Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-05-06 Sükösd-Híd SC 8-1

FELNŐTT: Sükösd SC – Híd SC 8:1 (3:0)

2018. május 6. (Sükösd, 200 néző, 30oC, nyári meleg.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Híd SC 4:2 (1:1)

 Vezette: Bosnyák Sándor (Juhász László, Farkas Norbert)

 

Nagybaracska gyengén kezdte őszi szereplését, a hetedik fordulóban szerezte első győzelmét, Tompa ellen. Értékes ponttal tértek haza Dusnokról (2:2). Nyerni tudtak még Szeremle, Katymár és Kelebia ellen. Tíz vereségük közül nagyon kilóg a nemesnádudvari 11:0, mi 4:1-re vertük őket az otthonukban. Négy győzelemmel, egy döntetlennel, tíz vereséggel, 13 pontjukkal a 12. helyen zárták az őszi szezont.

A télen Hajósról igazolták Bosnyákot, Kisst és Kománt, Fajszról Anisity Gábort. Kovács Gábor abbahagyta.

A tavaszi első fordulóban a Mélykút elleni mérkőzésük elmaradt. Meglepetésszámba ment, hogy a nyitó mérkőzésükön 3:2-re nyertek Érsekcsanádon. Otthon nagyon kikaptak Géderlaktól (0:7), Hajóstól szoros mérkőzésen 4:3-ra, Szeremlétől 4:1-re. Idegenben kikaptak Borotán (4:0), Tompáról elhozták a három pontot (1:2), Bácsborsódon 7:1-re maradtak alul. Az utolsó fordulóban viszont magabiztos 4:1-es győzelmet arattak Hercegszántó ellen. Így három győzelem és öt vereség a tavaszi mérlegük, 19 pontjukkal a 11. helyen érkeztek.

Egymás elleni mérlegünk számunkra kedvező, 2015 óta ötször találkoztunk, ebből négyszer győztünk, egy végződött döntetlennel. A papírforma szerint a zászló most is nekünk állt, a nagyon fontos hajósi győzelem után jogos elvárás volt a három pont megszerzése – még akkor is, hogy Gajári, Matity, Csordás és Kárpáti hiányával léptünk pályára.

Hogy eltökélt szándékunkról kétséget se hagyjunk, teljes pályás letámadással kezdtünk, a Nemes – Szabó akció már az első percben szögletet ért. Zsók és Lógó egyelőre a jobb oldalt foglalkoztatta, Molnár felfutásaival Szabó Patrikot kereste. A meleg ellenére üdítően járt a labda lábról lábra, változatlanul kezdeményeztünk, az látszott, hogy ma jó napunk lesz. Nagybaracska védekezésre kényszerült már az első tíz percben. Ferenczi és Pintér próbálkozott egy-egy kontrával, Tamás és Kovács a helyén volt.

Mozgásba lendült a bal oldalunk is. A Tallér – Szabó akciót Bohner nem fejezhette be, Bosnyák és Keresztes fogta ollóba – közel a 16-oshoz. Zsók átadását Tallér nagy erővel lőtte a léc fölé. Megint a Zsók – Nemes páros veszélyeztetett, Robi elől Csizovszki mentett szögletre.

Zsók átadását Tallér nagy erővel lőtte a léc fölé.

Mozgásban volt minden csapatrészünk, középen Schultz passzával Bohner a jobb kapufánál maradt lesen, ezt még megúszták, 13 percig bírták a nyomást. Zsók harminc méteres ívelése pontosan érkezett Szabó elé, Patrik jó cselekkel otthagyta Keresztest, beadásából Zsók parádés fejessel szerezte meg a vezetést (1:0). Nagyon fontos, időben érkezett találat volt, sokat segített a továbbiakban.

Zsók parádés fejessel szerezte meg a vezetést (1-0).

Középkezdés után Nemes labdát szerzett, Kovács vitte tovább, jó lehetett volna, de Szabó hosszút szöktetett és Kiss szögletre tisztázott, amiből egy 35 méteres ívelést Tamás röviden tett Szabados elé. Miki centiméterekkel tudta megelőzni Ferenczit. Egyébként ez volt az első labdaérintése a 16. percben.

Formás Tallér – Bohner kombinációval folytattuk: Tallér otthagyta Töttöst, átadását Zsolt vágta 16-ról alig fölé. A fordulásból Ferenczi és Töttös gyors adogatásokkal eljutott a 16-osunkig, Szolga lőtt gyengén, fölé.

A következő 13 percben levegőhöz sem engedtük jutni ellenfelünket. Lefoglaltuk a félpályát és sorozatban dolgoztuk ki helyzeteinket. Lógó hosszú indítását Schultz lábáról bátor kivetődéssel szedte le Kotek kapus. Zsók vett irányt kapura, Hangya elütötte. Szabadrúgását Szabó az ötösön elvétette (elcsúszott). Zsók indult újra, most Szolga nyomta fel egy sárga lapért. Lógó 30 méteres szabadrúgása kétszer is visszajött a védőkről, Schultz és Bohner is kihagyta a helyzetet.

Lógó egy időre váltott Zsókkal, ő húzódott előrébb és percenként érkeztek indításai a támadóinkhoz – beleértve a felfutó Tallért és Molnárt is. Szabót szintén kiszolgálta, Patrik 100%-os helyzetben hibázott, 11 méterről nem találta el a kaput. A 30. percben megint Lógó hozta fel a labdát, Zsók kitette balra a felfutó Bohnernek, beadásából Lógó a kapust találta el. A kipattanónál Nemes résen volt és közelről a hálóba talált (2:0).

Nemes résen volt, övé a második (2-0).

A középkezdés után Molnár szerzett labdát és Zsók vitte tovább. Felgyorsított és 20-25 méteres átadása tökéletes gólhelyzetben találta Bohnert, akinek az ötösről csak be kellett passzolni (3:0).

Bohner az ötösről bepasszolja a harmadikat (3-0).

A gólt követően Bosnyáknak és Hangyának volt egy halvány kísérlete, minden veszély nélkül. Jellemző, hogy Szabados a 34. percben ért kézzel először a labdához. Nálunk nem lanyhult a harci kedv, a 36. és 39. perc között három ziccert hagytunk ki: először Zsók szolgálta ki Szabót, Patrik csak a kapussal állt szemben, 12 méterről sikerült eltalálnia. Lógó gólpasszát Schultz pazarolta el, ő közelről lőtt a kapu mellé. Nemes folytatta, az ötösről ő is a kapust választotta.

Lógó magánszólóját Kiss állította meg – 11-es gyanús helyzetben, de a sípszó elmaradt. Erőnkből futotta még a félidő előtti utolsó öt percre is. Tallér beadásából Lógó bődületes erejű 30 méteres bombája nagyon közel járt a bal felső sarokhoz. Bohner jó lövését fogta Kotek. A záró jelenet a Híd SC-é volt: először Hangya – Szolga – Dobokai támadását blokkolta Molnár, másodszor Tamás segítette ki, Ferenczi elől mentett szögletre. Jó játékkal, kihagyott helyzetekkel, mégis megnyugtató előnnyel vonultunk az öltözőbe.

A második félidőre Nemes húzódása miatt nem jött ki, Rácz Gergő folytatta – Zsók helyén, aki előrébb lépett. A Híd SC is cserélt: a kapuban Koteket Kovács József váltotta. Vendégeink az első öt percben feledtetni szerették volna az előző negyvenötöt.

Hangya, Pintér és Töttös szépen fejlődött fel, Tamás szabálytalanul lépett oda az utóbbinak. Töttös szabadrúgását Lógó fejelte vissza a mezőnybe. Keresztes kiugratását Bohner tette oldalra. Pintér vállalkozása csak Ráczig jutott. A Ferenczi – Dobokai akcióban már több volt, Szabadosnak védenie kellett.

Az átmeneti 5-6 percre kinyílt az eddig sem acélos védelmük. Molnár pontos indításából Zsók gólpasszt tett Schultz elé, ez is kimaradt.

Schultznak nem volt szerencséje a góllövéssel - a gólvonalról vágja ki Keresztes.

Sokat nem értünk rá morgolódni, mert az 51. percben a bal oldalunkon Bohner könnyedén jutott a védők mögé, beadását Rácz Lógó elé fejelte, aki az ötösön egy hidegvérű csellel elfektette a kapust, s az ellenkező sarokba passzolt (4:0).

Lógónak még feje fölött a labda, de a következő pillanatban a hálóban (4-0).

A következő Bohner-beadásból Kovács erős, lapos lövését már szépen fogta az önbizalmában megtépázott kapus. Könnyen jutottunk a kapu közelébe, Szabó és Zsók hosszú szöktetésén múlott, hogy nem növeltük előnyünket.

Szabó Patrik nagy munkát végzett.

A kapus kidobásából olyan mutatványba kezdtek vendégeink, amelyből részünkről csak egy volt: Dobokai – Ferenczi – Töttös – Kiss – Sebők úgy jutott el a 16-osunkig, hogy senki nem ért hozzá. Végül Bohnernek sikerült beérni és tisztázni a ritka jelenséget. Bohner ezzel be is fejezte tevékenységét, helyén az 57. perctől Radics József kapott lehetőséget.

A játék egészében változás nem volt: tetszetős építkezésekkel bejátszottuk a pályát, a Híd SC védekezett, ahogy ereje engedte. Lógó ki tudja, hányadik előrelépését követően Schultz vissza passzából lőtt a bal sarokba, Kovács szépen védett. Szabó Patrik labdát szerzett, átadása Ráczról Zsók elé pattant, tíz méterről, tiszta helyzetben nem sikerült a kaput eltalálni. Ferenczi másként járt rosszul: 11 méteres lövését Szabados bravúrral ütötte ki, pontosan elé. Rátűzte erőből, s ha lehet, Miki az előzőnél is nagyobb bravúrral, lábbal mentett. Az első igazi lehetőségük volt.

Zsók edző az eredmény birtokában megkezdte a szokásos cseréit. Molnár helyett Berger következett a 63. percben, a 66. percben pedig Schultz helyett Papp jött be. A két csere közötti három percet azért kihasználtuk: Lógó felpasszát Zsók átvette és visszatette a feladónak, Zsolt ezúttal is elfektette a kapust és a bal sarkot választotta (5:0).

Lógó elfektette a kapust és a bal sarkot választotta (5-0).

Az újrakezdés után Radics is megrúghatta volna a gólját, először Kiss buktatta, másodszor hosszút szöktetett. Az ellentámadásból – már olyan tessék-lássék módon – Sebők és Németh jutott a kapu közelébe, Talléron és Ráczon nem jutottak túl.

Ahogy fogyott vendégeink hite és ereje, úgy nőtt a mi „étvágyunk”. Tallér otthagyott két védőt, passzával Zsók Szabót játszotta meg. Patrik már lőhetett volna, de önzetlenül átengedte Rácznak, aki megszerezte első gólját a felnőtt csapatban (6:0). Az MLSZ jegyzőkönyvében tévesen Tallérnak ítélték a találatot.

Rácz Gergő első bajnoki gólja a felnőtt csapatban (6-0).

Lógó tanári fordulás után hozta át a labdát a félvonalon, 20 méteres lőtt passza pontosan érkezett a jobb oldalon felfutó Zsók elé. Beadását Papp nem vehette át, mert Keresztes buktatta. A vitathatatlan 11-est Kovács Robi értékesítette (7:0).

Kovács Robi büntetője (7-0).

Nem kedvelem ezt a fordulatot, de most talán megengedhető, hogy ez már „örömfoci” volt, és még nem ért véget. Zsók Radicsnak készített elő egy 100%-os helyzetet, aki ezúttal is hosszan szöktetett. Lógó 25-ről ismét megcélozta a felső sarkot, nem sokat tévedett. Radics elől Töttös és Sebők tisztázott. A 80. percben Lógó nagyszerű indításával Tallér gyorsított fel, megállítani ezúttal sem tudták, beadását a kapus kiütötte, Papp pedig bepasszolta (8:0).

Papp Árpi gólja a nyolcadik (8-0).

Három perc múlva megszületett a Híd SC szépítő gólja: Bosnyák labdáját Ferenczi lendülettel vitte tovább, Kovács csak feltartani tudta. Húsz méteres szabadrúgása a sorfal fölött jutott a hosszúba (8:1).

Ferenczi Máté jól eltalált szépítő gólja (8-1).

A 88. percben Ferenczinek akadt még egy sansza: pontosan a felezővonalról indult, szabad volt előtte az út, Hornyák lépéshátránnyal követte, de visszahúzni sem tudta. Ajtó-ablak helyzetben az ötösről lőtt mellé. Zsók szólója zárta a találkozót, Németh beérte és szerelni tudta.

Különösebb megerőltetés nélkül, imponáló játékkal nyertünk. A Híd SC gyengélkedett, de sportszerűen tudomásul vette a nagyarányú különbséget. Közönségünk viszont jól szórakozott.

 

Ifjúsági csapatunk fordulatos mérkőzésen 4:2-re győzött. Góljainkat Kárpáti Zsolt, Kárpáti Milán, Kővári Tamás és Boros Robin lőtte.

 

Bosnyák Sándor játékvezető jól vezette a mérkőzést, osztályzata: 9 pont.

 

Sükösd, 2018. május 8.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/26/1310119.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/26/1340515.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/26.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/26.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer