Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-09-01 Géderlak-Sükösd 7-1

FELNŐTT: Géderlaki KSE - Sükösdi SC 7:1 (2:1)

2019. szeptember 1. (Géderlak, 120 néző, 30 oC, fülledt, meleg idő.)

IFJÚSÁGI: Géderlaki KSE - Sükösdi SC 3:8 (2:3)

Vezette: Tóth Róbert (Berger Tibor, Bata Attila)

 

Géderlak 2017 őszén jutott fel a megyei II. osztályba, korábbi teljesítménye alapján nem kevesebb célt tűzött maga elé, mint a bajnokság megnyerését. Ontották a gólokat, 68 pontot szereztek, ez kettővel volt kevesebb, mint a bajnok Sükösdé. A 2018-19-es bajnoki évben Dusnokkal folyt a versenyfutásuk, 78 megszerzett pontjuk ezúttal is kettővel volt kevesebb a dusnoki 80-nál, így maradtak újra másodikak.

Ezúttal harmadszor rugaszkodtak neki a bajnoki cím elhódításához, komoly erőfeszítésekkel. Jánoshalmáról Farkas Pált, Dusnokról Mirza Gábort, Mezőfalváról Sági Józsefet, Tóth Norbertet és Facskó Józsefet, Rácalmásról Palotai Márkot, Kecelről Ulrauber Bencét, Hajósról Szávuj Miklóst igazolták. Távozott Glavatity Milán, Kovács János, Rozsos József és Szabó Zsolt.

Ellenfelünkkel eddig négyszer találkoztunk, Sükösdön egy győzelem és egy vereség, Géderlakon két 1:1-es döntetlen a mérlegünk.

A játékot az Érsekcsanád ellen győztes felállásban kezdtük, megerősített védekezéssel és a lehetőség szerinti kontrákkal a harmadik döntetlenünk megszerzésében, de legalább egy szoros eredményben bíztunk. A hazaiak a bajai 3:3-as döntetlenük után bizonyítani akartak a közönségük előtt és teljes letámadással indítottak.

A Varga – Farkas Pál – Kohány trió – mögöttük Ságival és Fenyősivel – olyan sebességi és technikai fölényt mutatott, amiből nem volt nehéz arra a következtetésre jutni, hogy csak idő kérdése, mikor találnak be először. Farkas Pál két perc alatt kétszer került gólhelyzetbe, Tamás és Gajári bravúrral mentett.

Tamás mindent megtett, amit lehetett, előtte Ferenczi és zöldben 5-össel Fenyősi,

a harmadik gól szerzője.

A 10. percben jutottunk először levegőhöz és vezettük első kontránkat. Zsók lefutotta Salamont, tisztán lőhetett – a bal kapufa mellé. A kísérlet után visszahúzódtunk, teret adva a hazaiak folyamatos támadásainak. Lendülettel, pontos passzokkal érkeztek, mozgásban volt az egész csapat, támadóik válogathattak, hogy ki fejezi be.

19 percig bírtuk a nyomást, amikor a jobb oldalon a szögletzászló közelébe jutottak. Fenyősi beadását Sági – három védő között – kapásból lőtte a jobb sarokba (1:0).

A gólt követően rendeződött a játékunk, két perc múlva megvolt a sanszunk az egyenlítésre: Szabó Patrik 100%-os helyzetben durrantott a kapu fölé, pedig tudni lehetett, hogy sok ilyen lehetőségünk nem lesz.

Megpróbáltuk újra, de középpályán elpasszolt labdával Géderlakot hoztuk helyzetbe, a 24. percben Varga rácsapott az ajándék labdára, lefutotta a védelmünket és a kilépő Gajári mellett növelte előnyüket (2:0).

Kellemes állás ez hazai pályán, nagyobb kockázat nélkül lehet futballozni. Az ismerten gyors Vargától sebességben alig maradt el a két szélső, beadásaik menetrendszerűen érkeztek középre, lehetőleg a védőink mögé. Tamás és Tallér vészhelyzetben tisztázott Farkas Pál és Varga elől, Gajári kivételes reflexmozdulattal védte Balogh közeli lövését.

Percekre ugyan, de kiszabadultunk a folyamatos nyomás alól, Hangya nagy lövése a bal sarok fölött húzott el, Zsók újabb gólpasszát Szabó Patrik nyolc méterről a kapusba rúgta. Szabados beadását Lógó fejelte alig fölé.

Némi lazítás után a hazaiak ismét gyorsítottak: Varga az ötösről fölé tudott lőni, Farkas Tamás túljutott a védőinken, rávezette a labdát Gajárira, eggyel többet húzott a kelleténél, kapusunk leolvasta a szándékát és védeni tudott.

Közeledett a félidő, amikor mi is mutattunk valamit abból, amit tudunk. Lógó 30 méteres hajszálpontos indításával Zsók kibújt Salamon és Palotai szorításából és biztosan lőtt a hosszú sarokba (2:1).

A fordulatról megoszlottak a vélemények a szünetben, többen úgy vélekedtek, hogy nincs még meg ez a meccs. A második félidőben Koszorús helyett Ferenczi, Szabados helyett Rozsi kezdett, s az egyenlítés érdekében feladtuk az öt fős védekezést, kitámadtunk, amiért nagy árat fizettünk.

Három percet bírtunk ki gól nélkül, Facskó jobb oldali szabadrúgására Gajári nem lépett ki, a labda átszállt védőink fölött, így Fenyősi az ötösről fejelhetett a léc alá (3:1).

Az aggódó hazai szurkolók megnyugodhattak, mi már tudtuk, hogy innen nincs visszaút. Hangya kihagyott helyzete és Lógó nagy lövése volt még a halvány válaszunk, Géderlak pedig az első negyed órában látott lerohanásba kezdett, és a végsőkig kijátszott helyzetet három méterről Sági fejezte be (4:1). A harmadik gólnál megtörtünk, de itt már lélekben is feladtuk.

Hogy elkerüljük a levegőben lógó nagy vereséget, Zsók hátrament a védősorba, sajnos ő is hibázott: Vargát lerántotta a 16-oson belül. A büntetőt Kohány biztosan értékesítette (5:1).

Ez véglegesen megágyazott az eddig sem csekély hazai étvágynak, két perc múlva Varga beadását – újabb sakk-matt helyzetben – Sági nyomta a kapuba (6:1).

Két sükösdi egymás ellen különböző színekben, Farkas Pali és Tamás harca.

Még egy sükösdi zöldben, Gazsi János támadást indít.

Hátra volt még 27 nagyon nehéz perc, amelyet Csordás Zalán – Papp, Hangya – Pesti, Zsók – Szabó Dávid cserékkel folytattunk, minden erőnket a védekezés kötötte le, a 77. percig sikeresen, amikor Varga magánszáma beállította a végeredményt (7:1).

A sükösdi arcokról minden leolvasható.

Gajári a 7 gól ellenére bravúrok sorát mutatta be.

Szépítési lehetőségünk még akadt: Ferenczi csak a kapussal állt szemben, belerúgta, Tallér gólpasszt érő beadásáról Lógó centiméterekkel lemaradt.

Az újonnan összeállt hazai csapat talán a legjobb az eddig látottaknál, mi mélyen a tudásunk alatt szerepeltünk, lehet javítani!

A barátság azért megmaradt, Farkas Pali és Tallér.

Itt a vége, Varga Stefano vigasztalja Tallért.

 

Ifjúsági csapatunk nagyszerű játékkal 8:3-ra nyert. Góljainkból Kárpáti Zsolt ötöt, Pintye Krisztián kettőt, Balázs Máté egyet szerzett.

 

Tóth Róbert játékvezető osztályzata: 8 pont.

Tóth Róbert játékvezető a segítőivel.

 

Sükösd, 2019. szeptember 3.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Dubai Vivien készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/2/1462781.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/2.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20909/2/1496196.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20909/2.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer