Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-11-11 Sükösd-Mélykút 2-0

FELNŐTT: Sükösdi SC – Mélykúti SE 2:0 (1:0)

2018. november 11. (Sükösd, 400 néző, 20oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Mélykúti SE 1:2 (0:1)

Vezette: Szűcs Gábor (Lichtenberger István, Tóth István)

 

Mélykút hullámzó teljesítménnyel a 7. helyen zárta az előző bajnoki évet. Régóta együtt játszik a csapat és mindenkire veszélyes. A megyei közvélemény az elért helyezésüktől többre tartotta őket. Ennek akartak megfelelni azzal, hogy erősítésként Jánoshalmáról Kovács Mátét, Kunfehértóról Bogdán Róbertet igazolták. Reményeik igazolódni látszottak, kellemes sorsolásuk mellett hibátlanul vették az első hat fordulót.

Lendületüket Szeremle állította meg 1:1-es döntetlenjével, addig ötször álltak a tabella élén. Látványos menetelésük Nemesnádudvaron a 2:0-ás, Dusnokon az 5:0-ás vereséggel akadt meg igazán. Ezt Géderlak legyőzésével feledtették (a listavezető eddigi egyetlen veresége), a Bajaszentistván és Bácsborsód elleni utóbbi két találkozójukat simán hozták. Így 31 pontjukkal Dusnok és Géderlak után harmadikként a dobogón maradtak, a céljuk az, hogy ott is maradjanak, ami rajtunk is múlik.

Ellenük hagyományosan jól szerepelünk, 2007 óta 22-szer találkoztunk, 12 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereség mellett. Mindkét bajnoki érmünkhöz rajtuk keresztül vezetett az utunk, a dobogóra szeretnénk most is felérni. Sorsolásunk közel sem volt olyan jó, mint az övék, a Dusnok és Géderlak elleni vereségünk terhével a 9. helyről araszolunk egyre feljebb, hatodik hete veretlenül (öt győzelem, egy döntetlen), 28 pontunkkal és 50:21-es gólkülönbséggel a negyedikek vagyunk.

A három pont különbség ledolgozásához a mai a legjobb alkalom, győzni kell és helyet cserélhetünk – egy kiemelkedően jó teljesítménnyel. Csakhogy! Kiürült a középpályánk. Kovács Robi kiválása után Matity és Lógó került a sérültek listájára, a hátralévő két fordulóban már nem is lépnek pályára. Ferenczi a kispadon gyógyul(gat). Esélyeinknek ez érzékeny veszteség, pótlásukhoz a belépőknek fel kell nőni a feladathoz, amire volt már példa.

A bemelegítő hátsó adogatások után (soha nem fogom megérteni, miért van rá szükség) a bal oldalunk kezdeményezett, Pesti és Rozsi akadt el a védőkön. Kárpáti beadásáról Zsók centiméterekkel, de lekésett. Tallér Kárpátit hozta helyzetbe, tőle szokatlanul hosszan pattant el a labda.

Nem volt nehéz felfedezni, hogy Mélykút tart tőlünk, szoros védekezésre és gyors kontrákra rendezkedett be. Ebben nem volt semmi szokatlan, a legtöbb csapat így kezd nálunk. Hátulról Kovács Mátét keresték, ő legtöbbször Szabót és Facskót. A 10. percben sikeresen vittek végig egy teljes pályát átölelő támadást, Szabó befejező lövése Kárpátiról vágódott ki. Ezután jó ideig nem is jutottak a kapunk közelébe.

Mi megfontoltan ugyan, de folytattuk támadásainkat. Szabó Patrik beadásából Tallér fejelt mellé, Zsókot jó helyzetben Bogdán szerelte, Rozsi szögletét a kapus húzta le. Pestit Sztánkó buktatta.

Mezőnyjáték folyt a két 16-os között, a labda nagyobb százalékban nálunk volt. A középpályán végig nagy munkát végzett Schultz Máté és Szabó Patrik. Védőink hiba nélkül tették a dolgukat, kétszer tették próbára őket 20 perc alatt: az elsőt Tamás oldotta meg, a másodiknál Csordás maradt egyedül szemben Virághgal és Facskóval, remek ütemben lépett közbe és a veszély elmúlt. Ez következik abból is, hogy Gajárinak a 20. percben akadt dolga először, Virágh gyenge lövését védte.

Szabó Patrik hasznosan játszott a középpályán.

Schultz Máté sokat segített a védekezésben.

Schultz Máté és Sztánkó párharca.

Ahogy múlt az idő, kirajzolódott Zsók edző taktikája, amelynek alapját az képezte, hogy nem rohanunk neki a Bácsborsódnak 7 gólt rúgó ellenfelünknek, türelemmel kivárjuk, hogy ma mire képesek, de úgy, hogy egy percig se feledjék, hogy mi vagyunk itthon és tudjuk, hogy mit akarunk. Ez a folyamatos készenlétet és a párharcok megnyerését igényli. Eredményére a 23. percig kellett várnunk. Rozsi hozta fel a labdát a bal oldalon és Zsókot játszotta meg, aki egy testcsellel elküldte védőjét, beadását a jobb oldalon érkező Kárpáti emelte közelről a hálóba (1:0).

Kacsa megszerezte vezető gólunkat (1-0).

A gól után Mélykút gyorsított, Kovács és Virágh kísérletét fojtotta még csírájába el az egyre jobb formába lendülő Schultz Máté. Mi folytattuk a türelemjátékot, helyváltoztatásokkal kerestük az újabb megoldásokat. A 30. percben adódott a második nagy lehetőségünk: a Pesti – Zsók – Rozsi adogatás 100%-os helyzetben találta Kacsát, erőssége, a labdakezelés most is cserbenhagyta.

Harmadik helyzetünket a 39. percben puskáztuk el: Schultz Máté indította Szabó Patrikot, aki félig háttal a teljesen üres jobb oldalra továbbított. Rozsi közben befelé húzott, ha marad, gond nélkül bevehette volna Fekete kapuját.

A félidőig igazi helyzetet már egyik fél sem tudott összehozni, bár Kacsa Zsók passzából – jobb napjain – növelhette volna előnyünket. Illés magánszólója zárta az első játékrészt, Molnár és Zsók közös erővel szerelte.

Fekete ezúttal résen volt.

Gajári jó ütemű kifutással mentett.

Vendégeink a második félidőt az eddigiektől eltérő felfogásban kezdték, rövid időre feladták zárt védekezésüket, s a mielőbbi egyenlítés érdekében támadásban próbáltak fölénk kerekedni. Tallér fejjel mentett Kovács elől, Schultz Máté Illéssel mérte össze erejét, Tamás Szabóval ütközött. Az utóbbiért járt a szabadrúgás, de eredményt nem hozott.

A második félidőt letámadással indította Mélykút.

A mélykúti szabadrúgás nem hozott eredményt.

A taktikai váltás hamar a visszájára fordulhat, azzal, hogy a védelmük kinyílt, nekünk kedveztek. Az 50. percben ezt ki is használtuk. Rozsi lendülettel jutott az alapvonalig és szögletet harcolt ki. Beívelését Pesti a hosszú sarokról középre fejelte, a labda a védőkről került Zsók elé, akinek a lövése még elakadt, de az újabb kipattanót már csőrrel nyomta a bal sarokba (2:0).

Zsók közelről csőrrel nyomta a bal sarokba a másodikat (2-0).

Mélykút - ugyanúgy, mint a vezető gólunk után - megpróbált válaszolni, az ütemet mégis mi diktáltuk, most a lassítást választottuk. Megtartottuk a labdát, a kapunktól 20-25 méterre húztuk meg a záróvonalat. Ha íveléssel próbálkoztak, Csordás volt a végállomás.

Védelmünk ezúttal sem kapott gólt. Csordáson és Tamáson nem jutottak túl.

Az 50. és 60. perc között még egyszer nekirugaszkodtak, a kétgólos előny nem behozhatatlan – vélték. Virágh elől kifutással tisztázott Gajári, Bogdán passzából Sztánkó lőtt fölé, Pesti akasztotta meg Gyetvait. Molnárt segítette ki Schultz Máté Facskó semlegesítésénél. Szabó Patrik akasztotta meg Vöröst. Szabó Patrik akasztotta meg Vöröst.

Ezzel a 10 perces sikertelen hullámmal vendégeink be is érték, nem tudtak mit kezdeni velünk. A 65. perctől újra a védekezésre kellett koncentrálniuk. A taktikai fékezés után mi gyorsítottunk.

Zsók és Pesti passzaiból 100%-os ziccerbe került Rozsi, felesleges cselek után kivárt és szerelni tudták az ötösön. A Rozsi - Pesti előkészítésből Szabó Patrik került ígéretes helyzetbe, 15-ről az egy szál védőt találta el. Pesti elől kifutással mentett Fekete, Zsók kapáslövése alig ment fölé. Már nem volt kérdés, hogy miénk a meccs.

A másik oldalon Szabó Kornél gyenge szabadrúgása és hozzá méltatlan sportszerűtlensége jegyezhető fel, a 75. percben Zsókot rúgta meg hátulról szándékosan, és megkapta a piros lapját.

Zsók a földön, Szabó szabálytalansága piros lapot ért.

Az indulatok néhány perc múlva lecsillapodtak, Pesti – Ferenczi, Kárpáti – Bohner, Rozsi – Schultz Martin, Zsók – Szabó Dávid és Schultz Máté – Forgács cserékkel folytatódott a játék. Emberelőnyünket ezúttal sem tudtuk kihasználni, hagyományosan humánus partnerek vagyunk. Vendégeink csendes belenyugvással vették tudomásul, hogy helyet cserélünk.

Három nagyon fontos pontot tartottunk itthon, hatodszor nyertünk egyvégben és felkapaszkodtunk a dobogó szélére. Szép lenne, ha a telet is ott tölthetnénk!

 

Ifjúsági csapatunknak változatlanul nem megy, 2:1-es vereséget szenvedett. Gólunkat Pintye Krisztián szerezte.

 

Szűcs Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

Szűcs Gábor játékvezető felvezeti a csapatokat.

 

Sükösd, 2018. november 13.

Varsányi József

(Fotók: Hlavati Péter)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/14/1360739.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/14/1388111.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/14.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/14.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer