Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-03-08 Érsekcsanád-Sükösd 3-4

FELNŐTT: Érsekcsanád KSKE - Sükösdi SC 3:4 (0:3)

2020. március 8. (Érsekcsanád, 7oC, borús, szeles idő, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Érsekcsanád KSKE - Sükösdi SC 5:0 (3:0)

Vezette: Holczimmer Tamás (Berger Tibor, Kiss László Attila)

 

Fortuna lehetett volna kegyesebb is a sorsolásnál, rangadók sorával kezdjük a tavaszi szezont. Elsőként Érsekcsanádon, az örökössel. Újat erről már nehéz mondani, ami soha nem változik, az a két szomszéd örökös, szűnni nem akaró vetélkedése, amit csak fokozott, hogy a hazaiak 90 éves fennállásukat ünnepelték, reményeik szerint ehhez csak a győzelem méltó. Ellenére annak, hogy 2014 májusa óta pontot sem tudtak szerezni ellenünk. Ősszel, Sükösdön álltak ehhez a legközelebb, 72 percig vesztésre álltunk ellenük, tartották egygólos előnyüket, a véghajrában Lógó és Ferenczi két góljával fordítottunk 3:1-re.

Az őszt 9 pontjukkal az utolsó előtti, 13. helyen zárták, mi a 6. helyen teleltünk. A tavaszi télben egyik csapatnál sem volt nagyobb változás, hozzánk Végh Gábor érkezett a Híd SC-től, náluk hazatért Szarka Balázs Hajósról, s hosszabb kihagyás után játékra jelentkezett Schultz Ákos.

A 6. és 13. helyezett találkozóján tizenharmadszor rugaszkodott neki a fiatal hazai legénység az áhított győzelem megszerzéséhez, a „sükösdi átok” megtöréséhez. Azt már bizonyították, hogy gyorsak és energikusak, ezzel számolnia kell minden ellenfelüknek. Edzőjük szerint még mindig túl fiatalok, ami az előny mellett sokszor hátrány is.

Örömtüzek a hazai reményekhez.

Minket ez a teher nem nyom – az igen, hogy Zsók eltiltása és Schultz Máté újabb sérülése miatt nem léphetett pályára. Taktikánkat is ehhez kellett igazítani, amit a 4-3-3-as felállás is jelzett. Visszaálltunk a félpályáig, a biztonságos védekezésből kontrákra építettünk. A felépült Matity elöl kapott helyet, a mögötte lévő, támadásra és védekezésre egyaránt alkalmas középpályás sor labdáival őt kereste, Pesti, Hangya és a széleken felzárkózó szélső védők helyzetbehozását kapta feladatul.

Matityot 4-en veszik körbe - felépült és megtette a magáét.

Mint később kiderült, ennek maradéktalanul megfelelt, ugyanúgy, ahogy Zsók edző taktikája is. A kezdő hazai lendületet simán szűrni tudtuk, Lógó irányításával hibátlanul működött a védelmünk, amiben jól teljesített a két ifjú, Ruff és Csordás Zalán is.

17 percig tartott az ismerkedés, amikor a középpályáról indított támadásunkkal Szabó Patrik nagyon szép csellel lépett meg két védő közül, Matityot játszotta meg, ő a nálunk először pályára lépő Véghet hozta helyzetbe. Befejezni nem tudta, mert Neszvecskó jól hallhatóan a sípcsontját találta el. A vita nélküli 11-est Tallér élesen vágta a jobb sarokba (0:1).

Végh 2 góllal mutatkozott be, Büte a nyomában.

Tallér 11-esével vezetünk (0-1).

A megszerzett előny birtokában már gyakrabban zárkóztunk fel és léptük át a félvonalat. Szabó Patrik ígéretes fejese ment mellé, Tamás nagy lövését védte Radics Szabolcs. Közben Érsekcsanád három szögletig jutott, Szarka a 27. percben találta el először a kaput. Kellemetlenül felpörgött lövését Gajári másodszorra fogta. Schultz Ákos átfutotta a teljes pályát, lövése messze mellé-fölé ment, majd Neszvecskó szabadrúgása hullott Gajári ölébe.

A másik oldalon Pestit először Popán döntötte fel, majd Schultz Ákos buktatta a baloldali szögletzászló közelében. Végh szabadrúgását Pesti kapásból küldte a jobb felsőbe (0:2).

Pesti szerezte a másodikat (0-2).

Gólunk után Tabával az élen feljebb lépett a védelem, minden áron és főleg türelmetlenül erőltették a támadásokat, benne egy rosszul eltalált Szarka lövéssel és egy kaput tévesztő Neszvecskó fejessel.

Az eddigieknél nagyobb kockázatuk nekünk kedvezett. Egy felívelt labdát Schultz Ákos visszafejelt a középpályára, Matity lekezelte és egyből indította Véghet, aki előnyhöz jutott, Schultz nem érte el, így megszerezte a harmadikat (0:3).

Radics nem tudott menteni Végh elől (0-3).

Eldöntöttnek látszott a mérkőzés, lehangolt közönség és ellenfél mellett tetemes előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Szabó Patrik ezúttal is nagy munkát végzett, Pesti pedig ezúttal is megrúgta a maga gólját.

A második félidő számunkra rosszabbul nem is kezdődhetett: még körül sem néztünk és gólt kaptunk. Első támadásuk végén Novotnik beadását a frissen becserélt Mucsi teljesen üresen kapta a jobb oldalon, s hat-hét méterről nem volt nehéz betalálnia (1:3).

Mucsi első labdaérintéséből szépített (1-3).

Aki ismeri az érsekcsanádi mentalitást, az tudja, számukra mit is jelent ez a gól: új hitet adott és energiákat mozgósított. Taba helyett újabb friss ember, Nagy Zorán jött be, s a pálya egészében letámadásra kezdtek, amely az 56. percben meghozta az eredményét. Rozsi szabálytalanul szerelte Töttös Dánielt, 30 méterre a kaputól. A hosszan ívelt szabadrúgásból Popán fejelt a hálóba, Gajári csak beleérni tudott (2:3).

Popán fejesgóljával 2-3.

A mérkőzés a küzdőszakaszába lépett, sorra jöttek oda-vissza a komolyabb ütközések és sárga lapok, két-három esetben ezek pirosra is válthattak volna. Az új helyzetre Zsók edző frissítéssel válaszolt, Hangya helyett Ferenczi folytatta, Büte mindjárt be is mutatkozott neki.

Érsekcsanád mindent egy lapra tett fel, volt, amikor hét emberrel támadott, ami mindig veszélyes egy kontrára jó ellenféllel szemben. Szabó Patrik ezt menten ki is használta: nagy lendülettel tört kapura, Popán hátulról akasztotta, alig belül a 16-os vonalon - a hazaiak szerint kívül volt, ezt sokáig vitatták, de Holczimmer játékvezető hajthatatlan maradt és a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Végh értékesítette (2:4).

Végh büntetőjével 2-4.

Az újabb két gólos előny tarthatónak és elegendőnek látszott, Zsók edző innen a védekezésre összpontosított. Matity helyett Csordás Zalánt, Pesti helyett Szabó Dávidot, középen Tamás helyett Pappot küldte be. A még hátra lévő időben ellenfelünk minden igyekezetét meghiúsítottuk, valódi helyzetig egyik csapat sem jutott, egy Lógó lövés és Végh zúgó felső kapufája jegyezhető fel.

Ruff jól látta el a feladatát, itt Novotnik elől ment.

Ferenczi helyzete kimaradt.

Úgy látszott, hogy bejön Pestinek a pénteki edzésen elhangzott 2-4-es jóslata, ám ezt a játékvezetői döntés a hajrában felülírta. A 90. percben a kapunk előtti kavarodásból Lógó fedezte és ki akarta hozni a labdát. Mucsi nagyon rá akart esni a lábára, s borítékolható volt, hogy a játékvezető a mi két büntetőnk után befújja a 11-est. Az ajándék büntetőt Töttös Dániel biztosan értékesítette (3:4).

Töttös Dániel büntetőjével 3-4 a 90. percben.

Nagyon fontos mérkőzésen nyertünk Érsekcsanád ellen, immár tizenharmadszor is, zsinórban. A sípszó után sokáig állt mellettem egy 50 körüli szurkolójuk, aki úgy summázta a látottakat : „Ezek a gyerekek futballozni már megtanultak, csak nyerni nem.” Úgy látszik, hogy mi ehhez értünk jobban!

Sikeres nyitány után maradt a sükösdi hegemónia.

 

Ifjúsági csapatunk nagyon gyenge játékkal 5:0-s vereséget szenvedett.

 

Holczimmer Tamás játékvezetőnek gondjai voltak a sárga lapok súlyozásával: kiosztott tizenkettőt, darabszámra egyezően hatot-hatot. Osztályzata: szintén 6 pont.

Holczimmer Tamás játékvezető és segédei

 

Sükösd, 2020. március 9.

Varsányi József

 (A mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://cutt.ly/dtpmtGL

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://cutt.ly/Jtpmotp

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://cutt.ly/9tpmgHI

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://cutt.ly/qtpmkTh

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer