Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-03-10 Szeremle-Sükösd 0-5

FELNŐTT: Dunagyöngye SK Szeremle – Sükösd SC 0:5 (0:3)

2018. március 10. (Baja, 80 néző, 13oC, felhős idő.)

IFJÚSÁGI: Dunagyöngye SK Szeremle – Sükösd SC 0:2 (0:0)

Vezette: Polyák Attila Péter (Borsos Tamás, Tóth István)

 

Izgalmas rangadók sorával zártuk az őszi szezont, Géderlak előtt egy pontos előnnyel az első helyen. Nehéz volna tagadni, hogy a télen időnként jó volt rápillantani a tabellára és nyugtázni, hogy Sükösd az élen.

A pihenőnek vége és a harmadik nekirugaszkodásra végre elindult a tavaszi idény. Az időjárás nem volt hajlandó alkalmazkodni a versenynaptárhoz, így elmaradt a Hajós és a Tompa elleni mérkőzésünk. Új párharcok, új izgalmak elé nézünk, s a célunk nem lehet más, mint a vezető helyünk megtartása. Ennek alárendelve folyt a felkészülés, tisztességgel elvégzett edzésmunkával és magasabb osztálybeli edzőmérkőzésekkel, változó minőségű játékkal.

A halasztás folytán Szeremlével kezdtünk Baján a Petőfi-szigeti műfüves pályán, amelyről nincsenek jó emlékeink. A rajt mindig meghatározó, aki itt „bennragad”, arra nehéz napok várnak, előzni nem lesz könnyű.

Ilyenkor illik körülnézni a csapatok háza táján, ki távozott és ki érkezett. Nos, nálunk a jó őszi formát mutató Bajnok Noelre többen is felfigyeltek, végül egy osztállyal feljebb lépett, Kecelre igazolt. A másik távozó Szöllősi Róbert, ő Bajaszentistvánon folytatja.

Hazatért viszont Tallér István. Tizennégy évesen figyeltek fel tehetségére, Szekszárdon lett U-15-ös és U-17-es magyar válogatott, onnan Hódmezővásárhelyre került (NB II. U-18, U-21), majd a VIDEOTON következett (U-21), és az NB III. felnőtt. Továbblépésében egy súlyos sérülés állította meg. Felgyógyulva a megyei I. osztályban folytatta Soltvadkerten, Baján és Százhalombattán, végül szülőfaluját, Sükösdöt választotta. Hogy meddig, azt nem tudjuk, hisz még mindig nagyon fiatal, húsz éves. Szeretné újra felépíteni magát és magasabb osztályban folytatni.

Ellenfelünk nehéz őszi szezont hagyott maga mögött. Három győzelemmel, két döntetlennel és tizenegy vereséggel, 10 ponttal a 13. helyen végzett. Ez most Katymár kizárásával módosult, egy győzelmük elveszett, hét pontjukkal mégis maradtak tizenharmadikok. Vereségeik között öt nagyon súlyos akad: Bácsborsódon 9:2, Sükösdön 8:1, Mélykúton 9:0, Géderlakon 10:0, otthon Érsekcsanádtól 1:10.

Csapatukból a télen nem távozott senki, a BLSE-ből Felső Barnabást, Szentlőrincről Hornyák Eriket, Érsekcsanádról Nyisztor Milánt igazolták. A Téli Kupában öt mérkőzést játszottak ezen a műfüves pályán, kifejezetten jól szerepeltek, Bácsalmás mögött a második helyen végeztek. Szombati edző bizakodóan küldte pályára csapatát, bár eredeti elképzelését keresztülhúzta, hogy Dudás, Mácsai és Nyisztor nem érkezett meg. Nálunk Molnár és Bohner hiányzott.

Az esélyeket illetően mellettünk szólt első helyünk és az, hogy 2009 szeptembere óta nem tudtak nyerni ellenünk. A mérlegünk 11 győzelem és 2 döntetlen. Nyugodtan, jó hangulatban folyt a bemelegítés, újra és újra előjött, hogy kinek kedvez a műfüves pálya. Egy gyakorló edző azt mondta, hogy aki jobban bánik a labdával, tehát technikailag képzettebb, de nem árt az óvatosság. Számunkra mégiscsak idegen volt ez a környezet.

2

A sükösdi futball történetében második bajnoki mérkőzést játszottuk villanyfénynél.

Felállásunk a megszokotthoz képest annyiban változott, hogy Molnár hiánya miatt Zsók került a jobbhátvéd posztjára, Tallér balhátvédként mutatkozott be, így Rozsi előrébb léphetett.

Szeremle beváltotta edzőjük ígéretét és teljes letámadással indított. Ehhez megvoltak az emberei, az első 10 percben Kudella, Lukács és Bölcskei nagyon sebesen közlekedett, de a 16-osunknál beljebb nem jutott, védőink sikeresen alkalmazkodtak a talajhoz, gond nélkül hárítottak.

A széleken Nemes és Rozsi kontráival válaszoltunk, de helyzetig csak a 10. percben jutottunk, azt viszont azonnal ki is használtuk. Tallér és Szabó Patrik összjátéka végén Rozsi lövését szögletre mentették. Rozsi jobb oldali csavart szöglete egy védőről az üresen hagyott Lógó elé került, aki biztosan lőtt a jobb alsó sarokba (0:1).

2

A Lógó vezető gólja előtti pillanat.

Ebben a gólban minden benne volt, ami később is jellemezte a mérkőzést. A szélekről belőtt, vagy beívelt labdáknál a vendéglátók rendre hibáztak. Egy perc múlva könnyen növelhettük volna előnyünket: Tallér megállíthatatlanul hozta fel a labdát a bal oldalon, belőtt labdájáról Nemes centiméterekkel maradt le. Felső Barnabás hasonló felfutását a jobb oldalon Csordás és a visszaérkező Tallér közös erővel állította meg, a veszély elmúlt.

3

Tallér István bemutatkozása egyértelműen sikeres volt.

A gólunk után kiegyenlített mezőnyjáték mellett mindkét csapat kereste a lehetőséget, amelyet a 18. percben mi találtunk meg. Lógó elcsípte Hegyi Dávid könnyelműen elpasszolt labdáját és irányt vett a kapura, csak szögletre tudták menteni. Rozsi beívelése most a másik oldalról érkezett, s a védők ugyanúgy hibáztak, mint az előzőnél. A kapkodást Matity használta ki, átsegítette a labdát a gólvonalon (0:2). (Rozsi harmadik szöglete a kapufa csücskén landolt.)

4

Lógó és Matity megtette a magáét.

Átvettük a játék irányítását, mindenki megtalálta a maga helyét és kiderült, hogy mi bánunk jobban a labdával. A középpályánk jól mozgatta a szárnyakat, védekezésben és támadásban sorra nyerte a párharcokat. Az eredményesség kulcsa mégis az volt, hogy a posztoktól függetlenül mélységben és szélességben bejátszottuk az egész pályát, jóval energikusabban, mint ellenfelünk.

Szeremle a kétgólos hátrány mellett sem látta elveszettnek a helyzetet, Bölcskeit Tamás szerelte becsúszva, Kudellát Lógó elegánsan. Tíz perces nyugtató labdajáratás közben – a megfelelő pillanatokban – Kovács Robi, Nemes és Szabó Patrik felváltva „robbantott”, a másik oldalon Rozsi láthatóan kedvét lelte a támadó pozícióban. Szépen áthámozta magát két védőn, Kovács Balázs, majd Felső Barnabás kaszálta el egy percen belül.

A labda folyamatosan nálunk volt, az egyre erősebb nyomás újabb gólt ígért, ami a 27. percben be is érett. Szabó Patrikkal szemben Kovács Balázsnak már nem volt más választása, felrúgta 20 méterre a kaputól. Lógó tökéletesen eltalált szabadrúgására Felső kapus mozdulni sem tudott (0:3). Ez volt a döntő lélektani pillanat!

A szeremlei szurkolók egy része szóváltásba került az edzőjükkel („nem ezt ígértétek!”), másik része dicsérni kezdte játékunkat, elismerve a két csapat közötti tudásbeli különbséget. A harmadik találatunk ugyan megviselte ellenfelünket, de az első negyed óra vehemenciája lecsendesedett.

Feljöttünk a félvonalig, Tallér kiváló indítását Szabó Patrik átvette a 16-os vonalán, Feidt buktatta. A lehetőséget nem tudtuk kihasználni, Kovács Robi szabadrúgása a bal felső sarkot elkerülte.

Negyven perc kellett ahhoz, hogy Kudella, Hegyi Richárd és Lukács végig tudjon vinni egy támadást, ebből egy lesgólig jutottak. A gyors labdakihozatal után Matity a kapufa tövéig cselezte be magát, de Feidt az utolsó pillanatban kinyomta előle a labdát. A Hegyi Richárd – Felső Barnabás – Farkas akció már jónak látszott, végül maguk rontották el, Gajárinak először kellett labdához érni.

Kudella is megpróbálta, őt Tallér nyomta el. Az elkapkodott szabadrúgásból Csordás indulhatott, Felső Barnabás állította meg szabálytalanul. Rozsi szabadrúgásával Szabó Patrik lépett meg, lövése a kapusról Matity elé pattant, Donát is a portást találta el. Fennragadtunk, így Felső Barnabás átrobogott a félpályán, ám Tamáson nem jutott túl. A Lógó – Nemes támadás végén Rozsi szögletével zártuk a félidőt, amit a kapus nehezen, de megfogott.

3

Tallér és Rozsi szabadrúgáshoz készülődik.

A második félidőt Nemes helyett Kárpáti folytatta. Kivártuk, hogy mihez kezd ellenfelünk. Új munícióval nem rukkolt ki, magabiztosan játszhattuk a saját játékunkat. Matity Rozsit, Zsók Kárpátit, Lógó Szabó Patrikot „kínálgatta”, de a befejezésnél már lanyhult a figyelem. Nem törtük magunkat, a lényeg az volt, hogy nálunk legyen a labda, minél kevesebb ütközéssel, lehetőleg sárga lapok nélkül kézben tartani a mérkőzést.

Szeremléből hiányzott az átütő erő. A csereként bejött Busa ugyan igyekezett, de Csordás becsúszva szerelte, így végezte Hornyák is. Mi pedig sokpasszos játékunkkal két percenként jelentünk meg a kapu közelében és csak az volt a kérdés, melyik variációt választjuk a befejezéshez.

Matity szólóját Hornyák nem engedte tovább, egy sárga lap volt az ára. Rozsi nagy lövése alig ment mellé, Lógóét szögletre tolta Felső kapus. Zsók is megindult, kiszolgálta Szabó Patrikot, őt Farkas ütötte el. Csordás 22 méteres szabadrúgását fogta a kapus. A másik oldalon Lukács manőverezte jó helyzetbe magát, Zsók kivárta a megfelelő pillanatot és nyert.

Nagyobb erőfeszítések nélkül jutottunk el a 60. percig és megkezdődtek a cserék. Kovács Robit Schultz Máté, Szabó Patrikot Schultz Martin váltotta és folyt a csendes türelemjáték, amit Kudella ugyan megzavart, de agyonkombinálta a kínálkozó lehetőséget a 11-esen. Eddigi legnagyobb helyzetüket puskázta el. Hornyák lövésében már több volt, bravúrral védte Gajári (ez volt az első és egyetlen védeni valója).

Zsók unta meg a 30 perce tartó gól nélküli adogatást, ritmust váltott, senki nem támadta, így átlépve a félvonalat Schultz Martint játszotta meg. Martin passzával Lógó az alapvonalig jutott, belőtt labdáját Kárpáti fejelte a jobb sarokba (0:4).

Jöhettek az újabb cserék: Lógó helyett Rácz, Tamás helyett Berger. A játék továbbra is eddigi medrében folytatódott. Schultz Máté Feidttel, Rácz Bölcskeivel, Zsók Elekkel, Berger Kudellával szemben nyert párharcot. Felső Barnabás 28 méteres szabadrúgása messze elkerülte a kaput.

Hogy senkiben ne maradjon kétely a két csapat közötti különbségről, a csattanót a végére hagytuk. A 86. percben Csordás – Rozsi – Matity volt a labda útja. Donát 20 méteres ívelése tökéletes pontossággal érkezett Kárpáti elé, aki a 16-osról kapásból vágta a jobb sarokba (0:5).

A hatodik Schultz Máté lábában volt a 90. percben, de Rozsi beadását az ötösről sikerült fölé durrantania. Ezzel együtt biztató játékkal jól vettük a rajtot.

 

Ifjúsági csapatunk Ruff Lénárd két találatával győzött és igen értékes három pontot szerzett (0:2).

 

Polyák Attila Péter játékvezetőnek nem volt nehéz dolga, osztályzata: 9 pont.

1

Középen Polyák játékvezető, kétoldalt a segédei.

 

Sükösd, 2018. március 13.

Varsányi József

(Fotók: Halász István)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/18/1310060.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/18/1337472.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/18.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/18.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer