Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-11-17 Szeremle-Sükösd 4-4

FELNŐTT: Dunagyöngye SK - Sükösdi SC 4:4 (1:1)

2019. november 17. (Dunafalva, 15oC, napsütés, 120 néző.)

IFJÚSÁGI: Dunagyöngye SK - Sükösdi SC 7:1 (5:0)

 

 

Vezette: Keresztes Xavér (Rácz Béla, Szabó Gábor)

 

Szeremle az előző bajnoki évet a 14. helyen zárta, a 16-os mezőnyben. A nyáron Szeremle és Dunafalva fúziójával létrejött a Dunagyöngye SK, egyesült erővel vágtak neki a 2019-20-as bajnoki évnek. A Híd SC-től Holczer Csabát, Felsőszentivánról Horváth Csaba Mártont igazolták. Mihalics Róbert Bácsborsódra távozott, Igor Safrany abbahagyta.

Az őszi rajtot jól vették, nyertek Hercegszántón 4:2-re, majd Hajóst verték 6:2-re hazai pályán. A harmadik fordulóra kiírt borotai meccsük elmaradt, november 24-én pótolják. A kihagyás nem tett jót a csapatnak, a következő hat találkozójukból ötöt elvesztettek, csak Érsekcsanádról tudták elhozni a három pontot. Aztán két döntetlennel folytatták: Tompán 1:1, Bácsborsód ellen 3:3. Baján az erőviszonyoknak megfelelő 4:0-ás eredmény született, a 11. helyen fogadtak bennünket Dunafalván.

Velük szemben talán a legjobb a mérlegünk, 2007 óta 21-szer találkoztunk, 15 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel, amelynek egyike a tavaszi 4:2 – erre Szeremlének tíz évet kellett várnia.

Az esélyekről annyit, hogy a vasárnapi Mélykút elleni vereségünkkel egy nagyon jó sorozatunk szakadt meg (5 győzelem, 1 döntetlen), kijavítására az 5. helyünk jónak látszott. Csakhogy nálunk mindig akad valami baj. Zsókot Mélykút ellen kiállították, ugyanúgy nem léphet pályára, mint tavasszal, akkor Bácsborsód ellen kapott piros lapot. Matity, Csordás Erik és Csordás Zalán sérült, Tallér, Molnár, Pesti, Schultz Máté hetek óta sérüléssel játszik, Koszorús ezúttal is „vésztartalékként” ugrott be, Hangya egyéb okok miatt hiányzott.

Rendezett támadásokkal indítottunk, Bölcskei buktatta Ferenczit, Lógó szabadrúgása túljutott a védőkön, Schultz Martin 10 méterről nem találta el az üres kaput. A hazaiak leálltak a félvonalon, hagyták a folyamatos felzárkózásunkat egészen a 7. percig, amikor Tamás csak szabálytalanul tudta megállítani Bölcskeit. Hegyi Dávid nagyon eltalált 20 méteres szabadrúgása a jobb felső sarokban kötött ki (1:0).

Hegyi Dávid szabadrúgása úton a felső sarokba (1-0).

Első kapura lövésük gólt hozott, ami számukra megfelelt és visszaálltak, mi pedig folytattuk a támadásokat. Pesti beadását Szabó Patrik az ötösről küldte mellé, Lógó szabadrúgását a léc alól nyomta ki Felső, majd Tallér lapos lövését védte.

Fölényben játszottunk, Pesti újabb beadását Ferenczi lőtte nagyon közelről fölé, Bohnerét ismét Szabó Patrik. Schultz Martin passzával Pesti a 16-oshoz közelített, Farkas állta az útját. Tallér 18 méteres szabadrúgása elkerülte a kaput.

A közel 20 perces nyomásunkból ügyes, gyors kontrával szabadultak, Lógó kiváló közbelépése mentett meg bennünket a második góltól. A kontrára jól válaszoltunk, a 23. percben Molnár jött fel a vonal mentén, beadását mentették a védők, de röviden, Tamás küldte vissza, erőtlen lövését Felső nagyon elnézte (1:1).

Tamás Károly egyenlített (1-1).

Az egyenlítés után Tallér vágott ki egy nagy sprintet, Horváth az utolsó pillanatban szerelni tudta. A Schultz Máté – Bohner – Ferenczi akciót Feidt blokkolta. Szabó Patrik elől Újházi halászta el, Lógó gólpasszát Schultz Martin az ötösön pazarolta el, várható volt, hogy ennek még ára lesz.

Lógó vezényelte a csapatot.

A félidő előtti öt perc kiegyenlített játékot hozott, részünkről Pesti, Ferenczi és Schultz Máté veszélyeztetett. Ferenczinek gólhelyzetben pattant a kezére a labda. A másik oldalon Bölcskeinek volt két lehetősége, az elsőt Lógó és Tamás közös erővel akasztotta meg, másodszor tisztán lőhetett, Szabados jó érzékkel, lábbal mentett.

A félidei döntetlennel a hazaiak lehettek elégedettebbek, helyzeteink alapján eldönthettük volna a mérkőzést.

A szünetben elaludtunk, a második félidő első támadásából ugyanúgy gólt kaptunk, mint az elsőben. Ehhez most csak egy perc kellett: Kudella távoli lövését Szabados kiütötte (ez könnyen fogható volt), Bölcskei rátűzte, újra kipattant, a támadó elérte és áttette a jobb oldalon érkező Holczer elé, aki közelről a rövid sarokba nyomta (2:1).

Molnár szerelné Kudellát, Pesti besegít.

Nyolcan védekeztünk, mégis gólt kaptunk (2-1).

A gólt erőteljes hazai rohamok követték, Schultz Máté Feidtet húzta vissza, Bohner Hegyi Richárdot. Hegyi Dávid 22 méteres sistergő szabadrúgását tolta kapufára Szabados, a szögletből Horváth kapásból durrantott fölé.

Schultz Máté bokája 60 percig bírta.

Bohner száguld a kapu felé.

Védekezésre kényszerültünk, Zsók edző cserékkel próbált javítani a helyzeten, Schultz Martint Rozsi, Pestit Papp, Schultz Mátét Koszorús váltotta, amely az átrendeződés kezdeti bizonytalansága után javulást hozott játékunkban.

A 63. percben Kudella buktatta az előretörő Rozsit a jobb oldalon, beívelését Szabó Patrik fejelte a bal felső sarokba (2:2).

Szabó Patrik ma is hozta fejesgólját.

Az egyenlítésre magasabb fordulatszámon reagáltak: a szépen végigvitt Újházi – Horváth – Elek akció végén csak Bölcskein múlott, hogy nem szerezték meg a vezetést, megmagyarázhatatlan módon hagyott ki egy százast, két méterről.

A 71. percben újabb frissítés érkezett: Ferenczi helyett Szabó Dávid, és megindult a harc a győztes gólért – ha azt nem is, de a vezetést megszereztük a 75. percben. Koszorús mélységi ívelése átszállt a fejek felett, a kapus rosszul lépett ki és Papp éles szögből lőtt a hosszú sarokba (2:3). (A jegyzőkönyvben téves a gólok időbeli sorrendje.)

Vezetünk 3-2-re, Papp Árpi szerezte a gólt (takarásban).

A vezetésünknek egy percig örülhettünk, nagy kavarodás keletkezett az ötösünkön, amit Molnár becsúszása oldott volna meg, ám Bölcskeit találta el, a labda róla gurult a kapuba – úgy, hogy Szabados luftot rúgott (3:3).

A harmadik szeremlei gól előtti pillanatok (3-3).

Mindkét csapat dűlőre akarta vinni a dolgot, s folytatódott az adok-kapok mérkőzés. Kudella gyorsított fel a bal oldalon és Bölcskeit indította, beadásáról a teljes baloldali védelmünk lemaradt, így Horváthnak nem okozott gondot két méterről a kapuba találni (4:3).

Eldőltnek látszott a mérkőzés, de nem adtuk fel. Szabó Dávid harmadik, tért ölelő fordítását Lógó Koszorús elé tette, aki a 86. percben kiegyenlített (4:4).

A Koszorús egyenlítő gólja előtti pillanatok (4-4).

Az ötödik gólunk a 93. percben Tamás lábában maradt: abszolút gólhelyzetben kivárt egy ütemet, s egy védő még közbe tudott nyúlni.

Változatos, gólokban gazdag meccsen igazságos döntetlen született. Energikus fiatalok rúgják a labdát a Dunagyöngyében, a látottak alapján érthetetlen a 11. helyük. Mi tartalékosan négy gólt rúgtunk idegenben, de úgy látszik, hogy ez is kevés – viszont ahhoz elég volt, hogy megőriztük ötödik helyünket, ami a teljes szezont végigkísérő gondjaink mellett elismerésre méltó.

 

Ifjúsági csapatunk – tartalékosan – ezúttal is messze alatta maradt fizikailag ellenfelének. Sérülés miatt hárman kiváltak, három kihagyott ziccerük mellett 7:1-re kikaptak. Gólunkat Rácz Erik szerezte.

 

Keresztes Xavér játékvezető osztályzata: 8 pont.

Keresztes Xavér játékvezető a segítőivel.

 

A szezonnak vége, jöhet a téli szünet, amelyhez jó pihenést és szép karácsonyt kívánok minden játékosnak és szurkolónak:

Varsányi József

Sükösd, 2019. november 18.

(A mérkőzés fotóit Csordás Zalán készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/13/1462860.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/13.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20909/13/1496275.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20909/13.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer