Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-04-20 Sükösd-Hercegszántó 4-1

FELNŐTT: Sükösdi SC – Hercegszántói FC 4:1 (1:1)

2019. április 20. (Sükösd, 250 néző, 22oC, szép napos idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Hercegszántói FC 5:2 (2:2)

Vezette: Polyák Attila Péter (Tóth István, Kiss Dominik)

 

Hercegszántó hosszú évek kihagyása után a második bajnoki évét tölti a megyei II. osztályban. Az első évben tisztes helytállással a 11. helyen végeztek, az ősszel ezt már folytatni nem tudták. A 16 találkozóból hármat tudtak megnyerni: Bajaszentistván, Szeremle és a Híd SC ellen. A másik tizenhárom alatt nagyarányú vereségeket (Mélykúton 6:0, Borotán 11:0, Bácsborsódon 6:0, Sükösdön 8:1) is elszenvedtek, amelyek a csapat gyengélkedéséről szóltak. Kilenc megszerzett pontjukból két büntetőt levont a szövetség, így hét pontjukkal a 15. helyen vonultak téli pihenőre.

Hogy elkerüljék a kiesést, visszahívták Szilágyi János edzőt és négy határon kívüli játékost: Ilic-et, Mijatovic-ot, Bjelant és Zunic-ot igazolták. Hazajött régi kapusuk, Tamási is. A mögöttem helyet foglaló vendégszurkolók szerint az újonnan igazoltak próbajátékon vannak, s ha az elvárásnak megfelelően teljesítenek, a következő szezont már pénzért játsszák. Vannak erről ellentétes hírek is, de ma már ez nem újdonság.

A tavaszt mindjárt meglepetéssel kezdték, Mélykútot verték 2:1-re, folytatták Nemesnádudvaron (0:2), begyűjtötték a három pontot Tompa ellen is. A feltűnően jó rajtot két rettenetes zakó követte: Dusnokon 9:0, amit megismételtek otthon Géderlak ellen is. Baján az utolsó pillanatban maradtak alul 3:2-re, aztán gyorsan rúgtak ötöt a 7. helyezett Bácsborsódnak. Hét mérkőzésen 12 pontot szereztek (mi 8-at), és felkapaszkodtak a 12. helyre. Teljesítményükkel igazolták, hogy nem az őszi csapatukkal találkozunk, nehéz megítélni, hogy most melyik arcukat mutatják, és mire számíthatunk.

A Csordás testvérek, Pesti és Szabó Dávid hiányával csak Zsók pályára lépésében bízhattunk. Nem hiába, mert 30 másodperc után Szabó Patrik íveléséből közelről lőhetett, a kapusbravúr mentette meg őket a vezetéstől, amire csak három percet kellett várnunk.

Zsók már a 30. másodpercben gólhelyzetbe került, itt a kapusbravúr még megmentette őket.

Rozsi felhozott labdájával Zsók indult befelé, Kárpátinak szánt passza visszajött a védőkről, amit Zsók 14 méterről erőből bevágott (1:0).

Zsók megszerzi vezető találatunkat a 3. percben (1-0).

Rozsi végig jól játszott.

A gyors vezetésünk némi meglepetéssel szolgált, tudattuk velük, hogy nyerni akarunk, minden kóstolgatás nélkül. Hamar igazolódott a hír, hogy kiváló középpályájuk és támadósoruk mögött sebezhető védelem áll. Rövid átmenet után a meglepetés oldódott és nagyobb törést nem okozott, rendezték soraikat.

Módunk volt megismerni Predrag Zunic és társai technikai képzettségét és gyorsaságát, ami komoly kihívást jelentett védőinknek. Ettől függetlenül Matity, Schultz Máté és Rozsi révén továbbra is a támadásokra összpontosítottunk. Ferenczi Zsókot és Kárpátit játszotta meg, Tallér jó beadásáról maradt le Kacsa. Válaszként Zunic lövését másodszorra fogta Gajári.

Az első negyed órában valamivel mi kezdeményeztünk többet, de a folyamatos játék akadozott, s ez elég volt ahhoz, hogy egyenlítsenek. Egy baloldali hosszú indítással Zunic felgyorsított, lépéselőnyhöz jutott Szabó Patrikkal szemben és befelé cselezett. Patrik követte, Tamás jött a segítségére. Hármuk ütközéséből Patrik csúszását szabálytalannak látta a játékvezető és befújta a 11-est, amit Murinyi biztosan értékesített (1:1).

Szabó Patrik becsúszását szabálytalannak találta a játékvezető.

Murinyi 11-esből egyenlített (1-1).

Kezdődött minden elölről. Zsók jó cselekkel indult, az utolsó pillanatban szerelni tudta Kasznai. A Schultz – Matity akcióból Donát lőtt magasan fölé. A kirúgásra Schultz és Nagy Győző egyszerre emelkedett, összefejeltek, Máté a földön maradt, de folytatni tudta. Nem így Matity, aki a 21. percben cserét kért, makacs húzódása kiújult. Helyette Molnár érkezett, Ruff lépett előrébb.

Matity lába most 21 percig bírta.

Gyorsaságban legtöbbször Tallér vette fel a harcot, eredményesen. Zsókot játszotta meg, visszagurításából Ferenczi nagy lövése zúgott el a bal kapufa mellett. Ez bizony helyzet volt!

Gyorsaságban Tallér tudta felvenni a hercegszántóiakkal a versenyt.

Zsók visszagurított, Ferenczi 16 méteres nagy lövése nagyon közel járt a gólhoz.

Ellenfelünk ez ideig középen és a jobb oldalon kereste a rést, a következő 8-10 percben váltott a másik oldalra. Kovács László gyorsasága nehéz feladat elé állította Ruffot és Molnárt, de többször felért Murinyi is, minden labdájukkal Zunic-ot keresték. A 35. percben Tamás nagy mentése kellett a megállításához.

Ruff Zunic nyomában.

Mijatovic méltó társa volt Zunic-nak.

A következő percben cserélt ellenfelünk, az edző levitte Kasznait és Somogyit hozta be. A 42. percben újabb cseréje Vörös helyett Nagy Benjámin lett.

A szünetig – kiegyenlített mezőnyjáték mellett – egy-egy lehetősége adódott még mindkét csapatnak. Nálunk Kárpáti fejesét védte szépen Szudoczki, a másik oldalon Kovács lövését hárította lábbal Gajári – szerencsénkre nem volt érkező.

Kárpáti fejesét védte szépen Szudoczki.

Kárpáti középre, illetve Ferenczi hátrahúzásával nagy üres területek maradtak kihasználatlanul a jobb oldalunkon, emellett kínáltuk a lehetőséget a bal oldali védők feljárásának. Az 1:1-es állás reális mérőszáma volt az első félidőnek.

A második játékrészt mi kezdtük nagyobb intenzitással. Kanizsai elnyomta Ferenczit, Rozsi szabadrúgásából Szabó Patrik fejelt fölé. Gyors egymás után rúghattunk két szögletet, amelyre Zunic kontrája volt a válasz. Tamás kézzel ért a beadásához, megkapta a sárga lapját, Murinyi életerős szabadrúgása 18-ról érintés nélkül suhant el, legalább 20 láb között. Az 54. percben Zunic lövése ment fölé, aztán a mi jó perceink következtek.

Tallért nem tudták követni, átadását Kárpáti hét méterről rúgta a kapusba. Százas ziccer volt a javából! Zsók az alapvonalig cselezte magát, visszagurítására nem érkezett senki. Zsók nagyon élt, Mijatovic buktatta, a félvonalon valamivel túl. Rozsi szabadrúgása tökéletesen tiszta helyzetben találta Kárpátit, aki az ötösről képtelen volt a kaput eltalálni.

A 64. percben a harmadik cseréjét is végrehajtotta Hercegszántó, Ilic – Bjelan váltással, négy perc múlva mi is követtük, Ferenczi helyett Bohner jött be. Bjelan elől Ruff, Tallér elől Nagy Győző keresztezett. A vendégek cseréjével megbomlott a csapat szerkezete, lendületük megroppant, későn és rosszul érkeztek hátulról a labdák. A levegőbe az volt, hogy ez a meccs megnyerhető, az eddigiektől kedvezőbb helyzetbe kerültünk.

Támadásainkat egyre több hibával hárították az első félidőben még jól záró védők. A 72. percben Bohner lepasszolt kis szögletével Rozsi lépett be a 16-osra, Mészáros csak buktatni tudta. A 11-es itt is járt! Tallér félmagas büntetőjét Szudoczki kiütötte, s a védő nélküli Szabó Patrik éles szögből lőtt a hosszú sarokba (2:1).

Tallér büntetőjét Szudoczki kiöklözte...

... Szabó Patrik pedig a hosszúba küldte (2-1).

A gól után mi is végrehajtottunk harmadik cserénket, Kárpáti helyett Papp folytatta. Bemutatkozásként Ruff beadását fejelte fölé, majd Bohner passzát szedte fel előle a kapus. A következő Bohner – Zsók akció végén Zsók még elcsúszott ziccerben, de a 84. percben már nem hibázott. Gajári hosszú kirúgásával Rozsi otthagyta védőjét, buktatni hátulról sem tudta. A játékvezető előnyszabályt alkalmazott, gólpasszából Zsók ismét betalált (3:1).

Itt a harmadik, szerzője Zsók (3-1).

Jöhetett az utolsó cserénk, Tamás helyett Hornyák. Megvolt, de még nem ért véget a meccs, miénk volt már a pálya. A 89. percben Rozsi előtt szabad volt az út, úgy tűnt, hogy a kapuig meg sem áll, de Nagy Győző felrúgta. Bohner ívelése a már rendezetlen védők között érkezett Zsók elé, aki most sem kegyelmezett (4:1).

Itt a negyedik, Zsók harmadik találata (4-1).

Küzdelmes, nehéz mérkőzésen nyertünk, egy Zsókkal jobbak voltunk!

 

Ifjúsági csapatunk is hozta a húsvéti ajándékot, hátrányból fordítani tudott és 5:2-re győzött. Góllövők: Kárpáti Milán (2), Pintye Krisztián, Rácz Erik, Kárpáti Zsolt.

 

Polyák Attila Péter játékvezető osztályzata: 8 pont.

Polyák Attila Péter játékvezető a segítőivel.

 

Sükösd, 2019. április 22.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/24/1425667.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/24.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/24/1441451.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/24.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer