Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-03-23 Bácsborsód-Sükösd 4-2

FELNŐTT: Bácsborsódi SK - Sükösdi SC 4:2 (2:0)

2019. március 23. (Bácsborsód, 150 néző, 18oC, szép tavaszi idő.)

IFJÚSÁGI: Bácsborsódi SK - Sükösdi SC 2:3 (0:2)

Vezette: Allaga Iván (Fehérvári Patrik, Bányai Dorottya)

 

Bácsborsód a mindig nehéz és kellemetlen ellenfeleink egyike. 2007 óta 21 találkozón mértük össze erőnket, ebből 11 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereség született, amely számunkra kedvező. A mindenkori harcra jellemző, hogy három gólnál többre egy-egy meccsen egyik félnek sem tellett – egészen 2016-ig. Ekkor tört meg a jég, 5:1-re kaptunk ki Bácsborsódon, a visszavágót viszont mi nyertük fölényesen 6:0-ra. Az utóbbi három mérkőzésünk nagyon szoros volt, 1:0-ás vereség Bácsborsódon, sovány 0:0 itthon, majd 3:2-es győzelem hazai pályán, tavaly szeptemberben.

Ellenfelünk az őszi szezont a 8. helyen zárta, változás a télen annyi történt, hogy Cifra Bajára, a Rácz testvérek pedig Hajósra távoztak. Felsőszentivánról Kiss Gábort, a határon túlról pedig Nikola Sovilj-t igazolták.

A tavaszi nyitányon otthon 4:0-ra kaptak ki Géderlaktól, majd nyertek Felsőszentivánon 4:1-re, Szeremlén 3:1-re. A minket szorosan üldöző Kunbaja, Borota és Mélykút után, a középmezőny talán legerősebb csapataként a 7. helyen fogadtak bennünket.

Nálunk folytatódott a hagyományos bizonytalanság, az előző három mérkőzésen sem tudtunk ugyanazon összeállításban pályára lépni, most Csordás Erik, Csordás Zalán és Rozsi József hiányát kellett pótolni a védősorban. Kényszermegoldásként Molnár Zsolt vállalta a játékot, belső védőként, nem a megszokott helyén és idei első bajnokiján.

A tavaszi rajt három várakozáson felüli jó eredményt hozó mérkőzését folytatni szerettük volna – kellő mértéktartás mellett is pontokért, minimum egy pontért utaztunk Bácsborsódra. Ebbéli – talán nem alaptalan – reményeink 12 perc után porba hullottak, pedig az ismerkedés első perceiben megvolt a sanszunk a folytatásra.

Zsók Ferenczi hosszú indításával már az ötösön járt, amikor földre döntötték. Allaga játékvezető jó harminc méterről megállapította, hogy az esetet eljátszotta és 11-es helyett szabadrúgást ítélt kifelé, Zsókot pedig sárga lappal díjazta.

Zsókot bizony elütötték.

Az ilyenkor szokásos vitát követően a hazaiak az alapvonalunk közelébe értek. A teljesen veszélytelen bedobás után Matity hazagurítását Szabados rosszul találta el, tökéletes helyzetbe hozva Kiss Gábort, aki közelről a léc alá bombázott (1:0). Matity bármi mást választhatott volna, csak a hazaadást ne, most jól ismeri annak kockázatát.

Kiss Gábor lövi a hazaiak első gólját (1-0).

A korai – ingyen kapott – vezetést mélyütésként éltük meg mi, doppingként a hazaiak, és teljes sebességre kapcsoltak. Megszállták a 16-osunkat, Schultz Máté szabálytalanul tudta csak megállítani az elemében lévő Kisst. A szabadrúgást követően felütötte fejét a teljes zavar a védelmünkben, de ezt még megúsztuk. A teher alól Zsók révén szabadultunk, most Jaramazovic rúgta fel. Ferenczi 22 méteres szabadrúgása fölé ment.

A kirúgás után csak erősödött a hazai lendület: Farkas és Merkler hozta fel a labdát, az akciót Török fejezte be: erősnek nem mondható lövése a felső kapufáról hullott az ötösre. Védőink és a kapus között csődöt mondott a kommunikáció, a gyenge kapura emelést Molnár még kifejelte, s az érkező Töröknek nem volt nehéz négy méterről bepasszolni (2:0).

Öt védő gyűrűjében Török rúgja a másodikat (2-0).

Ha az első gólt mélyütésként élte meg a csapatunk, akkor ez sokkolta, a kábulat mindvégig megmaradt a fejekben, szabadulni egy percig sem tudtunk tőle. Közös volt a vélekedés, hogy ebből felállni nem fogunk, ezt a mai csapat nem bírja ki. A két gyermeteg hibából eredő teherrel kellett folytatnunk a számunkra sok jót nem ígérő mérkőzést a 12. perctől, nagyon korán megtört önbizalommal.

Lassan azért magunkhoz tértünk, Ferenczi tört be erőszakosan, Gál akasztotta, Vida Szabó Patrikot nyomta el. Ferenczi szabadrúgása elkerülte a jobb felsőt. Schultz Máté végre nagyon jó helyzetet teremtett Szabó Patriknak, 10 méteres lövését Rauf szögletre mentette, ebből Schultz fejelt fölé. Ferenczi következett, ígéretes szólója végén a 11-esen Zsókot találta el. Ilyenkor semmi sem sikerül!

Ferenczi szabadrúgása közel volt a jobb felsőhöz.

Szabó Patrik lövését Rauf szögletre ütötte, jó lehetőség maradt ki.

Tallér és Matity is aktivizálta magát, Donátot Vida dolgozta meg, Szabó Dávid szabadrúgása magasan fölé ment. Talán Ferenczi éledt leghamarabb, a 36. percbeli passzából Matity jól célozta meg a bal alsót, Rauf védeni tudta. Ljubojcic – Merkler kontra közeledett vészesen, Tamás nagyon jó ütemben lépett közbe.

A félidőig a hazaiak engedtek az iramból, kerestük azt az egy gólt, amivel meg tudtunk volna újulni, de nem ment, 2:1-gyel talán még lehetett volna valamit kezdeni. Zsók megpróbálta, de Kiss letalpalta. A 21 méteres szabadrúgást Matity a sorfalba lőtte. A 44. percben Kiss ismét odatett Zsóknak, ez már sárgát ért. Molnár szabadrúgását Schultz Máté fejelte mellé, és a félidő következett. Volt miről beszélni az öltözőben.

A második játékrészt Szabó Dávid – Bohner Zsolt cserével folytattuk, utóbbi Ruff-fal közösen kiharcolt egy szögletet. Beadását Szabó Patrik fejelte fölé. Megpróbáltunk bátrabban támadni, és elég volt ezúttal is négy perc ahhoz, hogy az árát megfizessük.

Zsók labdát szerzett Rothpflugtól és hosszan indította a jobb oldalon Ruffot, beadását megszerezték a védők, Ljubojcic indításával átszáguldottak a pályán. Ruff nem ért vissza, Tamás és Molnár közös erővel állította meg Merklert. A labda már a birtokukban volt, a csatár estében mégis továbbítani tudta Vida elé, aki könnyedén használta ki a harmadik súlyos védelmi hibánkat (3:0).

Itt a harmadik, Vida Krisztián szerezte (3-0).

Elöl és középen fokozatokkal gyorsabbak voltak, igaz, hogy mi béklyóval a lábunkban közlekedtünk. Eddig is tapasztaltuk, hogy kinyílni életveszélyes, de a harmadik gól után ez véglegesen tudatosult. Akkor mit lehet tenni? Teljesen visszaállni, vagy támadni?

A következő 15 percben a kettő vegyes változatával próbálkoztunk. A hazai válasz az eddigiektől agresszívebb ütközésekben nyilvánult meg: Aladics Bohnert, Gál Matityot rúgta meg, minden következmény nélkül. Az 56. percben reklamáló Matity és Szabó azonnal sárgát kapott, egyre hevesebb lett az adok-kapok, így Allaga Úr gyorsan kiosztott még két sárgát Ljubojcicnak és Vidának, az utóbbit Schultz Máté durva elkaszálásáért. A szabadrúgást Tamás ívelte fel, Szabó Patrik jókor érkezett és fejesével 3:1-re szépített. Gyógyír sebeinkre, ami két percig tartott!

Szabó Patrik szépített (3-1).

Tökéletesen megismételtük (lekopíroztuk) harmadik gólunkat megelőző hibánkat. Ruff fellépett a jobb oldalon, passzát elfogták és a villámgyors kontrából – két váltás után – Ljubojcic lövése a jobb alsóban kötött ki (4:1). Félő volt, hogy megismétlődik a 2016-os 5:1. Nem tanultunk semmit az előző kettőből!

Két perc múlva a negyedik, szerzője Ljubojcic (4-1).

Matity nem volt barátságban Allaga játékvezetővel, folyamatos diskurzusukért Zsók edző jobbnak látta egy sárgájával lecserélni, Pappot hozta be helyette. A 65. percben Tallérnak csúnyán betartottak, lebicegett a pályáról, Pesti váltotta. Kényszerből Zsók jött vissza helyére, ami gólszerzési esélyeinket tovább rontotta. A cserék hozta zavart Bácsborsód azonnal felismerte és kedvére szervezte támadásait.

Bohner Töröknek, Ruff Merklernek, Schultz Máté Farkasnak állta útját. Schultz sokat kapott (adós sem maradt), elővigyázatosságból célszerű volt őt is lehozni. Mezét az oldalvonaltól öt méterre vetette le, sárga lap az ára. Előtte néhány szava neki is volt a játékvezetőnek, cseréje Hornyák lett. Ezzel végleg megbomlott csapatunk egyébként sem stabil szerkezete, de a cserékkel tisztességgel folytattuk.

Papp – Pesti – Bohner és Hornyák teljes erőbedobással próbálta menteni a menthetetlent, a 84. percben mégis sikerrel. Szabó Patrik elől szögletre mentett Török. Bohner kiválóan belőtt labdájára Pesti ifjúkori magasságba emelkedett és élesen fejelt a bal sarokba (4:2).

Pesti László itt lábbal célozza meg a kaput, de a fejesét már nem tudták menteni (4-2).

A szépségtapasz még meg sem száradt, a 86. percben Zsók szabálytalanságért megkapta a második sárgáját, majd a pirosat, ők sem szerették egymást. Esemény maradt még az utolsó percekre is: Török egymás után kétszer hibázott ziccerben, Molnár szenzációsan szerelte az ötösön Merklert, s a vége csak azért nem lett 4:3, mert Tamás gólpasszát Szabó Patrik a 90. percben – tiszta helyzetben – belsővel a bal kapufa mellé helyezte.

Allaga játékvezető működését le nem írható minősítések kísérték mindkét oldal szurkolói részéről, ez több volt a szokásosnál. Rossz napja volt, nekünk is. Egy dolgot azonban szögezzünk le: ezen a napon Bácsborsód jobb volt és megérdemelten nyert, a mérkőzést mi veszítettük el. Elgondolkodni talán azon lehetne, mi van akkor, ha befújja Zsók buktatásáért a 11-est, még a második percben.

 

Allaga Iván játékvezető osztályzata: 6 pont.

Allaga Iván játékvezető a segítőivel.

 

Ifjúsági csapatunk jó játékkal 3:2-re nyert. Góllövők: Pintye Krisztián (2), Kárpáti Zsolt (1).

Pintye Krisztián kapásgólja (0-1).

Pintye Krisztián másodszor is betalált (0-2).

Kárpáti Zsolt győztes gólja (2-3).

 

Sükösd, 2019. március 25.

Varsányi József

(A felnőtt mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette, az ifjúságiét pedig Jarmaczkiné Ispánovics Judit, akinek szívességet ezúton is megköszönjük!)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/20/1425000.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/20.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/20/1440111.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/20.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer