Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-09-28 Bácsborsód-Sükösd 2-3

FELNŐTT: Bácsborsódi SK - Sükösdi SC 2:3 (1:2)

2019. szeptember 28. (Bácsborsód, 150 néző, 22oC, kellemes őszi idő.)

IFJÚSÁGI: Bácsborsódi SK - Sükösdi SC 6:1 (3:0)

Vezette: Borsos Tamás (Markó László, Vén Krisztián)

 

Ha a sükösdi szurkoló azt hallja, hogy Bácsborsóddal játszunk, fejében elsőre az ugrik be, hogy 2004-ben ők ütöttek el bennünket a bajnoki címtől. Ez megmaradt, azóta is kísért ennek emléke, nehéz meccseket játszunk velük.

Bácsborsódon 2016 augusztusában nyertünk utoljára 2:1-re. Ez év márciusában is 4:2-vel tértünk haza. Hosszútávon jó a mérlegünk, 2007 óta huszonkétszer találkoztunk, eredményeink: 11 győzelem, 4 döntetlen és 7 vereség.

Az előző bajnoki évet utánunk, a 7. helyen zárták. A nyári átigazolásoknál Farkas Ádám Hercegszántóra távozott, Kelebiáról Ervin Tesic, Szeremléről Mihalics Róbert, Bácsbokodról Szöllősi Viktor érkezett. Külföldi munkája miatt hiányzik Kovács Előd.

Az őszi első fordulóban Nemesnádudvar nyert náluk 2:1-re, Dusnokról elhozták a három pontot, majd Tompát lépték le 5:2-re, Kunbajával nem bírtak (1:2), aztán nagyon kikaptak Baján, 7:0-ra. Az öt forduló után 6 pontjukkal előttünk a tizedikek.

A zsinórban elszenvedett négy vereségünk után (nem volt erőm utánanézni, mikor fordult elő velünk utoljára) a számunkra mindig kellemetlen ellenfélnél pályára lépni nem sok jót ígért. A múlt hetihez képest nálunk annyi változás történt, hogy a tartósan hiányzók mellett Lógó vállalta a játékot.

Bácsborsód kezdett nagyobb lendülettel, Tesic-et, Vőnekit és Mihalicsot sikerült időben és a kapunktól kellő távolságra megállítani az első öt percben. Elszántnak és összeszedettnek látszott a csapat, amit az energikus visszatámadásaink igazoltak. Hangya 25 méteres szabadrúgása a sorfalban akadt el, Pestit jó pozícióban Vida ütötte el, Schultz Máté beadását Ferenczi elől nehezen mentették.

Válaszuk a Tesic- és Tóth Martin-féle kontra volt, Tallér biztosan szerelte őket, és azonnal támadott a bal oldalon. Indításából Szabó Patrik került jó helyzetbe, az alapvonalon, a kapufától három méterre tudta szerelni Vőneki.

Működött a középpályánk, energikusan, harcosan szereztünk labdákat, Ferenczi és Pesti jól fogadta az indításokat, akaratunkat érvényesíteni tudtuk.

Tamást a 16-os sarkán rúgták fel, Tallér szabadrúgása a másik oldal üres részén kötött ki, mégis jól jöttünk ki belőle. Innen indult az akciónk, amelyet Ferenczi Vida szabálytalansága miatt nem tudott befejezni. Zsók szabadrúgását Szabó Patrik elől szögletre mentették, Hangya beívelését Pesti fejelte a jobb sarokba (0:1).

Pesti magasan a védők fölött, fejesével megszerzi a vezetést (0-1).

Az ilyenkor nagyon sokat jelentő előnyünket két percig élvezhettük. A Tesic – Merkler akció közelített a kapunkhoz, Schultz Máté buktatta Tesicset, a 20 méteres szabadrúgása kipattant Szabadosról, s az éber Mihalics egy méterről bepasszolta (1:1).

Kezdődött minden elölről, a lendületünk megmaradt, túljártunk a félvonalon, de labdát vesztettünk. Az induló Sinisa Rothpflugot Tamás akarta szerelni, nagyon szerencsétlenül. A becsúszással egy ütemet késett és a támadó térdét találta el, akit úgy támogattak le a pályáról, a hírek szerint súlyos sérülést szenvedett. A játékvezető Tamás belépőjét szándékosnak minősítette és azonnal kiállította.

Sinisa Rothpflug sajnálatos sérülése után elhagyja a pályát.

Mielőbbi felgyógyulását kívánjuk!

A 21. percben tíz főre fogyatkoztunk, Bácsborsódnak ez akkora előny, hogy kilátásban volt az ötödik – nem tudni, hogy milyen mértékű – vereségünk. Zaklatott, indulatokkal terhelt percek következtek, a hazaiak nehezen viselték a történteket, Mihalics a 25. percben reklamálásért kapott lapot, a 27. percben Tallér felrúgásáért megkapta a második sárga lapját, majd a pirosat.

Az egyenlő létszám új fordulatot hozott, másodszor kezdődhetett elölről minden, alkalmazkodni kellett a kialakult helyzethez, amelyre a következő 5-7 percben a hazaiak reagáltak jobban. Lógó Merkler, Csordás Zalán Aladics és Molnár Csaba érkezését blokkolta.

Az eredménytelenség kapkodást és idegeskedést jelentett Bácsborsódnál, erősítő lélektani fölényt nálunk. Zsók három perc alatt kétszer hozta 100%-os helyzetbe Ferenczit, az elsőnél egy lépést kivárt és Tesic levette lábáról a labdát, a másodiknál három méterről a kapust találta el. Hangya átadását Zsók 25-ről küldte fölé. Az ellentámadásból Mihalics került a 16-osra, Csordás Zalán szerelni tudta.

Letisztult és higgadtabb lett a játékunk, a támadóerőnk gólt ígért, ami a 38. percben be is következett: a jobb oldalon Pesti – Hangya labdaváltás után Hangya az alapvonalig jutott, beadására jól érkezett Szabó Patrik és közelről újra megszerezte a vezetést (1:2).

Szabó Patrik első gólja (1-2).

A félidőig ennek őrzésére rendezkedtünk be, fogyóban volt a bácsborsódi önbizalom és az erő. Molnár Csaba gyenge ívelését könnyen húzta le Szabados, Lógó Mihalicsot és Merklert szerelte biztosan. A sípszóig Molnár Zoltán célt tévesztett távoli lövése jegyezhető fel.

Érsekcsanádról Felső Robiék is kíváncsiak voltak a találkozóra.

A második félidőt Lógó – Hangya – Szabó Patrik támadással indítottuk, Molnár Csaba odább tette Szabó Patrikot, újabb jelentkezését Vőneki blokkolta, ez szögletre volt jó, azt mentették. A másik oldalról Merklert Csordás Zalán nyomta el, Zsók Tóth, Pesti Tesic elől tisztázott.

A 10 perces helyzet nélküli mezőnyjátékot Szabó Patrik és Molnár Csaba robbantotta, amely után Ferenczi szabadon húzhatott kapura, három méterről a kapust találta el. Az 54. percben Pesti hozta jó helyzetbe Ferenczit, ezt Molnár Zoltán hiúsította meg.

Maradtunk a hazai térfélen, amikor Zsók észrevette, hogy Rauf kinn áll a kapujából, 55-60 méterről megcélozta, a labda a jobb kapufáról kifele pattant. Az 1:3 nagyon jól jött volna, de a szerencse nálunk változatlanul hiánycikk.

Egy biztos vezetés helyett a 62. percben jött az újabb fordulat: Molnár Csaba veszélytelennek látszó indítását Tesic átvette és váratlan, 28 méteres, félmagas, gyenge lövése meglepte Szabadost, aki nagyon elnézte (2:2).

Harmadszor rugaszkodhattunk neki. A 65. percben Csordás Zalánt Bohner váltotta, védő helyett támadó, és támadtunk is, ehhez kedveztek a szaporodó hazai hibák és a fokozódó idegességük. Lógó először kockáztatta meg, hogy elhagyja őrhelyét, Vida állta útját. Szabadrúgásáról Ferenczi alig maradt le.

A 68. percben Pesti helyett Papp jött be, Zsók lépett előrébb, két nyerni akaró csapat mozgósította erőtartalékait az utolsó negyed órában. A Hangya - Bohner gyorsításnál Molnár Csaba vétkezett, Papp szabadrúgása célt tévesztett.

Bohner a végig aktív Szabó Patrikot hozta helyzetbe, Gál az utolsó pillanatban megelőzte, szögletünket még mentették. A kirúgás Zsóknál kötött ki, hanggal és tért ölelő íveléssel indította Tallért a baloldalon. Tallér robogott, simán lefutotta védőjét, belőtt labdájára Szabó Patrik ezúttal is jól érkezett és a mozdulni sem tudó Rauf mellett biztosan lőtt a hálóba (2:3).

Szabó Patrik második találata (2-3).

Egyre bátrabban lépett fel a Schultz Máté - Hangya páros is, kiegészülve Tallérral, akit Tóth rendesen felnyomott, ára egy sárga lap volt. Hangya szabadrúgását biztosan fogta Rauf.

Egyértelmű nyomás alá került a hazai kapu, Tallér ezúttal is otthagyta Tóth Martint, aki csak felrúgni tudta. A vita nélküli 11-est Lógó magasan fölé rúgta. Mint kiderült, a labdát csak kisebb, kikopott gödörből lehetett megrúgni, azért pörgött fel. Meccslabda volt, de elúszott. Még ebben, a 80. percben javíthattunk volna, Hangya kiharcolt gólpasszát Szabó Patrik nem érte el.

Lógó tizenegyese magasan fölé ment.

Két perc múlva váltott a találkozó nem mindennapi forgatókönyvre: egy kifulladt baloldali támadás végén Papp vitte földre Mihalicsot. Ez is 11-es, vita itt sem volt! Baj volt viszont a 11-es pont helyével, a játékvezető szabálytalannak látta a kikopott mélyedést, s ezekben az idegölő percekben a játékosok marokkal hordták feltöltésére a kapu előteréből a homokot. Szabadost nem zavarta a ritka jelenet, Tesic büntetőjét bravúrral tolta szögletre, amellyel javította korábbi hibáit és döntő érdemeket szerzett a győzelemben.

Tesic tizenegyesét bravúrosan védi Szabados.

Az utolsó 10 perc magas fordulatszámon pörgött, Bácsborsód mindent beleadott, legalább az egy pont otthontartásáért. Oda-vissza hullámzott a játék, Lógó kétszer előzte meg Tesic-et, Schultz Máté Tóth Martint, Vida Zsókot, ő Tesicset nyomta el. A szabadrúgások egyik oldalról sem hoztak eredményt.

A magasfeszültség a 92. percben taktikai cserével ért véget, Tallér helyett Szabó Dávid jött be. Erre jó okunk volt, Dusnokon a 93., Tompa ellen a 92. és 93. percben kaptunk gólt.

A kihagyott helyzeteink miatt verejtékes mérkőzésen szakítottuk meg a már nehezen viselhető vereségsorozatot. Jó lenne így folytatni!



Ifjúsági csapatunk 6:1-es vereséget szenvedett, gólunkat Pintye Krisztián rúgta.



Borsos Tamás játékvezető osztályzata: 7 pont.

Borsos Tamás játékvezető a segítőivel.



Sükösd, 2019. szeptember 30.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Jarmaczkiné Ispánovics Judit és Németh József készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/6/1462808.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/6.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20909/6/1496223.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20909/6.html

  

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer