Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-05-13 Mélykút-Sükösd 0-1

FELNŐTT: Mélykúti SE - Sükösd SC 0:1 (0:0)

2018. május 13. (Mélykút, 250 néző, 28oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Mélykúti SE - Sükösd SC 3:2 (1:2)

 

Vezette: Béleczki László (Baranyi Ádám, Friebert Ágoston László)

 

Mélykút a megye labdarúgásában az élmezőnyhöz tartozik. A magasabb osztálybeli múltjuk után 2007 óta 21-szer találkoztunk, szoros, küzdelmes mérkőzéseken. Ezekből 11-et megnyertünk, 4 végződött döntetlennel és 6 vereséggel. Az utóbbi öt évben egyszer tudtak nyerni ellenünk. Jellemző, hogy a 21 találkozóból 11-szer álltunk 0:0-ra, 6-szor 1:0-ra félidőben.

Ősszel nyolc győzelemmel, két döntetlennel, négy vereséggel, 26 pontjukkal az ötödik helyen végeztek, hullámzó teljesítménnyel. A vezető csapatokkal szemben otthon 4:3-ra kikaptak Géderlaktól, aztán Dusnokot 5:1-re verték. Idegenben 3:1-re győztek Érsekcsanádon, Sükösdön 1:1-es döntetlent értek el. A „kötelező” mérkőzéseiket hozták, kivétel a 4:3-as hazai vereség Hajós ellen.

Az átigazolási időszakban játékoskeretükben komolyabb változás nem történt, Pálfi Krisztiánt igazolták Csávolyról, Virágh Martint Katymárról.

A tavaszt 2:1-es vereséggel kezdték hazai pályán Kelebia ellen. A továbbiakban 1:1 Érsekcsanáddal, 1:4 Borotával, 4:0 Tompával, 3:1 Bácsborsóddal. Idegenben 5:1-es vereség Géderlakon, Hajóson 5:1-es, Szeremlén 3:0-ás győzelem, majd az utolsó fordulóban 4:3-as meglepő vereség Hercegszántón. Harminckilenc pontjukkal a tabella nyolcadik helyén fogadtak bennünket.

Tavaly május 2-án jártunk itt utoljára, 2:0-ás el nem felejthető győzelmünk a bajnoki címet hozta. Most, hogy a célegyenesbe fordult a bajnokság, a főpróbáját jelentette a dobogón maradásunknak. Ahhoz, hogy ott maradjunk, nyerni kellett. A sorrend: első Géderlak 58, második Sükösd 57, harmadik Dusnok 49 ponttal. A múlt heti győzelmünk a Híd SC ellen jó ajánlónak látszott, de mindenki tisztában volt azzal, hogy nem egy súlycsoportban lévő csapatokról van szó. Mélykúttól mindenkinek tartani kell.

Három gyors emberünk: Nemes, Szabó Patrik és Bohner hiányával Tamás került (kényszerült) a befejező csatár helyére. A 4-2-3-1-es felállásunk azt sugallta, hogy Zsók edző nem bíz semmit a véletlenre, ijedelemtől mégsem volt szó, akár az első percben megszerezhettük volna a vezetést.

Bevonultak a csapatok.

Lógó – Matity összjáték után Zsolt belőtt labdája az ötösön suhant el a talpak alatt, majd Rozsi ívelését húzta le Palásti. Nagy kirúgása Snyeholát kereste (aki 28 találatával harmadik a góllövő listán), és meg is találta. Csordás a levegőben meglökte, 32 méteres szabadrúgása most célt tévesztett. Visszatámadtunk, s a negyedik percben kihagytuk a következő helyzetünket is: Molnár beadását Tallér tisztán kapta, tíz méterről lőtt nagy erővel fölé.

A korai zavarból Gyetvai lépett ki először, Zsók a félvonalnál akasztotta. Pilcsuk szabadrúgása is jól érkezett Snyehola fejére, Csordás ezúttal is szabálytalanul tudta megállítani. Veszélyes helyről, a 16-os sarkáról járt a szabadrúgás. Pilcsuk csavart labdáját Gajári biztosan fogta.

A kidobásból a Rozsi – Tallér passzokkal újra az ellenfél 16-osán voltunk, Rozsi jó lövését Palásti kiütötte, Tamás közel volt, de nem érte el, Illés szögletre mentett. Rozsi beívelését Lógó a hosszú sarokból visszafejelte Kovács elé, Robi luftot rúgott.

A 11. percben jártunk, s kihagytunk három helyzetet, ami figyelmeztetésül szolgált a hazaiaknak, véglegesen megszállták a térfelüket, s olyan védőfalat húztak, amelyen nagyon nehéz volt rést találni. Ennek minden változatát kipróbáltuk.

Matity és Zsók révén folyt az előkészítés a középpályán, a tömörülő védelemmel szemben itt volt a kisebb esélyünk. Nagyobb Lógó előretöréseivel, Tallér és Molnár felfutásaival, ezt próbálta kihasználni Szabó Kornél és Virágh egy-egy gyors kontrával. A végcél mindig Snyehola helyzetbehozása volt, Csordás és Molnár erre kiemelt figyelmet fordított és egyre higgadtabban előzte meg.

Eltelt negyed óra és Mélykút felkínálta a középpályát, kivárt a végtelenségig. Részben mi is ezt tettük, 20-25 méteres keresztpasszokkal adogattunk a felezővonalon. Ez időt vett el és alkalmat a védőknek a közbeavatkozásra. Igazi veszélyt Lógó és Zsók kilépései jelentettek, Tamás és Kárpáti egyelőre megjátszhatatlanok voltak. Tamás nyakán lógott a védője, Kacsa sérülten alig vállalt kockázatot, Matityot árnyékként kísérték.

Amíg mi az altatással voltunk elfoglalva, Virágh robbantott, Tallér hátrányból beérte a leggyorsabb hazait és bravúrosan szerelte. A fordulásból Lógó indult, a hátráló védők között gólpasszt tett Tallér elé, aki tíz méterről most is egy védőt talált el. Tallér gyorsaságát és aktivitását jelzi, hogy másodpercekkel ezelőtt még a támadó harmadban szerelt.

A tetemes mezőnyfölényünk elvitathatatlan volt, csak azt nem lehetett látni, ki fog itt gólt rúgni. A hazaiaknál Snyeholában ez mindig benne van: a 29. percben Illés megtalálta, 25 méteres nagy erejű lövését bravúrral tolta szögletre Gajári. A beívelést Zsók mentette, és jól jöttünk fel. A Rozsi – Tallér akcióból Matity kapott nagy labdát, az ötösön bejött még a csele is, végül Facskó közbe tudott szúrni. Szerényen mérve is a harmadik-negyedik ziccerünk úszott el.

A 30 és 40. perc között ugyanazok a jelenetek ismétlődtek. Rozsi lőtt éles szögből a kapusba, Zsók elől mentett jó pozícióban Vörös. Lógó 28 méteres – kapuba tartó - lövése egy védőről került szögletre, amelyből Kárpáti lövését védte Palásti.

Hazai részről Pilcsuk jó indításával húzott kapura Virágh, hosszút szöktetett és Gajári felszedte előle a labdát. Snyehola hosszabb pauza után találkozott Csordással a bal sarok közelében. Illés szabadrúgása veszély nélkül hagyta el a pályát. A félidőig Pilcsuknak volt még egy fölé és mellé lövése.

A Zsók – Rozsi akció végén Matity fejelt az ötösről fölé, Zsók 18 méteres lövését védte Palásti és szólt a síp. Minden lehetőségünk kimaradt, a hazaiakat a szívós, kitartó védekezés dicséri, céljukat elérték. A labdabirtoklás olyan 60-40%-os volt a javunkra.

A második félidőt teljes letámadással kezdtük. Molnár labdáját Zsók tette középre, Vörösről került szögletbe, a beadásból Zsók Szabót találta telibe. Az újabb szögletből Matity fejese már túljutott a kapuson, a gólvonalról Pálfi vágta ki. Teljesen beszorult a hazai gárda, érezhetően dűlőre akartuk vinni a dolgot – még időben –, ha már eddig nem sikerült.

Lógó óriási erejű 35 méteres lövése a felső kapufáról vágódott Kovács elé, Robi könnyelműen fölé emelte. Szabó – Virágh gyors kontra volt a válasz, Kovács nehezen, de meg tudta állítani Snyeholát. Sorozatban folytattuk – egyre meggyőzőbb – támadásainkat.

Matity lövését Gyetvai nyomta szögletre. Sztánkó mentése került Lógó elé, itt már mindenki gólt kiáltott, de Palásti látványosan védett. Rozsi vállalt egy magányos szólót, éles szögből a kapust találta el. A következő Zsók lövéssel már ő sem tudott volna mit kezdeni, centiméterekkel suhant el a bal kapufa tövénél. A hazai nézők nagy lélegzetet vehettek.

Facskó és Virágh mindig készen állt egy sprintre, az előbbit Rozsi, az utóbbit Zsók nyomta el: Szabó szabadrúgásából Snyehola alig fejelt mellé. Pálfi felrúgta Matityot, a sípszó elmaradt (nem kedvelték egymást a játékvezetővel), Lógó mégis indítani tudta Kárpátit, belőtt labdája Vörösről került szögletre. Ebből még nem tudtunk kihozni semmit, a következőből már majdnem. Rozsi beadásából Matity lőhetett, Tamás lábáról három méterről pörgött a léc fölé. Ha nem ér hozzá, gól!

Egy perc múlva Rozsi lövésébe lépett bele Karcsi, ritka pech. A félpályás zárlatból Gyetvai próbált kilépni, Zsók elnyomta és kiharcolt egy sárga lapot. A 70. és 75. percben Zsók edző megpróbált változtatni az eddig eredményt nem hozó felálláson: Tamás helyett Pestit, Rozsi helyett Pappot hozta be. Bő húsz percet kapott a két rutinos támadó és tovább folyt a kísérletezés a kapu bevételére.

A rövidpasszos kombinációink rendre fennakadtak a védőkön, ha bízni lehetett valamiben, akkor az volt, hogy Lógó vagy Zsók átlövései egyszer csak célba érnek. Kovács Robi passzát Zsolt 25-ről keményen rá is tűzte, megpattant Vörösön, Palásti a bal kapufa mellől mégis kiszedte.

Az utolsó 15 percben felerősödött minden elem, ami eddig a játékban történt: mi támadunk, Mélykút védekezik, de úgy, hogy jó a döntetlen, de egy szerencsés pillanatban nyerhet is. Nagyon valószínű volt, hogy aki egy gólt talál, az nyer. Nő a feszültség, felerősödnek az indulatok.

Matity buktatta Illést, Snyehola 34 méterről is veszélyes, nagy erejű szabadrúgása Pálfiról került kapu fölé. Virágh ismét összemérte gyorsaságát Tallérral, most is a védőnk nyert, s azonnal támadásba lendült a Kovács – Matity páros, Lógó fejezte be, 28-ról lőtt fölé. Molnár és Zsók erősített a jobb oldalon, beadása fölé ment, Molnár beadását Papp lőtte a kapusba.

Snyehola is érezte, hogy van még keresnivalójuk, Csordás blokkolta, szabadrúgását Molnár fejelte ki. Tallérban volt még erő, veszélyesen közeledett a kapu előterébe, Virágh beérte és hátulról lerántotta. A szabadrúgást Lógó 22-ről fölé tekerte. A Zsók – Lógó páros passzai után Csordás öt méterről fejelt a kapusba. Fél perc múlva Lógó hatalmas lövését fogta Palásti, aki kiváló kapuőr, de a nagy lövések sora valahogy mindig őt találta el (vagy jól helyezkedett).

A 87. percig úgy tűnt, hogy ma Palásti kapuja bevehetetlen, de a látszat csalt. Lógó hosszú indításával Kárpáti jött fel az eddig takarékon lévő bal oldalon. Passzát Pestitől két védő között a legjobb ütemben kapta vissza és tíz méterről a bal felső sarokba emelte (0:1).

A hosszabbítással együtt volt még öt perc, amit mindkét csapat az érdekeinek megfelelően igyekezett kihasználni. A 89. percben Papp a félvonaltól 10 méterre – a mi térfelünkön – nem hagyott elvégezni egy szabadrúgást. Megkapta a sárga lapját (Csordás is), Snyeholának pedig nem távolság az ötven méter, szabadrúgása Matityról Pálfi elé került, aki nagy megkönnyebbülésünkre 5-6 méterről nem találta el a kaput.

A 90. percben egy fordulatot még mindig tartogatott a végjáték. Molnár utolsó indításával Pesti a fennragadt védelem mögé került, gólpasszát Kárpátinak egy méterről nem sikerült az üres kapuba terelni.

Nehéz, küzdelmes mérkőzésen szereztük meg a három pontot, játékban, labdabirtoklásban fölötte álltunk ellenfelünknek, a kidolgozott és kihagyott helyzeteink fele is elég lett volna egy mutatós eredményhez, de a versenyben így is ott vagyunk.

 

Ifjúsági csapatunk minősíthetetlen játékvezetés mellett 3:2-re kikapott. Góljainkat Radics József és Ruff Lénárd szerezte.

 

Béleczki játékvezetőt senki sem vádolhatja azzal, hogy nekünk fújt. Osztályzata: 5 pont.

Béleczki játékvezető (középen).

 

Sükösd, 2018. május 15.

Varsányi József

(Fotók: Varsányi József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/27/1310130.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/27/1340521.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/27.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/27.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer