Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-08-30 Érsekcsanád-Sükösd 0-0

Érsekcsanádi KSKE – Sükösd SC 0:0 (0:0)

2020. augusztus 30. (37oC, fülledt, meleg idő, 250 néző.)

Vezette: Albert Gábor (Horváth Patrik, Berki Zsolt)

 

„FORTUNA” ezúttal is lehetett volna kegyesebb hozzánk, hisz rangadók sora vár ránk: Érsekcsanád, Dusnok, Nemesnádudvar. A mait megkülönböztetett hazai figyelem kísérte: az érsekcsanádi futball 90 éves fennállását ünnepelték, és folytatódott az örökös vetélkedés.

Kilencven éves  fennállását kiállítással ünnepelte az érsekcsanádi futball.

Szomszédjaink eltökélt szándéka volt, hogy megtörik a „sükösdi átkot”: 2014 májusa óta pontot sem szereztek ellenünk. Tizenháromszor rugaszkodtak neki és tizenháromszor maradtak alul, ami nehezen viselhető, és feledtetni akarják. Vörös Dávid edző úgy ítélte meg, hogy beérett az ötéves munkája, eljött az ő idejük, fiatal, lelkes csapatuk érett a régóta vágyott sikerre. A „most, vagy soha” hangulata lepte be a pályát.

A kényszerszünetet átvészelték, Popán Tamás és Nagy Zorán távozott Bácsborsódra. Jól vették az őszi rajtot, 2:1-re nyertek Kalocsán a „MÉHECSKÉK” ellen. A bajnoki rajtra mi sem panaszkodhatunk, kifejezetten jó első félidő és halványabb második után nyertünk 3:1-re itthon Mélykút ellen.

Esélyeinket jelentősen rontotta, hogy a múlt heti kezdőből hiányzott három kulcsemberünk: Matity, Farkas és Végh. Ha még hozzátesszük, hogy Szabó Patrik „civilben” nézte a mérkőzést, jogos volt az aggodalom: ezt nem bírja el csapatunk, sem ma, sem a továbbiakban. A figyelmen kívül nem hagyható bajainkat csak tetézte, hogy a nyár legmelegebb napját fogtuk ki. A kezdéskor 37oC-t mutatott a hőmérő, a két csapat átlagéletkorát tekintve ez magasan a hazaiaknak kedvezett, ebben kellett helytállni.

A sípszó után vártuk az eddigiekben megszokott éles nyitást, a heves támadásokat – nos, ez elmaradt, egyértelműen védekezésre és kivárásra rendezkedtek be, ami tőlük szokatlan. Megszervezték védekezésüket, sűrű volt a középpályájuk, folyamatos volt a szűrés, céljuk az volt, hogy gólt ne kapjanak. Minden eszközt felhasználtak arra, hogy ne engedjenek játszani bennünket, ami részben sikerült is. Nem ízlett a folyamatos ütközés és játéktördelés, de átvettük a kezdeményezést, a játék irányítását, ha ők nem, hát mi támadtunk.

Rozsi beívelései jól érkeztek, az első elsuhant Ferenczi feje felett, a másodikat nem tudta átvenni a 11-esen. Tallér még gyors volt, jó cselekkel jutott a 16-osra, Töttös D. nem engedte tovább.

A hazaiak a széleken próbálkoztak, 10 perc után jutottak a kapu közelébe, Szabót Tamás szerelte szögletre, amiből akár helyzet is lehetett volna, de elkapkodták. A fordulásból felzárkóztunk, Lógó Ferenczit játszotta meg, de Töttös B. elütötte. Rozsinak kellemes helyről, 20 méterről járt a szabadrúgás, mégis fölé tekerte.

Az első félidőbeli támadásaink egyike.

A 14. percben Lógó – Petrás – Ferenczi labdakihozatal után Ruff került először gólhelyzetbe, lövését szépen védte Radics Szabolcs. Válaszul Szabados és Zsók közös erővel szerelte Novotnikot.

Ruff Lénárd gólhelyzetben.

A 15. percben Taba Barna megsérült, Szöllő váltotta. A pillanatot megpróbáltuk kihasználni, Rozsi újabb szabadrúgását öklözte, majd Petrás lövését védte a kapus. Fegyelmezetten, jól zárt a hazai védelem, de ugyanígy a miénk is. Ha átjutottak Molnáron, vagy Szabadoson, Zsók és Tamás minden esteben segített. Lógóra várt középen a játék szervezése, Petrással Tallért, Ruffot és Ferenczit keresték.

A 25. percben Tallért Mucsi bántotta, Rozsi ötödik szabadrúgását Lógó a kapufa mellé fejelte – ez volt a második jó lehetőségünk. Erre reagált a hazai gárda is: Taba Z. – Töttös D. hazai kontrát követően Novotnik hosszút szöktetett, majd ügyes Taba Z. – Novotnik váltás után a beadást Büte lekéste.

Zsók a 34. percben lépett fel először,  eddig nem kockáztatott, Töttös B. akasztotta. A szabadrúgást követően Tallér élesen lőtt a bal kapufa mellé, a gól elmaradt, az idő múlt, eddig bevált a hazaiak taktikája.

A rekkenő hőség már eddig is sokat kivett mindkét csapatból, ám a félidő utolsó perceire Érsekcsanádban maradt több. Zsók csak egy sárgáért tudta megállítani Novotnikot, Szarka gólba tartó lövését szedte ki a bal alsóból Gajári, majd két szöglet után Mucsi lövését hárította.

Gajári József bravúrok sorát mutatta be.

Az utolsó percek nyomása ellenére (minden hibájával) miénk volt az első félidő - ami az eredményt illeti, a hazaiaknak tökéletesen megfelelt.

A második félidőt Szabados D. – Bohner, Molnár – Zsikó cserékkel folytattuk, amely hazai támadásokkal indult, ami némi meglepetéssel szolgált. Zsók szabálytalan volt Taba Zoltánnal szemben, a gyorsan elvégzett szabadrúgás után Büte előtt szabad volt az út a kapuig. Szerencsére nem lőtt, kijátszotta magát a biztos pozícióból.

Hazai támadással indult a második félidő.

Az új helyzetre válaszolni tudtunk, a következő tíz (52-62.) percben Lógó szabadrúgása a felső kapufán csattant, 37 méteres átemelését Radics hátrálva kaparta ki a bal felsőből. Tallér végre meg tudott lépni, élesen keresztbelőtt labdája az ötös magasságában suhant át a lábak sűrűjén.

Radics Szabolcs bravúrral tolta ki Lógó lövését.

Itt nekünk állt a zászló, egy perc múlva már Érsekcsanádnak: Novotnik sakk-matt helyzetben a bal kapufát találta el. Felerősödött a hazai nyomás, fogyott a levegő, cseréltünk: a 67. percben Ferenczi helyett Pesti, a 69. percben Tallér helyett Papp érkezett, és nagyon izgalmas 20 perc következett.

A 74. percben Mucsi került 100%-os helyzetbe, közeli erős lövését bravúrral védte Gajári. A másik oldalon Lógó 25 méteres szabadrúgása ment fölé, majd kihagyhatatlannak látszó gólpasszt tett Papp elé, de ő közelről a kaput sem találta el. Azt hittük, ilyen lehetőségünk nem lesz több, de Árpi rácáfolt, lett!

Mindkét csapat nagyobb kockázatot vállalt, Szabó Zsókkal szembeni afférja után megkapta második sárgáját, majd a pirost. Kicsit fellélegezhettünk, de az érsekcsanádiak játékán nem látszott, hogy tízen vannak.

A 80. percben Büte helyett Gergity folytatta, s azonnal eldönthette volna a mérkőzés sorsát: közeli, nagy erejű lövését újabb bravúrral mentette Gajári. Két perc múlva fordult a kocka: Rozsi átíveléséből Papp került ajtó-ablak helyzetbe, de a második nagy lehetőségét is sikerült kihagynia.

A 87. percben Rozsi fejébe vette, hogy dűlőre viszi a dolgot: a bal oldalon végigfutotta és cselezte a teljes pályát, az ötösről a szöget jól záró Radicsba lőtt. Ha átteszi a jobb oldalon üresen álló Pestinek, valószínű, hogy nyerünk, de nem tette át, így maradt a döntetlen, amely egybehangzó vélemények szerint reális.

Ki kell emelni a csapatok küzdeni tudását a forróságban, valamint a kapusok kiváló teljesítményét. Csapatunk mai állapotában be kellett érnünk ennyivel: a sükösdi hegemónia még mindig nem dőlt meg, de rést ütött rajta a 0:0-s döntetlen.

 

Albert Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

Albert Gábor játékvezető a segítőivel.

 

Sükösd, 2020. augusztus 31.

 

Varsányi József

 

(Fotók: Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22536/2/1564997.html

 

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22536/2.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer