatunk ötödik) gólját (2:5). Mesterhármas Dusnokon! Ez keveseknek adatott meg eddig. Egyébként 2010 óta nem kapott öt gólt hazai pályán Dusnok, most megtörtént. Ajándék a sükösdi szurkolóknak!

Schultz Martin gólpasszából Matity harmadik találata (2-5).

 

(Petőfi Népe, 2017. szeptember 26., 14. oldal)

 

Ifjúsági csapatunk erőn felül teljesített az első helyezett otthonában. Sajnálatos öngóllal kapott ki 1:0-ra.

 

Tóth Róbert játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. szeptember 26.

Varsányi József

(Fotók: Kovács Kinga.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/7/1251688.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/7/1270969.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/7.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/7.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer