Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-03-31 Szeremle-Sükösd 4-2

FELNŐTT: Dunagyöngye SK Szeremle - Sükösdi SC 4:2 (1:1)

2019. március 31. (Szeremle, 150 néző, 19oC, nyárias napsütés.)

IFJÚSÁGI: Dunagyöngye SK Szeremle - Sükösdi SC 3:4 (0:1)

Vezette: Géró István (Kiss László Attila, Horváth Zoltán)

 

Az elmúlt heti bevezetőmben azt írtam Bácsborsódról, hogy a legkellemetlenebb ellenfeleink egyike. Nem tévedtem, győzelmükkel igazolták állításomat. Maradva a párhuzamnál, Szeremle a legkellemesebbek közé tartozik. Mindig fordulatokban gazdag, izgalmas meccseket játszottunk velük, számunkra nagyon jó eredményekkel. 2007 óta a 20 találkozónkból 15-öt megnyertünk, 2 végződött döntetlennel, 3 egy gólkülönbségű vereséggel. Az utóbbi öt évben egyetlen pontot sem tudtak szerezni ellenünk.

Az ősszel remekül kezdtek, nagyarányú győzelmekkel, 16 pontjukkal a 10. helyen végeztek. A télen Simon József Felsőszentivánra, Kovács Balázs és Majorosi Milán Dunafalvára igazolt, Mihalics Róbertre fegyelmi okok miatt nem számítanak. Sáfrány Igor érkezett Borotáról és Oláh Gábor Budapestről.

Őszi, még jónak mondható szereplésüket tavasszal már nem tudták folytatni, négy mérkőzés, négy vereség: Baján 5:1, Borotán 2:0, Bácsborsóddal otthon 1:3, Érsekcsanádon 6:1. Szombati edző fegyelmi gondjairól tájékoztatott, Felső Zsoltot három hétre eltiltották, meghatározó játékosokat ültettek a kispadra. Emellett Hegyi és Feidt sérülése miatt hiányzott.

Mi a várakozáson felül jól vettük az első három fordulót, hét pontot szereztünk. A múlt heti bácsborsódi vereségünkkel lecsúsztunk a dobogóról, ezt még egyszeri kisiklásnak lehetett elkönyvelni. Csakhogy: Zsókot kiállították, Rozsi a második heti eltiltását töltötte, Schultz Máté öt sárgája miatt nem léphetett pályára, Matity, Kárpáti és Pesti sérülten ült a kispadon. Mindezek hiányát nem tudjuk pótolni, de bíztunk a meglévőkben és győzni mentünk Szeremlére. A múlt ígért még ennyit.

A hazaiak az első perctől komolyan gondolták, hogy véget vetnek tartós sikertelenségi sorozatuknak, és ennek megfelelően kezdtek. Bölcskei és Hegyi lábai közül kaparta ki Tamás és Molnár a labdát a jobb kapufánál. Tallér válaszolt egy gyenge fejessel, Szalai tisztázott az ígéretes helyzetben lévő Papp elől, majd Szabó Patrik emelt távolról fölé. Gajári fogta Dudás veszélytelen lövését.

Bölcskei elől ment Tamás és Molnár közös erővel.

Bohner passzával jól indult Szabó Patrik, Szalai akasztotta. Ferenczi 26 méteres szabadrúgása a védőkről került az alapvonalon túlra. A kisszögletből nem tudtunk semmit kihozni, de Ruff és Molnár akciójánál a védők hibáztak, ajándék labda került róluk Papp elé az ötösön. Árpi kivárt egy ütemet, és Szalai kivágta előle a labdát az alapvonalon túlra.

Az oda-vissza hullámzó játékban Szeremle a 14. percben mutatta be először, hogy mire készülnek és milyen gyorsak kontrában. Csordás Erik csak szabálytalanul tudta megállítani Bölcskeit. Dudás 28 méteres szabadrúgása átszállt a védőinken, Lukács jól érkezett és a hosszú sarokról bólintott a hálóba (1:0).

A kontrára kontrával válaszoltunk. Ruff beadása jó helyen találta Pappot, most Dudás volt gyorsabb és menteni tudott. A 20. percben Csordás Erik a földön maradt és cserét kért – nem bántotta senki, valószínű, hogy a gól előtti ütközésnél húzódott vagy szakadt meg a vádlijában. Helyére öccse, Zalán került. A stabilnak nem mondható védelmünk Erik kiválásával tovább gyengült.

Csordás Erik a földön, nem tudta folytatni.

Igyekeztünk hátrányunkat minél előbb kiegyenlíteni. Középpályánk Ruff – Bohner – Szabó Patrik felállásban eddig egy félidőt játszott, az előkészítésekbe sok hiba csúszott, az üresjáratok csak emésztették az energiát, javukra szól, hogy megállás nélkül küzdöttek. Ellenfelünk 20 méterre a kapujától lezárta a folyosókat, visszaverték kezdeményezéseinket, amelyek nagy részéből hiányzott az átgondolt tervszerűség.

Ruff Lénárd vérző orrához Géró játékvezető nyújtott segítséget.

Szeremle lényegesen gyorsabb volt a helyzetfelismerésben és végrehajtásban. A következő negyed órában Orsós, Lukács és Bölcskei volt nagyon aktív, nálunk Ferenczi váltott sebességet, labdát szerzett, lekészítéséből Szabó Patrik emelt 16-ról, belsővel fölé.

A mérkőzés 37. percéig kiegyenlített mezőnyjáték mellett sokszor cserélt gazdát a labda, a kapuk alig forogtak veszélyben, amikor a jobb oldali támadásunk végén Papp beadását Hegyi kézzel érintette. A megítélt 11-est Tallér biztosan lőtte a bal alsóba (1:1). Az eset kapcsán Hegyi kapta a mérkőzés első sárgáját, Papp gyorsan a következőt.

Tallér 11-es gólja, Szabó Patrik megy a labdáért (1-1).

Az egyenlítés felrázta a hazaiakat, Orsós, Dudás és Sáfrány ért fel a 16-osunkig, Tallér, Molnár és Szabó Dávid időben közbe tudott lépni. Felső szögletével és Gajári öklözésével zárult az első félidő, reális, 1:1-es állással.

Papp szabadrúgáshoz készül.

A félidő Felső szögletével és Gajári öklözésével zárult.

A második játékrész első percében megint Bölcskei jutott az alapvonalig, őt Tamás szerelte, a másik oldalon pedig Ferenczit kényes helyzetben Szalai. A 49. percben az előretörő Ruffot Dudás döntötte le, Szabó Dávid 30 méteres nagy erejű szabadrúgása a jobb felsőben kötött ki, Oláh rá sem tudott mozdulni (1:2).

Erre vártunk és úgy véltük, ha többet nem is, ezt meg tudjuk őrizni. Ehelyett erőteljesen támadni kezdtünk a harmadik gólért, annak minden kockázatával. Két perccel a vezető gólunk után még jónak is látszott: Papp elcsípett egy védői passzt, s két csel után tisztán lőhetett – a kapu fölé. Ferenczinek is megadatott a lehetőség, Bohner szögletét alig fejelte a kapufa mellé.

Szombati edző erre az 54. percben újabb cserével reagált, Szalai helyett Kudellát hozta be. A két cserével jobb lett a Szeremle, főleg támadásban. A 64. perc – szerencsével ugyan, de - meghozta eredményét. Szabó Dávid az ötösön kivárt a felszabadítással, Kudella rácsapott, s a kemény összerúgásból felpattanó labda Dávid arcáról – a fizika törvényeit meghazudtolva – hullott a hálóba (2:2).

Az egyenlítés hatalmas lélektani előnyt hozott a hazaiaknak, nem volt kétséges, hogy élni fognak vele. A gól után nálunk Ferenczit Pesti követte. A bekövetkező nyomást nyolc percig bírtuk, baloldali gyors akcióból Bölcskei Hornyákot játszotta meg, a visszakapott passzáról Csordás Zalán és Tamás lemaradt, s a kiszolgáltatott helyzetben lévő Gajári mellett 12 méterről megszerezte a vezetést (3:2).

Zsók edző Molnár helyett Kárpátit cserélte be, aki egy hónapja labdát sem látott, s végig észrevétlen maradt, a 82. percben kénytelen volt lehozni Szabó Dávidot is, hogy ki ne állítsák. Cseréje Hornyák Tamás lett. A nálunk véglegesen felbomló rend a hazaiakat segítette, érezték a kínálkozó nagy lehetőséget és mindent beleadtak. Elek Milán már csak Gajárival állt szemben, bravúrja még segített, Orsós hagyta ki a következő százast. Csordás Zalán felrúgta Hornyákot, jogos volt a sárga lap.

Lukács elől Gajári felszedi a labdát.

A végső erejét mozgósító csapatunk – Tamással az élen – áttelepült az ellenfél térfelére, mindent egy lapra téve a kiegyenlítésért. Ennek ára van! A 89. percben Hornyák Erik egyedül indulhatott a félpályáról, Tallér beérte, elé került, s az ütközés után a földre került. A játékvezető tovább engedte, s Hornyák Erik a befejezésig meg sem állt (4:2).

A meccs eldőlt, bár a hosszabbítással volt még hat percünk. Tamás, Szabó Patrik, Bohner és Pesti kísérleteit sorra meghiúsította a hazai védelem. Sőt! Erejükből futotta még egy utolsó kontrára, Hornyák Tamás testével tartotta fel a kapura húzó Elek Balázst.

Megtörtént, amire kevesen számítottak, véget ért egy hosszú sikeres sorozatunk. Többször leírtam, hogy Szeremle jobb csapat, mint a tabellán elfoglalt helye. Arra nem számítottam, hogy ezt éppen ellenünk bizonyítják be. Bácsborsód után le kellett nyelnünk a második keserű pirulát is, most ennyire voltunk képesek. Beérném azzal, ha ez lenne az utolsó!

 

Ifjúsági csapatunk jó mérkőzésen 4:3-ra nyert. Gólszerzők: Pusztai Máté (2), Petrás Gergő és Rácz Erik.

 

Géró István játékvezető osztályzata: 8 pont.

Géró István játékvezető a segítőivel.

 

Sükösd, 2019. április 2.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Németh József készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/21/1425636.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/21.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/21/1440120.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/21.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer