Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-04-22 Sükösd-Nemesnádudvar 3-3

FELNŐTT: Sükösd SC – Nemesnádudvari KSE 3:3 (2:0)

2018. április 22. (Sükösd, 350 néző, 28oC, kora nyári meleg.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Nemesnádudvari KSE 4:2 (3:0)

Vezette: Allaga Iván (Rácz Béla, Topálszki Szabin)

 

Nemesnádudvar régi önmagához képest gyengén szerepelt az ősszel. Hét győzelemmel, egy döntetlennel, hét vereséggel, 22 pontjával a 10. helyen végzett. Furcsa periódusok váltották egymást, az érsekcsanádi kezdő döntetlen után három vereség (Géderlak, Borota, Hajós), majd három győzelem (Tompa, Szeremle, Bácsborsód), aztán újabb három vereség következett (Hercegszántó, Sükösd, Dusnok). Itt megbillent a hármas váltás, kettesre módosult. Megverték Felsőszentivánt és Katymárt, majd kikaptak Kelebián. A szezont a Híd SC elleni kiütéses (11:0) és a Mélykút elleni értékes, 2:1-es győzelemmel zárták.

A megye labdarúgását figyelemmel kísérők körében téma volt , hogy mi van a Nemesnádudvarral. Az utóbbi öt évben kétszer voltak másodikak, 2016-ban egy ponttal lemaradva Dusnok mögött és kétszer harmadikak. A dobogóhoz szokott közönségük előtt nyitva maradt a kérdés tavaszra is, bár a csapat együtt maradt, a korábbi stabilitás nem állt helyre.

Elmaradt az Érsekcsanád és Géderlak elleni meccsük , aztán - egy győzelem, egy vereség hullámzással - Borotáról 7:4-gyel tértek haza, Hajósnak visszavágtak az őszi vereségükért (3:1). Tompán nehezen érthető a 3:0-s vereség, majd Szeremle ellen otthon 1:0. Borsódon 2:1, hogy teljes legyen a sor, egy félidő alatt 7:0-ra lelépték Hercegszántót . Három győzelem , három vereség a tavaszi mérlegük, ugyanúgy a 10. helyen állnak, mint ősszel, amikor befejezték.

Minket természetesen az érdekelt, hogy ellenfelünk ma melyik arcát mutatja. A tavaszi kottájuk szerint most vereség következne, de erre nem ajánlottam volna nagy pénzt feltenni. Minden eddigi találkozásunk rangadó volt és az lesz ma is, mindaddig, amíg futball lesz a két faluban.

Gombás László edző bizakodó volt a mérkőzés előtt, sérültjeik lassan felépültek és győzni jöttek. Van törlesztenivalójuk, mert az utolsó három derbit mi nyertük, az őszi sebek Lógó mesterhármasa után még égnek. Azzal számolni kellett, hogy a visszavágás fűteni fogja őket, foggal-körömmel harcolni fognak az utolsó pillanatig.

Mi első helyünk és előnyünk megőrzéséért léptünk pályára, ehhez négy győzelmünk és egy döntetlenünk elegendő ajánlólevélnek látszott, bár Matity még mindig a kispadon foglalt helyet. Hogy ez mit jelent, ahhoz elég a végeredményre pillantani.

A játék – a szokatlan hőség ellenére – jó iramban indult. Az első 10 percben felváltva követték egymást a támadások. Vinter Zoltán jelentkezett először, Zsók viszonozta, Harsányi Martin nem engedte tovább. Molnár felfutását követően két szögletet rúghattunk, a másodikból Tallér magasan fölé lőtt.

Vinter Balázs és Mindszenti kezdeményezett újra, akciójukat még a félpályán blokkoltuk. Tallér indulhatott, Magyari „sárga gyanúsan” nyomta el a nyitott folyosón. Kovács Robi szabadrúgását követően Lentner buktatta Rozsit. Az újabb pontrúgásunk nem talált gazdára, ők fordíthattak egy nagyon gyors kontrával. Schmidt beadása pontosan érkezett Mindszenti elé, aki a labda átvételénél az ötösön elbotlott.

A hiba után fellélegezhettünk, ez ziccer volt, de arra jó, hogy azonnal visszatámadjunk. Kovács Robi és Kárpáti szépen hozta fel a labdát, Harsányi Martin blokkolta. Lógó folytatta, passzából Tallér nagy lövését nyomta ki László a jobb felsőből.

A következő öt percben vendégeink domináltak. Harsányi József, Schmidt, majd Harsányi Martin adott munkát Tamásnak és Molnárnak. Martin beverekedte magát a 11-esre, lövése mellé ment. A felzárkózó Melchert Lógó tartotta fel, a beívelt szabadrúgásból Csordás becsúszva szerelte Mindszentit.

A hullámzó ide-oda támadásokkal megtörtént a bemelegítés, higgadtabban kezdtünk el adogatni és a labdát megtartani, ami a 17. percben meghozta az eredményét. Zsók és Lógó bátran lépte át a félvonalat, Zsolt indítását Tallér kapta. Beadását Melcher kifejelte, de Tallér a védők gyűrűjében harcosan megszerezte és Szabó elé tolta az alapvonalra. Patrik visszatette Kárpátinak, Kacsa átlépte, s az érkező Kovács nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (1:0).

Kovács Robi szépségdíjas találata (1-0).

A vezető találat mindig nagy jelentőséggel bír, csillapította a nádudvari reményeket, nekünk pedig erősítette a biztonságérzetünket. Éltünk is vele. Tamás is támadó szerepkörbe navigálta magát, lövése a kapusról a másik védőnk, Molnár elé került, ő is Lászlót találta el.

A következő 20 perc már egyértelműen a miénk volt. Szabó Patrik hozta gólhelyzetbe Zsókot, nagyon gyenge befejezéssel - Felsőszentivánon hasonló pozícióból hálószaggató gólt lőtt. Rozsi előkészítését Tallér rontotta el. Lógó már a 16-oson járt, nem lőtt, nyesett átadását Szabó elől Lentner nyomta szögletre.

Három (Lógó, Szabó Patrik és Kárpáti) a hat ellen.

Rozsi beívelésére Csordás, illetve a közel két méteres és 110 kilós kapus egyszerre emelkedett és a levegőben ütközött. Csordás a földre zuhant és ott is maradt. Mellkasi fájdalmai miatt nem tudta folytatni a játékot, le kellett cserélni. A röntgen zúzódásokat mutatott ki, de talán nagyobb baj nem lesz. Le kell szögezni, hogy László kapus nem vétett, test a testtel ütközött, eltérés a tömegében volt.

Csordás (takarásban) sajnálatos sérülése miatt nem folytathatta.

Védelmünk viszont ezzel megbomlott, Zsók kényszerült hátra, a 32. percben Nemes jött be csereként. A sajnálatos eset kizökkentette csapatunkat a már felvett ritmusból, Nemesnádudvar ezt igyekezett kihasználni. Tallér Lentnert, Zsók Vinter Zoltánt, Molnár Magyarit, Tamás Mindszentit állította meg, még időben. Harsányi Martin ollózva hátrahúzott lövését a léc alól kaparta ki Gajári, majd 35 méteres kifutással tisztázott oldalra Schmidt elől.

Zsók és Harsányi Martin párharca.

Gajári 35 méteres, merész kifutással tisztáz Schmidt elől.

A tíz perces nyomás alatt fellazult a vendég védelem, s mint ilyenkor lenni szokott, nekünk is adódtak lehetőségeink, de Kárpáti és Szabó Patrik nem tudott élni vele.

Kacsa lesgólja.

A félidőt záró perc mégis kárpótolt bennünket: egy hazafejelt labdára László kapus tétován érkezett a 16-osra. A rosszul eltalált és felpörgő labdájára Szabó rácsapott, lövése a kapuról Nemes elé került, passzából Kárpáti végre megoldotta az elemi hibából felkínált helyzetet, az üres kapuba lőtt (2:0). A középkezdés után egy védő veszteséggel, de megnyugtató előnnyel vonulhatunk az öltözőbe.

Kárpáti végre megoldotta (2-0).

Egészében az első 45 perc a miénk volt, a másodikat gyorsan indította a Harsányi Martin – Schmidt – Mindszenti trió, Tamásnak kellett azonnal munkába állni. Csak a félvonalig tudtunk felszabadítani, a megismételt támadásból Lentner nagyon veszélyes lövése a jobb kapufa mellett suhant el.

Tallér viaskodott Magyarival, a szabadrúgás után Lentner hosszú kereszt labdája Molnár helyén üresen találta Harsányi Martint. Igazán nem volt veszélyes még a helyzet, Tamás tette azzá rossz becsúszásával. Allaga játékvezető egy sárga lap felmutatásával határozottan a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Vinter Zoltán biztosan értékesítette (2:1).

Vinter Zoltán 11-esével 2-1.

Még csak hat perce folyt a játék, a korai szépítés nagyon jókor jött a vendégeknek, megváltozott a helyzet, új – mégis nagyon rövid – szakaszába lépett a meccs az 51. és 58. perc között. Fokozódott az iram mindkét részről. Nemes két szögletet harcolt ki, Rozsi hosszú beíveléseivel nem boldogultunk, László most jól reagált. Tallér odatett Vinternek, ezt figyelmeztetéssel megúszta, Magyari és Lentner már rosszabbul járt, két perc alatt besárgultak.

A gyors felpörgést és az erősödő indulatokat kezelni tudtuk. Tallér bal oldalon felhozott labdáját Kárpáti Szabó Patrik elé pörgette. A gólhelyzetben most Magyari belépőjét találta szabálytalannak Allaga, s a miénkhez hasonló határozottsággal előhúzta a sárga lapot és 11-est ítélt. A büntetőt Lógó nagy nyugalommal küldte a bal sarokba (3:1).

Lógó nagy nyugalommal értékesítette a 11-esünket (3-1).

A lelátó semleges hozzáértői szerint eldőlt a mérkőzés, ami hihetőnek tűnt számunkra is, pedig nekünk „hivatalból” jobban kellene ismerni szomszédjaink mentalitását. E tévhitünkben mindössze fél percig ringathattuk magunkat, mert a középkezdés után, még az 58. percben Lógó visszahúzta Vintert. A szabadrúgást követően a Harsányi testvérek összjátékából Martin lőhetett. Gajári rosszul kiütött labdáját ráfejelték, ezt még hárítani tudta, de Magyari lövésével szemben már tehetetlen volt (3:2).

Gajári ezt még hárította, de Magyari lövésével szemben már tehetetlen volt (3-2).

Ez a találat olaj volt a tűzre! A levegőben lógott, hogy nem ez lesz a végeredmény. És volt még 30 perc! Pánik azért nem volt, még összekapta magát a csapat, harcba indult a negyedik gólért, gondolván arra, hogy az már elég lesz. Három szögletünket mentették a védők, Lógó fejesét húzta le László.

Enyhe fölényünk még megvolt, de nyugodtak egy percre sem lehettünk. Magyari és Mindszenti látogatását Tallér és Kárpáti közösen zárta. Kovácsról lefordult Schmidt, átadásából Vinter Balázs lőhetett, Gajárinak gondot nem okozott. A fordulásból Zsók lövését fogta László. A második kísérleténél Harsányi Martin lökte fel, amiért megkapta a sárga lapját. A Szabó – Kárpáti akcióból lőhetett Nemes, a végállomás László volt, ugyanúgy, mint a Lógó – Nemes – Szabó háromszögelés befejezésénél.

Zsók ziccere kimaradt.

Igyekeztünk, de megoldásainkból hiányzott a kellő átütő erő, miközben a nemesnádudvari támadó alakulat „harapott”, ráérzett arra, hogy van még keresnivalójuk. A 78. percben megszállták a 16-osunkat, az első lövést Gajári kiütötte, Molnár felszabadítását a 10 perce csereként beállt Kákonyi egyből visszaküldte – úgy 18 méterről -, s a labda Molnár talpa alatt talált utat a hálóba (3:3).

Kákonyi Máté góljával 3-3.

A valódi izgalmak most kezdődtek. Mindkét fél mozgósította maradék erejét, nálunk Szabó Patrikot Bohner váltotta a 80. percben. Vinter elől kétszer mentett Molnár kritikus helyzetben. Nálunk a játék görcsös akarásba fulladt, de még így is voltak lehetőségeink. Lógó közelről Lentnert találta el, Nemes pontos beadása Bohner lába alatt ment el az ötösön. Molnár és Nemes záró akciójával Tamás próbált betörni a 16-osra, Jagicza felrúgta 18 méterre a kaputól. Rozsi lábában volt az utolsó lehetőség, benne is maradt, mert a szabadrúgást a bal sarok fölé csavarta. A hangrobbanás elmaradt.

Az utolsó lehetőségünk, Rozsi szabadrúgása elkerülte a felső sarkot.

Nemesnádudvar második félidei játékával megérdemelten ünnepelte a Sükösdön szerzett pontját. Mi pedig gondolkodhatunk azon, hogy fogjuk visszaszerezni az elvesztett kettőt.

 

Ifjúsági csapatunk jó játékkal nyert 4:2-re. Góljainkat Szabados Dániel, Radics József, Kárpáti Zsolt és Ruff Lénárd szerezte.

 

Allaga Iván játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2018. április 23.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/24/1310105.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/24/1340500.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/24.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/24.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer