Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-08-26 Sükösd-Géderlak 1-5

FELNŐTT: Sükösd SC – Géderlaki KSE 1:5 (1:3)

2018. augusztus 26. (Sükösd, 300 néző, 16oC, esős, hűvös nyárvégi idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Géderlaki KSE 3:2 (1:0)

 

Vezette: Holczimmer Tamás (Baranyai Dávid Mihály, Sebestyén László)

 

Az előző bajnoki évben Géderlakkal többszöri helycserével versenyt futottunk a bajnoki címért. A frissen felkerült, teljesen amatőrnek nem mondható alakulattal eddig kétszer találkoztunk. Rangadóinkat megkülönböztetett figyelem kísérte megyeszerte. Itthon 600 néző előtt 2:0-ra nyertünk, a visszavágóról értékes, 1:1-es döntetlennel tértünk haza, így versenyben maradtunk a bajnoki cím megszerzéséért.

A kiélezett harcot az egészen kivételes végjáték utolsó perceiig folytattuk. Tompán a 86. percben még Géderlaknak állt a zászló (Nemesnádudvaron győzelemre állt), a 87. percben Lógó győztes góljával már mi voltunk a bajnokok. Így Sükösd duplázott, a csapatnak kijárt az ünneplés, a második Géderlak pedig változatlan céllal vágott neki a 2018-2019-es bajnokságnak, biztosra akartak menni a trófea megszerzésében.

Ennek megfelelően erősítettek Kecelről a gólerős Varga Stefanóval és a még mindig hasznos Gazsi Jánossal. Tóth Dánielt Dunapatajról, Vass Leventét Kalocsáról, Fenyősi Gergelyt Bölcskéről, Szabó Zsoltot Budapestről igazolták. Távozott Vincze Dezső, Papp Nándor, Mazán Balázs, Németh Farkas, Rajna Tamás és Nagy Márk. Első bajaszentistváni találkozójuk elmaradt, a másodikban fölényes, 7:1-es győzelmet arattak Bácsborsód felett.

Mi sem kezdtünk rosszul, 5:1-re vertük Tompát. A következő két fordulóra a sorsolás nem volt kegyes hozzánk, derékba kaptunk két rangadót, ami idény elején mindig veszélyes. Az elsőt, a dusnokit „déli csúcsként” vezette fel a Petőfi Népe, amelyen megtapasztaltuk, milyen a 87. percben elveszíteni egy rangadót. Keserű, pedig mi „csak” egy meccset buktunk, nem egy bajnoki címet.

Ha a dusnoki „csúcs” volt, akkor a maira nem tudom, milyen jelző illik. Vendégeink már az első percben bemutatták, hogy miért jöttek és mire számíthatunk. Teljes letámadással indítottak, Kovács János lövését Gajári védeni tudta. A Kohány – Varga Stefano – Farkas trió folytatta, Csordás nagyszerű becsúszással mentett Kovács elől, már a 16-oson belül. Matity Berkest, Zsók Gazsit, Tallér Farkast állította meg. Mi Rozsi és Kárpáti révén a széleken próbálkoztunk, egy szögletig jutottunk.

Kovács János még mindig kiemelkedő egyénisége a géderlaki együttesnek.

Itt még volt válaszunk a letámadásra.

Negyed óra alatt két dolog biztosan kiderült: az egyik a két csapat közötti feltűnő sebességkülönbség – vendégeink javára; a másik, hogy hatalmas terek maradnak szabadon védő és támadó sorunk között. Szabó Patrik nem találta helyét új szerepkörében, a félidőre teljesen kifutotta magát. Kovács Robi és Matity küszködött a védő és támadó munkával. Ha át tudtuk verekedni magunkat a támadó harmadba, egy lépéssel lemaradtunk.

Kacsa cselei nem jöttek be, Rozsi fejesével helyzetbe került, lekéste. Matity jónak látszó indítását Rozsi nem érte el. Tallér indításával már közelebb került a kapuhoz, Fenyősi csúszva szerelte, ugyanígy Salamon is. Ferenczi nem kapott használható labdát, 20 perc alatt egy fejese jegyezhető fel.

Amíg mi lassan építgettünk, Géderlak minden kontrájában benne volt a gól. Mindezek ellenére a 21. percben Rozsi szerezhetett volna vezetést: megkerülte Salamont, nyolc méterről, éles szögből a kapust találta el. A forduláshoz másodpercek kellettek, s a legújabb veszély már a 26. percben felettünk lebegett. Kovács János elől Zsók mentett szögletre, a beívelést Gajári öklözte. Salamon mellel (vagy kézzel?) levette és visszatette Fenyősi elé, lövése a lábak sokasága között utat talált a hálóba (0:1).

Fenyősi lövése utat talált a lábak sokaságában (0-1).

A bizonytalanság és a lassú reagálás jelei itt jelentkeztek először és két perc múlva folytatódott: a vezető góljuk utáni zavarunkat gyorsan kihasználták. Három passzból álló támadásunkra későn zártunk vissza, Zsók nem tudott lépést tartani Varga Stefanóval, ütemet késett becsúszását a játékvezető szabálytalannak látta és a 11-es pontra mutatott. A büntetőnél Kovács János rutinosan kivárta, míg Gajári elszállt jobbra és hanyag mozdulattal passzolt a bal sarokba (0:2).

Kovács János hanyag mozdulattal passzolt a bal sarokba (0-2).

A lélekölő megoldás hatása itt kezdődött, s a továbbiakban csak erősödött. Kínlódva próbáltunk válaszolni, Matity erősített, Rozsos vágta fel, s megkapta a sárga lapját. Az előretörő Szabó Patrikot Gazsi buktatta. Rozsi 23 méteres könnyű ívelése a kapus kezében landolt, mégis megpróbáltunk valami életet vinni a játékba. Átmenetileg rendeztük sorainkat, s az első, saját játékunkra emlékeztető támadásunkból szépíteni tudtunk. Rozsi beadásából Szabó Patrik védhetetlen fejessel vette be Varga kapuját (1:2).

Szabó Patrik védhetetlen fejessel vette be Varga kapuját (1-2).

Halvány remények csillantak fel, Ferenczi indult jó pozícióban, Fenyősi jobbnak látta földre vinni, járt a sárga lap. A Zsók – Kovács párharcban felváltva nyertek. Az utóbbiból Gazsi 20 méteres szabadrúgása ment fölé, Varga Stefanót Csordás gázolta el.

A magunkhoz térés pillanatát éltük, amikor a 40. percben Gajári szarvashibája megpecsételte sorsunkat: Kohány 20 méteres, hajszálpontos indításával Varga Stefano húzott kapura s a kapuját messze elhagyó, tétovázó „Józsika” mellett habkönnyű, ajándék gólt szerzett (1:3).

Varga Stefano első gólja, Gajári valahol a félvonalhoz közel (1-3).

Hogy ne terhelje teljes súlyával a lelkét, hozzáteszem, hogy a helyzet összehozásában a védőink is megtették a magukét. A nem vitatható géderlaki mezőnyfölény ellenére három gólhelyzetük akadt, mindhármat kihasználták, a harmadikat nagy hazai segédlettel. Fő(le)hajtással vonultunk az öltözőbe.

A második játékrészt Szabó Patrik helyett Bohner folytatta. Mindjárt az elején Zsók és Kovács János összefejelt, a földön maradtak, de baj nem lett belőle. Bohner felbukkanása némi színt vitt a játékba, elől valamivel gyorsabbak lettünk. Gazsi egymást követően kétszer rúgta fel, neki is kijárt a sárga. Csordás 28 méteres szabadrúgása csúnyán fölé ment.

Négy pontrúgásunkból négy ment fölé, itt Csordásé.

Varga Stefano itt védekezik, támadásban mesterhármast ért el.

A Farkas – Varga Stefano – Kovács János trió két villámlátogatása következett, a másodiknál Gajári megismételte előző hibáját, Fenyősi elment Zsók mellett, szerencsénkre az oldalhálót találta el.

A mérkőzés 50. és 74. perc közötti szakasza részünkről az átvészelés időszakát jelentette. Lehet, hogy fonák a megállapítás, de az 1:3-at kellett védeni, ami még a tisztes helytállást jelentette volna, többre nem tellett. Tompa és fáradt volt a csapatunk, szemben vendégeinkkel, akik élesben és élvezettel használták ezt ki. Erőlködtünk, Ferenczi – Pesti, Molnár – Schultz Martin cserével próbált javítani a helyzeten Zsók edző, de beljebb nem jutottunk. A játék irányítása véglegesen Géderlak kezébe került.

A hiányzó futásmennyiséget előreívelésekkel pótoltuk. Ezeket könnyen leszedték, és indították belőlük támadásaikat. Így a 74. percben is. Csordásét Vass kezelte le, a belőle kialakult Kovács János – Varga Stefano akciót képtelenek voltunk megállítani. A tökéletesen kisakkozott helyzetet Varga Stefano fejezete be (1:4).

Sakk-matt és 1-4.

Ez volt a „gyomros”, az akkumulátoraink véglegesen lemerültek. Innen már csak az volt a kérdés, mennyivel ússzuk meg. Nem segített a Matity – Ruff, Rozsi – Papp csere sem.

Matity 76 percig bírta.

A 78. percben a félpályán Zsók rosszul kapott vissza egy labdát, Géderlak sínen volt és indulhatott a „géderi gyors”. Kovács János lefordult Csordásról, beadásával felkínálta Varga Stefanónak a mesterhármas lehetőségét, aki élt is vele (1:5).

Három védő is kevés volt Varga megállításához (1-5).

Varga Stefano érthetően boldog.

Két pontrúgásból volt még lehetőségünk valamit kozmetikázni az eredményen. Pestit Gazsi, Bohnert Rozsos buktatta 18, illetve 20 méterre a kaputól. Az elsőt Kárpáti, a másodikat Csordás lőtte fölé.

Megmérettettünk és könnyűnek találtattunk. Döntő különbség az erőnlétben és a gyorsaságban volt. Még a semleges, de velünk szimpatizáló nézők is csalódottan találgatták, hogy mi történt a Sükösddel. Javítani még bőven van idő, és ne felejtsük, ugyanezeknek a fiúknak tapsoltunk két éven át. Szeretnénk folytatni, de ahhoz nekik is szembe kell nézni a tömény valósággal.

 

Ifjúsági csapatunk kifejezetten jó mérkőzésen Kárpáti Zsolt (2) és Pintye Krisztián (1) góljaival 3:2-re nyert.

 

Holczimmer Tamás játékvezető osztályzata: 8 pont.

Holczimmer játékvezetőn és segédein nem múlott semmi.

 

Sükösd, 2018. augusztus 27.

Varsányi József

(Fotók: Kátai Kíra)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/3/1360652.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/3/1388024.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/3.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/3.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer