Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-09-19 Szeremle-Sükösd 1-1

FELNŐTT: Dunagyöngye SK - Sükösd SC 1:1 (1:0)

2020. szeptember 19. (26oC, szép őszelő, 180 néző.)

IFJÚSÁGI: Dunagyöngye SK - Sükösd SC 5:0 (3:0)

Vezette: Vörös Gábor (Friebert Ágoston László, Komáromi Henrietta)

 

Az elmúlt 10 évben magabiztosan, jó eséllyel léptünk Szeremlén pályára, egyszer, 2019 márciusában tudtak nyerni ellenünk. A múlt év őszén, Dunafalván találkoztunk utoljára, fordulatokban gazdag, 4:4-es döntetlen mellett.

Játékoskeretüket a nyáron megerősítették, Szekszárdról Bacsi Noel Leventét, Szegedről Horváth Csaba Mártont, Sellyéről Hornyák Eriket, Bajáról Csintalan Lászlót igazolták. El nem távozott senki. Irigylésre méltó gyarapodás, szemben a mi fogyásunkkal.

A 2019-20-as, befejezetlen bajnoki évet a 11. helyen zárták. Őszi első mérkőzésük elmaradt, novemberben pótolják. Tompáról 3:1-es vereséggel tértek haza, Hajóst 4:2-re verték otthon, Mélykúton 3:3-as döntetlent értek el. Nyolc lőtt és nyolc kapott góllal előttünk hetedikek, a négy négypontos csapat között.

A sorozatban negyedik idegenbeli találkozónk előtt gondjaink csak szaporodtak. Az egyébként is szűkös játékoskeretből a sérült Matity és Pesti „vésztartalékként” foglalt helyet a kispadon. A már említett 4:4-es döntetlen sükösdi szereplőiből nyolcan hiányoztak. Támadó játékunk az utóbbi három fordulóban teljességgel veszélytelen volt, 278 perc alatt nem tudtunk gólt rúgni, amire időtlen idők óta, de 12 éve ellenőrizetten nem volt példa.

A vészes gólnélküliségen Zsók edző változtatásokkal próbált segíteni: Rozsi, Tallér előrébb a szélekre, Lógó és Farkas a középpályára került, Szabados és Ruff a védősorban kapott helyet, maga visszatért a középhátvéd posztjára. Egyébként nagy variációs lehetőségei nincsenek: ha a támadást erősíti, a védelmünk gyengül, ha a biztonságra törekszik, a helyzet ugyanaz – fordítva.

Most támadással indítottunk, ami Rozsi beadásával elhalt, majd háromérintős, nagyon gyors kontrával leptek meg bennünket: Hornyák 30 méteres indítását Holczer átvette a jobb oldalon, a 20 méteres sprintben lefutotta Szabadost és biztosan lőtt a hosszú sarokba (1:0).

Holczer a második percben megszerezte a vezetést (1-0).

Egy perc, 25 másodperc után hidegzuhany nálunk, lélektani előny náluk, amellyel a jól megválasztott taktikájuk részeként élni is tudtak. Kivártak, percekre átengedték a területet, hagytak támadni bennünket. Balogh szabadított fel Ferenczi elől, Hegyi Dávid buktatta Tallért, Lógó 35 méteres szabadrúgása célt tévesztett, Petrás átadását Rozsi emelte fölé. Kontráik veszélye végig a levegőben lógott, Ruff Hornyákot, Tamás Hegyi Dávidot buktatta, Gajári kifutással tisztázott Kudella elől.

Lógó a földön, itt nem bántották.

A 18. percben Hornyák elbukott Ruff lábában, a játékvezető 11-est ítélt, amivel nagy lehetőség előtt állt a hazai gárda. Hegyi Dávid büntetőjét Gajári kiütötte, a fejmagasságban érkező labdából Hegyi újra fejelhetett az ötösről, de ezt Gajári már biztosan fogta. Ha ez bemegy, rossz rágondolni a folytatásra.

Hegyi Dávid 11-esét bravúrral védi Gajári.

A hiba némileg oldotta nálunk a gól utáni sokkot, megpróbáltunk játszani, találni egy megfelelő ütemet, amely ellenszere lehet a hazai rohamoknak.

Védekezünk, Ferenczi is besegít.

Lógó indításával a 24. percben kerültünk először a kapu közelébe, Farkast Hegyi Richárd szerelte, szögletre. Ruff – Zsók – Ferenczi labdakihozatal után átmenetileg a hazai térfélen maradtunk, Lógó először 35 méterről, majd 16-ról lőtt fölé-mellé. Újabb és jobb lehetősége Ferenczi visszagurításából adódott, ezt ballal durrantotta fölé. Farkas sem volt szerencsésebb, Petrás passzából lőtt mellé.

Igyekeztünk, amit lehetett, megtettünk az egyenlítésért, de játékunkból bántóan hiányzott a precizitás, valódi helyzet kialakításáig nem jutottunk. A félidőig Zsók vállalt egy szólót, Hegyi Richárd elütötte. Szabados ívelését Mácsai könnyedén húzta le.

A labda Mácsai kezében, sok gondot nem okoztunk neki.

A 43. percben már az öltözőbe készülődtünk, amikor váratlanul robbantott Lakatos. Védő nélkül szabad volt az út előtte, nem lőtt, átemelése a kiinduló és megtorpanó Gajári felett a jobb kapufáról perdült a kapu mellé. Abszolút ziccert hagyott ki, így maradt az 1:0.

A szünetben Tallér cserét kért, a második félidőt már Pestivel kezdtük, mindjárt nagyon meleg helyzetben. Holczer megismételte az első félidő második percében látott alakítását, belőtt labdáját Zsók a gólvonalról mentette. A letámadást Kudella folytatta, Tamás sikeresen állította meg és felzárkóztunk. Orsós Farkast akasztotta meg, Zsók szabadrúgása elakadt a védőkben.

Felgyorsult a játék, szaporodtak az ütközések. Kudella Zsóknak, Tamás Hornyáknak nyomott oda, egy-egy sárgáért. Szabados ezúttal sikerrel szerelte a végig veszélyes Holczert, Ferenczi lőtt 18-ról mellé.

A fordulást követően Petrás nagyon kényes helyzetben állította meg Lakatost. Nem volt elég az eddigi sérülésekből, a 61. percben Farkas is elhagyta a pályát, már az első félidőben meghúzódott. A tisztességből kispadot vállaló, egy szál sérült cserénk, Matity elfoglalta helyét a középpályán, s az első labdavezetése után felrúgták. Lógó 28 méteres, remek szabadrúgását szépen védte Mácsai.

Matittyal és Pestivel javult a támadójátékunk, sikerült huzamosabban megtartani a labdákat, lövéshez jutottak mindketten, egyelőre eredmény nélkül. Halovány jelei sejlettek fel annak, hogy kiegyenlítünk.

Ritka befejezéseink egyike, támadásban Pesti és Rozsi.

Védelmi sorunk feljebb húzódott, Zsók egyre többet vállalt az előre játékból, azzal a kockázattal, hogy kinyílunk. A válaszra nem kellett sokat várni: kapus kirúgás után Kudella már csak Gajárival állt szemben az ötösön és gyengén a kezébe emelt. Tamás reménytelen helyzetben keresztezett Hornyák elől, sikerrel.

Kitartásunk és maradék erőnk elég volt ahhoz, hogy a 81. percig ne kapjunk újabb gólt, és ez kamatozott. A pálya harmadában Farkas Dávid faultolta Matityot a bal oldalon, Rozsi ívelt szabadrúgását Mácsai Matity elé ütötte, aki az ötösről a hálóba küldte (1:1).

A döbbenet legalább akkora volt a hazaiaknál, mint nálunk az első percekben, de nyerni akartak. A mérkőzés hátralévő részében hat teljes pályás letámadást vészeltünk át. Ezekben Zsók, Tamás, Lógó és Szabados volt a végállomás, Orsós közeli védését védte Gajári, végül Holczer beadását Hornyák fejelte három méterről fölé.

A sípszó nekünk verejtékes, de értékes pontot, Szeremlének csalódást jelentett, okkal.

 

Vörös Gábor játékvezető osztályzata: 7 pont.

Vörös Gábor játékvezető és segítői.

 

Ifjúsági csapatunk - egyetlen tartalék nélkül - 5:0-s vereséget szenvedett.

 

Sükösd, 2020. szeptember 21.

 

Varsányi József

 

(Fotók: Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22536/5/1565012.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22555/5/1591640.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22536/5.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22555/5.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer