Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-03-10 Géderlak-Sükösd 1-1

FELNŐTT: Géderlaki KSE - Sükösdi SC 1:1 (0:1)

2019. március 10. (Géderlak, 200 néző, 8oC, viharos szél.)

IFJÚSÁGI: Géderlaki KSE - Sükösdi SC 8:2 (3:1)

Vezette: Béleczki László (Baráth Gábor, Suba Zoltán)

 

Géderlak legújabb kori futballtörténelmével 2017 novemberében találkoztunk először, miután felkerültek a megyei II. osztályba. A profi gárda azonnal a bajnokság megnyerését tűzte ki célul, amihez megvoltak a megfelelő képességű játékosai, keretükben ma is öt-hat valamilyen NB-s múlttal bíró szerepel.

Akkor az első helyen érkeztek, a nagy érdeklődéssel várt találkozón sokak szerint az évtized legjobb játékával, Rozsi és Tamás góljaival 2:0-ra nyertünk. Győzelmünkkel helyet cseréltünk, átvettük a vezetést a tabellán és első helyen zártuk az őszt. A visszavágón tavaly májusban 1:1-es döntetlent értünk el, végül két pont előnnyel nyertük előttük a bajnokságot.

Az új, 2018-19-es bajnoki évben tavaly augusztusban találkoztunk harmadszor, az előzőektől sokkal kellemetlenebb emlékekkel. Súlyos, 5:1-es vereséget mértek ránk, hazai pályán, de mások sem jártak jobban, magasan a legjobb gólkülönbséggel (84:19), 45 pontjukkal Dusnok mögött a második helyen zárták az őszt. Idegenben csak Mélykút tudta megfogni őket 4:3-ra, hazai pályán Dusnok 2:0-ra.

A tavaszi első fordulót magabiztos, 4:0-ás győzelemmel kezdték Bácsborsódon, az egyébként is erős keretükhöz Glavatity Milánt, Jaksütz Róbertet és Szabó Szabolcsot igazolták. El nem távozott senki.

A számunkra kedvezőnek nehezen mondható sorsolás jóvoltából a múlt héten az első helyezett Dusnokkal találkoztunk és a minden várakozást felülmúló 4:1-es győzelmünkkel a figyelem középpontjába kerültünk. A siker szépséghibája Kárpáti sérülése és Rozsi kiállítása volt, hiányukkal kellett a második helyezett otthonában pályára lépni, és újból megmutatni, hogy mire vagyunk képesek, meg tudjuk-e őrizni a 3. helyünket.

A realitás mégis a tisztes helytállás volt, Zsók edző ehhez igazította taktikáját, ami tökéletesen megegyezett a Dusnok ellen beváltéval. Zárt, fegyelmezett védekezés mellett gólt nem kapni és várni a gólszerzési alkalomra, amiből bizonyára nem lesz sok. A hátsó védősorunkban Tamás és Csordás Erik mellett három 22 éven aluli fiatalunkra várt a feladat, hogy meg tudja állítani a megyei góllövő listát a 23 találatával vezető Varga Stefanót és rutinos társait.

Metsző, viharos szélben kezdtük a játékot, amely a mérkőzés folyamán csak erősödött. Keresztbe fújt a pályán, egyformán nehezítette mindkét csapat játékát. Hátsó adogatások után Rozsos robbantott, beadását Kohány kapásból vágta fölé. Farkas elől Tallér, Balogh elől Schultz Máté tisztázott – Gazsit Ruff, Tóthot Matity, Fenyősit Zsók szerelte.

Az látszott, hogy az első 10-15 percben dűlőre akarják vinni a dolgot, gyors, kombinatív adogatásokkal igyekeztek minél közelebb kerülni a kapunkhoz, de ez nem ment simán. Agresszíven beléptünk minden kezdeményezésükbe, Schultz Máté nem hagyta levegőhöz jutni az irányító, szervező Gazsit. Álltuk a sarat, ott voltunk mindenhol, ami a legkellemetlenebb egy játszani szerető és tudó csapatnak.

Az elejét nagyon megnyomták a hazaiak, de védelmünkön nem tudtak átjutni.

Kapujuk közelébe Matity indításával a 12. percben kerültünk és rúghattuk első szögletünket. Az első negyed óra már jelezte, hogy ma nem láthatnak bemutató mérkőzést a didergő nézők, itt mezőnyharc lesz a javából, ami sok szabálytalansággal járt mindkét részről. Kialakultak a párok, Csordás Erikkel és Matittyal szemben Kohány keménykedett, Schultz Mátét Vass buktatta. Mindketten viszonozták, de már egy-egy sárga lapért.

Ruff Rozsossal, Csordás Zalán Vargával küzdött, Ferenczire Gazsi, Zsókra Salamon ügyelt. Részünkről ez a kiosztás időnként változott, mindenki ott segített, ahol tudott, ha kellett, három emberünk vette körbe a támadót már a félpályán. Pengés futballistáknak ez sosem ízlik, előbb-utóbb kedvüket szedi és általában ingerült szabálytalanságokkal válaszolnak. Feltűnően sokat adogattak hátul, a teljes letámadást nem merték felvállalni, ami mögött azt lehetett sejteni, hogy tartanak tőlünk, amit szurkolóiktól is hallani lehetett a mérkőzés előtt.

Varga Stefano (14-es) a védők gyűrűjében, Csordás Zalán itt is a nyomában.

A 25. perc után kiegyenlítetté vált a játék, Matity, Szabó Patrik és Tallér révén egyre többször léptük át a félpályát, labdáik Zsókot és Ferenczit keresték. Megállításukban ők sem válogattak, a 31. percben mégis nagyot hibáztak. Csordás Erik előreívelése a 16-osra érkezett a levegőben. A szél kiszámíthatatlanul megcsavarta, Zsók a két bizonytalankodó védő között megszerezte, megtolta és már csak a kapussal állt szemben. A 100%-os gólhelyzetben Salamon hátulról elkaszálta. A megítélt 11-est Tallér biztosan értékesítette (0:1). Salamon egy sárgával megúszta, piros helyett.

Tallér (balra) 11-esből szerzett vezetést (0-1).

A vezetés lélektani előnye csak erősítette eddigi elszántságunkat, a hazai próbálkozások erőlködésbe torkolltak, határozott védekezésünkkel szemben nem tudtak mit kezdeni. Vass indításával Farkas került legközelebb a kapunkhoz, Csordás Erik remek becsúszással szerelte, de Farkas a földön maradt és le kellett cserélni. Helyére Jaksütz érkezett.

A számtalan ütközések egyike után szabadrúgáshoz készülődnek a hazaiak.

Ellentámadásunkból Gazsi ütötte el Zsókot, kiváló szabadrúgását Szabó Patrik fejelte a léc fölé az ötösről. Ez volt a második gólhelyzetünk. Még ott maradtunk a 16-os környékén, Szabó Patrikot Kohány nyomta le, ára egy sárga lap. A félidő előtti öt perc oda-vissza támadásokkal telt el, gólveszély nélkül.

A 45 perc alatt a hazaiak egyetlen lövése sem találta el a kapunkat, Gajári két-három labdát szedett fel. Elégedettebben mi vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidő játékában hiába keresek új momentumokat, nem találok, egészében az történt, ami az elsőben. Az események a két tizenhatos között zajlottak. Az eleje talán annyiban különbözik, hogy Varga Stefano kétszer megvillant, útját a Csordás testvérek keresztezték, Erik bravúrosan, Zalán egy sárgáért. Kohány újra és újra megpróbálta, de a középpályánkon rendre fennakadt. Rozsosnak egy gyenge beadását kellett lehúzni Gajárinak.

Mindenki tette a dolgát, az erősebb hazai nyomást 10 perc alatt kibekkeltük és az eddigiektől bátrabb támadásokba kezdtünk. Szabó Patrikot Rozsos, Matityot Jaksütz, Zsókot Kohány, majd Gazsi buktatta. Az utóbbinál Matity jobb felsőbe tartó szabadrúgását ütötte Varga kapus a fél háttal álló Zsók elé, aki nem tudta egyből ráfűzni, Tallérhoz passzolt az ötösön, a védők időt nyertek és közbe tudtak lépni. Helyzet volt ez is, nem tudtuk kihasználni.

A 62. percben Gazsi helyett a csapat ikonja, Kovács János jött be. Vele javult a hazaiak előre játéka, rögtön helyzetbe hozta Varga Stefanót, akit Tamás csak egy sárga lap árán tudott megállítani. A támadásban fennragadt a hazai csapat, Ruff szerzett labdát, indításával Zsók gyorsított fel, az egyetlen védő mellett nem sikerült a ziccerben érkező Ferenczihez passzolni, a labda lecsúszott a lábáról és a kapusé lett. Meccslabda volt, hatalmas lehetőség maradt ki.

A 66. percben Matity odarúgott Fenyősinek, ezzel be is fejezte, Bohner követte. Hullámzó játékkal tartósan cserélt gazdát a labda a 74. percig, amikor Vass szó szerint beleült Tallér ölébe. A játékvezető visszahúzásnak minősítette és 18 méterről szabadrúgást ítélt, amit Balogh laposan a jobb sarokba küldött (1:1).

A hazaiak egyenlítő gólja előtti pillanat (1-1).

A következő percben Ferenczi helyett Pesti érkezett, az ő dolga elsősorban a labda megtartása volt, de Bohnerrel összehúztak még egy lehetőséget, ez is kimaradt, Fenyősi közbe tudott lépni. Nekünk most már csak az eredményőrzés volt a fontos, de ha az utolsó 10 perc eseményeit nézem, ellenfelünknek is megfelelt.

Jellemző, hogy Gajárinak a 82. percben kellett először védeni Balogh jól eltalált lövését. A záró szakasz a játék tördelésével és percenkénti szabálytalanságokkal telt el. A 83. percben Szabó Dávid kapott lehetőséget Csordás Erik helyett. A döntetlen Kovács Jánost viselte meg a legjobban, olyat mondott a játékvezetőnek, amiért a 89. percben kiállította.

 

A veszélyes Rozsos (balra) és a kiegyenlítő gól szerzője, Balogh (jobbra).

Játékban ellenfelünk fölöttünk állt, ám küzdeni tudásból mi vizsgáztunk ismét jelesre. A helyzetek alapján mi álltunk közelebb a győzelemhez. Zsók edző taktikája ismét bevált, az első és második helyezettől négy pontot szereztünk, átlagon felüli teljesítménnyel őrizzük a 3. helyünket.

 

Ifjúsági csapatunk súlyos, 8:2-es vereséget szenvedett, elképesztő helyzet kihasználással. Minimális odafigyeléssel lehetett volna 8:6 is. Góljainkat Kárpáti Zsolt szerezte.

 

Béleczki László játékvezető osztályzata: 7 pont.

Béleczki László a segítőivel.

 

Sükösd, 2019. március 11.

Varsányi József

(Fotók: Varsányi József és Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/18/1424989.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/18/1440101.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/18.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/18.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer