Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-08-12 Sükösd-Tompa 5-1

FELNŐTT: Sükösd SC - Tompai SE 5:1 (2:1)

2018. augusztus 12. (Sükösd, 300 néző, 32oC, meleg nyári idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Tompai SE 4:0 (1:0)

 Vezette: Rabi Zsolt (Szomjú Richárd, Borbényi Miklós Bence)

Tizennégy csapattal rajtolt a 2018-19-es bajnoki év a megyei II. osztályban. Kelebia vállalta a megyei I. osztályt, a megyei III-ból felkerült Bajaszentistván és Kunbaja. Kieső nem volt.

Két egymást követő bajnoki címmel a hátunk mögött vágtunk neki az újabb megmérettetésnek. A siker végigkísérte a nyarat, a csapat élvezte a közönség szeretetét és elismerését. Amilyen felemelő ennek viselése, mától már kellemes teher is. Nagy az elvárás, hétről hétre cipelni kell a megfelelés kényszerét. A kérdés az, hogy most mire leszünk képesek.

A csapat körül komolyabb változás nem történt, Radics József igazolt Érsekcsanádra, Ferenczi Máté érkezett hozzánk a Híd SC-től, reményeink szerint megoldja a befejező középcsatár gondunkat. Az ifjúsági csapatunkból felkerült Ruff Lénárd. Váltás történt az utánpótlás nevelésnél, Balogh János edző egy sorral hátrább lépett, az U-14-nél folytatja munkáját, helyére Lógó Zsolt került.

A nyári felkészülés optimálisnak nem mondható, gyenge edzéslátogatottság mellett, vegyes benyomásokkal az edzőmérkőzéseken látottakkal. Ehhez tartozik, hogy gondjaink csak nőttek a sérülések területén: Lógó Zsolt, Schultz Máté térdét, Szabó Dávid vállát műtötték. A lista Zsókkal, Nemessel és Tallérral bővült, utóbbi rendbejött, a többiek játékára tartósan nem számíthatunk. Zsókra még talán, húzza-halasztja a térdműtétét. Ehhez jött még Csordás húzódása a Bácsalmás elleni meccsen.

Az előjelek nem voltak kedvezőek a rajtra, könnyű mérkőzésre nem számíthattunk, túl közel volt még az utolsó találkozásunk. Tompán lettünk bajnokok a 87. percben. Ezt nehezen viselték, kétségeink nem lehettek, hogy mindent megtesznek a visszavágásért.

A tavaszi szezon első felét végig szenvedték, a 11. fordulóban tudtak elmozdulni az utolsó helyről, végül jó sorozattal zártak és a 13. helyen végeztek. A mérlegünk ellenük jó, az utóbbi hat mérkőzésünkből ötöt megnyertünk, egy végződött döntetlennel.

Rabi játékvezető sípjelére indult a játék és a vendégek kezdeményeztek. Az első negyedórai játékuk szemre jobbnak tűnt, helyzetekhez mégis mi jutottunk. Matity 22 méterről a felső kapufát találta telibe, majd Rozsi szögletéből fejelt a kapufa mellé. Szabó Patrik nagy lövése akadt el egy védőn, Kárpátit Prentel buktatta a 16-oson belül, gyanús körülmények között. A másik oldalon Miklós–Balog, Maconka és Miletic kísérleteit hiúsította meg időben védelmünk.

Egyelőre átengedtük a térfelet, de nem tudtak mit kezdeni vele. Helyzetig nem jutottak egészen a 28. percig. A Ferenczi szabálytalanságát követő szabadrúgást egy gyors akció követte a baloldalon. Miklós-Balog Molnár és Tamás között kilépett és nagy erővel lőtt a hosszú sarokba (0:1).

Miklós-Balogh vezető gólja (0-1).

Kihasználták első hibánkat, de két perc múlva javíthattunk volna. Rozsi pontos passzával Ruff indulhatott, teljesen szabadon, a 16-osról kissé elhamarkodottan a kapust találta el. Az egyenlítésért nagyobb sebességre  kapcsoltunk, felgyorsult a védekezésből a támadásba való átmenetünk.

A Tallér – Rozsi – Ferenczi – Matity akciókból három szögletet rúghattunk, egy Matity fejes járt legközelebb a gólhoz. A 42. percben aztán beértek erőfeszítéseink: Tallér gyorsított fel és indította Ferenczit, ő tovább, a bal oldalon érkező Rozsit, beadására a védők között kibújt Kárpáti és higgadtan lőtt a kilépő kapus mellett a hálóba (1:1).

Kacsa egyenlítő gólja (1-1).

Nagy öröm az egyenlítés után,

a gólszerző Kárpáti és a két debütáló (Ferenczi és Ruff) a csoportban.

Jó játék, remek kontra volt, amit három perc múlva megismételtünk. Most Szabó Patrik labdája érkezett jól Ferenczihez, aki ügyes csellel lefordult védőjéről, majd Kárpáti elé tálalt. Kacsa kivárt és két csel után megszerezte a vezetést (2:1). A jókor jött találattal zártuk a félidőt.

Kacsa vezető gólja (2-1).

A pihenő után nagyot fordult a játék képe, véglegesen átvettük a játék irányítását. Labdatartásunk és támadásépítésünk folyamatosan javult, Tompa egyre nehezebben találta ennek ellenszerét, a mi akaratunk érvényesült. Szaporodtak a kapujuk előtti események, de egyelőre futotta még erejükből egy-egy támadásra, valódi helyzet nélkül.

Nálunk finom Kárpáti – Ferenczi előkészítés után Ruff került ismét 100%-os ziccerbe, most is a kapust találta el. A következő megoldása már jobb volt, de lövését Labanc védeni tudta. A támadásnál fennragadtunk, Tamás bravúrral állította meg Miklós-Balogot. A Vojnic – Prentel duó is megpróbálta, az utóbbi nagy lövése elkerülte a kaput. Ezzel nagyjából el is fogyott a muníciójuk, Gajári jóformán labdához sem ért.

Kacsa sok gondot okozott, nem tudták tartani, itt éppen Maconka rúgta fel.

A nyomásunk egyre erősödött, Ferenczi keresztlabdája jól érkezett Tallér elé, beadásából Kárpáti ordító helyzetben nem találta el a kaput, de a hátralévő 20 perc kárpótolt bennünket. Ruff helyett Bohner érkezett, aki mindig képes a kapu előtt zavart kelteni, de erre még várni kellett.

Tompa végig élt a lestaktikával, többnyire sikerrel, de a kényes fegyver ezúttal rosszul sült el. Kárpáti hosszú indítása két védő között megtalálta Ferenczit, aki ezúttal nem volt lesen, meg sem állt a kapuig, elfektette Labancot és megszerezte első sükösdi gólját (3:1).

Ferenczi első sükösdi gólja (3-1).

Az ivószünet nekünk használt jobban: Bohner jól vette át Rozsi passzát 20 méterre a kaputól, egy váratlan irányváltoztatással elküldött két védőt és jó lehetőséget teremtett Ferenczinek. Lövése még kipattant a kapusról, s hogy emlékezetessé tegye sükösdi debütálását, megismételte előző alakítását, így már 4:1 lett és jöhettek a további cserék.

Molnárt Papp, Ferenczit Pesti, Matityot Hornyák, Rozsit Schultz Martin váltotta. A hőségben Tompa maradék ereje is elfogyott, de Veszelinov még megpróbálta: 20 méteres szabadrúgása átment a teljes sűrűségen és Gajári ölében kötött ki.

Már azt hittük, vége, amikor Pesti beadását Bohner az ötösről a kapusba lőtte, a kipattanót Szabó Patrik bombázta a léc alá (5:1).

Tartottunk ettől a mérkőzéstől, ám a vártnál jobban sikerült. A rajt így rendben van, a cél a dobogón maradás!

 

Rabi Zsolt játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Ifjúsági csapatunk kellemes meglepetéssel szolgált. Okos, rövidpasszos játékával 4:0-ra múlta felül a fizikailag lényegesen erősebb ellenfelét. A góljainkból hármat Pintye Krisztián, egyet Balázs Máté szerzett.

 

Sükösd, 2018. augusztus 13.

Varsányi József

(Fotók: Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/1/1360636.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/1/1388008.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/1.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/1.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer