Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-08-25 Sükösd-Érsekcsanád 3-1

FELNŐTT: Sükösdi SC – Érsekcsanádi KSKE 3:1 (0:0)

2019. augusztus 25. (Sükösd, 300 néző, 29oC, fülledt, meleg idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Érsekcsanádi KSKE 3:5 (1:1)

Vezette: Géró István (Apró Ferenc, Biber Tamás)

 

Elröppent ez a nyár is, megkezdődött a 2019-20. évi bajnokság a megyei II. osztályban – 14 csapattal: Felsőszentiván és a HÍD SC a III. osztályban folytatja. Így kettővel csökkent a „verhető csapatok” száma, fel nem került senki.

A nyitány számunkra mindjárt rangadó, folytatjuk a soha nem lanyhuló vetélkedőt a szomszédokkal. Tavaszi teljesítményük a szezon végére feljavult, a 10. helyen végeztek. Május 19-én találkoztunk utoljára, kivételes fordulatokkal tűzdelt mérkőzésen 0:2-ről fordítottunk 3:2-re, Tallérnak a 81. percben lőtt 11-esével nyertünk, zsinórban tizenegyedszer. Szomszédjaink itt álltak a legközelebb ahhoz, hogy megszabaduljanak a sükösdi átoktól, amit egyre nehezebben visel a csapat és a kitartó, lelkes szurkolótáboruk.

A játékoskeretüket a nyáron megerősítették, Nagy Zoránt és Popper Tamást Felsőszentivánról, Töttös Dánielt a HÍD SC-től, Mátrai Károlyt Bajáról igazolták, tőlünk az ifiből Kárpáti Milánt.

Mi a tavaszon jóval elmaradtunk az előző két évi teljesítményünktől, az első négy fordulóban még álltak a dobogós esélyeink, de a bácsborsódi vereségünkkel lehorgonyoztunk a hatodik helyen, ott is maradtunk.

Játékosállományunkból Kárpáti Krisztián Bátmonostorra, Ruff Lénárd Kecelre, Béda Péter Budapestre távozott, a HÍD SC-ből Hangya László érkezett. Egy teljes szezon kihagyása után felépült Lógó Zsolt, két év után újra játékra jelentkezett Koszorús Péter. Továbbra is nélkülöznünk kell Csordás Eriket, Matityot és Molnárt, ma Rozsit.

Hangya László, az új fiú Nagybaracskáról (a HÍD SC-től).

A mérkőzés kezdetére kiderült a délelőtt még szürke, esős égbolt, megérkeztek az érsekcsanádi szurkolók – zászlóval ugyan, de csendben, ami némi gyanút keltett bennem.

Megérkezett az érsekcsanádi B-közép, itt még csendben.

Támadással indítottunk, könnyen vezetéshez juthattunk volna: Zsók gólpasszát Szabados közelről mellé bombázta.

A felállásból arra lehetett következtetni, hogy mindkét csapat a biztonságos játékra törekszik, nem estek egymásnak, maradt a kivárás. Lehet, hogy a fülledt meleg miatt is gondolni kellet az okos erőbeosztásra.

Mi kaptunk valamivel hamarabb lábra, és többet kezdeményeztünk. Rövid passzos adogatásokkal jutottunk a támadási harmadba és akadtunk fenn a fegyelmezetten záró védelmen. Vendégeink egyelőre a kontrákkal próbálkoztak, mi többet birtokoltuk a labdát, de valódi helyzetig nem jutottunk.

Érsekcsanádi részről Novotnik Ferenc, a két Neszvecskó és Szabó János lépte át legtöbbször a felezővonalat, Nagy Zoránt keresték, aki rendre lekéste a beadásokat, vagy Koszorús és Lógó lépett ki jól.

Az első negyed óra kímélő tempójában Lógó három szabadrúgása jelentett eseményt, az elsőt biztosan fogta Eke, a másik kettő a sorfalról jött vissza, az utóbbinál ismételhetett, akkor a játékvezetőt találta telibe.

Lógó visszatérése sokat jelentett.

A 17. percben Hangyának sikerült egy jó lövést megeresztenie, Eke védeni tudta. Néhány perces fizikai erőfelmérés következett, páronként sárga lapokkal.

Hangya a védők gyűrűjében.

Lassan lejárt az ismerkedési idő, Érsekcsanád valamivel feljebb lépett, a széleken veszélyesebb lett, két kontrájukban már volt valami. Novotnik Csordás Zalán feje fölött kapura tudott emelni, de Gajári jól reagált. Grancsa elől Koszorús keresztezett.

Novotnik Ferenc (2-es) végig komoly veszélyt jelentett.

A fordulásból Zsók kezdett éledezni, ritmust változtatott és kapura húzott, Neszvecskó András állta az útját. A szabadrúgást Zsók a védők mögé emelte, Tamás nagyon kedvező helyzetből lőhetett, de Eke még szögletre tudta nyomni, amiből egy hatalmas felszabadító rúgás Neszvecskó Andrásnak kínált jó lehetőséget, amit Gajári merész kifutással hiúsított meg.

Tamás nagyon kedvező helyzetből lőhetett, Eke védeni tudta.

Gajári biztos pont volt.

A vendég taktikának alapköve volt Zsók kikapcsolása, ami a 35. és 37. percben nagyon nehezen jött össze. Először Grancsa buktatta, másodszor – hovatartozástól függően – a 16-oson belül, vagy a vonalon, abszolút gólhelyzetben Taba Zoltán, aki megúszta egy sárgával. Láttunk már ilyenért pirosat és kiállítást is.

Gyakori jelenet, Zsók a földön, ez akár 11-est is érhetett volna.

Ott volt azért a kedvező lehetőség, középről, 16-ról, ám Lógó szabadrúgását Eke kitolta a léc alól. Két perc múlva Popán ütötte el Zsókot, aki a szabadrúgást Schultz Máté elé emelte, a védők ziccerben még közbe tudtak lépni.

Lógó szabadrúgását a léc fölé nyomta Eke.

A félidőig egy Lógó és egy Szabó Patrik fejes veszélyeztette Eke kapuját, de maradt a 0:0. Jobb labdabirtoklásunk és helyzeteink alapján valamivel fölötte voltunk ellenfelünknek, ennek ellenére úgy tűnt, hogy mindkét fél elégedett az eredménnyel.

Szabó Patrik ezúttal is nagy munkát végzett.

A második játékrész már magasabb fordulatszámon folytatódott, oda-vissza támadásokkal. Mi két szögletig jutottunk, a másik oldalon Novotnik és Tóth-Apáti nagyon megkeverte a védelmünket. Ellentámadásunk végén Neszvecskó András majdnem megoldotta gondjainkat, felszabadító rúgása kapufájukat találta el.

Az 53. percben Vörös Dávid edző kettős cseréről döntött: Nagy Zorán helyett Kiss Tibor, Novotnik helyett Büte érkezett és lényegesen feljavult a támadó erejük. Velük megújult az egész csapat játéka. Szabó János erősen vitatott leshelyzetből már csak Gajárival állt szemben, a kapus bravúrja mentett meg bennünket a góltól.

Gajári bravúrja megmentett bennünket a góltól.

Zsók edző is válaszolt a cserékre (mint később kiderült, jól!): Koszorús helyett Ferenczit , illetve Szabados helyett Bohnert hozta be. Taba Zoltánt Taba Bálint váltotta a vendégeknél és „élesbe” fordult a meccs: a frissen beállt Büte és Kiss Tibor három húzásból a kapunk előtt termett, Kiss védő nélkül maradt és tisztán lőhetett. A labda a bal kapufa aljáról szédült a gólvonalon túlra (0:1).

Érsekcsanád vezető gólja, szerzője Kiss Tibor (0-1).

Megszólaltak az érsekcsanádi dobok, robbant a petárda, a rangadó most kezdődött, Hangya – Papp, majd Schultz Máté - Pesti cserékkel folytatódott.

A bekapott gól végleg felrázta a mieinket, erőfeszítéseink 10 perc alatt beértek: Lógó indítását Zsók kapta a bal oldalon, lerázta védőjét, beadását Ferenczi lekezelte és higgadtan tette tovább a léc mellé (1:1).

Zsók pontos beadását...

… Ferenczi fejezi be (1-1).

De nem értük be ennyivel: a 86. percben Büte szabálytalanul szerelte Zsókot. A szabadrúgást a védők menteni tudták, a labdát Szabó Patrik szerezte meg és tette tovább Lógóhoz, Radics blokkolta, de a labda nála maradt. A 16-osról küldött lövésébe a kapus még beleért, ám az a hálóban kötött ki (2:1).

Lógó megszerzi a vezetést (2-1).

Érsekcsanád megroggyant, lábbal még úgy-ahogy, de fejben nem bírták. s mi ezt kihasználtuk: a 94. percben – talán a legjobban felépített támadásunk végén Ferenczi védhetetlenül fejelt a léc alá (3:1).

Ferenczi duplázott (3-1).

Ferenczi jó csere volt.

A mérkőzés kísértetiesen hasonlított a májusihoz, most is a végjátékban kerekedtünk felül, a tapasztalat volt a nyerő, immár tizenkettedszer egyvégben.

A győztesek, zsinórban tizenkettedszer.

 

Ifjúsági csapatunk 70 percig partiban volt a jobb erőkből álló ellenfelével, kétszer is vezetett, végül 5:3-ra kikapott. Mindhárom gólunkat Rácz Erik szerezte.

 

Géró István játékvezetőt láttuk már jobb formában is, osztályzata: 8 pont.

Géró István játékvezető és segítői.

 

Sükösd, 2019. augusztus 26.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/1/1462775.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/1.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20909/1/1496190.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20909/1.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer