Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-09-09 Sükösd-Bácsborsód 3-2

FELNŐTT: Sükösd SC – Bácsborsódi SK 3:2 (1:0)

2018. szeptember 9. (Sükösd, 200 néző, 26oC, szép nyárutó.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Bácsborsódi SK 2:1 (1:0)

Vezette: Kiss László Attila (Baranyai Dávid Mihály, Juhász Tamás)

 

Bácsborsód az előző bajnoki évben kifejezetten jól szerepelt, az 5. helyen végzett, végig az „üldözők” élén. Erről kellemetlen emlékeink maradtak, öt pontot raboltak tőlünk. Szeptemberben 1:0-ra kaptunk ki Bácsborsódon, márciusban 0:0-ás döntetlenre futotta Sükösdön.

A kiszámíthatatlanságáról ismert együttes jól összeállt, egyenletes teljesítménnyel. A nyári átigazolások során nagy volt a mozgás a csapat körül. Ivkovics Bácsalmásra, N’Kubito és Taszári Madarasra, Popán, Nagy és Gál Felsőszentivánra igazolt, helyükre Lovászi, Török, Kovács Előd, Vida és Matic érkezett Bácsbokodról.

Az új idényt két vereséggel kezdték, otthon Dusnokról 2:1-re, Géderlakon 7:1-re kaptak ki – feltűnő, hogy félidőben még 1:0-ra vezettek. A két nagy erőt képviselő ellenfél után – hozzánk hasonlóan – gyengébbek következtek: Bajaszentistvánt 3:0-ra, Szeremlét 4:1-re verték. Ezzel utánunk a 10. helyet foglalják el a tabellán. 9 lőtt és 10 kapott góllal ugyanúgy hat pontjuk van, mint nekünk négy forduló után.

Mi 15 gólt lőttünk és 12-őt kaptunk. Ezt csak azért jegyzem fel, mert az előző szezon negyedik fordulójában ez az arány 22:3 volt. Védelmünk megnégyszerezte hozamát! A Géderlak elleni súlyos vereségünk után a bajaszentistváni 2:6 valamit visszahozott megtépázott önbizalmunkból, de tudni nem lehetett, hogy ez mire lesz elég.

A papírforma szerint két azonosan teljesítő csapat találkozójáról lenne szó, ha az ellenfél nem Bácsborsód, még akkor is, ha az egymás elleni mérlegünk kifejezetten jó: 2007 óta 10 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereség. A sükösdi lélekből ki nem kopik, hogy 2004-ben saját pályánkon ütöttek el a bajnoki címtől, de maradandó lesz az is, amit tavaly műveltek velünk, ez a mezőny egyik csapatának sem sikerült rajtuk kívül. Az maradt meg, hogy Bácsborsód a mumusunk. Közönségünk azt várta, hogy ezt feledtessük.

Emlékeztetőül a Petőfi Népe cikke.

A tavalyi sükösdi keretből öten is játszottak azon a mérkőzésen.

A tartósan hiányzók mellett most Csordás és Molnár hiányzott a védelemből, elöl Bohner. Zsók edző támadóbb felfogást és fegyelmezett védekezést kért a csapattól. A játék ennek szellemében indult, Ferenczit már az első percben lenyomta Haris a 16-oson. Sípszóra Kiss játékvezető felfogását ismerve az ilyen összecsapásoknál később sem számíthattunk.

Az első próbálkozásaink nem jártak eredménnyel, Rozsi két átíveléséből két szögletet rúghattunk, a másodikból Szabó Patrik fejelt fölé. Mindkét csapat kereste a saját játékát, ellenfelünknél Cifra szervezte a játékot, ebben jó társa volt Rothpflug, Ljubojcic és Lovászi. Gyors, kombinatív játékra képesek, de külön-külön is veszélyesek. Cifra kivételes lövő technikája önmagában éles fegyver, sorban Tamás, Kovács és Zsók lépett ki rá, eredménnyel.

Rozsi ezúttal is kezdeményez, jól játszott.

A közel kiegyenlített mezőnyjáték felgyorsult, a labda nálunk volt valamivel többet, de az ellentámadásban nagyobb volt a veszély.

Tamás keményen odatett Cifrának, Szabó Patrik Rácznak. Matitynak a 16. percben sikerült először helyzetbe hozni Kárpátit, lövése elakadt a védőkön. Szabó Patrik jó passzával pedig Kacsa lesen maradt. A kontrából Cifra indult a félpályáról, három védő között nagy lövést eresztett meg a jobb felső sarok fölé, de gól nem volt benne egyik csapat játékában sem.

Árulkodó, hogy Gajárinak a 20. percben kellett először labdához érni. Mi ettől azért előrébb tartottunk, a csapat egésze mozgásba lendült, Ferenczi lövése már jelentett valamit.

Ferenczi lövése már jelentett valamit.

Tallér is előrébb merészkedett, Szabó Patrik a védő munkája mellett részese volt a támadó akcióknak is. A sikeres Rozsi – Zsók – Matity kombinációt már lövéssel zárta. Éles szögből a kapust találta el, most már érett a gól.

Szabó Patrik küzdeni tudásával és 2 góljával nagyban hozzájárult a győzelemhez.

Zsók lendületesen indult a jobb oldalon, s mielőtt még irányt vett volna a kapura, Rácz Tibor felrúgta. Rozsi 25 méteres szabadrúgása megcsúszott Rácz Tibor fején, Rauf csak kiütni tudta, Szabó Patrik pedig közelről a hálóba kotorta (1:0).

Szabó Patrik első gólja (1-0).

A vezetés birtokában nyugodtabban adogattunk, nekünk egyelőre nem volt sürgős, vártuk a reakciót, ami jött is, de nem volt benne több az eddigieknél. Ljubojcic aktivizálta magát először, Matity buktatta Rácz Tibort, a gyenge szabadrúgást Gajári másodszorra fogta.

Fölénk ugyan nem tudtak kerekedni, de támadásban jobbak nem voltunk a félidőig. Matity indításai halványabbak voltak a megszokottnál, de két ízben helyzetbe hozták Schultz Martint, aki nem tudott élni a lehetőséggel. Ellenfelünk részéről Cifra három szabadrúgása jelentette a legnagyobb veszélyt – a harmadik 38 (!) méterről egy labdányival zúgott el a bal kapufa mellett.

Cifra szabadrúgása itt még elzúgott a bal kapufa mellett.

A 44. percben könnyen megduplázhattuk volna előnyünket: Matity ezúttal gólpasszal lepte meg Ferenczit, aki a kilépő kapust találta telibe.

A második félidőt kettős cserével (Aladics – Kovács, Rácz Tibor – Merkler) folytatta Bácsborsód, fokozatokkal nagyobb erőbedobással, mint eddig. Schultz ugyan elment Haris mellett, éles szögből lőtt mellé, néhány percig mégis beszorultunk. Matity buktatta Kovács Elődöt 30-35 méterre a jobb oldalon. Cifra szabadrúgását Gajári nagyon elnézte, a jobb felső sarokban kötött ki (1:1).

Cifra távoli szabadrúgását Gajári nagyon elnézte (1-1).

Három perc telt el a félidőből, még magunkhoz sem tértünk a sokkoló gól után, amikor nagyon könnyen megszerezhették volna a vezetést is. Merkler (aki egyébként nagyon jó spíler) 10 méteres előnnyel a 16-oson belül járt, amikor lövés helyett egyszerűen orron bukott. Gajárinak annyi dolga volt, hogy felszedje a guruló labdát. Nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna ilyen esetet. Mindenesetre a közönség nagy derűje mellett ezt megúsztuk, oldódott a görcs és elkezdtünk egyre jobban futballozni.

Merkler elbukott egy fűszálon, nagy mázli!

Matity indításából Kacsa hagyta ki az első ziccert, Szabó Patrik fejelt fölé, Rozsi léc alá tartó nagy lövését tornázta ki Rauf. Élesbe váltott az iram.

Egy kimaradt helyzetünk, háttal Ferenczi.

Az 59. percben a bal oldali labdafelhozatalunknál Farkas rendesen odapakolt Szabó Patriknak. Zsók távoli szabadrúgásánál Szabó Patrik ezúttal is résen volt és közelről megszerezte a vezetést (2:1).

Szabó Patrik ezúttal is résen volt (2-1).

Zsók edző várt még három percet és Schultz helyett Pestit hozta be. Hosszabb szünet után újra jelentkezett Ljubojcic, Kovács Robi nyomta el, a szabadrúgásból most nem lett baj. A kontrából Rozsi emelt a felső kapufára, Pestivel és Kacsával egyre több gondot okozott a védőknek. A 65. percben nagy lövése jött ki a kapusról, Pesti rátűzte, de ő is Raufot találta el. Tallér beadásából Kárpáti alig fejelt mellé. Rozsi lövő kedvében volt, már gólnak látszó találatát bravúrosan védte Rauf.

A 70 és 75. perc között többször is eldőlhetett volna a mérkőzés sorsa, az egy gólos előny – nyomásunk ellenére – nem volt megnyugtató. A 75. percben Matityot Papp váltotta, a rendeződés percében vendégeink következtek néhány percre. Tallér szórakozott Farkassal, labdát vesztett és Ljubojcic lőhetett, mellé. A következő már jóval melegebb volt: Ferenczi megrúgta Rothpflugot (sárga lap), Cifra életveszélyes szabadrúgása Merkler fejéről pontosan Gajári kezébe került.

A valós ijedelmet eddigi legjobb támadásunk kárpótolta: Matity nyesett külsővel indította Pestit. Keresztlabdája a védők mögött érkezett Rozsi elé, beadását Kárpáti kíméletlenül bevarrta a léc alá (3:1).

Kárpáti a harmadikat kíméletlenül bevarrta a léc alá (3-1).

Eldőltnek látszott a meccs, Kárpáti helyett Ruff, Szabó Patrik helyett Rácz folytatta. Bácsborsód még nem adta fel. Hat passz után Papp állította meg csúnya belépővel Cifrát. Megkapta a sárga lapját, a veszély itt elmúlt, de nem volt még vége. Már mindenki a sípszóra várt, csak Cifra nem: Jaramazovic-ot indította a baloldalon. Két passz után Tamás késve és rossz ütemben szerelte Merklert. A megítélt 11-est Cifra védhetetlenül lőtte a bal sarokba (3:2).

Cifra a megítélt 11-est védhetetlenül rúgta a bal sarokba (3-2).

A három perc hosszabbításban a vendégek mindent megpróbáltak a kiegyenlítésért, mi pedig annak elkerüléséért. A mérkőzés után megkérdeztem Varga Zsolt edzőt, hogy ő hogy látta. Tömören annyit mondott, hogy reális eredmény született. Szerintem is!

 

Ifjúsági csapatunk egy megnyerhetetlennek látszó mérkőzésen Pintye Krisztián két góljával nyert 2:1-re.

 

Kiss László Attila játékvezető hozta a megszokott formáját, osztályzata: 8 pont.

Kiss László játékvezető a segédeivel hozta megszokott formáját.

 

Sükösd, 2018. szeptember 10.

Varsányi József

(Fotók: Hlavati Péter és Bogdán Milán)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/5/1360668.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/5/1388040.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/5.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/5.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer