Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-10-08 Nemesnádudvar-Sükösd 1-3

FELNŐTT: Nemesnádudvari KSE - Sükösd SC 1:3 (0:1)

2017. október 8. (Nemesnádudvar, 400 néző, 18oC, felhős idő.)

IFJÚSÁGI: Nemesnádudvari KSE - Sükösd SC 2:3 (1:1)

Vezette: Polyák Attila Péter (Aradi Csaba, Tóth István)

 

A négy szomszéd község: Sükösd, Érsekcsanád, Dusnok és Nemesnádudvar vetélkedését ősidők óta kiemelt figyelem kíséri. Az utóbbi három évben még fel is erősödött, mert mind a négy csapat az élmezőnyhöz tartozott és esélyes volt a dobogóra. Nincs ebben változás most sem, talán annyi, hogy Nemesnádudvar szokatlanul gyengén vette az őszi rajtot.

Döntetlennel kezdett Érsekcsanádon (ez még jó), de súlyos, 6:1-es vereséggel tért haza Géderlakról. Otthon 4:3-ra kapott ki Borotától, Hajóson is alulmaradt 3:1-re.Az ötödik fordulóban szerezték első győzelmüket az utolsó Tompa ellen (6:0), ami felhozta a csapatot, Szeremlén 2:1-re nyertek, és már nehéz, de jó mérkőzésen Bácsborsód ellen 2:1-re. A felszálló ág rövid volt, nem boldogultak Hercegszántón az újonccal (3:1). Így a nyolc forduló három győzelmet, egy döntetlent és négy vereséget, tíz pontot hozott és ezzel tizenegyedikek a tabellán. Ha visszalapozunk a nemesnádudvari futballtörténelemben, hosszú évek óta nem volt erre példa.

Az előző bajnoki évet 63 ponttal még a harmadik helyen zárták, a 66 pontos második Dusnok mögött. A gyengélkedés egyik oka, hogy több játékosuk tartós sérüléssel bajlódik. Egyébként a keret nem változott, el nem ment és nem jött senki. Kétségei viszont senkinek ne legyenek afelől, hogy Nemesnádudvar jobb csapat, mint amit jelenlegi eredményei mutatnak. Ezzel számolni kell!

Nálunk tart a lendület és jó a hangulat a csapat háza táján. Hét győzelemmel (benne a dusnoki 2:5-tel), egy vereséggel az élen vagyunk. Az utóbbi négy mérkőzésünkön öt alatt nem adtuk, 20 gólt lőttünk és hetet kaptunk. Közönségünk a majdnem hibátlan sorozat folytatását várta (helyenként túlzott reményekkel), játékosaink a három pont megszerzését ígérték. Következett tehát a „szomszéd háromszögben” a második rangadó.

A bemelegítésnél jó hírnek számított Molnár felépülése, rossznak, hogy változatlanul hiányzott Nemes és Szabó Patrik. Némi meglepetéssel szolgált, hogy Csordás nincs a kezdők között. Szólt a síp, indulhatott a rangadó!

Rozsi baloldali labdájával indult Kárpáti (rá külön is figyeltek, mert az előző két találkozón nagyon sok kellemetlenséget okozott), Keresturi belépőjével rögtön tudatta vele, hogy mire számíthat. Rozsi előretörése is hasonlóan ért véget. Megpróbáltuk a másik szélen is, ott Harsányi József kapta le Bajnokot.

Első kísérleteink nem maradtak válasz nélkül, a két Harsányi gyorsan átsiklott a középpályánkon, az akciójukat Molnár páros lábú becsúszása miatt Huber nem tudta befejezni. A hazai rohanást higgadtan fogadtuk, Kovács Robi becsúszva akarta Schmidt elől Tamáshoz juttatni a labdát, de az felperdült, Gajári kifutással oldotta meg a helyzetet. Matity indított, Bajnok fordított balra, Kacsa elől Wittmann még időben fel tudta szedni a labdát.

Változatlanul a bal oldalt erőltettük, Kárpáti most ki tudott bújni védői köréből, gólt ígérő beadását Bajnok egy méterről lőtte a hosszú sarkot záró kapusba. Kivárt egy ütemet, ha egyből lő, már a 10. percben vezethettünk volna.

Felzárkózott a jobb oldalunk is: Zsók indításával Molnár az alapvonalig jutott, beadása hosszúra sikeredett. A kapus kidobásából jó adogatással közelítettek a félvonalhoz, Schultz Máté Hubert akasztotta meg, Kovács Robi Harsányi Józsefet rántotta le. Szóbeli feddéssel mindketten megúszták.

Annyi látszott, hogy Nemesnádudvar nagyon akar, a hét végi lelki felkészítés és a presztízs működött, időnként túlpörgött, hibáikból mi építkezhettünk. Lógó passzát és Matity sarkalását követően Bajnok ballal a kapust találta el. Játékunk ismét visszabillent a bal oldalra, Kárpáti túljutott két védőn, végül Schmidt szerelte, de Kacsa nem magától esett el.

A gól nélküli negyed óra a hazaiakat idegesítette jobban, és ráerősítettek: Harsányi József – Lentner – Mezőfi három húzással a 16-osunkon termett, Molnár rutinja segített, de csak átmenetileg. Harsányi Martin ügyes megoldással eltolta a labdát Tamás mellett és lépéselőnnyel, tisztán húzhatott kapura. Tizennégyről megcélozta a bal alsó sarkot, s a már gólnak látszó lapos, erős lövést Gajári szögletre tolta. Döntő jelentőségű kapus bravúr volt! A ziccerek aránya eddig 1:1.

Az ijedelemre ritmust váltottunk mi is, Molnár beadását Matity készítette Kárpáti elé, Kacsa elhamarkodottan az égbe rúgta. Azonnal visszatámadtak: Mezőfi – Lentner – Harsányi József akcióját Kovács Robi elegánsan szerelte.

Hullámzott a játék, most mi következtünk, számunkra kellemetlen befejezéssel. A 21. percben a Dusnokon három gólos Matity egy rossz mozdulat után a földön maradt (nem bántotta senki), a combjában jelentkező szúró fájdalom miatt nem tudta folytatni. Kiválása súlyos veszteséget jelentett már ott is, de valószínű, hogy a további hetekre is. Helyét Schultz Martin vette át, vele folytattuk a támadást.

Bajnokot ígéretes helyzetben állította meg Jagicza. Az előre törő Schultz Mátét az eddigi legkeményebb belépővel blokkolta Huber. Zsók szabadrúgását Lógó az ötösön mellel maga elé tette és lőtt! Melcherről vágódott szögletre, amely a védőkről Kárpáti elé csurgott, Kacsa kapáslövése húszról célt tévesztett.

A 0:0-s állást egyik csapat sem fogadta el, gyorsabb lett a játék. Schultz Máté csak egy sárga lap árán tudta megállítani Keresturit (volt ebben némi törlesztés is), Tamás kísérte Lentner elől az alapvonalon túlra a labdát. Kovács Robi szólója jól mutatott, eljutott Melcherig, a befejezés már nem sikerült. Zsók is vállalt egy 30 méteres sprintet, beadását Keresturi tette szögletre. Rozsi beadását Melcher juttatta ismét az alapvonalon túlra. Az ismétlésből Schultz Martin fejelt fölé – mellé.

Most lehetett először érezni igazán, hogy érik a sükösdi gól. A lendülettel érkező Schultz Martint 20 méterre a kaputól felrúgta Magyari. Lógó – miután felmérte a hat (!) tagú sorfal és a kapus helyezkedését, Pazar gólt lőtt a bal felső sarokba (0:1).

Lógó szabadrúgásgólja (0:1)

Erre nagy szükség volt, nyugodtabban játszhattuk saját játékunkat, felborítottuk a hazai elképzeléseket. Ennek egyik jeleként Keresturi leterítette Schultz Mátét. Meg nem álltunk, a félidőig egy formás Kovács Robi – Lógó és Zsók – Molnár támadás jegyezhető fel részünkről. Az előbbiből Lógó lőtt 28-ról mellé, az utóbbinál Molnár beadását mindenki lekéste. A hazaiak záró támadásának végén Mezőfi 25 méteres lövése tévesztett célt.

A küzdelmes félidő első része inkább a Nemesnádudvaré, a második a miénk volt. Három helyzetünkből egyet tudtunk kihasználni, nekik egy volt, azt Gajári ritka bravúrja hiúsította meg. Vezettünk, de még nem dőlt el semmi!

A második játékrész határozott sükösdi támadásokkal indult. Bajnok eljutott a kapuig, gyenge befejezéssel. Schultz Máté keresztlabdáját Kárpáti az ötösre ívelte, Lógó befejelte. A játékvezető les címén érvénytelenítette.

A Lógó lesgólja előtti pillanat.

Bajnok dolgozott ki jónak látszó helyzetet Schultz Martinnak, Harsányi Martin megelőzte. A mezőnyfölény érett, a találatokkal baj volt. Kovács Robi, Lógó és Kárpáti lövése ment mellé.

Bajnok a félpályáról indul.

Közben megpróbálták a hazaiak is: Keresturit elnyomta Rozsi. Kedvező helyről, 19 méterről járt a szabadrúgás, Zsókról került a mezőnybe. Molnár Melcherrel ütközött, járt a sárga lap.

Molnár elhúz Mezőfi mellett.

Schultz Martin Mezőfivel volt szabálytalan – a szabadrúgást Tamás tette ki Harsányi Martin elől szögletre. Ezt Lógó kifejelte, Schmidt a 16-oson kívülről rálőtte, Gajári lábbal még hárította, de Harsányi József közeli lövésével szemben már tehetetlen volt (1:1).

Most kezdtünk el igazán futballozni. A csapatrészek kapcsolata feljavult, a két szélső hátvédünk felzárkózott, az eddigiektől nagyobb nyomás alá vettük a hazai kaput. Zsók és Lógó feljebb lépett, Schultz Mátéra és Tamásra maradt a takarítás.

Lógó passzából Kárpáti telibe találta Hubert. Kovács Robi elől Keresturi, Schultz Martin elől Mezőfi mentett szögletre. Ezek még nem jártak eredménnyel. A kapus kirúgása után Schultz Martin és Bajnok jól váltott, Schultz már irányt vett kapura, amikor Schmidt gáncsolta, 28-30 méterre az alapvonaltól. Rozsi nyesett szabadrúgására Lógó emelkedett a legmagasabbra és fejesére már nem volt ellenszer (1:2).

Rozsi indít, a háttérben Lógó és Schultz Máté.

A gólszerzők: Harsányi József (9-es) és Lógó Zsolt mesterhármassal.

A 72. percben újra vezettünk, úgy tűnt, hogy Zsók átmeneti labdatartást rendelt el, maga is ezt tette, lassította a játékot. A vonal mellett bedobásra rúgott ki egy labdát, közben eltalálta Harsányi Martint. Schultz Martin úgy vélte, hogy meg kell védeni a „Főnököt”, és reklamált a játékvezetőnél, kapott érte egy sárga lapot.

A találkozó hőfoka érezhetően emelkedett, s talán ennek is köszönhetően három perc múlva megismétlődött az előző jelenet. Most Harsányi Martin rántotta le Zsókot, szinte ugyanazon a helyen. Kisebb kakaskodás közben Schultz Martin most is úgy érezte, hogy neki ott a helye. A játékvezetői jelentés szerint „lefejelő mozdulatot tett Harsányi Martin felé, de nem érte el”. A játékvezető piros lappal büntette a szándékot az értelmetlen és teljesen felesleges közjáték után.

Végre sor kerülhetett a Rozsi – Csordás cserére és tíz emberrel kellett még tíz percet kihúznunk, meg nem ijedtünk. Melcher leteperte Bajnokot, a síp nem szólt. Nemesnádudvar mindent egy lapra tett fel az egyenlítésért, teljes letámadásba kezdett. Harsányi Martin előtt megnyílt a lehetőség, ebben Zsók nagyszerű keresztezése akadályozta meg.

A nyugalom helyreállításához Zsók Szöllősi – Bajnok cseréről döntött a 83. percben. Lógó a gyorslábú támadót azonnal indította, ebből szögletig jutottunk, amelyet Schultz Máté fejelt fölé. Egy Lentner – Harsányi Martin – Melcher támadás lesen akadt el. Két percet ezzel is nyertünk, s nem oldalt, vagy hátra, hanem előre játszottunk.

Lógó ismét kiugratta Szöllősit, aki védőjét könnyen otthagyta, begyalogolhatott volna a kapuig, de okosan az érkező Lógó elé gurított, aki 26-ról gyilkos erővel lőtt a hosszú sarokba (1:3).

Eldőlt a mérkőzés, sikerrel vettük ezt az akadályt is. Mindkét csapat megtette a magáét. Sükösd egy Lógóval jobb volt, és megőrizte első helyét.

Megnyertük a második rangadót is.

 

Ifjúsági csapatunk egy jó erőkből álló Nemesnádudvart győzött le 3:2-re, dicséretes küzdeni tudással, megint a Radics testvérek góljaival. Először Józsi, másodszor Szabolcs egyenlített, a 89. percben pedig a „báty” helyzetfelismerése hozta a három pontot, 30 méterről emelt a 16-oson tanyázó kapus fölött a kapuba.

 

Polyák Attila Péter játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2017. október 10.

Varsányi József

(Fotók: Kirschner Tímea)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/9/1251702.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/9/1270983.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/9.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/9.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer