Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-03-18 Sükösd-Bácsborsód 0-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Bácsborsód SK 0:0

2018. március 18. (Sükösd, 150 néző, 0oC, felhős idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Bácsborsód SK 1:2 (0:2)

Vezette: Tóth Róbert (Baranyai Dávid Mihály, Szabó István)

 

Bácsborsód jó őszi hagyott maga mögött, 26 pontjával a nyolcadik helyen végzett. Három ponttal maradt le az ötödik Mélykúttól, Hajós egy, Érsekcsanád két ponttal előzte meg. Nyolc győzelmükből legértékesebb a Sükösd elleni 1:0, ezt az érsekcsanádi 0:2 követi. Jellemzően szoros mérkőzéseket játszott az éllovasokkal, Borotán 2:2-es döntetlent ért el, egy góllal maradt alul Dusnokon (4:3), Nemesnádudvaron (2:1). Kivétel a Géderlaktól hazai pályán elszenvedett vereség (1:4). Jól hajráztak, Hajóst 4:3-ra, Tompát 4:1-re verték.

A télen jelentős mozgás volt a játékosállományban: Maráczi Hajósra, Kalló Madarasra, Borisav Matic és Sinisa Galijas Bácsbokodra, Jovan Lazarevic Kunbaján igazolt. Öten távoztak, öten érkeztek: Popán Kecelről, Madarász Borotáról, Nagy Z. Katymárról, Horváth Z. Mélykútról, Aladics Bácsbokodról.

Hercegszántón sikeresen vették a tavaszi rajtot, 3:1-es győzelmükkel feljöttek az ötödik helyre, igaz, hogy ebben segített a Katymár kizárása miatti 2:2-es döntetlenjük törlése is. Az már legenda, hogy Bácsborsód a Sükösd „mumusa”, annak ellenére, hogy a 10 éves mérlegünk velük szemben kedvező: 9 győzelem, 3 döntetlen és 6 vereség. Ebből a tavaly őszi különösen fájó, 17 fordulós veretlenségi sorozatunkat szakították meg, Ivkovic 78. percben lőtt góljával (1:0).

Tavaszi rajtunkra mi sem panaszkodhatunk, az 5:0-s győzelmünk megfelelt az elvárásoknak, de a tapasztalt szem érzékelhette, hogy formánk még nem az igazi, jóval elmarad az őszi hajrában látottaktól. Ettől függetlenül a hazai közönség biztos győzelmet várt, a csapat fogadkozott, hogy visszavág az őszi fiaskóért.

Magam – kellő mértéktartással – háromesélyesnek véltem a találkozót, tippemmel valószínű, hogy egyedül maradtam. Rossz jelnek véltem, hogy egyetlen valódi csatárunk, Szabó Patrik is megsérült, Molnár még mindig nem tudta vállalni a játékot, Zsók kényszerült a jobbhátvéd posztjára ezúttal is. Tamás került támadó pozícióba, helyére Kovács Robi húzódott vissza a védelembe. Az „égiek” ezen a napon megkíméltek bennünket a hótól és az esőtől, de a pálya talaja mély volt, s mint kiderült, sokat kivett a játékosokból.

Tóth Róbert játékvezető és asszisztensei.

Már az első tíz percben láttuk, hogy ellenfelünk mire készül: megszállták kapujuk 25-30 méteres előterét, gyors támadóik közül felváltva maradt elöl a Merkler – Horváth, vagy a Cifra – Ivkovic páros.

Mi támadással indítottunk, Zsókot buktatták, Matity lőtt 17 méterről fölé. Rozsi baloldali beadását húzta le Rauf. Lógó keresztlabdája tisztán érkezett Kárpáti elé, aki az ötös és az alapvonal találkozásánál nem érte el azt. Lógó jó cselek után Matityot hozta helyzetbe a 11-es ponton, Donát tolt még egyet rajta, aztán ballal mellé lőtt. Schultz Máté és Kárpáti összjátékából Lógó lőtt keményen, Popánt találta telibe.

A 9. percben lépett ki először Ivkovic, Tamás állította meg szabálytalanul, Tóth játékvezető nagyon könnyű szívvel húzta elő a sárga lapot. Felzárkózott Popán és Rácz is, Csordás és Zsók gond nélkül szerelte. Gajári a 13. percben ért először labdához, Merkler elől szedte fel.

Az első negyed óra lendülete nem hozott eredményt, a már annyiszor bevált labdajáratás következett, ebből próbáltunk „robbantani”. Szembetűnt, hogy nem vagyunk eléggé gyorsak. Zsók, Rozsi és Schultz Máté labdakihozatalaival ugyan nem volt baj, de 20-25 méterre a kaputól rendre fennakadtunk a jól záró és gyors védőkön. Ilyenkor segít az átlövés, Matityé 20-ról mellé ment, Lógó most Merklert találta el, Tallér labdája felpattant előtte, jó lehetőség maradt ki.

Ha az első 20 percben nem találunk be, az nálunk nem jelent jót, ezt érzékelték és kihasználták vendégeink. Átmenetileg változtattak eddigi harcmodorukon és feljebb zárkóztak. Lecsaptak minden rossz passzunkra, Zsókét Rothpflug fogta el, a kontrából Popán lőtt magasan fölé. Merklert Csordás és Kovács Robi szerelte a 16-oson, lőni nem tudott.

A bátrabb bácsborsódi 5-6 percet éppen lecsillapítottuk, amikor Matity jelezte, hogy cserét kér. Eddig (26 percig) bírta, már sérülten vállalta a játékot, Nemes jött be a helyére. Tamás visszakerült a védelembe, Kovács Robi lépett feljebb a középpályára.

Matity a 26. percben elhagyta a pályát.

Matity kiválása jelentősen rontotta a további esélyeinket. A rendeződés perceit Bácsborsód ismét kihasználta, Horváthot Zsók, Merklert Csordás és Tamás közös erővel állította meg, még időben a 16-oson kívül. Csordás indításával Nemes gyorsított fel, Ivkovic szerelte oldalra, de folytattuk, Rozsi lövését fogta Rauf. Feltűnő, de Zsók ismét labdát veszített, amiből Cifra ívelhetett távolról kapura, könnyű zsákmány volt Gajárinak.

Lógó fejesét nyomta fölé Rauf.

A félidő utolsó 10 percében – nagyobb, mégis görcsös akarással – már a saját tempónkon futballoztunk, de csak a 16-osig. A borsódi védekezési kotta ennyit tett lehetővé. Nemes passzából Schultz Máté lőtt 25-ről fölé, Zsók Kárpáti beadásából ezt 18-ról, kapásból ismételte meg, Rozsi is megpróbálta – távolról – mellé. Schultz Máté felvállalt egy belövést, őt Farkas ütötte el.

A létező, de eredményt nem hozó szorításból vendégeink Ljubojcic és Horváth, Cifra és Balogh révén kétszer léptek ki, de Csordáson és Talléron nem jutottak túl. Az utolsó két percet felpörgettük, Tamás mélységből indította Kárpátit, beadását Lógó fejelte a rövid sarokra, Rauf biztosan fogta. Lógó indításával Nemes került kedvező pozícióba, befejezni Rothpflug belépője miatt nem tudta.

Meleg helyzet a borsódi kapu előtt.

A 45. percig kellett várnunk a meccs legjobb pillanatára: Zsók lendülettel lépett át a középpályán, passzát Nemes egyből Lógó elé pörgette - Zsolt átvette, és kristály ziccerben két méterről a kapust találta el. A rövid sarkot választotta, amit Rauf remekül zárt. Kimaradt a legnagyobb lehetőségünk és vége lett a félidőnek. Nem dőlt el semmi, de azt borítékolni lehetett, hogy ma, aki itt egy gólt lő, az nyer!

Lógó meccslabdája a 45. percben, Rauf jól zárta a szöget.

A második félidő első negyed órájában is olyan képet láttunk, mint eddig. Bácsborsód átengedte a kezdeményezést, mi pedig folytattuk támadási kísérleteinket, idegesek voltunk és pontatlanok. Nem lett magabiztosabb a csapat, de küzdött. Vendégeink, ha kijöttek, nagyon gyorsan visszazártak, mi pedig kerestük a folyosókat, s ha megtaláltuk, a második-harmadik passzunk ellenfélről jött vissza. Már a középpályán mindenhová időben érkeztek. Ennek ellenére a játékot – hibáinkkal együtt – mi irányítottuk.

Rozsi és Kovács Robi indításaival – ígéretes helyzetben – Nemes kétszer is lesen ragadt. A pont, amelyen játszania kellett, nem passzolt az ő játékához. Ezt érzékelte Zsók edző is, helyet cseréltek Kárpátival. Amíg mi az áhított gólért fáradoztunk, Merkler villámlátogatást tett az ötösünkön, megkönnyebbülésünkre gyatrán fölé emelt. A kirúgást követően a középpályán folyt a harc.

A 61. percben Schultz Mátéra rázuhant Merkler. Mátét súlyos térdsérülésével kórházba kellett szállítani. Ijesztő volt a reccsenés, a leletet még nem ismerem. Öt percig állt a játék, Máté szenvedése teherként nehezedett a társakra. Csereként Schultz Martin érkezett, és folytattuk.

Schultz Máté sajnálatos sérülése.

Egy tetszetős Lógó – Zsók akcióra még tellett, szögletre mentették, amiből Lógó fejelt – mellé. A következő 6-8 percben úgy nézett ki, hogy a 0:0-ért kell harcolnunk. Rozsi buktatta Cifrát, 30 méteres szabadrúgását könnyen védte Gajári. Rozsi két perc múlva Farkast nyomta fel, Farkas 22 méteres szabadrúgását Csordás fejelte ki. Utána Jaramazovic elől tisztázott oldalra, majd Merkler és Ivkovic lövését mentette önfeláldozó belevetődéssel.

Gajári biztos pont volt, itt éppen Cifra lövését fogta.

A zavar szerencsére átmeneti volt, Rozsi és Lógó átlövései célt tévesztettek, de a csapat képes volt új lendületet venni. A Nemes – Rozsi akciót Farkas blokkolta. Tallér beadását Kovács Robi lőtte a kapusba. Rozsi a 16-osról, Csordás 28-ról lőtt mellé. A 81. percben Zsók tett nagy labdát Kovács elé, Robi az ötösön luftot rúgott.

Rauf végig jól védett, sokat tett a pontszerzésért.

Felgyorsult a végjáték, vendégeinknek is volt válasza. Farkas lövését védte Gajári, Nagy Zorán elől tisztázott jó ütemben Tamás. Nkubito passzát tűzte mellé Cifra. Zsók vállalt a jobb oldalon egy sprintet, beadásából Lógó 20 méteres nagy erejű lövése már gólnak látszódott, Rauf hatalmas bravúrral tolta ki a léc mellől. Ez is meccslabda volt! De nem az utolsó.

Sükösdi helyzet gól nélkül.

Az ötperces hosszabbításra mindent egy lapra téve teljes letámadásba kezdtünk, Zsók magával vitte a csapatot. Beadásából Kovács Robi fejelt mellé, Tallér belőtt labdáját húzta le Rauf. A fennragadt védelmünket kihasználva Nkubito szabadon jutott el szólójával a kapunkig, elhamarkodva 12 méterről gurított Gajári kezébe.

Azonnal visszatámadtunk, Nemes beadása gólhelyzetben találta Kárpátit, aki a döntő pillanatban földön maradt, mindkét lába görcsöt kapott, úgy mászott le a pályáról, vissza se tért. Tamás egy szögletig jutott, Rozsi átadását Csordás nagy erővel lőtte fölé. Az utolsó pillanatban Zsók kezelt le egy előreívelt labdát, védő nélkül, 10 méterről Raufot akarta átemelni, de a kapus nyert, így Bácsborsód egy ponttal tért haza.

Az utolsó percek nyomása, Lógó fejese.

Molnár, Szabó Patrik, Matity és Schultz Máté hiányát nem bírta el a csapat. Tisztességgel küzdött s egy jó ellenféllel szemben kényszerült pontosztozkodásra, ami első helyünk elvesztését jelentette. Géderlak egy ponttal előzött.

 

Ifjúsági csapatunk értékelhetetlenül gyenge játékkal kikapott 2:1-re. A gólunkat Kárpáti Zsolt szerezte.

 

Tóth Róbert játékvezető furcsán mérlegelt. Nem reagált a megengedettnél keményebb ütközésekre és fújt az alig észrevehető szabálytalanságokra. Osztályzata 7 pont.

 

Sükösd, 2018. március 19.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/19/1310064.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/19/1338677.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/19.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/19.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer