Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-05-19 Sükösd-Érsekcsanád 3-2

FELNŐTT: Sükösdi SC – Érsekcsanádi KSKE 3:2 (1:2)

2019. május 19. (Sükösd, 300 néző, 18oC, változó, napos és felhős idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Érsekcsanádi KSKE 0:8 (0:4)

Vezette: Tóth Csaba (Béleczki László, Suba Zoltán)

 

Érsekcsanádi szomszédjainkkal hetven éve folyik a szakadatlan vetélkedés, találkozóinkat megkülönböztetett figyelem kíséri. Alakulhat bárhogy a két csapat szereplése, ezen a napon elveszti jelentőségét a tabellán elfoglalt helye, biztosra senki sem mehet. Sokszor leírtam már, hogy ez az év mérkőzése, most sincs okom ezen változtatni, így volt ez ma is. A múlni nem akaró presztízst csak növelte, hogy csapatukat sükösdi edző, Vörös Dávid vezényli, benne három sükösdi játékossal, nálunk három érsekcsanádival.

Vendégeink meglepően jól kezdték az őszt, három győztes mérkőzéssel, a folytatásban már erősen gyengélkedtek, zsinórban hétszer vesztettek. A 11. fordulóban találtak magukra, Bajaszentistvánt tudták megverni. A következő öt forduló sem volt jobb, négy vereséggel - köztük a hazai pályám tőlünk kapott 0:5-tel. Ezen javított a Kunbajáról elhozott értékes pont, majd a Hercegszántó elleni győztes szezonzáró. A megszerzett 13 pontjukkal a 13. helyen teleltek.

A télen Szarka Hajósra igazolt, tőlünk Radics Szabolcs követte a bátyját. A keret az ifiből felhozott Szabó Jánossal, Mucsi Milánnal és Neszvecskó Andrással bővült, ezen kívül újra kezdte Kiss Tibor, viszont Gergity sérült.

Hasonlóan az őszihez, a tavaszi rajtot is jól vették, az első négy fordulóból hármat megnyertek, Borotán meg kellett hajolniuk (5:1), aztán 6:1 Szeremle elleni győzelem, Mélykút ellen otthon 3:5, Nemesnádudvaron 1:1, Dusnokon 3:0-ás vereség, majd 2:1-es győzelem Tompa ellen, Géderlakkal otthon 2:7. Értékes 3:3-as döntetlen Baján, a múlt héten Bácsborsódot verték 2:1-re, ami a csapat javuló formáját jelzi. Az őszi 13-hoz már eddig 17-et tudtak hozzátenni, 30 pontjukkal feljöttek a 10. helyre, jobb a csapat, mint ősszel.

Nálunk a borotai kiadós verés után nem lehetett tudni, mire számíthatunk, a sorozatos sérülések miatt elvesztettük korábbi stabilitásunkat, a dobogós álmaink elszálltak, a 6. helyre csúsztunk vissza. Rozsi, Ferenczi, Bohner, Csordás Erik hiányával léptünk most is pályára, a sérült Matity 25 percet tudott vállalni, így nagyon nehéz feladat elé nézett csapatunk.

E felől semmi kétséget nem hagytak, már az első percben nekünk rontottak, fiatalos hévvel és duzzadó önbizalommal, gyorsan, energikusan. Elérkezettnek látták az időt, hogy a 2014 májusa óta tartó sükösdi győzelmi sorozatot végre megállítsák. Tízszer találkoztunk és tízszer nyertünk. Az kétségtelen, hogy a fordításra most látszott eddigi legnagyobb esélyük.

A 20-22 éves átlag életkorú gárda támadásban nagyon veszélyes, védekezésben már kevésbé jó. Eltökélt céljuk volt Zsók kikapcsolása, nem felejtették, hogy az őszi 0:5-nél háromszor talált be.

Percenként érkeztek a kapunk elé, Novotnik Gábort Schultz Máté állította meg, 35 méteres szabadrúgását Gajári biztosan húzta le, majd Taba lőtt távolról fölé.

Első kísérletünkből Kárpáti Zsolt rontotta el Zsók ígéretes beadását, gyámoltalanul a kapus kezébe gurította. A válaszuk ettől sokkal jobb volt, már a 8. percben igazolták, hogy nem májusi kikapcsolódásra jöttek. A Büte – Novotnik Gábor labdaváltásba Papp szabálytalanul lépett be, a játékvezető nem fújt, hagyta tovább menni a támadót, Novotnik passzából Büte nagy gólt lőtt a hosszú sarokba (0:1).

Büte kilövi a jobb sarkot (0-1).

A korai eredmény megerősítette vendégeinket abban a hitükben, amiért jöttek, ráerősítettek az eddigiekre és nehéz 6-7 percet éltünk át. Kisst Ruff, Bütét Tallér és Csordás Zalán szerelte kényesnek mondható helyzetekben.

A szorításból Zsók révén szabadultunk. Először Taba rúgott oda neki, 28 méteres szabadrúgása fölé ment. Másodszor gólt érő beadását Könyves mentette az ötösön, harmadszor Kacsát hozta 100%-os helyzetbe, aki 12 méterről csúnyán fölé durrantott.

Ezzel egy lendületünk ki is fulladt, kerestük a fogást, de egyelőre nem találtuk – olyannyira, hogy a 22. percben nagyon veszélyes helyzetbe manővereztük magunkat. Egy hosszú felívelést Papp felfejelt a levegőbe, a lehulló labdát mindenki kereste, mi nem találtuk. Már megoldódni látszott a helyzet, amikor Novotnik Ferenc elől Ruff kézzel sodorta el a labdát a 16-oson belül. A büntetőből Büte duplázhatott (0:2).

Büte 11-esből növeli az előnyt (0-2).

Vészesen ott volt a levegőben, hogy ma el is bukhatunk. Megroggyantunk, de padlót azért nem fogtunk, pedig az érsekcsanádi éhség semmit sem csillapodott. Schultz Máté Horváthot, Tallér a kirobbanó Kisst szerelte.

Büte és Tallér is duplázott a mérkőzésen.

Itt még Büte elégedettebb, ami érthető kétgólos előnyük tudatában.

Még mindig kerestük önmagunkat, beadásainkkal, íveléseinkkel nem boldogultunk, a védők mindig közbe tudtak lépni. A labdakihozataluk gyors volt, a széleken és középen egyaránt.

Zsókra folyamatosan vigyáztak.

A 36. percben Kiss Tibor éppen középről kapott egy nagy indítást, követni nem tudtuk, rávezette a labdát Gajárira. Lövését kapusunk egészen kivételes bravúrral hárította, a kipattanóból már fel tudtunk szabadítani. Általános volt a vélekedés arról, hogy a mérkőzés döntő pillanatát láttuk, ha ez bemegy, 0:3-ról már nincs visszaút!

A bravúr segített a társaknak, állva maradtunk és támadtunk. Zsók az alapvonalig küzdötte magát, beadását Kárpáti Zsolt ziccerben hibázta el. A végig teljes erőbedobással küzdő Szabó Patrik folyamatos védőmunkája mellett gyors egymás után felvállalt két szólót is. Az elsőt még 10 méterről mellé rúgta, a másodiknál negyvenről indult és öt emberen jutott túl, jól eltalált sarokba tartó lövését Radics Szabolcs nem foghatta (1:2). A 41. percben, a lehető legjobbkor szépítettünk, így életben maradt a remény.

Szabó Patriknak első helyzete még nem ment be.

Szabó Patrik ballábasa a jobb sarokban (1-2).

A második félidőt Csordás Zalán helyett Szabó Dávid kezdte. A középkezdésből Zsók megcélozta a kaput – nem is rosszul –, de próbára nem tette Radicsot. A kirúgásból Novotnik Ferenc és Szabó János indult, Szabó Dávid hárított szögletre.

Papp fejjel szabadít fel.

Szögletre szöglettel válaszoltunk, amiből Neszvecskó hatalmas felszabadító rúgása jó helyen találta Novotnik Gábort, Papp az utolsó pillanatban keresztezni tudott előre. Gyors akció volt a válaszunk. Grancsa legyűrte Kacsát, a szabadrúgást Szabó Dávid vette át, beadása a bal kapufáról csúszott az alapvonalon túlra.

Szabó Dávid szabadrúgása a bal felső lécen csattan.

Ellenfelünk játékában egyre több jelből lehetett következtetni arra, hogy nem tudják hozni azt, amit az első félidőben, homokszemek kerültek a gépezetbe, ami az eddigi összhangot borította. Egyre gyakrabban álltak vissza, mi pedig nagyobb biztonsággal kezdtünk közlekedni.

Ruff már előre merészkedett, beadását Kacsa kapásból vágta a kapusba, Zsók elől Taba tisztázott oldalra, Szabó Dávid szabadrúgását védte Radics. Ruff újra jelentkezett, beadását Zsók az ötösről rúgta a védőkbe. A 65. percben Matity érkezett Kárpáti Zsolt helyett, ami reményeinket táplálta. Azonnal odasétált a szabadrúgáshoz lekészített labdához, megigazította és 20 méterről a sorfalba rúgta.

Malmaink lassan, de biztosan kezdték felőrölni ellenfelünk erejét és önbizalmát. A 76. percben Tamás elhagyta őrhelyét és minden áron gólt akart rúgni, s nagyon közel is állt hozzá. A Szabó Patrik – Kárpáti Krisztián labdaváltást követően Taba a büntető területen belül elkaszálta. A megítélt 11-est nem is vitatták, amit Tallér biztosan értékesített (2:2).

Tallér első 11-es gólja (2-2).

Ettől a perctől vált nyilvánvalóvá a két csapat tapasztalatbeli különbsége, átvettük a játék irányítását, s - ha nem is hibátlanul - játszhattuk a saját játékunkat.

A 81. percben Zsók ütközött Könyvessel a kaputól 35 méterre, a játékvezető javunkra ítélt szabadrúgást, amit érsekcsanádi részről erősen vitattak, s a gyors elvégzésére későn reagáltak. Zsók pontos passzát Szabó Patrik átvette és Matityhoz továbbította. Donát tolt rajta egyet és rutinosan kivárta, míg Radics Szabolcs elüti. A 11-es megítélésében ezúttal sem volt vita, (előzményeiben annál több) Tallér hidegvérrel ugyanoda rúgta, ahová az elsőt (3:2).

Tallér második büntetője (3-2).

Meg volt az áhított előny, amiért megdolgoztunk, de, hogy nyugodtak ne legyünk, Ruff egy perc múlva Kiss Tibor gólba tartó labdáját emelte ki. Részünkről a hátralévő időben az eredmény megtartása volt a cél, Zsók visszahúzódott a védősorba, Papp ment előre.

Novotnik fejese kapura tart.

Védekezésben a sükösdi csapat.

A teljes középpályánk is a biztonsági játékra állt át, Novotnik Gábor lesgólja jelentette az utolsó eseményt, így maradt a 3:2 és a változatlan sükösdi hegemónia.

 

Ifjúsági csapatunk 8:0-s vereséget szenvedett.

 

Tóth Csaba játékvezető osztályzata: 8 pont.

Tóth Csaba játékvezető a segítőivel.

 

Sükösd, 2019. május 20.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Kovács Kinga és Varsányi Zoltán készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/28/1429599.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/28.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/28/1441481.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/28.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer