Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-03-14 Sükösd-Géderlak 0-1

FELNŐTT: Sükösdi SC – Géderlaki KSE 0:1 (0:0)

2020. március 14. (Sükösd, 12oC, szeles idő, zárt kapus mérkőzés.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Géderlaki KSE 6:5 (4:1)

 

Vezette: Béleczki László (Tasnádi Dávid Miklós, Fülöp József)

 

A legtöbb csapat életében van egy felejthetetlen nagy meccs, amely évekig megmarad a szurkolók emlékezetében, újra és újra előkerül, az élmény nem kopik meg. Ilyen volt az első találkozásunk Géderlakkal, 2017 novemberében, vérbeli rangadón hazai közönség előtt nyertünk 2:0-ra, az utóbbi évek legjobb játékával.

Érkezésüket azóta is nagy várakozás, kiemelt figyelem kíséri. A feljutásuk óta hajtottak a bajnoki címért (nem akármilyen feltételek mellett), de sehogy sem jött össze. A 2017-18-ast mi, a tavalyit Dusnok nyerte előttük, mindkét esetben két pont előnnyel. Esélyeiket csak nehezíti, hogy ősszel belépett két megerősített versenytárs, és előzött a 31 pontos Baja, illetve a 29 pontos Kunbaja. 28 pontjukkal így harmadikként zárták a szezont.

Aranyérmes reményeikhez komoly intőt kaptak a tavaszi nyitányhoz: hazai pályán 5:3-ra lépte le őket a Bajai SK. Ahhoz, hogy versenyben maradjanak, létfontosságú volt számukra a sükösdi három pont. Tisztességgel készültünk, az érsekcsanádi győzelemmel a hátunk mögött, de az nyilvánvaló volt, hogy a profi alakulattal szemben nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. A két csapat játékereje nem azonos.

Eddig ötször találkoztunk, egy győzelem, két döntetlen és két vereség mellett, amelyből az őszi 7:1-es kiütéssel végződött Géderlakon. Ezt szerettük volna Zsók, Schultz Máté és Szabó Dávid nélkül a lehetséges módon feledtetni, a sajnálatos járvány miatt zárt kapuk mellett. Nagy hátrány volt ez számunkra, hiányzott az a plusz, amit játékunkhoz adni tudtak volna.

A játék egy perces néma tiszteletadással kezdődött, a közelmúltban elhunyt Bajai Péter emlékére.

Egy perces néma tiszteletadás Bajai Péter emlékére.

Mindenki arra számított, hogy kiváló támadósorukkal nekünk rontanak (messze a legtöbb gólt rúgták, 61-et), és már a mérkőzés elején megkísérlik eldönteni a három pont sorsát, úgy, mint ősszel. Meglepetésünkre ennek nyomát sem láttuk: visszaálltak ugyanúgy, mint mi, kivárásra rendezkedek be. Ebből arra lehetett következtetni, hogy mégiscsak tartanak tőlünk.

Csendes kereszt- és mélységi adogatásokkal, visszafogott tempóban érdemleges esemény alig volt feljegyezhető, de ez megfelelt elképzeléseinknek. Matity ívelését Fenyősi tette szögletre, ebből Lógó fejelt mellé. Pestit Mirza, Ságit Ruff nyomta fel.

„Jó reggelt! Jó reggelt!” – hangzott a türelmetlen beszólás a géderlaki kispadról. Ez jelentett valamit, Sági és Varga felgyorsított, de Tallér és Tamás nagy biztonsággal szerelte a máskor megállíthatatlan Stefánót.

Zsók edző a vonalon kívül, nagy szükség lett volna rá.

A 13. percben adódott a vendégek első lehetősége: Rozsi Farkast akasztotta meg. Balogh 17 méteres szabadrúgása a sorfalról jött vissza, olyan szerencsésen, hogy Szabó Patrik indításával Végh szabad utat kaphatott volna. Centimétereken múlott, de nem érte el a labdát.

Matity, Pesti és Szabó Patrik támadásban.

A következő Tamás – Tallér akcióban már benne volt a gól: Tallér beadását Pesti fejelte a bal sarokba. Örömünk nyomban elolvadt, mert a partjelző lest látott, a játékvezető így középkezdés helyett kirúgást ítélt.

Tallér kapura húz.

Pesti Laci lesgólja - végül Gazsi (19-es) és Farkas (17-es) döntötte el a mérkőzést.

Felcsillant a remény, hogy a beállt védekezés mellett is lehet valamit keresni, az eddigiektől bátrabb támadási perceink következtek. Tamást Vass egy sárga lap árán tudta megállítani. Ruff pontos indításával Pesti előnyt szerzett, szépen lekészített labdáját Ferenczi nagy erővel lőtte fölé. Helyzet volt, de kimaradt.

Matity (14-es) 68 percet vállalt.

Az iramváltást Rozsi, Matity és Ruff ívelései követték, amelyeket Salamonék könnyűszerrel fejelték vissza. Középpályásaik nagyon jól helyezkedtek, belépéseikkel Végh és Szabó Patrik minden kezdeményezését megfojtották, ha kellett, szabálytalanság árán is. A géderlakiak labdakihozatalai gyorsabbak és pontosabbak voltak, egyike a 28. percben akár góllá is érhetett volna. Rozsi kivárt, nem lépett közbe, Farkas kemény lövése a jobb kapufa mellett húzott el.

A következő öt percben vendégeink iramot váltottak, Lógó Sibalint, Tallér Vasst, Ruff Ságit szerelte, időben és jól. Mirza és Fenyősi lövését öklözte, majd Varga lövését védte Gajári. Az átmeneti nyomásra jó kontrával válaszoltunk: Ferenczit Salamon buktatta, Véghet Gazsi. A szabadrúgást követően Mirza kézgyanús megoldással mentett Szabó Patrik elől. A Ferenczi – Végh adogatással nagyon közel jártunk a befejezéshez, ám Salamon rutinja elég volt ahhoz, hogy közbe tudjon szúrni.

A félidőig – biztos, ami biztos – a védekezésre összpontosítottunk, s mint az eredményjelző tábla mutatta, sikerrel. A 0:0-ás eredmény számunkra megfelelt, fegyelmezetten végrehajtotta csapatunk Zsók edző taktikáját, még akkor is, ha támadásban, labdabirtoklásban Géderlak valamivel többet mutatott.

Eligazítás az öltözőben.

A második félidő első 10 perce (hasonlóan az első félideihez) hullámzó oda-vissza támadásokkal telt, de játékunkban törést hozott Ruff sérülése és kiválása. Összerúgott Ságival és nem tudta folytatni, helyére Hangya került, s azonnal munkába is állt: beadását Szabó Patrik lőtte fölé.

A Sibalin – Balogh kísérletet menteni tudtuk és mi jöttünk fel jól: 3:2-es létszámfölényben érkeztünk a 16-osra, Pesti beadását Lógó gólhelyzetben nem érte el. A visszatámadásukból Gazsi hibázott, az ötös sarkáról nem találta el a kaput.

A meleg percek után – nem tudni, hogy miért – visszaállt az első félidő játéka: részünkről a tudatos lassítás miatt, vendégeinknek meg valahogy nem ízlett a játék. Vezetőjük minősítése szerint „enervált” napjuk volt. Mi tettük, amit kellett – és amit lehetett, ami erőnkből futotta.

Salamon odébb teszi Ferenczit.

Partiban maradtunk, de egyre nehezebben tudtuk megtartani a labdát, elkerülhetetlenek voltak a cserék: Matityot Szabados Dániel, Ferenczit Papp, Pestit Csordás Zalán váltotta. Ezzel megingott a csapat szerkezete, nem tudtuk hozni az eddigi játékunkat, Géderlak ezt azonnal érzékelte, Szávuj és Jaksütz becserélésével frissített és felpörgette játékát, beszorultunk és a 76. percben gólt kaptunk. Egy bal oldalról érkező keresztlabdát Gazsi a jobb oldalon érkező Farkas elé tett az ötösre, aki kisodródva, éles szögből talált a hosszú sarokba (0:1). Lógó arra számított, hogy visszateszi az üresen maradt Gazsinak és ennek megfelelően helyezkedett.

Az egyenlítéshez Zsók edző feljebb hozta a teljes védelmet, a hátralévő időben mindent megpróbáltunk, de hiányzott az átütő erő. Utolsó lehetőségünk a Papp buktatásáért megítélt szabadrúgás volt, a 16-os sarkáról. Rozsi félmagas, erős lövésére Tóth kapus jól helyezkedett és fogni tudta.

Rozsi szabadrúgása sajnos nem talált utat a hálóba - Tóth kapus résen volt.

Egyetlen hiba és két sükösdi neveltetésű játékos döntötte el a három pont sorsát, nekünk be kellett érni a „tisztes helytállással”. Géderlak ellen ez sem kevés!

 

Ifjúsági csapatunk6:5-re nyert. Góllövőink: Kolompár Kevin (2), Petrás Gergő , Balázs Dávid, Balázs Máté, Balázs Renátó.

Béleczki László játékvezető a segédeivel.

Béleczki László játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2020. március 16., Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Schultz Máté készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/15/1520527.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/15.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20909/15/1542917.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20909/15.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer