Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-04-27 Híd SC-Sükösd 1-9

FELNŐTT: Híd SC - Sükösdi SC 1:9 (1:2)

2019. április 27. (Nagybaracska, 100 néző, 13oC, borús idő.)

IFJÚSÁGI: Híd SC - Sükösdi SC 4:3 (3:1)

Vezette: Papp Gergely Károly (Markó Károly, Grécs Bettina)

 

Nagybaracska a Híd SC-jével – nem is olyan régen – a térség irigyelt csapata volt, jobbnál jobb játékosokkal és sikerekkel. A helyzet alaposan megváltozott, a község csapata évek óta gyengélkedik. Ősszel súlyos vereségek sorát szenvedték el. Három győzelemmel (Nemesnádudvaron 1:2, Bajaszentistvánon 0:1, otthon 2:0 Szeremle ellen), egy döntetlennel (Tompa ellen 2:2) 10 pontot szereztek, amivel a 14. helyen végeztek.

Különösebb változások nélkül kezdték a tavaszt és ott folytatták, ahol abbahagyták. Érsekcsanádon 7:0, Mélykúton 6:2, Géderlakon 8:1, Baján 6:2. Csak Tompán tudtak nyerni (1:3), és a múlt héten 2:2-es döntetlennel tértek haza Bácsborsódról. Így az őszi 10 pontjukhoz négyet tudtak eddig hozzátenni, 14 pontjukkal az utolsó helyen találták magukat. Bajban van a Híd SC!

2015 óta hétszer találkoztunk, egy végződött döntetlennel, 26:6-os gólkülönbséggel a javunkra. Hercegszántó elleni győzelmünk sokat javított a csapat hangulatán, Matity, Csordás Erik és Szabó Patrik hiányával is bíztunk abban, hogy a három pontot hazahozzuk. A 6. és a 16. helyezett találkozójánál ez joggal elvárható, de számolni kellett előző heti bácsborsódi döntetlenjükkel is.

Zsók edző annyit mondott, hogy győzni jöttünk és egy nem várt húzással állt elő. Maga hátrébb lépett a középpályára előkészítő szerepkörbe, s helyére behozta előre élete első bajnoki mérkőzésére az ifiből Kárpáti Zsoltot.

Minden finomkodás és bemelegítő passzok nélkül, „élesben” indult a mérkőzés. Tallér beadásnak szánt ívelését a bal felsőből szedte ki Kovács kapus, amire nyomban érkezett a Németh – Holczer – Mihálovics akció, amit Molnár higgadtan állított meg. Zsók kimért passzaival indította a két Kárpátit, a védők időben közbe tudtak lépni.

Aztán a 6. percben jött a meglepetés: a bevezető támadásainkat segítő baloldali védelmünk fennragadt, szabad volt az út. Gyors és formás kontrájuk végén Jakab beadását Holczer védő nélkül vehette át és 12 méterről megszerezte a vezetést (1:0).

A hazai szurkolók itt még optimisták, vezet a csapatuk 1-0-ra.

Nem így képzeltük, de a hiba azért nagyobb zavart nem okozott, folytattuk támadásainkat, továbbra is szélső védőink felfutásával. Középen Schultz Máté és Rozsi próbálkozott távoli átlövésekkel, egyelőre eredmény nélkül.

Vendéglátóinkat feldobta a gyors vezetés, harcosan és gyorsan szerették volna növelni előnyünket. Ebben Holczer járt elöl, mozgatta a társakat, maga Tamás belépője miatt nem jutott tovább. Jó helyről járó szabadrúgását nagyon elmérte.

Támadásban a Híd SC.

A fordulásból Rozsi hozta fel a labdát a 11. percben, beadásánál Töttös Dániel húzta le Kárpáti Krisztiánt, a 16-oson belül. A megítélt 11-est Tallér biztosan lőtte a jobb sarokba (1:1).

Az egyenlítés jó alap volt arra, hogy kezünkbe vegyük a játék irányítását, az eredeti játékfelfogásban, nagyobb ellenállás nélkül jutottunk el a 16-osig, Ferenczit Bosnyák, Kárpáti Zsoltot Németh akasztotta. A szabadrúgásokból Kárpáti Krisztián és Ferenczi került jó pozícióba, az előbbi lövését fogta Kovács, az utóbbié magasan fölé szállt.

Elöl – elsősorban Holczer révén – egy-egy akcióval még veszélyes volt a Híd SC, tartani lehetett Hangya, Bosnyák és Jakab megmozdulásaitól is, rájuk figyelni kellett. Megoldásaikban 30-35 percig volt erő és elképzelés, de a védelmünkkel nem boldogultak. Holczer két magánakcióját Schultz Máté és Tamás állította meg, Töttös Dániel 22 méteres szabadrúgása nem okozott gondot Gajárinak.

Ritka jelenet, Gajárinak Mihálovics elől kellett mentenie.

A következő 12 percben magasabb fordulatszámra kapcsoltunk, sorozatban dolgoztuk ki és hagytuk ki gólt ígérő helyzeteinket. Kárpáti Zsolt visszagurítását nagy erővel lőtte fölé Ferenczi. A Tallér – Schultz Máté – Zsók kombinációból Rozsi durrantott fölé, a következő passzából Zsók találta telibe a felső kapufát.

A 43. percig folytak kísérleteink a kapu bevételére, amikor Zsók Rozsi felívelt labdáját az ötösön átvette, lövését a kapus kiütötte, Ruff bepasszolta, Zsók pedig befejezte (1:2).

A következő két percben Schultz lőtt 25 m-ről fölé, az ellentámadást Németh szöglete zárta, amit Mihálovics fejelt élesen a kapufa mellé. Ez helyzet volt!

Játékban jobbak voltunk, de az utolsó passzok nem jöttek be, öt-hat helyzetünk kimaradt, amit a második félidőben gazdagon pótoltunk.

A 47. percben Rozsi – sikeres cipőváltás után – átvette Molnár indítását, Mihálovics nyomban buktatta. Szabadrúgása pontosan érkezett Zsók fejére, s onnan 10 méterről a léc alá (1:3).

Egy a kilenc közül. Zsók szerezte.

A találat a mérkőzés töréspontja volt, számunkra felszabadult, élvezetes játékot, a hazaiaknak gyötrelmes 43 percet hozott.

Zsók hozta a Hercegszántó elleni formáját, előkészítésben és befejezésben magával vitte csapatát. Újabb góljára nyolc percet kellett várni. Rozsit Sebők elkaszálta, szabadrúgását Zsók átvette és 15-ről harmadszor is bevette Kovács kapuját. Szép munka, mesterhármas (1:4)!

Ferenczi, Zsók és Kárpáti Zsolt várja Rozsi beadását.

Rátelepültünk a 16-osra, felőröltük a védők erejét és idegeit, nyomásunkat négy percig állták és jött a következő sakk-matt pozíció. Zsók Rozsi szabadrúgásával átkígyózott három védőn, elfektette a kapust is, visszagurítását Schultz Máté nyomta közelről a kapuba (1:5).

Schultz Máté is betalált.

Fogyóban volt a hazai erő, kedvünkre játszhattunk, pedig még csak a 63. percnél tartottunk. Zsók – Kárpáti Zsolt labdaváltás után „Kacsa II.” ívelését Ferenczi fejelte a hosszú sarokba (1:6).

Ferenczi hazai pályán.

Közben Kárpáti Krisztián megsérült, le kellett cserélni, Bohner váltotta. Megállás nem volt, a 67. percben Ferenczi megszerzett egy elveszettnek látszó labdát, estében még kapura kanyarintotta. Kovács kapus addig bizonytalankodott, míg kiejtette, s a résen lévő újonc Kárpáti lazán bepasszolta (1:7).

A 72. percben újabb cserével folytattuk, Schultz Máté helyett Papp jött be és folytatódott a gála, egyre halványabb ellenállás mellett. Hosszú idő után nagy lövéssel jelentkezett a láthatóan kedvet vesztett Holczer, a 79. percben csereként pályára lépő Szabados lábbal mentett.

A hazaiak lélekben feladták, Zsókkal végleg nem tudtak mit kezdeni. Cselsorozatával már a 16-oson belül járt, amikor felrúgták. A vitathatatlan 11-est Papp biztosan lőtte a jobb sarokba (1:8).

Itt már jöhetett a negyedik cserénk, Molnár helyett Szabó Dávid. Nem csökkent a sükösdi ambíció, a 82. percben Bohner passzát Zsók tette Kárpáti Zsolt elé, nem volt nehéz dolga, bepasszolta a kilencediket (1:9).

Az utolsó gólunk előtti pillanat.

Kovács kapus kilencszer szedte ki maga mögül a labdát.

A végjátékban Ferenczi és Papp nagy lövését hárította Kovács, Holczer vállalt még egy elkeseredett szólót, amelyből gyatrán mellé lőtt. Részünkről Tamás szerette volna mindenáron megszerezni a tizediket, de sehogy nem jött össze.

Maradt a kilenc, amelyre a második félidei játékával rászolgált csapatunk, most ennyivel jobbak voltunk!

 

Ifjúsági csapatunk a 60. percben még vezetett 3:2-re, végül 4:3-ra kikapott. Góljainkat Balázs Máté, Kárpáti Milán és Kolompár Kevin szerezte.

 

Papp Gergely Károly játékvezetőnek nem volt nehéz dolga, osztályzata: 9 pont.

 

Sükösd, 2019. április 29.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Németh József készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/25/1425672.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/25.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/25/1441457.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/25.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer