Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-08-23 Sükösd-Mélykút 3-1

Sükösd SC – Mélykúti SE 3:1 (2:0)

2020. augusztus 23. (25oC, felhős idő, 250 néző.)

Vezette: Sebestyén László (Tóth Róbert, Bán Kristóf Patrik)

A tavaszi nyitány számunkra jól kezdődött, március 8-án értékes győzelemmel tértünk haza Érsekcsanádról. A sikert egy hétig ízlelgettük, aztán itthon 1:0-ra alulmaradtunk Géderlakkal szemben, de ez már kevésbé foglalkoztatta a közvéleményt, mert ijesztő hírek érkeztek a Koronavírus járványról. Következményei a futballpályákat is elérték. Az MLSZ március 8-án felfüggesztette, május 5-én befejezettnek nyilvánította a megyei bajnokságot végeredmény és helyezések nélkül.

Mi 23 pontunkkal hatodik helyen álltunk, Mélykút 21-gyel a nyolcadik helyen volt. Bizonytalanná vált a folytatás, az új helyzet megviselte a csapatokat is. A bajnokesélyes Baja és üldözője, Géderlak a megye III-ban folytatja, Hercegszántón szünetel a futball, a Kalocsai MÉHECSKÉK SE érkezett, így 12 csapatos lett a mezőny, átrendeződtek az erőviszonyok is.

A folyamatos bizonytalanság ellenére folyt a nyári felkészülés, a csapat együtt maradt. Egyedül Csordás Zalán igazolt Nemesnádudvarra, Szabó Patrik és Hangya abbahagyta (reméljük, hogy átmenetileg), Schultz Máté felépülésére még várni kell. Tíz év után hazatért Géderlakról Farkas Pál, ami támadósorunk komoly megerősítését jelenti. Várjuk a góljait!

Ellenfelünknél sem volt jelentős változás, Kovács Máté és Bogdán Róbert abbahagyta. A 2007 óta jegyzett mérlegünk még mindig jó ellenük: 12 győzelem, 5 döntetlen és 8 vereség, amelyből kettőt egymás után - 2019 májusában Mélykúton, novemberben Sükösdön - vesztettünk el, ez intő jel lehet a mai találkozóra is.

168 napi „futballböjt” után óvatos optimizmussal foglaltam el évtizedek óta megszokott helyem a lelátón, s a labda indításánál örömmel fedeztem fel, hogy helyet kapott a kezdő csapatban a 16 éves Petrás Gergő. Kívánom, hogy sok sikert érjen el a sükösdi színekben.

A közönség újra a lelátón, az előtérben Szabó Gabi.

A csapatok a kezdés előtt.

Egy perces gyászszünet Kutyka Pongrác emlékére.

Már a kezdésnél látható volt vendégeink taktikája. Visszahúzódtak, átengedték a félpályát és a kezdeményezést, a kontrákban bízhattak, de ez sehogy sem jött össze, kísérleteikre már a felezővonalnál elhaltak. Lógó és Végh percenként küldött jobbnál jobb labdákat a szélekre. A bal oldalon Farkas, a másikon Tallér annyiszor hagyta maga mögött védőjét, ahányszor elindult. Petrás szívós védekező munkájával vétette észre magát, a legkisebb lámpaláz nélkül. A labdák nagy százaléka a miénk volt, működött Zsók edző elképzelése, lényegesen gyorsabbak és energikusabbak voltunk ellenfelünknél.

Sorozatban dolgoztuk és hagytuk ki helyzeteinket, játékunk mégis gólokat ígért, csak idő kérdése volt, hogy mikor találunk be. Erre 17 percig kellett várni. Zsók fellépett a félpályáig, Lógót indította a jobb oldalon, aki Tallérral történt háromszögezést követően megoldhatatlan helyzetbe hozta a védőket, élesen belőtt a labdáját Végh nyomta a hálóba (1:0).

Végh Gábor vezető gólja (1-0).

Mestermunka volt, fokozta a jókedvet és a lendületet, szemre is tetszetős játékkal uraltuk a mezőnyt. Zsóknak a 20. percben akadt először munkája, a csalódott Szabó Kornél lábáról lopta le a labdát, ez volt az eddigi második kísérletük. A fordulásból Farkas a kapufa tövéig cselezte magát, visszagurítás helyett a lövést választotta, így esélyt adott Palástinak a bravúrra.

A 33.és 39.perc között a Ruff – Tallér, Rozsi - Petrás, Tamás - Ferenczi akció kínált jó lehetőséget, majd Farkas lőtte telibe a jobb kapufát. Ez még kimaradt, de a következő már nem! A 39. percben Lógó a bal oldalon jelentkezett, a kényszerítőkben most Végh volt a partner, Lógó beadását Ferenczi egyből vágta a kapu bal oldalába (2:0).

Ferenczi rúgta a másodikat (2-0).

Lógó fejese alig ment fölé.

A félidőig maradt a hazai fölény, azzal, hogy a 43. percben Mélykút szépíthetett volna. Gyetvai lekezelt egy hosszan előre ívelt labdát, Gajári bizonytalanul lépett ki a kapujából, a többször is lábat váltó, ide-oda pattogó labdát Ruffnak jó érzékkel sikerült kiemelnie. Várakozáson felüli jó félidőt láttunk, egy átlagos helyzetkihasználással könnyen megduplázhattuk volna az eredményt.

A lelátón arról folyt a diskurzus, hogy mi vagyunk nagyon jók, vagy Mélykút van mélyen maga alatt. Később aztán minden kiderült.

A második félidőt Boldizsár - Snyehola cserével kezdtek vendégeink, ami nekünk nem ígért sok jót. Ellenünk a legtöbbször megrúgta a maga gólját. Már az első támadásuknál Tamás mentett előre szögletre. Zsók kifejelt labdájával Farkas végig futotta a pályát és ez lett a veszte, meghúzódott és cserét kért, Molnár érkezett helyette, így hát kellett rendezni az eredeti felállást. Ezt Mélykút azonnal érzékelte és elkezdtek futballozni. Farkas kiválása lélektani előnyhöz juttatta őket.

Kizökkentünk az első félidő ritmusából, de baj még nem volt. Tallér lövése a bal kapufáról – kifelé - Palásti ölébe szédült. Ha ez bemegy, könnyebb 35 perc várt volna ránk , de az 56. percben más történt. Tamás szabálytalanul szerelte Szabó Kornélt, 25 méterre a kaputól. A szabadrúgásból Snyehola elképesztően nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba. Ez is mestermunka volt (2:1).

Snyehola bombagólja (2-1).

Ezzel új mérkőzés kezdődött, nálunk akadozott a folyamatos játék, de ahhoz elég volt, hogy növeljük előnyünket. Ruff jobb oldali beadását Ferenczi átlépte, ezzel Végh 100%-os helyzetbe került, ám 10 méterről nem találta el a kaput. Könnyen növelhette volna előnyünket Ferenczi is, csak a kapussal állt szemben, de hosszút szöktetett.

Drukkerek a ’70-es és ’80-as évek nagy generációjából.

Kiegyenlítettebbé vált a mezőnyjáték, de vendégeink kidolgozott helyzetig nem jutottak. Petrás - Matity, Ruff - Bohner cserékkel folytattuk, sikerült kézben tartani a mérkőzést, de komoly veszélyt jelentett volna, ha egy talált góllal kiegyenlítenek. Ez elmaradt, a 85. percben mi döntöttünk: Végh indult a térfél közepén, Lógó a jobb oldalon követte és vette át pontos passzát. Védője mellett jó ütemben tolta meg a labdát és Ferenczit hozta helyzetbe, aki élt a felkínált lehetőséggel (3:1).

Ferenczi állította be a végeredményt (3-1).

A befejezésig egy elakadt nagy erejű Snyehola szabadrúgást, Ferenczi - Szabados, Tallér - Schultz Martin cserét lehetett feljegyezni. Nyertünk, kár, hogy a második félidőben elfogyott az első varázsa.

 

Sebestyén László játékvezető osztályzata: 8 pont.

Sebestyén László játékvezető a segítőivel.

 

Sükösd, 2020. augusztus 24.

 

Varsányi József

 

(Fotók: Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22536/1/1564991.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22536/1.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer