Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-11-19 Borota-Sükösd 1-3

FELNŐTT: Borotai SE – Sükösd SC 1:3 (0:2)

2017. november 19. (Borota, 350 néző, 10oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Borotai SE – Sükösd SC 2:3 (2:0)

Vezette: Polyák Attila Péter (Szűcs Gábor, Tóth István)

 

Borota 2015 nyarán került fel a megyei II. osztályba, nagy reményekkel, az elején még bajnoki álmokkal. Ebből később engedtek, de jó csapatként a hatodik helyen végeztek. A folytatás a 2016-17-es bajnoki évben már elmaradt, a tizenharmadikként zárták az évet. Pozíciójuk visszaállítására a nyáron nagy „bevásárlásba” kezdtek. Katymárról áttelepítették a Horvát Miklós, Lukac Damir, Mladen Kopunovic, Dinko Kuntic, Nemanja Ciric szerb ötöst, hozzájuk csatlakozott még Trója Imre Tamás és Horváth Ádám is.

Ezekkel a nevekkel – és nem mellesleg képzett futballistákkal – újjáéledtek a remények. Dusnoki 4:4-es döntetlennel indítottak és négy győzelemmel folytatták (Felsőszentiván ellen 2:1, Nemesnádudvaron 3:4, Kelebia ellen 3:2, Híd SC 2:6). A menetelést a hazai Mélykút elleni 1:4-es és az érsekcsanádi 1:0-ás vereségük szakította meg. Ezt feledtették a megállíthatatlannak hitt Géderlak legyőzésével (3:2).

Arra viszont senki sem tett volna egy fillért sem, hogy Katymárról 3:3-as döntetlennel jönnek haza. A nem kalkulált rövidzárlat után megint jó szériát tudhattak magukénak a Hajós, Tompa és Szeremle legyőzésével. Bácsborsóddal nem bírtak otthon (2:2), de Hercegszántó már nem okozott gondot (0:3).

Egészében kilenc győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel fogadtak bennünket. Harminc pontot gyűjtöttek, ugyanúgy, mint a harmadik Dusnok. A sorsolás szeszélye folytán az utolsó fordulóban találkozott a négy első helyezett: a 37 pontjával első Sükösd a 30 pontos Borotával, a 36 pontos második Géderlak az ugyancsak 30 pontos Dusnokkal. Csemegét ígért a végjáték, lehetett tippelni a végső sorrend kialakulására.

Ellenfelünkkel 2015 óta négyszer találkoztunk, 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség az egymás elleni mérlegünk. A vereség nehezen feledhető 0:5 volt 2016 májusában, hazai pályán. Tavasszal Papp, Nemes és Szabó Patrik góljaival 3:1-re nyertünk ellenük Sükösdön.

Tíz forduló óta őrizzük veretlenségünket, túljutottunk a dobogóra pályázó riválisainkon, a múlt héten az első helyezett Géderlakon is. Győzelmünk uralta a heti futballtémát, most újra kellett bizonyítani. Az nem volt kétséges, hogy Borotán a legjobbat kell nyújtani, hogy megőrizzük első helyünket.

A képen szöveg, újság látható</p>
<p>Automatikusan generált leírás

A hírek tele voltak bizonytalansággal. Az biztos volt, hogy Lógó sérülése, Csordás öt sárgája miatt nem játszhat, ami komoly hátrányt jelent. Nem lehetett tudni, hogy Rozsi és Kovács Robi tudja-e vállalni a játékot, nyitott kérdés volt az is, hogy Szabó Patrik hazaérkezik-e külföldi munkájából és lesz-e Hernády. Ez így együtt fél csapat, nélkülük rangadót nyerni idegenben nehéz.

A kezdésre tisztázódott a helyzet: Rozsi, Kovács Robi és Szabó Patrik ott volt a bemelegítők között, így gondjaink már enyhültek, bizakodóvá vált a csapatot most is elkísérő szépszámú sükösdi közönség. A felállás a múlt hetihez képest annyiban változott, hogy Tamás jött vissza Csordás helyére a védelembe.

A számunkra kedvezőtlen, kisméretű pályán vártuk, hogy milyen taktikával indítanak a hazaiak, és mi lesz Zsók válasza. Némi meglepetésre leálltak a felező vonalnál és hagyták, hogy támadjunk, éltünk is vele. Bajnok, Nemes és Kárpáti szépen végigvitt akcióval nyitott. A pálya méretére jellemző, hogy a kapus kirúgás az alapvonalunkon hagyta el a pályát. Zsók és Molnár révén teszteltük a másik oldalt is, Rozsi szabadrúgása a jobb sarok fölött suhant el. Matitynak rúgott oda Tojzán.

Percek alatt egyértelművé vált, hogy játékukat a gyors kontrákra alapozzák. Lukac Damir és Kolompár villámlátogatásából az utóbbi élesen lőtt fölé. Elől nem maradt senki, azonnal visszazártak a felezővonal mögé.

Kínálta magát a helyzet, a 9. percben Molnár indult és egy rossz lépés után földön maradt, le kellett cserélni. Szabó érkezett a támadó sorba, Kárpáti húzódott vissza Molnár helyére és nagyon jó teljesítménnyel rukkolt ki a támadó szélső hátvéd szerepében, előtte a gyors és nagy kedvvel játszó Nemessel Madarász Ákosnak és Csabának korán meggyűlt vele a baja.

Molnár a 9. percben combhúzódást szenvedett, le kellett cserélni.

Higgadtan, okosan építkeztünk, megbecsültük a jórészt nálunk lévő labdát. Matity tanári módon adogatott, passzai megtalálták Szabó Patrikot és Bajnokot. Befejezni nem volt könnyű, mert a kis területre szorult játékban a védők jó eséllyel léptek közbe.

Matity most is uralta a középpályát.

A mezőnyfölényünkre jellemző, hogy Gajárinak a 15. percben akadt először dolga, Kolompár elől szedte fel a labdát. A kirúgás után Horváth elcsípte Zsók átadását, utóbbi csak szabálytalanul tudta visszaszerezni. A 30 méteres szabadrúgás már megmozgatta Gajárit, de gondot nem okozott. Ugyanígy Lukac Damir-é sem, ami célt tévesztett.

Most először ragadt fenn a védelmük, Kacsa azonnal ki is használta. Teljesen szabad volt a jobb oldal, akadály nélkül játszhatta meg Nemest. Robi lövése Madarász Ákosról pattant szögletre. Ezt Szabó Richárd mentette és indította Tojzánt. Ő nem folytathatta, mert Schultz Máté faultolta – az ára egy sárga lap volt. Kopunovic szabadrúgását Tamás vágta ki.

Először próbáltak meg egy-két percig a térfelünkön maradni, Rozsi és Kovács Robi szabadított fel Trója és Lukac Damir elől. A lendülettel érkező Kopunovic Schultz Mátén akadt fenn.

A rövid hazai fellángolást jól előkészített támadásaink sora követte, percenként jutottunk el a kapu előterébe. Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy védelmük középen sebezhető, egyre többet hibáznak, támadóinkat késve követik.

Zsók egyre bátrabban járt fel, Matityék háta mögül is pontos indításokkal mozgatta a széleket. A bal oldali védelmük nem tudta eldönteni, hogy a jobb hátvéd Kárpátira, vagy a követhetetlenül cselező Nemesre figyeljen jobban. A két középső védő csak kockázat árán tudott segíteni, ha kiléptek, szabad volt az út Bajnok és Szabó Patrik előtt, de állandó veszélyt jelentett a lövő távolságon belül mozgó Matity és Kovács Robi is.

Zsók és Lukac Damir harca.

Szabó Patrik fejesét védte Horvát.

Kárpáti védőként és támadóként is nagyon jó teljesítményt nyújtott.

A Zsók – Bajnok – Nemes, Szabó Patrik – Matity kombinációk egyre jobban szorították a védelmet, ebből Donát egy lesgólig jutott. A 33. percben Nemes príma szólójával átjutott a teljes védelmen, elfektette a kapust is, pechjére a baloldali kapufát találta el.

Bajnok túljutott Horváth Ádámon.

Jelentős mezőnyfölényünket Kolompár nagyon rosszul eltalált – egekbe tartó – lövése és Kopunovic előretörése szakította meg, de csak pillanatokra. Érett a gólunk, felpörgött a játékunk, amit Zsók és Horváth Ádám kakaskodása színezett, mindkettőjüknek sárgára.

Zsók Polyák játékvezetővel értekezett.

Kopunovic Schultz Máténak törlesztett, ebből indult a támadásunk. Matity beadásából Kovács Robi fejese a kapusról Nemes térdére, onnan a hálóba pattant (0:1). Kis gól volt, de nagyon sokat ért!

Nemes Robi vezető gólja (0-1).

A középkezdés utáni két labdaváltásból Trója lőhetett, Tamás kifejelte és nagy erővel támadtunk. A 41. percben Rozsi hosszú indítását Szabó Patrik tökéletes technikával vette át a 16-oson belül, amivel teljesen kizárta védőjét, Madarász Csabának nem volt más választása, hátulról lerántotta. A játékvezető piros lapot mutatott fel és 11-est ítélt. A büntetőt Kovács Robi most is biztosan értékesítette (0:2).

Madarász Csaba a 40. percben befejezte.

Kovács Robi biztosan értékesítette a 11-est (0-2).

A félidőig hátralévő néhány perc egy Rozsi – Bajnok és Nemes – Szabó Patrik támadásra volt elegendő. Az előbbit Kovács Zoltán, az utóbbit Horváth Ádám blokkolta.

Lendületben a baloldalunk, Rozsi, Bajnok és Kovács.

A második félidőt Borota Tojzán – Dinko Kuntic cserével kezdte, mi pedig az első félidőben bevált játékunkat higgadt adogatásokkal folytattuk. Várni kellett, hogy mit lépnek a hazaiak. Tíz perc után nyugtáztuk, hogy taktikájukban nincs új elem, ugyanazt játsszák, mint eddig. Nekünk pedig ez megfelelt. Jó színvonalon működött a csapatjáték. A részek értették egymást és felváltva jelentek meg újabb variációkkal, kiszámíthatatlan helycserékkel.

Zsókot nem kötötte le a védekezés, szabad kapacitását a támadások szervezésére fordította. Szabó Patrikot szolgálta ki először, beadását Kovács Zoltán nyomta szögletre. Nemes sikeres cselsorozatát nem tudta befejezni, végül ő volt szabálytalan. Zsók szerzett labdát, szép játék után Kárpáti tette Bajnok fejére a labdát, fejese fölé ment.

Schultz Máté lövése Horváthban akadt el. Matity kiváló passzából Nemes eresztett meg nagy lövést, Horvát kiütötte, s még ebben a percben (57.) szép kivetődéssel fogta Kárpáti beadását. Bajnok otthagyta védőit, Szabó Patrikot hozta jó helyzetbe, lövése a bal felső sarok felett suhant el. A Nemes – Kovács akcióból utóbbi alig fejelt fölé.

A leírtak a második félidő 17 percét fogják át, ellenfelünk ez alatt négyszer lépte át a félpályát. Schultz Máté Kolompárt, Kovács Robi Kovács Zoltánt szerelte, Lukac Damir lőtt messze fölé, második kísérletét Kovács Robi hiúsította meg – szabálytalanul.

A kapu közelében voltunk, a 62. percig a védői lábsokaság és Horvát kapus megakadályozott bennünket az újabb, már döntő gól megszerzésében. Ebben Horváth jött a segítségünkre: talpa alatt átcsúszott a labda, Matity megszerezte és mértani pontosságú indítása gólhelyzetben találta Szabó Patrikot a 16-oson. Nem lőtt, önzetlenül az érkező Bajnok elé tálalt, Noelnek már nem okozott gondot az üres kapuba találni (0:3).

Szabó Patrik gólpassza Bajnoknak…

Bajnok befejezte (0-3).

Csak a borotai arcokat kellett nézni, azok mindent elárultak. Horváth hibájáért egy perc múlva Bajnokot büntette, rendesen felrúgta. Válaszunk elegánsabb volt: Kárpáti bal felső sarokba tartó lövését Horvát bravúrral tolta ki.

Kacsáé lehetett volna a negyedik, Horvát a bal felsőből kiszedte.

Mindenki elkönyvelte, hogy a meccs már a miénk, takaréklángon is rúgunk még egy-két gólt, csendes adogatásokba kezdtünk. Kopunovic és Kolompár nehezen viselte el a labdajáratást, egyre agresszívebben lépett oda egy-egy labdaszerzésnél. Schultz Máté ebben nem maradt adós, Kolompárral csapott össze, 25 méterre a kapunktól.

Szabó Richárd jobb alsóba tartó szabadrúgását remek vetődéssel tolta ki Gajári. A fordulás nekünk is jó lehetőséget kínált: a kapura törő Szabó Patrikot Kovács Zoltán visszahúzta, 22 méterre a kaputól. Matity szabadrúgása ezúttal elakadt a sorfalban, a kipattanóból ismételhetett, lövése fölé ment.

Az eddig általunk diktált iram alábbhagyott, nem erőltettük a dolgot, jöhettek a cserék. A 73. percben Schultz Mátét Rácz, a 75.-ben Nemest Bohner váltotta. Rácz mindjárt góllal mutatkozhatott volna be, Rozsi pontos beadásáról centiméterekkel maradt le fejjel. Az ellentámadásból Szabó László hozta jó helyzetbe Kuntic-ot, aki 13 méterről elképesztően rossz emeléssel hagyta ki. Nem így Kopunovic: jól helyezett erős lövését nagyszerű mozdulattal tolta szögletre Gajári.

Az utolsó 10 percben további két cseréről döntött Zsók edző: Bajnok helyett Forgács, Kovács helyett Hornyák folytatta. Veszélyes húzás volt, a négy cserével felbomlott a csapat szerkezete, amire Borota azonnal ráérzett, és sikerült izgalmassá tenni a már megnyert mérkőzést.

Szabó László közeli fejese még csak figyelmeztetés volt, a következő – 23 méteres – szabadrúgásánál már be kellett hunyni a szemünket, ám Gajári bravúrja segített, ezt még megúsztuk. Védelmünk 88. percbeli zavarát már nem, Kuntic betalált (1:3). Szépséghiba, de megbocsátható.

Kuntic szépítő gólja (1-3).

Csapatjátékban, gondolkodásban és végrehajtásban felülmúltuk ellenfelünket. A sípszó az ötödik győztes rangadó, egyben az őszi szezon végét jelentette. Bajnokcsapatként megőriztük első helyünket, kulturált és eredményes játékunknak híre van a megyében, amire joggal büszkék a sükösdiek. Szép volt, fiúk! KÖSZÖNJÜK! És várjuk a folytatást.

Szép volt, fiúk! KÖSZÖNJÜK!

A képen szöveg, újság látható</p>
<p>Automatikusan generált leírás

 

Ifjúsági csapatunk ismét kétgólos hátrányból fordított, Pintye Krisztián, Radics József és Kővári Tamás góljaival 3:2-re nyert és a gondokkal teli idényt a hatodik helyen zárta. Elismerésre méltó teljesítmény.

 

Polyák Attila Péter játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. november 21.

Varsányi József

(Fotók: Kovács Kinga)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/15/1251751.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/15/1271032.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/15.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/15.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer