Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-09-08 Sükösd-Nemesnádudvar 1-3

FELNŐTT: Sükösdi SC – Nemesnádudvari KSE 1:3 (1:0)

2019. szeptember 8. (Sükösd, 250 néző, 23oC, kellemes idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Nemesnádudvari KSE 6:1 (4:1)

Vezette: Szűcs Gábor (Lichtenberger István, Csire Róbert)

 

A sorsolás kegyeiből az őszi első négy fordulóban három szomszédunkkal találkozunk, ami mindig rangadót jelent. Érsekcsanádon már sikeresen túl vagyunk, ma Nemesnádudvar következett.

Vendégeink a tavaszi szezon végén gyengélkedtek, 5 mérkőzést vesztettek el zsinórban, az utolsót nálunk. A 2018-19-es bajnoki évet 11 győzelemmel, 3 döntetlennel és 16 vereséggel a 9. helyen zárták. Támadásban 58 góljukkal megfeleltek a középmezőnynek, védekezésben már kevésbé, 72 gólt kaptak.

Játékoskeretük Nébl Martin és Harsányi Martin hazatérésével jelentősen erősödött, el nem távozott senki, Harsányi József abbahagyta.

Remekül rajtoltak, Bácsborsódon 3:2-re nyertek. A második körben a komoly játékerőt képviselő Baját múlták felül 3:1-re, amivel felhívták magukra a figyelmet a megyében. A két eredmény birtokában duzzadó önbizalommal érkeztek, idejét látták annak, hogy a velünk szembeni mérlegükön javítsanak.

Utoljára 2016 márciusában nyertek ellenünk, azóta ötször vertük meg őket, egy végződött döntetlennel. Ezek a mi jó éveink voltak. Most egy kritikus, éles helyzet elején vagyunk. Az első akadályt Érsekcsanád ellen – nehezen ugyan, de – venni tudtuk. Az volt a kérdés, hogy a múlt heti fiaskóra hogyan reagál a társaság, a géderlaki 7:1 milyen sebeket hagyott a csapatban. A reakciót ilyenkor nehéz megjósolni.

Amikor kézbe kaptam az összeállítást, esélyeink százalékát erősen csökkentettem. A Géderlakon pályára lépők közül hiányzott Tallér, Koszorús és Ferenczi. Ha ehhez hozzáteszem a tartósan sérült Matity, Csordás Erik és Molnár hiányát, az fél csapat. Elfogytunk! Zsók edzőnek ehhez kellett igazítani a taktikáját, a cél a biztonság folyamatos fenntartása volt.

Mi indítottunk támadással, Rozsi szögletét László Schultz Máté elé ütötte, aki hét méterről, kapásból mellé durrantotta – megvolt az első helyzetünk.

Schultz Máté hét méterről kapásból fölé durrantott.

A második már jobban sikerült a 12. percben. Pesti indult a bal oldalon a vonal mellett, Varga akasztotta meg. Rozsi 28 méteres szabadrúgását Pesti a legjobb napjaira emlékeztető fejessel küldte a jobb alsóba (1:0).

Pesti László legjobb napjaira emlékeztető fejessel szerezte meg a vezetést (1:0).

A korán szerzett vezetés nyugtatónak számított, erőt és hitet adott a továbbiakban. Fegyelmezetten, okosan szűrtük meg a támadásokat, az első komolyabb veszélyt Nébl Martin szabadrúgása jelentette, amit Zsók fejjel mentett.

Folytattuk támadásainkat. A Pesti – Szabó Patrik adogatások után Lógó gólpasszt tett Szabó Patrik elé, aki középről, közelről a kapust találta el. Lógó második indításából jobb külsővel célozta meg a kaput, a nyesett lövést László bravúrral védeni tudta.

Nébl Martin jó lövéssel válaszolt, Gajári biztosan védett. Ellentámadásunkból Pesti lépett meg, Simon ütötte el. Rozsi szabadrúgása védő nélkül találta Szabó Patrikot, aki ajtó-ablak helyzetben öt méterről lőtt fölé. Nagy lehetőség maradt ki, számolni lehetett azzal, hogy ennek még ára lesz. Kétgólos vezetésnél sokkal jobb pozícióból játszhattunk volna.

Gyorsan változott a kép, Schmidt és Tusori is jelentkezett, de próbálkozásaik korán elhaltak. Harsányiéban már volt muníció, közeli lövését nagyszerűen védte Gajári, a szögletből Vinter talált mellé.

Harsányi Martin közeli lövését védi bravúrral Gajári.

Tamás egy percen belül kétszer keresztezett Harsányi elől. Zsók felvállalt egy negyven méteres cselsorozatot, Tusori nyomta fel. Gyorsan elvégzett szabadrúgásával nem tudta meglepni Lászlót.

Schultz Máté passzából Rozsi eresztett meg nagy lövést, László ezúttal is a helyén volt. Pestinek sikerült beverekednie magát a 16-osra, visszagurítását Rozsi küldte magasan a kapu fölé. A félidő utolsó momentumát Vinter kísérlete jelentette, de Zsók időben közbelépett.

Az első félidő az elképzelt taktika szerint alakult és a miénk volt, ezt a lelátó vendégei is így látták. Reális esély kínálkozott a jó folytatásra, de egészen más történt: játékunk két nagyon fontos eleme veszett el, a fegyelem és a figyelem.

A második játékrész oda-vissza támadásokkal indult, hevesebben az eddigieknél. Pesti Vinterrel, Schultz Máté Jagiczával, Vinter Szabó Patrikkal, Magyari Szabadossal mérette meg magát. Az első szabálytalanság igazán jó lehetőséget kínált: Lógó 17 méterről, középről végezhette el a szabadrúgást, magasan fölé ment.

Lógó Zsolt 17 méteres szabadrúgása magasan fölé ment.

A sikertelen szabadrúgás után – ugyanúgy, mint Géderlakon – öt percen belül gólt kaptunk. Ott helyezkedési, itt elképesztő kapushibából. Nébl Krisztofer és Harsányi gyors akcióját Tamás blokkolta, a labda kikerült a 16-osra Nébl elé. Se lövés-, se beadásszerű, de mégiscsak lövésnek szánt labdáját Gajári a legegyszerűbb kapusmozdulattal magához vehette, de kiejtette, Vinter könnyű ajándékként egy méterről bepasszolta (1:1).

Vinter Zoltán ajándék labdából kiegyenlít (1:1).

Fáradtság? Figyelemkihagyás? Ki tudja, de nyomban javíthattunk volna. Hangya beadását Lógó az üres folyosón érkező Tamás elé tette, aki egy kemény rüszt helyett belsővel próbálkozott, de a helyezés nem sikerült.

Tamás Károly belsővel fölé emelt, jó lehetőség maradt ki ezúttal is.

Az 55. percben Bohner érkezett Szabados helyett és azonnal helyzetet teremtett Szabó Patriknak – aki most kapásból, 11 méterről lőtt fölé. Zsók másodszor is vállalkozott egy pályát átszelő cselsorozatra, Jagicza állította meg, 20 méterre a kaputól. Rozsi szabadrúgása ezúttal is fölé ment. Hadilábon álltunk a pontrúgásokkal!

Zsók József előre tör, elhúz Magyari András mellett.

A visszazárásunk lassú volt, Csordás Zalán vészhelyzetben szerelte Harsányit. A 63. percben Pestit Szabó Dávid váltotta. A csere pillanatait Nádudvar jól használta ki: Nébl Martin lövésébe Szabó Patrik beleért, a labda a kapufa tövénél hagyta el a pályát.

A térfelünkön maradtak - hasonlóan az egyenlítő góljukhoz -, Nébl Martin és Harsányi hozta fel a labdát, védőink nehezen, de felszabadítottak. Megoldódni látszott a helyzet, amikor Rozsi elérte a már háttal álló Harsányi bokáját, - valamivel a 16-oson belül. Szűcs játékvezető ezt szándékosnak vélte és befújta a 11-est. A büntetőt Nébl Martin nagy erővel lőtte a bal sarokba (1:2).

Nébl Martin büntetőjével megszerzik a vezetést a vendégek (1:2).

Zsók újabb cserére lehozta Hangyát és Pappot küldte be, maga helyet cserélt Lógóval, s nyomban jó lövéssel jelentkezett.

Bohner átadását Zsók tűzte rá, ami megpattant egy védőn.

Megpróbáltunk egyenlíteni, de ezt Csordás Zalán hibája szinte lehetetlenné tette. A 74. percben Nébl Martint nyomta ki az oldalvonalon (teljesen feleslegesen, mert a labda már kint volt) és megkapta a második sárgáját, majd a pirosat.

Csordás Zalán a 74. percben befejezte.

Ezzel szétesett az eddig még mederben tartott játékunk, szabálytalanságok, reklamálások és viták váltották egymást játék helyett, ami vendégeinknek kedvezett és fokozódott a nyomás, nálunk az idegesség. Erősen beszorultunk és védekezni kényszerültünk.

A 79. percben sikeresen hárítottunk egy támadást, kihoztuk a labdát a félpályáig, amikor csak azt lehetett látni, hogy Rozsi és Keresturi a 16-oson belül a földön fekszik. Az esetről hiteles történet nincs, senki, a játékvezető sem látta, hogy mi történt. Mindkét félnek van egy változata, itt csak a videó segítene. Minthogy ez nem volt, Szűcs játékvezető biztos, ami biztos alapon Rozsit és Harsányit (feltételezem, hogy reklamálásért) állította ki.

Rozsi és Keresturi a földön.

Rozsi József és Harsányi Martin is a kiállítás sorsára jutott.

A két védőnk hiányában könnyen jutottak kapu közelbe, a Sükösdön soha nem hiányozható Sziegl egy az egyben rávezette a labdát Gajárira, a kapus nyert. A kiélezett helyzetben kockáztattunk, még mindig a támadást választottuk: Schultz Máté és Bohner lőhetett, az előretörő Zsókot Varga ütötte el a 16-os sarkán. Szabó Dávid nagy erejű szabadrúgását László a léc fölé nyomta.

Szabó Dávid szabadrúgását a léc alól tolta ki László kapus.

A kontrára nem tudtunk visszaérni, a létszámfölényes letámadást Sziegl lövése zárta, Gajári védeni tudta, de megint kipattant róla. Utána nyúlt (feleslegesen) és eltalálta a támadó lábát, jött a második 11-es, amit Nébl Martin ezúttal is magabiztosan értékesített (1:3).

Nébl második tizenegyesével 1-3.

Terveinknek megfelelően alakult az első félidő játéka, kialakított helyzeteink alapján akár döntésre is vihettük volna a találkozót. A másodikban elrontottuk mindazt, amit az elsőben felépítettünk, így Nemesnádudvar három év után győzni tudott, ezzel három pontunk és egy hosszú sikersorozatunk is elveszett.

 

Ifjúsági csapatunk megismételte a múlt heti jó játékát és 6:1-re nyert. Góljainkból Kárpáti Zsolt hármat, Rácz Erik, Pintye Krisztián és Balázs Renátó egyet-egyet szerzett.

 

Szűcs Gábor játékvezető nem kedvelt bennünket, osztályzata: 6 pont.

Szűcs Gábor játékvezető a segédeivel.

 

Sükösd, 2019. szeptember 10.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/3/1462789.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/3.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20909/3/1496204.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20909/3.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer