Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-09-15 Dusnok-Sükösd 4-1

FELNŐTT: Dusnok KSE - Sükösdi SC 4:1 (1:1)

2019. szeptember 15. (Dusnok, 300 néző, 25oC, kései nyár.)

IFJÚSÁGI: Dusnok KSE - Sükösdi SC 1:8 (0:3)

Vezette: Vörös Gábor (Suba Zoltán, Baranyi Ádám)

 

Dusnok az utóbbi nyolc évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott a megyei II. osztályban. Négy bajnoki címet tudhat magáénak, kétszer volt második és kétszer harmadik. Az időszak negyedik bajnoki címét ezen a nyáron ünnepelhette, két ponttal megelőzve Géderlakot. Az őszi makulátlan bizonyítvány után tavaszi első vereségét Sükösdön (4:1), a másodikat hazai pályán Géderlaktól szenvedte el (2:3).

Az új szezont Mirza Gábor már Géderlakon kezdte, Simonits István és Bencze Szabolcs abbahagyta. Bajáról Németi Dominik érkezett és várták a bajnokhoz méltó folytatást, ami minden várakozást alulmúlt. Az első három mérkőzésüket elveszették Tompán (6:1), Bácsborsód ellen otthon (1:2) és Baján (4:1). Nem ellenőrzött hírek szerint ilyenre húsz éve nem volt példa.

Senki nem értette a zuhanást, pedig alapos oka van: hat meghatározó játékosuk sérült. A bajnokok sorsa egyébként is nehéz, trófeájukat kettőzött erővel próbálják megtépázni ellenfelei. Ezt az előző két évben megtapasztalhattuk mi is, most ilyen gondjaink nincsenek, másfajták pedig bőven.

Mi két mérkőzést vesztettünk el zsinórban, így két gyengélkedő csapat találkozójára érkeztünk, amelynek tétje az volt, hogy ki mászik ki először a gödörből. A sérültjeink mellett Rozsit négy, Csordás Zalánt egy hétre tiltották el, a múlt heti kiállításuk miatt. Játékra jelentkezett viszont Koszorús, Tallér és Ferenczi, amitől esélyeink javulását vártuk, amit enyhén erősített, hogy az utóbbi öt találkozónkból négyet megnyertünk. Azzal is számolni kellett, hogy ma itt minden lehet.

Kifejezetten jól kezdtük: Lógó indításából Bohner emelt kapura, üggyel-bajjal mentették a gólvonalról.

Bohner emelését már az 1. percben nehezen, de sikeresen mentették.

Minden jel arra mutatott, hogy tartanak tőlünk. A pálya egészében jól mozogtunk, különösen a bal oldalunk. A hazaiak a 10-11. percben jutottak először kapu közelbe, Bolvári Zoltán elől szedte fel a labdát Gajári, Vargát Lógó szerelte.

Támadunk, a Szabó Patrik - Bohner akciónál a játékvezető Bohnert lesen látta.

Lógó fájdalomcsillapítókkal játszotta végig a meccset.

A folytatás is jó volt, Papp cselei bejöttek, Bohnert játszotta meg, visszagurítását Zsók keményen rátűzte, a tömörülő védőkről vágódott szögletre. Az első komolyabb ellentámadásnál Papp röviden adott haza, Gajári is késlekedett, Lógó kényes helyzetet oldott meg, de még ottmaradtak, Koszorús szerelte időben Bolvári Zoltánt.

Ferenczire hárman is vigyáztak.

Zsók nagyon közel a kapuhoz.

Hatan a dusnoki kapu előtt.

A 17. percben Gajári hosszú kapuskirúgását Ferenczi levette, passzával jó helyzetet teremtett Tamásnak, aki ezt ki is használta, biztosan lőtt a kapuba, fontos gólt szerzett (0:1).

Ferenczi passzolt Tamáshoz...

… Tamás pedig befejezte (0-1).

Ez tökéletesen megfelelt elképzeléseinknek, de felrémlett az is, hogy Nemesnádudvar ellen a 12. percben vezettünk, és tudjuk, hogy mi lett a vége.

A hazaiak a középkezdésből felzárkóztak, Rónai átadásából Jagicza 22 méteres lövése zúgott el a léc fölött. A következő 10 percben Ferenczi, Hangya, Szabó Patrik, illetve Németi, Rónai és Bolvári Zoltán harcát láttuk, befejezve Lógó távoli lövésével és Zsók első előretörésével.

A 26. percben jó hazai támadás végén Koszorús és Bolvári Zoltán húzta-vonta egymást, végül a játékvezető ellenünk ítélt. Rónai 22 méteres szabadrúgását Gajári maga elé ütötte, Jagicza pedig közelről a hálóba nyomta (1:1). Az ötödik ilyen gólt kaptuk négy mérkőzésen!

Rónai szabadrúgása az egyenlítő góljuk előtt.

A Zsók – Ferenczi kontrát Csobolya állította meg egy sárgáért. A védők közt jól cselező Bohnert Báló csúnyán elütötte, Ferenczi szabadrúgását Bakula öklözte, ebből Zsók lőhetett, mellé. Ez bizony helyzet volt!

Ferenczi jó lövését Bakula kiütötte, Zsók mellé emelt.

Varga lövése elkerülte a kaput.

Bohner levette a labdát, de befejezni nem tudta.

Összejött ez Bolvári Zoltánnak is, Gajári kifutással tisztázott előle. A 43. percben egy rossz lépés után Koszorúst le kellett cserélni, Schultz Máté jött a helyére. A félidőig Zsók felvállalt még egy szólót, befejezni nem tudta, mert Báló keményen odalépett neki.

Koszorús itt még a pályán.

Az egyetlen sükösdi, aki jól érezte magát a dusnoki füvön, Zsikó Hunor.

A sípszóig döntésre nem jutottak a csapatok, a döntetlen ellenére játékban jobbak voltunk, gondot Koszorús kiválása, a védelem megbontása okozott.

A második félidőt Papp helyett Pesti kezdte, nyomban labdát szerzett és Bohnert játszotta meg, amiből Lógó lőtt fölé. A Pesti – Bohner páros újabb akciója zavart keltett a védelemben. Bohner cseleivel már a 16-oson belül járt, amikor Báló felrúgta. A játékvezető az esetet színlelésnek ítélte és sárga lappal büntette egy tökéletes 11-es helyett. Bohner nem tartozik azon játékosok közé, aki dobálja magát. Döntő hiba volt a kárunkra! 0:2-nél egészen más a helyzet!

Csobolya megelőzte Zsókot.

Percekig nyomás alatt tartottuk a hazai kaput, a Schultz Máté – Szabó Patrik – Ferenczi hármas hozta fel a labdát, Pesti átvette, s mielőtt lőhetett volna, Bakula letarolta. Pesti centiméterekkel, de lesen volt, a szabadrúgás jogos, de a kapusnak is kijárt volna minimum egy sárga.

Pesti kilépett, de lesen volt.

Az 56. percben megismételtük a Nemesnádudvar elleni hibánkat az 1:1-es állásnál, csak akkor öt perccel előbb. Türelmetlenül erőltettük a támadást, Hangya kilépett középen, ugyanúgy tépték-húzták, mint korábban Koszorúst, a sípszóra vártunk, ami elmaradt. Bolvári Zoltán könnyen jutott labdához, kisodródott az alapvonalig és lehetetlen szögből lőtt a hosszú sarokba (2:1).

A vezető dusnoki gól előtti pillanat.

Már csak ez hiányzott az előző két meccsen erősen kikezdett önbizalmunknak. Dusnok azonnal ráérzett a kínálkozó lehetőségre, taktikát változtatott és gyors támadásokba kezdett, védelmünk egyelőre még állta a sarat, Rónai nagy erejű lövését védte Gajári. Tamás egy sárga lap árán tudta csak megállítani Bolvári Zoltánt, Varga keltett kiadós zavart a kapunk előtt.

Eközben két támadásra nekünk is nyílt lehetőségünk: Pesti egyedül húzott kapura, a 11-es táján beérték, majd Ferenczi passzából lőtt alig mellé.

Minden kitámadásunk magában hordozta a hazai kontrák veszélyét, egyre jobban kiütközött a két csapat közötti gyorsasági különbség, amit a 67. percben elkövetett elemi hibával még segítettünk is. Bolvári Dávid és Jagicza hozta fel a labdát, az utóbbi szabálytalanságáért szabadrúgás járt javunkra, amit Gajári gyorsan el akart végezni. Kirúgása hosszú lett Szabó Patriknak, Jagicza elérte és áttette Ronyecz elé, lövése éppen, hogy befért a kapufa és a vetődő Gajári között (3:1).

A játékot elöl és hátul szervező testvérek rutinja bőven elegendő volt ahhoz, hogy tudják: ez a meccs számukra megvan, s a továbbiakban ennek megőrzésére rendeltek alá mindent, átmenetileg visszaálltak valamelyest. Nálunk beállt a lélektani defekt, amelyen cserékkel próbált javítani Zsók edző: Ferenczit Szabados, Bohnert Szabó Dávid váltotta.

Tamás hátul, Zsók elöl folytatta, kétszer indult lendülettel, jó cselekkel. Az első átadásából Lógó lőtt mellé, a másodiknál a 11-es ponton elcsúszott. Ha egy ütemmel előbb lő, jobban járhattunk volna. Az igyekezettel nem volt baj, Hangya jó lövését fogta Bakula. Még mindig kezdeményeztünk, de a dusnoki védők nem voltak finnyásak, keményen odaléptek. Szabó Patrikot Pécsy, Szabadost és Hangyát Bolvári Dávid, Zsókot sorozatban Pécsi, majd Wachtler nyomta fel.

A szabadrúgások egyikéből Lógó gólba tartó fejesét nyomta ki a bal sarokból remek kapus bravúrral Bakula. A harcot ezután sem adtuk fel, de igazi helyzetig már nem jutottunk, már azt hittük, hogy vége, amikor a hosszabbítás 94. percében Tallér addig forgatta a szögletzászló közelében Bolvári Zoltánt, amíg az megszerezte a labdát, befele húzott és nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba (4:1).

Ha valami, ez könnyen elkerülhető lett volna, de vereségünk nem, az ifjú hév kerekedett felül és megnyerte a rangadót, visszavágtak a tavaszi sükösdi 4:1-ért.

 

Ifjúsági csapatunk könnyű 8:1-es győzelmet aratott. Góllövőink: Kárpáti Zsolt (3), Pintye Krisztián (2), Petrás Gergő (1), Pusztai Máté (1), Rácz Erik (1).

Kárpáti Zsolt (jobbra) három, Rácz Erik (balra) két gólt szerzett, középen Kolompár Kevin.

Pusztai Máté gólt szerzett, Balázs Máté ezúttal is jól játszott.

Cserekapusunk, Farkas Dávid kétszer is hárítani tudta a 11-est, harmadszorra Eleki betalált.

 

Vörös Gábor játékvezető osztályzata: 5 pont.

Vörös Gábor játékvezető és segédei.

 

Sükösd, 2019. szeptember 17.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Csordás Zalán készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/4/1462795.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/4.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20909/4/1496210.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20909/4.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer