Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-10-06 Sükösd-Bajai SK 1-0

FELNŐTT: Sükösdi SC – Bajai SK 1:0 (1:0)

2019. október 6. (Sükösd, 250 néző, 18oC, kellemes futball idő.)

IFJÚSÁGI: csapatunk ellenfél hiányában „szabadnapos”.

 

 

Vezette: Géró István (Bánáti Adrián, Rosta Kevin)

 

A BSK-val ez év tavaszán találkoztunk először, Sükösdön. A futballberkekben nagy érdeklődéssel várta mindenki, hogy mire lesz képes az újjászervezett csapat. A főpróba nekünk sikerült jobban, mert kiélezett küzdelemben Csordás Erik nagyszerű szabadrúgásával nyertünk 2:1-re.

Az akkor még „Bajaszentistván – BSK” néven szereplő csapat négy pontjával az utolsó helyről rajtolt, céljukat, a bennmaradást elérték, a 2018-19-es bajnoki évet a 12. helyen zárták, ami figyelemre méltó teljesítmény.

A folytatásban teljesülni látszik ígéretük, miszerint a 2017-18-as mélypont után méltó helyére hozzák fel a bajai futballt, komoly nyári erőfeszítésekkel. Kalocsáról Pintér és Bányai, Jánoshalmáról Jeszenszky, a Híd SC-től Szolga Soma, Garáról Kerezsi, Géderlakról Glavatity érkezett. Nébl Nemesnádudvarra, Kubatov Vaskútra, Puskás Dunafalvára igazolt.

Az új szezont hazai pályán kezdték, 3:3-as Géderlak elleni döntetlennel. Nemesnádudvari 3:1-es vereségük meglepetésnek számított, még akkor. Azóta négyszer nyertek, Dusnokot 4:1-re, Tompát 2:1-re, Bácsborsódot 7:0-ra (!), Kunbaját 1:0-ra verték. Az élmezőny biztos tagjaként, 4. helyezettként fogadtuk őket, még a múlt hetihez képest is fogyatkozó csapatunkkal. Rozsi után Tamás is három hetes eltiltást kapott, hiányzott még Szabó Dávid és Szabados Dániel is.

Tavasszal a 6. fordulóban mi az ötödikek voltunk, ők pedig a tizenkettedikek. Azóta nagyot fordult a világ, most mi szerénykedünk a 12. helyen. Eredményeink alapján nem mi voltunk a találkozó esélyesei, erőt a múlt heti bácsborsódi győzelmünk adhatott.

A taktikát illetően Zsók edzőnek nagy választási lehetősége nem volt egy technikailag képzett, gólerős csapattal szemben. Maradt az egyetlen fegyver: a fegyelmezett védekezés, a kivárás, gólt nem, vagy minél később kapni és nem hagyni játszani az ellenfelet. Régi recept, ez általában használható is, de nem garanciális.

Amint az várható volt, Baja kezdeményezett, övék volt a térfelünk jelentős része. Cifra dirigált, mozgatta a széleket, Mezőfi, Baladin és Baláz is feljárt, rendre Jeszenszkyt és Kerezsit keresték. A séma 10 perc után kiismerhető volt, megkönnyítette védőink dolgát, formailag a kétsoros védőgát alkalmazásával, de szükség szerint visszazárt az egész csapatunk is, megvolt az összhang a csapatrészek között.

Zsók indítja a végig jól teljesítő Molnárt.

Kerezsi a 12. percben lőhetett először, a kapufát találta el. Ferenczi válasza nem járt sikerrel. Pesti egy percen belül kétszer, majd Szabó Patrik akadt el lesen. A vendégek rövid passzos játéka működött, jobban mutatott, mint a miénk, az kétségtelen. A 25. percig három közeli szabadrúgáshoz jutottak. Cifráéból kettőt Gajári hárított, Pintéré a felső léc fölött suhant el.

Gajári végig kiváló volt.

Az első lendületük lassan vékonyodott, mi is feljöttünk. Zsókot Mezőfi kaszálta el, Hangya 20 méteres szabadrúgását fogta Székely. Pesti is megszabadult védőjétől, lövése gyengén sikerült. Az ellentámadásból Nagy Dávidé már jobban, de Gajári biztosan fogta.

Kilenc sárga mezes a bajai kapu előtt.

Baladint Szabó Patrik, Jeszenszkyt és Kerezsit Zsók, Cifrát Schultz Máté állította meg, de már szabálytalanul. A sértett szabadrúgása 20-ról ezúttal is mellé ment. A kapus kirúgást Pesti ezzel a megkönnyebbüléssel vehette át a középvonalon valamivel túl. Pintér lépett ki rá és buktatta. Szabó Patrik legurításából Lógó 38 méteres lövése a hosszú sarokban kötött ki (1:0).

Szabó Patrik lendületben.

Lógó szabadrúgása a hosszú sarokba tart (1-0).

A félidőig maradt az eddigi játék, meddő bajai mezőnyfölénnyel, amelyben Schultz Máté ütközött sokadszor Cifrával. A közismerten veszélyes szabadrúgáslövő most is célt tévesztett.

A második játékrészt cserével indította Baja: Mezőfit Szabados váltotta, mi pedig bátrabban kezdtünk, Lógó két indításából Hangya és Bohner elől Baladin mentett. Az 51. percben nagyon könnyen növelhettük volna előnyünket: Pesti tökéletes beadását Lógó öt méterről emelte fölé.

Lógó másik nagy lehetősége kimaradt.

Koch edző elégedetlen volt a látottakkal, az 52. percben lehozta Nagy Dávidot, az 56. percben Cifrát. Helyükre Schaffer és Kisa érkezett. A cserék némi lendületet hoztak a vendégek játékába, de ami a lényeg: nem volt benne új, ugyanazt a sémát erőltették, amit az első félidőben.

Egy hibánkat viszont kihasználhatták volna: Zsók felszabadító rúgása Jeszenszkyről pattant a támadó elé – olyan szerencsésen, hogy százas ziccerben találta magát. Addig forgolódott, míg Zsók visszaért, fedezni tudta a támadást, úgy, hogy Lógó felszabadíthatott.

Lógó szabadrúgáshoz készülődik.

Jeszenszky (háttal) végig veszélyt jelentett.

A 65. és 75. közötti tíz perc inkább a vendégeké volt, többet birtokolták a labdát, ám a védelmünkön átjutni nem tudtak. A teljesen kijátszott helyzeteket erőltették, átlövést meg sem kíséreltek. A múló idő miatt áttelepültek a térfelünkre, és keresték a fogást, amit eddig nem találtak.

Munkában a teljes védelmünk.

Ilyenkor van a legjobb esély a kontrára, amit Ferenczi, Schultz Máté és Hangya elő is készített, ám Bohner nem tudta befejezni, a 16-oson elbotlott. Ebben benne volt a fáradtság is, frissítésként mégis Pesti – Papp cserére került sor. A 78. percben Koch edző is megtette, ötödik cseréjeként Vedeleket Juhász váltotta, és folytatódott a küzdelem.

Zsók taktikája bevált, itt szabadrúgáshoz készülődik.

Kerezsi szögletét röviden mentettük, Kisa lövését a jobb felsőből nyomta ki a végig kiváló Gajári. A szöglet utáni nyomásból Zsók szabadult ki, sem elütni, sem visszahúzni nem tudták, cseleivel a 16-os vonaláig jutott a bal oldalon. Beadására Papp és Bohner érkezett, abszolút gólhelyzetben Papp lyukat rúgott az ötösön.

Papp helyzete kimaradt.

Harmadszor dönthettük volna el – véglegesen – a mérkőzés sorsát. Azonnal jött a válasz, Bányai jó lövését védte Gajári.

Itt is egy a Gajári-bravúrok közül.

A végjátékra Molnár helyett Schultz Martin érkezett a 85. percben, s a négy perces hosszabbítással hátralévő 9 perc tartogatott még izgalmakat.

Molnárra beugróként is nagy szükség volt.

Zsók buktatása után Szabó Patrik Bohner elé készített egy százast, öt méterről sikerült fölé pörgetnie. A 89. percben Szabó Patrik elnyomta Kerezsit (aki szívesen el is dőlt) 20 méterre a kapunktól. Szabados szabadrúgása kivágódott a sorfalról, Kerezsi ismételhetett, sikertelenül.

Schaffer egyenlíthetett volna, de Gajárinak nem lehetett gólt rúgni.

A kapunk négy perces tűz alá került, Kerezsi első – közeli – lövését még bravúrral mentette Gajári, a másodiknál már betalált – érvénytelenül, mert a beadás előtt Tallérral szabálytalankodtak.

Kerezsi gólja érvénytelen, mert előtte Tallérral szabálytalankodtak.

A 94. percben még mindig a levegőben lógott az egyenlítés: Juhász Márkó kettővel többet húzott az ötösön, mint kellett volna, így maradt az 1:0, amely sokat ér, segíthet a továbbiakban.

 

Géró István játékvezető osztályzata: 9 pont.

Géró István játékvezető és segédei.

 

Sükösd, 2019. október 7.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/7/1462817.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/7.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer