Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-10-13 Sükösd-Kunbaja 3-1

FELNŐTT: Sükösdi SC – Kunbajai SE 3:1 (1:0)

2019. október 13. (Sükösd, 200 néző, 24oC, kellemes futball idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Kunbajai SE 4:1 (3:1)

Vezette: Vén Krisztián (Hagymási Attila, Korsós Péter)

 

Kunbaja a 2018-19-es bajnoki évet Dusnok és Géderlak mögött a harmadik helyen zárta, dobogós helyük jóval több, mint amire újoncként számítani lehetett. A déli csoport azon csapatainak egyike, amely a legtöbb határon túli – vajdasági – játékost foglalkoztatja, szám szerint 16-ot. Tapasztalt, képzett futballistákról van szó, így eredményük közel sem véletlen, ennek biztos mérőszáma, hogy hét forduló után a legkevesebb gólt kapták: hatot.

Védelmük feltörése komoly gondot jelent bármelyik csapatnak, feltűnő viszont, hogy Nemesnádudvarhoz és Géderlakhoz képest kevés gólt lőttek: 19-et. Profi szellemű csapat, tudatos végrehajtója a mindenkori taktikának, emellett erősen érdekeltek az eredményben.

Az őszi rajtot Borotán kezdték, 5:1-re kikaptak, de ezt adminisztrációs hibáért törölte a szövetség, és 3:0-ás eredménnyel a javukra írta. A következő két hazai meccsükön Tompát 4:0-ra verték, illetve 3:3-as döntetlent játszottak Mélykúttal. Bácsborsódon 2:1-re nyertek, Szeremlét 5:0-ra legyőzték otthon, Bajáról minimális, 1:0-ás vereséggel tértek haza. Utolsó találkozójukon Érsekcsanád meg tudta szorítani őket, de így is 2:1-re nyertek. Öt győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel az előkelő harmadik helyen érkeztek.

Felkerülésük óta kétszer találkoztunk, szoros félidők (1:0, 1:1) után megszenvedtük mindkettőt: Kunbaján 3:0, Sükösdön áprilisban 1:1. Helyezésünk alapján ezúttal sem mi voltunk a mérkőzés esélyesei. Kötelező volt tartani tőlük, de félni nem, a Bácsborsód és Baja elleni győzelmünk után kiegyenesedni látszott a csapat, sokat javult az öltöző hangulata.

Zsók edző ugyanazzal a taktikával küldte pályára csapatát, mint a múlt héten Baja ellen, amely bevált: agresszív védekezés, minden – szabályokon belüli – kellemetlenkedés még a labda átvételekor, kivárás a kedvező alkalomra, s ami a legfontosabb, egymás segítése. Kezdő tizenegyünkből Ferenczi hiányzott, helyére az eltiltását letöltő Rozsi került.

A játék egésze a Baja ellenit idézte, vendégeink már az első percet élesre vették: Plavsic 25 méteres szabadrúgását ujjheggyel tolta kapufára Gajári.

Plavsic (a képen nem látható) lövését ujjheggyel tolja kapufára Gajári.

A folytatásban a pálya egészét bejátszották iskolázott, pontos passzokkal és nehezen követhető, gyors lefordulásokkal. Több labdát szereztek és tartottak meg, mint mi. Az első hat–nyolc percben Molnárnak, Schultz Máténak és Zsóknak folyamatosan volt dolga.

Lógó ment Ikrás elől.

Még mielőtt lábra kaphattunk volna, a 8. percben Pesti meghúzódott és le kellett cserélni, helyén Bohner folytatta. A védekezésből Rozsi révén szabadultunk, indításából Szabó Patrik lőhetett először a 10. percben, majd Bohner lőtt mellé.

A nyomást jól kezelte védelmünk, ami negyed óra után enyhült. Zsók 35 méteres indítását Rozsi védő nélkül vehette át, lövése Nyúlról került szögletre, ami először keltett zavart az ellenfél védelmében. A meleg helyzetet Kotaras oldotta fel úgy, hogy Tallért letalpalta, sárgáját meg is kapta érte. Rozsi szabadrúgása a felső léc fölött csapódott le.

Tallért Kotaras letalpalta.

Rozsi lövése célt tévesztett.

A párbajokat erőltető játékunk nem ízlett a vendégeinknek, lassan kezdtünk felzárkózni és bátrabban átlépni a felezővonalat, ezzel kiegyenlítettebbé vált a két csapat között eddig meglévő különbség. Ezzel együtt a kunbajaiak többet birtokolták a labdát, de 20 méterre a kapunktól megállt a tudományuk, mert a védelmünk szervezetten, biztosan zárt. Az utolsó pillanatban mindig akadt egy láb, amely közbe tudott nyúlni, emellett egyre több párharcot nyertünk a középpályán.

Schultz Máté harcban.

Valódi helyzetig a 34. percben jutottunk, amit nyomban ki is használtunk. A bal oldali támadásunk végén Ivkovic szögletre mentett Tallér elől. Hangya átívelésére jól érkezett Szabó Patrik, fejese a bal felsőben kötött ki (1:0).

Szabó Patrik góljával vezetünk (1-0).

Ez mindig dopping, a következő öt-hat perc már a miénk volt. Először Hangya lövését tolta ki a léc alól Mikovic, Rozsi lapos szögletét vágta fölé-mellé Tallér, Szabó Patrik elől szedte fel a labdát a kapus. A védelmi megingás második hullámában Ikrás és Balunovic két perc alatt szedett össze egy-egy sárgát.

Szabó Patrik mindent beleadott.

Az ellentámadást Hangya akasztotta meg, Plavsic szabadrúgása védőinkről pattant a mezőnybe, amiből kontrázhattunk. Ennek eredménye csak azért maradt el, mert Szabó Patrik és Schultz Martin túlkombinálta az egyszerű helyzetet az ötösön. Vártuk a sípszót és figyelhettük Lógó labdatartási bemutatóját a sarokzászlónál.

Sorról sorra ellenőrzöm a feljegyzéseimet, s számomra is alig érthető, hogy ennek a jobbnál jobb játékosokkal felvonuló csapatnak az első percbeli kapufáján kívül egy kaput eltaláló lövése volt, ez védelmünket dicséri.

Matity még mindig civilben.

Elégedett hazai szurkolók.

A második félidő eleje nálunk valamiért mindig kritikus, nagy az esélye annak, hogy az első 10 percben gólt kapunk. Most is mi indítottunk, de nem tudtuk megtartani a labdát. Plavsic-ot a két Schultz még megállította, ám a letámadásból az aránytalanul balra igazodó védelmünk mellett kijátszott adogatások után Kovac passzából a 48. percben Gulyás Miso betalált (1:1).

Balunovic-ra Molnár, Zsók és Schultz Máté vigyáz.

Gulyás Miso egyenlít (1-1).

Jól jött Kunbajának a korai egyenlítés, s amint az ilyenkor szokás, a következő 10 percet nagyon megnyomták. Rozsi, Lógó és Hangya eladott passzával még be is segítettünk. Kovac-ot Molnár, Ikrást Schultz Máté csak szabálytalanul tudta szerelni. Az utóbbiért veszélyes helyről, 22 méterről járt a szabadrúgás, Goran Tatalovic a sorfalba rúgta.

Molnár semlegesíteni tudta Plavsic-ot.

Ezt megúsztuk, de ettől sokkal nagyobb bajt kevert Plavsic: lefordult Szabó Patrikról, az alapvonalról 100%-os helyzetbe hozta Kovacsot, aki a hosszú sarkon két méterről mellé tudott lőni. A mérkőzés döntő pillanata volt, még az 56. percben!

Gajári kevés dolgát jól végezte.

A hiba nekünk adott muníciót a továbbiakra, minket erősített: Rozsi már a 16-os vonalon járt, amikor Ivkovic elütötte. Lógó szabadrúgása a hosszú sarkon nem talált embert, jó lehetőség maradt ki!

A 66. percben Zsók edző frissített, Schultz Martin – Szabó Dávid csere következett. Dávid első labdaérintésével, 30 méteres indítással szabadon találta a jobb oldalon Bohnert, vissza passzát az egy szál védő, Balunovic lehalászta a gólhelyzetben lévő Dávid elől. Lógó hasonló indítása legalább ilyen jó volt, Hangya beívelése már kevésbé, mélyre sikerült és a kapus könnyű zsákmánya lett.

Ebben több volt, de folytatódhatott a már kiegyenlített harc, amely a 74. percben a mi javunkra billent. Bohner cselei bejöttek a jobb oldalon, átíveléséből Rozsi lövése a védőkről pattant szögletre, amelyre egyszerre emelkedett fel Lógó és Szabó Patrik, kettőjük fejéről került a hálóba a labda. A ritka, kettős találat után Patrik Lógóra mutatott, így segített a játékvezetőnek (2:1). Nagyszerű, sportemberhez méltó, díjazható gesztus!

Lógó és Szabó Patrik közös fejesével újra vezetünk (2-1).

A gólra Kunbaja heves akciók sorával válaszolt: Zsók Balunovic-ot, Szabó Dávid Mikét, Tallér Gulyást, Lógó Plavsic-ot, Molnár Ikrást állította meg sikeresen. Ebben az erős öt percben egyetlen szabadrúgáshoz jutottunk, Ivkovic kezezése miatt. Szabó Patrik legurításával Lógó gyalogolt befelé az alapvonalon, aztán éles szögből a kapust találta el.

Zsók a taktikájához magát is odatette.

Ezzel a vendégek ki is futották magukat, az utolsó 10 percben elfogyott a levegő, nekünk még maradt. A 82. percben Schultz Máté helyett Csordás Zalán jött be, s erőnkből futotta még néhány jelenésre az ellenfél kapuja előtt.

A 83. percben az eddigiektől jóval könnyebben léptük át a felezővonalat, Bohner átívelésével Szabó Dávid az alapvonalig jutott és lehetetlen éles szögből lőtt a hosszú sarokba (3:1).

Szabó Dávid nagyon bevarrta a harmadikat (3-1).

Eldőlt a találkozó, Kunbaja innen már nem törte magát, azt is mondhatnám, hogy feladták. A végig harcos Szabó Patrik vállalt még egy utolsó akciót, Kotaras buktatta. Rozsi szabadrúgását Szabó Dávid lekezelte és a labdát Lógó fejére varázsolta. A közeli bólintás célt tévesztett, a negyedik elmaradt.

Zárásul Kovac odatett még egyet Hangyának, aki ezzel be is fejezte, Hornyák kapott három percet, mi pedig három pontot, ami nagy érték önmagában is, de a lelkekben ennél is több, visszaadta a csapat önbecsülését és hitét.

Zsinórban harmadszor nyertünk.

 

Ifjúsági csapatunk is kitett magáért, 4:1-re nyert. Góljainkból Kárpáti Zsolt kettőt, Balázs Máté és Kolompár Jenő Kevin egyet-egyet szerzett.

A harmadik gól szerzője, Balázs Máté, a 16-os vonalánál pedig a negyediké, Kolompár Kevin.

A duplázó Kárpáti Zsolt első gólja.

Pusztai Máté és Petrás Gergő munkában, a háttérben Szabados Dániel.

Kárpáti Zsolt második gólja.

 

Vén Krisztián játékvezető osztályzata: 9 pont.

Vén Krisztián játékvezető és segédei.

 

Sükösd, 2019. október 14.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/8/1462821.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/8.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20909/8/1496236.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20909/8.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer