Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-06-02 Sükösd-Nemesnádudvar 4-3

FELNŐTT: Sükösdi SC – Nemesnádudvari KSE 4:3 (2:2)

2019. június 2. (Sükösd, 300 néző, 25oC, gomolyfelhőkkel.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Nemesnádudvari KSE 3:1 (1:0)

Vezette: Holczimmer Tamás (Tóth Róbert, Benedeczki Zoltán Márton)

 

A múlt heti mélykúti mérkőzésünk előtt még azt számolgattuk, hogy kedvező eredmények mellett megszerezhetjük az ötödik, jó esetben a negyedik helyet is. Ehhez győzni kellett volna, de legalább pontot szerezni. Ebből egyik sem sikerült, ezzel már nem kell foglalkoznunk.

Az utolsó fordulóban bármilyen eredmény mellett a 2018-19-es bajnoki évet 9 ponttal Bácsborsód előtt a 6. helyen zárjuk. A nyáron majd lesz idő az elemzésre, most az látszik, hogy belefáradtunk az egymást követő két bajnokság megnyerésébe, az őszi harmadik helyünket nem sikerült megőrizni. Ez csak azok számára meglepő, akik nem kísérték figyelemmel tartósan meglévő gondjainkat, az amatőr státusz ennek megoldására kevés.

A 6. hely tehát biztosan megvan, a mai találkozó mégsem tét nélküli, ez zárja a szomszédokkal vívott, örökös „kistérségi” vetélkedőt. Dusnok és Érsekcsanád trófeáját már begyűjtöttük, hátra van még a mai, amely a sükösdi léleknek fontos.

Ellenfelünk az őszt hat győzelemmel zárta, ezek közül kiemelkedik a Borota elleni 3:2 és a Mélykút elleni 2:0. Két döntetlennel és nyolc vereséggel a 8. helyen zárta a szezont. Mi ritkán látható helyzetkihagyási dömping mellett nyertünk náluk 3:2-re.

A télen bekövetkezett esetleges változásokról és csapatuk jelen állapotáról Huber Gábor úr a mérkőzés előtt nem kívánt tájékoztatni.

Húsz pontjukkal vágtak neki a tavaszi szezonnak, Hajósról 4:0-ás vereséggel tértek haza, Hercegszántóval sem bírtak otthon (0:2). A következő hét fordulóban már jól teljesítettek, négy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel. Kiemelendő, hogy Mélykútot otthonában is meg tudták verni 3:0-ra. A sikeres széria Dusnokon szakadt meg (2:0), és folytatódott Géderlak (2:10), Baja (5:0) és Bácsborsód (2:3) ellen. Április 28-án Tompa ellen nyertek utoljára.

A zsinórban elvesztett négy mérkőzésük után 36 pontjukkal a 8. helyen érkeztek. A tabellán csak két hellyel állunk előttük, 54 pontunkkal. A 18 pont különbség jelentős és elégnek látszott a mai három pont megszerzéséhez. Mellettünk szólt az is, hogy az utóbbi öt mérkőzésünkből négyet megnyertünk, egy végződött döntetlennel. Biztosra mégsem mehettünk, nem ritka, hogy ilyen esetben támad fel egy csapat.

A múlt heti összeállításunkból ezúttal Szabó Patrik és Molnár hiányzott. Debütált viszont az ifiből Szabados Dániel.

Lassú labdajáratással indítottunk, Ruff révén gyorsítottunk az 5. percben, a jobb oldalon. Átadásából Rozsi kemény lövését tolta szögletre Wittmann. Rozsi beívelését Schultz Máté fejelte a hosszú sarokba (1:0).

Rozsi kemény lövését nyomja szögletre Wittmann.

Schultz Máté fejese a léc alá tart (1-0).

A korai előny az őszi nemesnádudvarit idézte, ott már az első percben vezettünk. Ellenfelünk a gólra erőteljes támadásba kezdett, jelentős zavart keltve védelmünkben. Tamás és Papp nem értették meg egymást, Magyari került helyzetbe, lövése nem okozott gondot Gajárinak.

Ezt a védelmi hibát még megúsztuk, de a következőt már nem. A 9. percben Tamás rövid passzát elcsípte Keresztúri, és irányt vett kapura, Ruff csak követni tudta, átadását Nébl Vinter elé tette, aki az ötösről a bal felsőbe pörgetett (1:1).

Vinter egyenlítő gólja (1-1).

A középkezdésből Nébl és Harsányi jött fel, az utóbbi lövését védte Gajári. Az oda-vissza támadásoknál a Mindszenti – Harsányi – Vinter hármas volt gyorsabb és veszélyesebb. A 16. percben erről meg is győződhettünk. Egy hosszú felívelést Papp csellel akart elhúzni támadója elől, sikertelenül, két labdaváltás után Vinter ismételhetett, közeli lövésébe Tamás még beleért, Gajárinak így esélye sem maradt a hárításra (1:2).

Vinter vezető gólja (1-2).

A sükösdi szurkolók önbizalma meginogni látszott. Zsók – érzékelve a védelmi hibák sorát – a középpályáról visszahúzódott a védősorba, ami némi megnyugvást jelentett hátul és a csapat számára, egyidejűleg jelentősen gyengült a támadó erőnk. Ezzel együtt javult az összhang a csapatrészek között.

Két jó lehetőség kínálkozott a gólszerzésre: Rozsit Jagicza, Zsókot Melcher nyomta el, közel a 16-oshoz. Rozsi első szabadrúgását a kapusba, a másodikat a sorfalba rúgta.

A mérkőzés 20. és 30. perc közötti szakasza kiegyenlített játékot hozott, közepes iram mellett. Volt lehetősége Nemesnádudvarnak is, a Tallér talpa alatt elcsúszott labdával Mindszenti került helyzetbe, végül Ruff segített. Papp Melchert ajándékozta meg egy rosszul eltalált labdával, a visszazáró Schultz Máté még közbe tudott nyúlni.

Melcher helyzetben.

A másik oldalon Ferenczi cselsorozata jónak látszott, de belebonyolódott és a védők menteni tudtak. Egyre bátrabban kezdeményezett Szabados és Tallér, a formálódó, enyhe fölényünket Schmidt szakította meg, Szabó Dávid csak egy sárga lap árán tudta megállítani.

Wittmann felszedi a labdát Ferenczi elől.

Nagyobb baj ebből még nem lett, folytattuk a felzárkózást, Zsók szólója következett: 30-35 méteres labdavezetésénél a védők hátráltak, ő Ferenczit játszotta meg, visszakapott passzából vette be Wittmann hálóját (2:2).

Zsókot visszahúzni sem tudják...

... így Zsók egyenlít (2-2).

Az egyenlítést Tamás – Kárpáti csere követte. Kacsa hagyományosan jól szerepelt a Nemesnádudvar elleni meccseken, ezt vártuk tőle most is. Új színt vitt a támadójátékunkba, cseleivel kiszámíthatatlan.

Jagicza ment Tallér és Ferenczi elől.

Jagicza kifejeli a labdát Schultz Máté elől.

A félidőig folyt a harc a vezető gólért, mindkét részről két-három lehetőséggel, de igazán kidolgozott gólhelyzet nélkül, egészen a 44. percig: Nébl bal felső sarokba tartó lövését kivételes bravúrral tolta szögletre Gajári.

Wittmann lehúzza a labdát Tallér elől.

Gajári nagy bravúrja.

A második játékrész cserékkel kezdődött: nálunk Rozsi helyett bejött Matity, ellenfelünknél a kapuban Wittmannt László váltotta, a mezőnyben pedig Jagiczát Bischof.

Kárpáti – Matity akcióval indítottunk, gyenge befejezéssel. Visszatámadtak, Melcher Zsók faultja miatt nem mehetett tovább.

Fokozatosan éleződtek a párharcok, gyarapodó tüskékkel: Matity Harsányival, Simon és Bischof Ferenczivel mérte meg magát, szabálytalanul. Az utóbbiért Zsók 50 méteres szabadrúgása ugyan a léc alá tartott, de Lászlót nem tudta meglepni.

Zsók 50 méteres lövését nyomja léc fölé László.

Az első félidei medrében folyt a játék, az volt a kérdés, hogy ki hibázik először. Kákonyi indításából Mindszenti eresztett meg egy veszélyes lövést, nem volt messze a kapufától. Szabó Dávid 40 méteres keresztlabdája jó pozícióban találta Kárpátit, nem mert kapura húzni, visszapasszolt Matityhoz, ő is továbbtette Ruffhoz, aki emberbe lőtt.

Igyekezetünk azért nem volt hiábavaló, a 61. percben kiderült, hogy a nemesnádudvari védelem is tud a miénkhez hasonló hibát véteni. Addig passzolgattak hátul, míg Matity egy ütközés után labdát szerzett, kitette balra az érkező Tallér elé, aki a 16-osról bevágta (3:2).

Tallér újra megszerzi a vezetést (3-2).

Emelkedett a mérkőzés hőfoka, Schultz Máté addig vívta harcát Harsányival, míg mindketten besárgultak, de megvolt a fordítás, nálunk az előny és a 65. percben kihasználtuk a védelem újabb megingását. Eddigi legjobb támadásunkban bejöttek Kacsa cselei, az alapvonalról visszatett labdájából Ferenczi két védő között lőhetett, amibe a két perccel ezelőtt beállt Nánay beleért, öngól és 4:2!

Kacsa játéka kellett a győzelemhez.

Nánay öngóljával már 4-2.

Eldőltnek látszott a mérkőzés, Ferenczi helyét Pesti vette át és tovább támadtunk. Kárpátinak Nébl, Zsóknak Simon tett oda, Szabados jó lövését védte László.

László megelőzi Pestit.

A Matity – Ruff, Kárpáti – Papp akció jelezte, hogy dolgozunk az ötödikért, szélső védőink is feljártak, ezzel egyre jobban kinyíltunk, a 75. percben erre fizettünk rá.

Egy baloldali indításnál Ruff lemaradt, a beadást Szabó Dávid Schmidtnek nem hagyta átvenni, megmozdulását a játékvezető szabálytalannak ítélte és rámutatott a 11-es pontra. A büntetőt Schmidt - némi szerencsével - értékesítette, Gajári beleért (4:3). Szabó Dávid megkapta a második sárga lapját, majd a pirosat.

Schmidt és Szabó Dávid ütközése a 11-es előtt.

Schmidt 11-esével 4-3.

Tízen maradtunk és volt még negyed óra. Nemesnádudvar van olyan jó csapat, hogy az ilyen helyzeteket kihasználja. Ennek jegyében változott a kép, vendégeink sorozatban érkeztek a 16-osunkra, megállításuk nem volt egyszerű. Sorban Papp, Schultz Máté, Szabados volt szabálytalan, de Magyari sem kímélte Matityot, csúnyán felrúgta. Itt is villant a sárga lap. Cser Pappnak törlesztett.

Nagy a nyomás, védekezünk.

Támadásaink már esetlegesek voltak, minden erőnket a labda és az eredmény megtartása kötötte le. Volt még egy cserénk, Ruff helyett Csordás Zalán lépett pályára. A folyamatos nyomás ellenére a 86. percben nekünk akadt még egy ziccerünk. Schultz Máté átadását Kacsa hagyta ki. Nem merte felvállalni az ütközést.

Kacsa nem merte felvállalni az ütközést.

Az ellentámadásból Zsók mentett kényes helyzetben Nébl elől. Mindszenti és Vinter tett még egy utolsó kísérletet, az utóbbi lövése zárta a meccset, amit Gajári védeni tudott. Szólt a síp.

Megvan a harmadik trófea is, becsüljük meg a hatodik helyünkkel együtt. Vége a 2018-19-es bajnokságnak, jön a nyár, jó pihenést fiúk!

 

Ifjúsági csapatunk ezúttal kitett magáért, Kárpáti Zsolt három góljával 3:1-re nyert.

 

Holczimmer Tamás játékvezető osztályzata: 8 pont

Holczimmer Tamás játékvezető és segédei.

 

Sükösd, 2019. június 4.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Varsányi Zoltán készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/30/1429985.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/30.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/30/1441493.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/30.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer